Jabuk
express in routerji
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 07.12.2009 17:19:28
express in routerji
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ker imam non stop neke probleme z routerji (netgear se kvari, dlink deluje počasi) iščem vsaj približno zanesljivo rešitev.

Potreba je samo ena in edina: hitra, enostavna in zanesljiva uporaba internet priključka za surfing, več uporabnikov. Torej Express kot router-wifi rešitev. Priključek je T2, compi PBji.

Kako se obnese Aiport Express?

Hvala!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 07.12.2009 17:23:05
Za AirportExpress nevem, ti pa lahko priporočam Linksys WRT54GL, ki s tomato firmware-om šiba kot namazan Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 07.12.2009 17:54:41
alenbec je napisal/a:
Za AirportExpress nevem, ti pa lahko priporočam Linksys WRT54GL, ki s tomato firmware-om šiba kot namazan Smile

Ta router imam in ne podpira 802.11n, kar pa Express podpira in to je že velika razlika v hitrosti.

Express imam doma a še ne morem poročat, ker čakam še TimeCapsule in bom poten na novo mrežo vzpostavil. Bi moral pa Express zadoščat za osnovne naštete potrebe.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 07.12.2009 18:00:21
Sam ze vec kot leto uporabljam AirportExtreme in sem z njim vec kot zadovoljen... Dela hitro, stabilno in je enostaven za nastaviti. Res lahko priporocam.

Prav tako imam nanj priklopjen disk in dela prenos super.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 07.12.2009 19:39:25
o čem sedaj govorimo? o express ali extreme? sam omahujem z nakupom TC ker baje crknejo po 18-ih mesecih. a je možno na extreme preheftat en split in met gor external HDD ter printer?
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 07.12.2009 20:26:38
Angus je napisal/a:
o čem sedaj govorimo? o express ali extreme? sam omahujem z nakupom TC ker baje crknejo po 18-ih mesecih. a je možno na extreme preheftat en split in met gor external HDD ter printer?

podobno sem slišal o problemih s kvarjenjem TC kar iz prve serviserske roke.

moje vprašanje se nanaša predvsem na Express, predvsem z uporabniške izkušnje.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 07.12.2009 20:41:15
imam extreme in 2 expressa. wds deluje brez problemov (z WEP varnostjo, z WPA nagaja).

na extreme imam preko "no-name" hub-a priključen disk in 2 tiskalnika, na express pa se lahko priključijo samo tiskalniki, žal.

pred kakšnim letom so še bile težave s (Canon) tiskalniki, od FW 7.3.1 pa vse skupaj deluje zelo stabilno!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 08.12.2009 08:34:56
Re: express in routerji
meni se obnese odlično, upam samo da so pri novih porihtali napajanje, ker drugače ti bo čez cca 3 leta se odloču da ne bo več se prižgal ...

lp Avi
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 08.12.2009 09:10:24
Huh, a da so taki problemi z TC?

Sam imam prvo verzijo, wds povezan z WRT54GL dd-wrt in dela zaenkrat bp. Uptime je trenutno 90 dni. Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 08.12.2009 09:29:28
Imam TC, star 19 (!) mesecev in dela brez problema.

V kratkem bom vgrajen 3,5'' disk zamenjal z 1 TB 2,5'', s cimer bom znatno zmanjsal hrup in segrevanje TC.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 08.12.2009 09:38:03
Baje TC crkujejo zaradi vročih diskov (neki kondenzatorji se napihnejo in crkne napajanje). Jaz sem mojega (500 Gb) zamenjal že lani za WD 1 Tb Green, in sedaj se TC precej manj greje in vibrira. Upam, da mi ne bo crknil, ker je glih iz prve serije.

zee je napisal/a:
Imam TC, star 19 (!) mesecev in dela brez problema.

V kratkem bom vgrajen 3,5'' disk zamenjal z 1 TB 2,5'', s cimer bom znatno zmanjsal hrup in segrevanje TC.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 08.12.2009 10:41:29
Jaz sem ga tudi poskusil zamenjati z 1TB WD Green Power pa se je smentana zadeva grela se bolj...toliko se je grela, da so zacela utripati lucka na TC in kaj vem se vse kaj (beri obvestilo v Leopardu, da se TC pregreva, ventilator se je vrtel na vso moc). Surprised

Zato sem potem narocil 2,5'' 1 TB WD verzijo. Sumim sicer, da sem temperaturni senzor cudno zmontiral.

Bi pa najrajsi spodnjo plast gume povsem odstranil in zamenjal s stirimi gumijastimi nogicami, s cimer bi znatno izboljsal pretok zraka v/iz TC.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 08.12.2009 10:46:24
jest imam dobre izkušnje z Express, če nisi preveč zahteven pri nastavitvah...

Začuda pa ima boljši doseg kot moj dobri stari, žal pa pokojni (in stabilni ter konfigurabilni) WRT54GS. Glede stabilnosti Expresa težko kaj rečem, saj sta gor več ali manj priključena samo Macbook in iphone, tako da zadeva ni nekaj fejst obremenjena...

Zdej, zna pa priti do problema pri Expresu. Ali se bodo na wifi priključevali samo računalniki, ki podpirajo n, ali tudi tisti z g? Ker problem je v nastavitvah, ker Express ne omogoča dual banda... Torej, če bosta gor priključena tako z g kot n protokolom, bo vedno delalo počasneje, torej z g... če bodo samo računalniki z n protokolom bo delalo hitreje... Za rešitev tega potrebuješ novejši dual band Airport Extreme.

Manjka tudi podoben firewall (ima NAT firewall, nima pa SPI firewalla), kot ga ima npr. WRT54G serija . Nastavitve so enostavne, in jih je malo. Ni extra tweakanja, ne podpira prenosa IPTV. Poleg tega ne podpira priklopa diskov preko USB.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 08.12.2009 12:20:32
Po moje si senzor čudno namontiral, al maš pa kakšen čuden disk. WD green se ponavadi manj grejejo, tudi pod polno obremenitvijo.

zee je napisal/a:
Jaz sem ga tudi poskusil zamenjati z 1TB WD Green Power pa se je smentana zadeva grela se bolj...toliko se je grela, da so zacela utripati lucka na TC in kaj vem se vse kaj (beri obvestilo v Leopardu, da se TC pregreva, ventilator se je vrtel na vso moc). Surprised

Zato sem potem narocil 2,5'' 1 TB WD verzijo. Sumim sicer, da sem temperaturni senzor cudno zmontiral.

Bi pa najrajsi spodnjo plast gume povsem odstranil in zamenjal s stirimi gumijastimi nogicami, s cimer bi znatno izboljsal pretok zraka v/iz TC.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 08.12.2009 12:50:27
zee je napisal/a:

Kje si kupil? Za koliko denarja?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 08.12.2009 14:22:56
2,5'' disk sem narocil pri podjetju Mlacom v Ljubljani za 213 € in ga trenutno se cakam.

Moram pa poudariti, da je omenjeni trdi disk za ~3 mm visji od standardnih 2,5'' diskov, zato ni primeren za vecino prenosnikov.

Nogice bom verjetno nabavil v kaksnem Merkurju/Bauhausu/...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani