Imam manjšo ampak zelo nadležno težavo s SL 10.6 na Mac Pro-ju. In sicer mi po kakšnem dnevu uptime-a začne zelo počasi odpirati Open/Save dialog box-e. Včasih traja tudi po 30sek in več, da odpre okno, skratka zelo nadležno in zamudno. Če naredim restart začne ponovno vse delovati normalno za kakšnih 12 ur, nato pa se zadeva spet pojavi.
Opazil sem tudi, da ko je ta problem prisoten, Mac Pro odpira .dmg image-e dosti počasneje, pojavi se pa tudi nekakšen zaostanek ob menjavi aktivnega okna aplikacije na okno druge aplikacije.
Zelo nadležno je vsako jutro zapirati vse odprte projekte in na novo zaganjati računalnik... Na OS X 10.5 sem imel uptime tudi po kakšen mesec pa ni bilo nobenih težav.
Sicer je na
http://discussions.apple.com/message.jspa?messageID=10767104#10767104 že debata glede tega, vendar še ni bila postana prava rešitev. Tudi fresh install naj ne bi pomagal.
Zanimivo je tudi to, da na ostalih Mac-ih s SL, ki jih imamo, tega problema ni, pojavla se le na najzmogljivejšem 8-core Mac Pro-ju.
Ima še kdo drug pri nas ta problem?