Jabuk
počasen shutdown po defragmentaciji
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 10.12.2009 18:52:09
počasen shutdown po defragmentaciji
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Včeraj sem po 4 mesecih uporabe snow leoparda naredil s techtool pro najprej file optimization in nato se defregmentacijo, nato pa v disk utility se zero out free space, vse to sem delal na edrive na prenosnem disku. Ko sem na macbook pro naredil nekaj restartov sem opazil, da se vedno pojavi ko se racunalnik ugasa moder zaslon in siv kolescek, ki se vrti, racunalnik pa se ugane sele po priblizno 20 sekundah. Naredil sem tudi reset pre-rama, pognal onyx in pocistil mac ter repair permissions vendar nic ne pomaga. Pred tem pa se nikoli to ni zgodilo. ali mogoce kdo ve kaj je treba naresti, da se bom mac normalno ugasal???
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 11.12.2009 10:24:48
Re: počasen shutdown po defragmentaciji
rider47 je napisal/a:
Včeraj sem po 4 mesecih uporabe snow leoparda naredil s techtool pro najprej file optimization in nato se defregmentacijo, nato pa v disk utility se zero out free space, vse to sem delal na edrive na prenosnem disku. Ko sem na macbook pro naredil nekaj restartov sem opazil, da se vedno pojavi ko se racunalnik ugasa moder zaslon in siv kolescek, ki se vrti, racunalnik pa se ugane sele po priblizno 20 sekundah. Naredil sem tudi reset pre-rama, pognal onyx in pocistil mac ter repair permissions vendar nic ne pomaga. Pred tem pa se nikoli to ni zgodilo. ali mogoce kdo ve kaj je treba naresti, da se bom mac normalno ugasal???

Lih treba ti je blo drkat sistem s Techtoolom... Pomoje ponovna namestitev...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 11.12.2009 10:33:12
@MucaMaca
Lih treba ti je blo drkat sistem s Techtoolom...

Utemeljitev?! zakaj je slabo?!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 11.12.2009 10:38:36
Jaz sem moral 3x razsut sistem z defragmentacijo, da me je izučilo.

Teoretično je vse lepo in prav, dokler se eden od programov ne spomni pisat podatkov na točno določeno adreso na disku (ponavadi kakšna zaščita). Potem ti defragmentacija ta blok nekam premakne, pa si naredu štalo.

Pa takih stvari je še več. Program za defragmentacijo ne more poznat vsega, kar se spomnijo nadebudni programerji.

Če sem že pokroviteljski, bom pa do konca:
1. pravilo računalništva: Ne popravljaj delujočega sistema!

Ti pa ne privoščim kar si si zakuhal ... le povedal bi rad, da ga nehate sr*** z defragmentacijo.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani