Dva Western digital diska na iMacu - problem | |||||
na vse uporabnike, ki ste tu gor, se obračam z vprašanjem kot je že v naslovu teme. PROBLEM: Sem fotograf in občasno dj in seveda uporabljam apple izdelke. Imam iMaca 24" starega pol leta in pa novega macbook proja. Nujno sem moral začet laufat timemachine, ker se je nabralo preveč stvari, da bi jih sam backupal in se zdi to najlaže. Sedaj sem dokupil še en nov disk WD 1TB in prej sem uporabljal že 500gb, ampak sedaj nikakor ne morem pripravit obeh diskov, da bi delovala istočasno na iMacu. Enostavno ob priklopu (ali firewire ali usb) se tisti drugi disk zažene, vendar ga ni zapisanega kot priključena oprema niti s System preferences. Posamezno vključena diska delujeta brezhibno. Kakšna ideja kako naj istočasno uporabljam oba diska, ker ju potrebujem? Ali se mi mogoče splača tisti disk 1Tb priklopit na omrežje kot omrežni timemachine disk (preko airport express base station)? Enostavno nimam več idej, ker sem v tem tednu preizkusil že vse. Prosim za kakšno idejo. Lp Simon |
|||||
![]() |
|||||
Torej, vsakega posebej in seveda sem ji moral ročno mountat vsakič, ko sem zbudil ali vključil računalnik, za razliko od windowsov, ki si mount zapomni. Klical sem celo apple support, pogovarjala sva se ene 15 minut, obljubil je da mi bo poslal odgovor po mailu, kar seveda ni bilo tako. Pisal sem tudi na wd support, tudi nisem dobil odgovora. Toda, potem so upgrejdali firmware za Wd diske in voila - sedaj lahko mountam oba istočasno, toda seveda jih moram ročno dodajat, ker sedaj že Snow leopard pozabi, da obstajajo:)) Rešitev, če obstaja kak upgrade s strani Wd, upgrejdaj in mogoče ti bo delalo. |
|||||
![]() |
|||||
Že če po tem forumu pogledaš. Če majo ljudje težave z zunanjimi diski, je to skoraj vedno WD. |
|||||
![]() |
|||||
Z mountanjem sem jaz tudi imel težave ker se mi disk ki je priklopljen na AE ne mounta sam to sem rešil tako da sem dodal disk v sturtup pod userja zdaj je vedno mountan... Drugače pa imam jaz tudi dva samo enega direkt preko usb-ja na macu drugega pa na AE torej je nekako mrežni disk... Imam pa težave ker ima en disk zraven virtualni cd WDsmartWare ki pa se vedno štartuje/mounta dokler ga ne inšaliraš vendar bi se rad tega izognil ima kod kakšno reštev... |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |