Jabuk
iMac 21,5" glasen HDD fan?!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 23.12.2009 23:48:05
iMac 21,5" glasen HDD fan?!
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
se komu dogaja, da se mu občasno/random vklopi HDD fan na polno? torej 6000rpm? kot da bi poletel...

reset ne pomaga. pač pa shut down in ponovni vklop ali pa sleep za dalj časa...
Question
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 24.12.2009 07:54:59
Noben pameten ne kupuje revizije A nove generacije Applovih računalnikov.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 24.12.2009 08:11:41
Poglej če smcFanControl fukncionora tudi na novih iMacih.
http://www.eidac.de/

Predno greš kaj nastavljat, si ne pozabi shranit privzete nastavitve kot Default, tako da imaš nek "backup".
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 24.12.2009 08:30:26
wildapple je napisal/a:

o hvala za prijaznost. res. se bom vzdržal nadaljnih komentarjev.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 24.12.2009 08:30:56
mirkuma je napisal/a:
Poglej če smcFanControl fukncionora tudi na novih iMacih.
http://www.eidac.de/

Predno greš kaj nastavljat, si ne pozabi shranit privzete nastavitve kot Default, tako da imaš nek "backup".

hvala poznam. sicer pa to ni ravno to, kar iščem - odgovor.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 24.12.2009 08:52:47
Ozi je napisal/a:
wildapple je napisal/a:

o hvala za prijaznost. res. se bom vzdržal nadaljnih komentarjev.

Se opravičujem, če je nerodno oz. grdo izpadlo, ampak sem želel le opozoriti na dejstvo, da so novi Applovi računalniki vedno polni napak. Najbolje je vedno kupovati tiste različice, ki so utečene (npr. trenutni Mac mini).

iMaca pa recimo naslednje leto, ko bo samo nadgradnja procesorja. Ker bodo popravili (lahko vsaj upamo, ne?) obstoječe napake. Zakaj pa se na raznih straneh in forumih tipa MacRumors ves čas pritožujejo nad ekrani, nenavadnimi ustavljanji, belimi, črnimi in modrimi zasloni z napisanimi napakami (oziroma brez, skratka macovski BSOD)itn. pri novih iMacov? Ker so ljudje testni zajčki. Kupujejo vedno najnovejše, ampak tako pač je. Pa tudi MacOS Snow Leopard ni tako stabilen, kot ga Apple na veliko oglašuje ...

Apple ima na svojo srečo (ali nesrečo) zelo velik krog potencialnih (oz. že obstoječih) testerjev v obliki potrošnikov. Saj ne, da bi bila druga podjetja kaj boljša.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 24.12.2009 10:21:01
lej. ne filozofiraj, okay. vse to vem in mi je jasno. zakaj je kdo kaj nabavil pač ni potrebno venomer pojasnjevat. keep it simple. če kdo ve za kakšen razlog bom izredno vesel.

ostalo je bolj komsi-komsa.
Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ravne na Koroškem
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 24.12.2009 13:12:43
wildapple je napisal/a:

Tebi pa res ne uide nobena priložnost pljuvat po Applu. A si se že kdaj vprašal kaj sploh delaš na tem forumu? To bi naj bil forum za uporabnike Apple ne pa nek "Apple haterz" forum. Glej, moj iMac je iz prve serije aluminijastih iz leta 2007. Nikoli nobenih težav, ničesar. Sicer pa ravno zaradi takšnih in drugačnih težav z lansiranjem novih produktov proizvajalci dajejo garancijo. Saj veš, garancija, tista stvar s katero proizvajalec jamči, da bo v določenem obdobju zastonj odpravil vse napake v delovanju določenega produkta. Če ti to ne zadostuje: http://en.wikipedia.org/wiki/Warranty
Zdaj pa res prošnja zate. V bodoče te prosim, da se vzdržuješ nekonstruktivnih negativnih komentarjev kakršnih je tvojih vsaj 98%. V nobeno pomoč nisi nikomur z izjavami v stilu navedene. Nihče nima nič proti, če je komentar konstruktiven četudi negativen. Ampak tvoji komentarji so čisto "pljuvanje" po vsem. Verjetno so posledica kakšne vedenjske motnje, ampak to je tvoj problem ne pa problem ostalih uporabnikov foruma.
Če pa je to zate pretežko oz. prezakomplicirano ti pa predlagam, da se prestaviš na "slotech" forum. V tistem peskovniku je večina uporabnikov tebi podobnih in se boste, po mojem mnenju, prav lepo ujeli.

Pa lep pozdrav...

P.S.
Tudi administratorji foruma bi lahko malo kontrolirali komentarje uporabnikov saj je forum namenjen pomoči drugim ne pa norčevanju iz njih.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 24.12.2009 14:31:13
nayreth je napisal/a:
Tebi pa res ne uide nobena priložnost pljuvat po Applu. A si se že kdaj vprašal kaj sploh delaš na tem forumu? To bi naj bil forum za uporabnike Apple ne pa nek "Apple haterz" forum.

Oh, nekomu se je pretrgala žilica! Haha. Sem ti stopil na žulj? Rolling Eyes

Resno, počakaj, da se v tej temi javi npr. Macuser in vam bo povedal, da je kupovati prvo verzijo novega računalnika/izdelka od Apple-a tvegano.

nayreth je napisal/a:
Glej, moj iMac je iz prve serije aluminijastih iz leta 2007. Nikoli nobenih težav, ničesar. Sicer pa ravno zaradi takšnih in drugačnih težav z lansiranjem novih produktov proizvajalci dajejo garancijo. Saj veš, garancija, tista stvar s katero proizvajalec jamči, da bo v določenem obdobju zastonj odpravil vse napake v delovanju določenega produkta. Če ti to ne zadostuje: http://en.wikipedia.org/wiki/Warranty

Hvala bogu! Bodi vesel, da nimaš probleme z računalnikom. Veselo ga uporabljaj in se ne zmeni na napisano. Saj veš, da se na forumih oglašajo predvsem in večinoma tisti, ki jim kaj ne deluje?

nayreth je napisal/a:
Zdaj pa res prošnja zate. V bodoče te prosim, da se vzdržuješ nekonstruktivnih negativnih komentarjev kakršnih je tvojih vsaj 98%. V nobeno pomoč nisi nikomur z izjavami v stilu navedene. Nihče nima nič proti, če je komentar konstruktiven četudi negativen. Ampak tvoji komentarji so čisto "pljuvanje" po vsem. Verjetno so posledica kakšne vedenjske motnje, ampak to je tvoj problem ne pa problem ostalih uporabnikov foruma.

Pljuvanje po vsem? Kje? Link prosim.
Bodite hvaležni, da obstajajo ljudje, ki tudi kdaj pa kdaj kritično gledajo na Apple.

ps.: sem Mac uporabnik (prepričan sem, da dlje kot ti), ampak zato še lahko imam pripombo ali dve na Applove izdelke. Kdo pa tebi da pravico, da to prepoveš? Cool

nayreth je napisal/a:
Če pa je to zate pretežko oz. prezakomplicirano ti pa predlagam, da se prestaviš na "slotech" forum. V tistem peskovniku je večina uporabnikov tebi podobnih in se boste, po mojem mnenju, prav lepo ujeli.

Lahko si ziher, da sem včlanjen na Slo-tech in sem eden redkih tam, ki poskuša vsaj racionalno braniti nekatere Applove izdelke, ki si to resnično zaslužijo.

Tam gre šele pljuvanje, s tem se strinjam. Sploh, ko se pojavi tema o iPhone-u.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ravne na Koroškem
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 24.12.2009 15:35:10
wildapple je napisal/a:
nayreth je napisal/a:
Tebi pa res ne uide nobena priložnost pljuvat po Applu. A si se že kdaj vprašal kaj sploh delaš na tem forumu? To bi naj bil forum za uporabnike Apple ne pa nek "Apple haterz" forum.

Oh, nekomu se je pretrgala žilica! Haha. Sem ti stopil na žulj? Rolling Eyes

Resno, počakaj, da se v tej temi javi npr. Macuser in vam bo povedal, da je kupovati prvo verzijo novega računalnika/izdelka od Apple-a tvegano.

nayreth je napisal/a:
Glej, moj iMac je iz prve serije aluminijastih iz leta 2007. Nikoli nobenih težav, ničesar. Sicer pa ravno zaradi takšnih in drugačnih težav z lansiranjem novih produktov proizvajalci dajejo garancijo. Saj veš, garancija, tista stvar s katero proizvajalec jamči, da bo v določenem obdobju zastonj odpravil vse napake v delovanju določenega produkta. Če ti to ne zadostuje: http://en.wikipedia.org/wiki/Warranty

Hvala bogu! Bodi vesel, da nimaš probleme z računalnikom. Veselo ga uporabljaj in se ne zmeni na napisano. Saj veš, da se na forumih oglašajo predvsem in večinoma tisti, ki jim kaj ne deluje?

nayreth je napisal/a:

Pljuvanje po vsem? Kje? Link prosim.
Bodite hvaležni, da obstajajo ljudje, ki tudi kdaj pa kdaj kritično gledajo na Apple.

ps.: sem Mac uporabnik (prepričan sem, da dlje kot ti), ampak zato še lahko imam pripombo ali dve na Applove izdelke. Kdo pa tebi da pravico, da to prepoveš? Cool

nayreth je napisal/a:

Lahko si ziher, da sem včlanjen na Slo-tech in sem eden redkih tam, ki poskuša vsaj racionalno braniti nekatere Applove izdelke, ki si to resnično zaslužijo.

Tam gre šele pljuvanje, s tem se strinjam. Sploh, ko se pojavi tema o iPhone-u.

Lej, jaz s tabo ne bom diskutiral v nedogled. Sam veš kakšne komentarje daješ in kam si jih pisal. Adobe, excel, se ti že svita?

Moj komentar je bil napisan vljudno kar pa očitno tebi nikakor ne gre. In ker se nimam namena spuščati na tvoj "slotech" nivo bom debato kar tu zaključil.

Lep pozdrav in obilo samozadovoljstva ob "komentiranju" ti želim tudi v naslednjem letu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 24.12.2009 17:09:40
nayreth je napisal/a:
Lej, jaz s tabo ne bom diskutiral v nedogled. Sam veš kakšne komentarje daješ in kam si jih pisal. Adobe, excel, se ti že svita?

Žal ne. Verjetno si me s kom zamenjal. Pa brez zamere.

nayreth je napisal/a:
Moj komentar je bil napisan vljudno kar pa očitno tebi nikakor ne gre. In ker se nimam namena spuščati na tvoj "slotech" nivo bom debato kar tu zaključil.

Lep pozdrav in obilo samozadovoljstva ob "komentiranju" ti želim tudi v naslednjem letu.

Hvala enako. Vesele praznike.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 25.12.2009 07:55:30
Otroci!

saj res vsi vemo, da prvih izdelkov ni vedno najbolje kupiti...tudi jaz imam prvega iMaca early 2006, pa pred tem Powerbook Aluminuim tudi iz prve generacije...obadva sta vedno delala bp. iMac se je sedaj začel čudno vesti, ko sem naročil novega iMaca 27'' i7, pa že traja z dobavo, ker že urejajo napake....ok, želim reči, da imaš garancije, pa podaljšane garancije (tip apple care...itd)...če zadeva crkne pač neseš nazaj in ti radi zamenjajo...

Glede glasnega venta, pa kar na servis in bo šdobil nov comp iz 5x tedna, ki teh težav bojda nimajo...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 25.12.2009 12:51:14
er?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 25.12.2009 14:17:41
blazooo je napisal/a:
Glede glasnega venta, pa kar na servis in bo šdobil nov comp iz 5x tedna, ki teh težav bojda nimajo...

Ergo, to je rešitev tvojih problemov.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 25.12.2009 20:08:09
Re: iMac 21,5" glasen HDD fan?!
Ozi je napisal/a:
se komu dogaja, da se mu občasno/random vklopi HDD fan na polno? torej 6000rpm? kot da bi poletel...

reset ne pomaga. pač pa shut down in ponovni vklop ali pa sleep za dalj časa...
Question

Pred servisom poskusi še naslednje:

http://support.apple.com/kb/TS1433
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 25.12.2009 22:12:33
uhhh koliko pameti na enem kupu, neverjetno. Imel sem prvo serijo belega iMaca torej čist prvi in mi v 3 letih ni nikoli crknil. Imam novo verzijo 21,5 imaca torej zopet prvi in glej ga hudiča, nič ne brni, nič ne utripa skratka ni problemov.

Lahko verjamete?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 25.12.2009 22:31:51
js z lahkoto vrjamem...
moj beli macbook še vedno veselo dela po treh letih...(upejmo da bo še naprej)
na forumih ponavadi srečaš ljudi ki imajo probleme, ne pa tiste ki jim vse dela
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 26.12.2009 08:45:38
Mattte je napisal/a:
uhhh koliko pameti na enem kupu, neverjetno. Imel sem prvo serijo belega iMaca torej čist prvi in mi v 3 letih ni nikoli crknil. Imam novo verzijo 21,5 imaca torej zopet prvi in glej ga hudiča, nič ne brni, nič ne utripa skratka ni problemov.

Lahko verjamete?

Seveda. Preberi kar je Xyras napisal.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 26.12.2009 10:16:04
Mattte je napisal/a:

Lahko verjamete?

Tudi meni delajo Apple mašine in mašince od leta 98 brez težav...iMac in Powerbook mi od takrat še nista zmrznila. V iMac-u 2006 (tisti prvi beli) mi je šla dvd enota in uporabljam zunanjo...no problem.

Je pa tako, da na forume pridejo tisti, katerim kaj crkne ali ne dela ali ne znajo/znamo kaj naredit...pa saj za to forum je, kajne?

lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani