Jabuk
Hitrost in OS iPhone 2g/3g
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 27.11.2009 18:27:12
Hitrost in OS iPhone 2g/3g
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Stvar je naslednja.

iPhone 2g in iPhone 3g imata enak hardware. Se pravi ob imata tm tm 400 MHz procesor in 128 Mb RAM. Se pravi, OS 1.0 je prišel ven za iPhone 2g in OS 2.0 za iPhone 3g. Oba softwarea sta bila optimitirana za njun hardware. Se pravi vse je lepo laufal.

Stvar se drastično spremeni z OS 3.0, ki pa je optimiran za iPhone 3gs, ki ima tm tm 600 MHz procesor in 256 Mb RAM. Zato tako lepo tečejo stvari na 3gsu. Tukaj pridemo do težave in to je OS 3.0 na iPhone 2g/3g dela počasneje.

Opazno počasneje kot OS 2.0. Hitreje troši baterijo, včasih ne prikaže animacije pri izhodu iz programa (freeze/crash/jump). Ampak to je vse pri "čistem" iPhoneu, se pravi z Cydio ampak tolk, da si brez vsega (Winterboarda, Push, Location, SBS, malo aplikacij, bluetooth...itd).
Imam Iphone 2g z OS 3.1.
V Cydii imam vse pobrisan razen AppSync 3.1 in Logotip2g. Vse sem pobrisal, vse source skoraj. In morm rečt, da deluje vse lepo tekoče. Skoraj!

Stvari se odpirajo še solidno. Animacije so lepe, samo ne tolk gladke. Vse te animacije mi delujejo ampak se kar čist čist malo zatakne oz. zatika. LAG je pravi angleški izraz za to.

Sms in email delujeta še kokr tolk vredu samo moti me težko preklaplanje med portrait in landscape. Malo rabi. Pošiljanje fotk via email je tudi kar počasno za iPhone.

Cover flow kjer imam zelo veliko albumov in vsak album je spedenan s svojo sličico v formatu 4:3, tako kot je če bi celotne albume potegnil z iTunesa. Bajno, zato sem tudi kupil iPod Touch 2. generacije in kasneje (zdaj) iPhone 2g, ker je to najlepša stvar, kar sem jih videl v tehnologiji. Sedaj mi pa cover flow ne deluje tekoče, spet ne deluje gladko ampak pošteka. Med landscape(cover flow) nazaj v portrait(album) mi zatakne za kake 0.2 sekund. Kar mi živce para. V steno bi ga fuknu ko to nardi Smile

V slikah tudi. Imaš recimo 300 slik v enem albumu in scrollaš dol in zatika malo, malo pokašlja. Ce bi hotel to bi si kupil nek jajc od Samsunga in neke Nokie Touch Xpress Music crap.

Začel sem razmišljat, kaj pa če bi naredil downgrade na OS 2.2.1. Vem vem, bedno gor dol, ampak zihr sem da bo gladko delal. Najbolj kar bi mi bilo bedno je landscape tipkovnica v emailih in Smsih. Čeprau bi se dala kaka aplikacija za landscape SMS in landscape email.
Ne skrbi me shake to shuffle, Genius(brezveze), Voice Memos...itd.

In ne. Ne bom si kupil 3gs ker nimam toliko denarja za telefon. Apple pa naj spedena, da OS 3.0 dela na vseh iPhoneih lepo ali pa naj povejo, da je samo za 3gs. Naj nam prišparajo čas. Smile

Malo mi najedajo te pri Apple. Mislm, landscape tipkokvnica za Safari. Za ostalo pa portrait. Ja pa a ste na glavo padl. In pol dajo po 2 letih landscape v ostale aplikacije?! Na živce mi grejo, ko nas malo vlečejo za nos.

Prosim pokomentirajmo skupaj in probajmo najti rešitev za hitrejši iPhone 2g/3g. Ker vem da nisem edini s tem problemom. Kaj šele ljudje z temami in miljonimi aplikacijami iz Cydie itd. Da sploh ne začnemo o temu Smile

A če naredim downgrade, a obdržim kontakte in SMSe itd... Kaj obdržim in kaj ne. Se pravi ne izbere opcije set up as new phone.

Skoraj vsi smo se odločili za nakup iPhonea zaradi izjemne hitrosti.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 28.11.2009 11:23:04
Sem opazo da maš nekaj pojma o procesorih in RAMih v Applovih izdelkih zato me zanima kaka je razlika med procesorjem in RAMom v iPod touch 8gb in 23/64 gb? Sorry za offtopic! Rolling Eyes
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 28.11.2009 11:45:39
iPod Touch 8gb(še stari) : 533 MHz in 128 RAMa

iPod Touch 32gb/64gb : 600 MHz in 256 RAMa. (kot iPhone 3gs)

Stvar je naslednja. iPod Touch 8gb je še 2. generacija. Ostala dva sta pa 3. generacija. Pa se človek vpraša zakaj prodajajo še starega. Ker je iPod Touch cenejši od iPhona in iPod ima AppStore kjer je 130.000 aplikacij. Apple ima ogromne zaslužke z AppStorom. Radi bi čim večjo množico ljudi spravili do AppStorea kjer ljudje kupujejo aplikacije... ZAROTA! Smile

Ljudje, ki so v zadnjih mesecih kupili iPod Touch so po večini kupil 8gb. Ker se niso pozanimali, če je to 3, generacija oz. sploh niso poznali razlike.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani