Fake iPhone
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 09.01.2010 17:33:30 Fake iPhone |
|
A kdo ve po čem se da vedeti a je iPhone fake? Ker jutri ga grem kupit pa bi se rad prepričal.  Kupil pa naj bi iPhone 3GS 32GB.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 09.01.2010 17:55:11 |
|
če si kdaj držal v roki katerikoli originalen Iphone boš to, takoj ugotovil če je pravi ali ne.. Tisti slabi ponaredki imajo ponavadi za dve sim kartice, režo za spominsko kartico in cel software je zelo počasen nenatnčen itd.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 09.01.2010 18:07:27 |
|
Aha, se prav če ima kakšno režo za spominsko kartico, potem bom vedel.  Drugače pa nisem držal iPhona v roki, zato me malce skrbi. 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 09.01.2010 18:52:12 |
|
Režo za sim kartico ma usak iphone..v neke kopije se pa lahko da dve.
Nablolje da uzameš telefon klikneš ikono settings/general/about/legal
In tle notr maš cerfitikat od appla.
Mislem da naj kopije tega nebi imele.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 09.01.2010 20:17:31 |
|
Kam ga gres pa kupit?
Najlazje sicer to ugotovis, ce vzames s sabo prenosnik racunalnik. Telefon povezes z racunalnikom in pozenes iTunes.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 09.01.2010 21:22:35 |
|
Jutri naj bi prišel moški, ki je s Celja sem v LJ in mi prinesel, kjer bom lahko pregledal in kupil. To je pa dobra stvar, prenosnik imam ja, potem samo inštaliram iTunes... samo ne znam povezati. Kaj bi se moral izpisat, da vem, da je "the real deal"?
PS: Hvala vsem za pomoč, resnično. 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 09.01.2010 21:44:41 |
|
Nekateri ponaredki imajo rob od gumba do začetka ekrana veliko širši, kot pravi iphone. Nekaterim se da baterija ven vzet in zadaj sta 2 reži za sim (original iphonu ne moreš *sredi ceste* vzeti ven baterije, razen če ga vržeš ob tla da se razleti na prafaktorje, za sim ima na zgornjem robu med režo za slušalke in gumbom on/off režo za sim).
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 09.01.2010 22:44:47 |
|
dimushi je napisal/a: | Jutri naj bi prišel moški, ki je s Celja sem v LJ in mi prinesel, kjer bom lahko pregledal in kupil. To je pa dobra stvar, prenosnik imam ja, potem samo inštaliram iTunes... samo ne znam povezati. Kaj bi se moral izpisat, da vem, da je "the real deal"?
PS: Hvala vsem za pomoč, resnično.  |
zraven iphona pride usb kabl
ko to zadevo prklopiš med iphone in računalnikom in imaš prižgane iTunse se te v levem meniju iTunsev (med Lybrary, Store, Shared, Playelist,..) nariše iphone. Kako pa potem v iTunsih veš ali je to dejansko pravi iphone pa ne vem. mal počekiraj na netu
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 10.01.2010 13:24:34 |
|
No, danes smo se dobili... Telefon je bil originalen, iz Hrvaške ampak še zmeraj se mi je zdel sumljiv. Nato smo se zmenili doma, da gremo do Italije po čisto novega. Torej tisti vodič "kje dobiti iPhona", ki je na tej strani pravi da stane 730€ v Italiji pa me zanima, če je to res. Mogoče veste, kateri modeli niso narejeni po 42. tednu, da mi ne bo treba imeti tistih problemov z jailbreakom?
Drugače pa zelo lepa hvala za pomoč.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Izola, Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 10.01.2010 13:39:23 |
|
dimushi je napisal/a: | No, danes smo se dobili... Telefon je bil originalen, iz Hrvaške ampak še zmeraj se mi je zdel sumljiv. Nato smo se zmenili doma, da gremo do Italije po čisto novega. Torej tisti vodič "kje dobiti iPhona", ki je na tej strani pravi da stane 730€ v Italiji pa me zanima, če je to res. Mogoče veste, kateri modeli niso narejeni po 42. tednu, da mi ne bo treba imeti tistih problemov z jailbreakom?
Drugače pa zelo lepa hvala za pomoč. |
Torej če prav razumem, nisi vzel tega iz Hrvaške in si se odločil da greš v Italijo po njihovega? Ok torej kako lahko preveriš v katerem tednu je narejen iphone....ko boš v Italiji v prodajalni z iphoni poglej na samo embalažo telefona.....na njej boš videl S/N: xxx39xxxxx ali pa xxx46xxxx itd
kaj to pomeni...moreš pogledat četrto in peto številko serijske številke iphona...če sta četrta in peta številka 39 pomeni, da je telefon bil narejen v 39.tednu leta 2009....to pomeni, da boš lahko jailbraikal telefon in imel vse možne free in plačljive aplikacije in NE BOŠ POTREBOVAL pcja da boš zagnal telefona...
če pa boš kupil telefon, kateri je bil narejen PO 42.tednu (torej v serijski številki telefona bosta četrto in peto mesto npr 46) pa boš VSEENO lahko imel jailbraikan telefon in uporabljal vse možne free in plačljive aplikacije...s tem da je tukaj tako, da boš mogu zagnati telefon s pomočjo pcja...kajti novejši iphoni imajo novejši boot loader...in tale jailbraik ki je zunaj je RC3 različice kar pomeni, da je narejen do 42.tedna....
je vsaj pribložno razumljivo sedaj?
Moreš vedet, da je apple PO 42.tednu izdal novi boot loader (nova različica zagona iphona). Jailbraik ti bo delal na vsakemu iphonu! s tem da če je narejen telefon po 42. tednu boš mogu telefon zagnati s pomočjo pc-ja..to je VSA razlika.
Seveda lahko kupiš italjanski iphone 3gs ki je po defoultu odklenjen in ga ne jailbraikaš in ga normalno uporabljaš. s tem da boš mogu kupovati aplikacije preko appstora.
LP
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 10.01.2010 14:04:16 |
|
Vse je razumljivo sedaj, končno, hehe. Odlična razlaga.  Zanima me samo še, ali je kaj razlike med iPhoni, ki so narejeni po 42. in tisti ki so narejeni pred, v hitrosti, učinkovitosti delovanja, ali česarkoli razen tega da imajo drugačen boot? Ker če so teli ki so narejeni po 42. tednu boljši, bom raje vzel tega, saj prižiganje s pomočjo PCja, ni neka velika ovira.  Aja, in če vzamem odklenjenga iPhona po defaultu, ga lahko še zmer jailbreakam, da lahko uporabljam aplikacije z neta?
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 10.01.2010 14:36:47 |
|
dimushi je napisal/a: | Vse je razumljivo sedaj, končno, hehe. Odlična razlaga. Zanima me samo še, ali je kaj razlike med iPhoni, ki so narejeni po 42. in tisti ki so narejeni pred, v hitrosti, učinkovitosti delovanja, ali česarkoli razen tega da imajo drugačen boot? Ker če so teli ki so narejeni po 42. tednu boljši, bom raje vzel tega, saj prižiganje s pomočjo PCja, ni neka velika ovira. Aja, in če vzamem odklenjenga iPhona po defaultu, ga lahko še zmer jailbreakam, da lahko uporabljam aplikacije z neta? |
Ne, nobene razlike ni v delovanju med tistim 3gs ki je narejen pred in po 42.tednu. samo boot loaderji so različni to je pa vse.
morda bi bilo celo bolje, da vzameš iz 39 ali 40 tedna....tile so baje najboljši kajti pri novih sem bral, da znajo povzročat težave - tako kot moj, ki je v 41.tednu bil narejen in se je kar sam ugašal (še ko ni bil jailbraikan) in je imel na notranji strani leče pri fotoaparatu črn zmazek....nesel sem ga nazaj v trst in so mi odobrili novega saj gre za stvarno napako...sedaj čakam novega..v roku enega tedna ga baje dobim....po mojem bom dobil novejšega ki je narejen po 42 tednu  ampak kaj čem - bolje tudi to, kot pa da imam narejenega v 41 tednu in se mi ugaša..
ja, itak v italiji boš dobil samo odklenjene ker oni nimajo zaklenjenih...torej oni imajo po defoultu odklenjene in ga samo jailbraikaš in to je to...nato si pobereš malo morje .ipa aplikacij, ki jih dobiš na netu in samo preneseš v itunes in klikneš sync in imaš to aplikacijo na telefonu nameščeno popolnoma free, čeprav je morda na appstoru in stane 89 eurov
poročaj katerega si vzel oz kiri teden imaš oz boš imel
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 10.01.2010 14:58:43 |
|
Bom sporočil takoj ko ga vzamem, pomoje bom v roku enega tedna že imel. Hvala za vse informacije in pomoč, zelo si pomagal in se ti zelo zahvaljujem. 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 10.01.2010 15:12:09 |
|
 malenkost...
jaz tudi komi čakam svojega....da si dam duška z vsemi aplikacijami, ki sem jih zbral do sedaj 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 10.01.2010 15:30:12 |
|
Hehehe, saj jaz isto že loudam aplikacije. 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 11.01.2010 07:06:37 |
|
A te težave še niso rešili, da se zaklene, ko ga ugasneš ???
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 14.01.2010 14:54:54 |
|
Citiram: | Kje kupiti odklenjen iPhone na vsa omrežja?
Priporočamo Italijo. Postopek nakupa tam zgleda takle: gre se v trgovino TIM ali Vodafone, prosi se za iPhone 3GS ali 3G prepaid, skopira se osebna (včasih) oz. se izpolni obrazec (ne vedno). Naročnine se ne sklepa. |
V temi "iPhone navodila" piše tole za nakup v Italiji. Mogoče pozna kdo točen naslov teh dveh trgovin, da lahko utipkam naslov na GPS in me točno pripelje, ker grem jutri v Italijo, točnega naslova pa ne vem.  Aja, pa zanima me, a te pustijo pogledat hrbtno stran paketa od iPhona, tako da bom lahko vzel tistega, ki so ga naredili pred 42. tednom?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Vnanje Gorice |
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 14.01.2010 15:27:26 iPhone pred 42. tednom |
|
Po moje iPhone-ov narejenih pred 42. tednim ni več v prodaji
|
 |