Jabuk
Iphone potreben prenove...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.11.2009 21:07:44
Iphone potreben prenove...
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo,
na eBayu sem si nabavil en iPhone... k sreči sem ga dobil dokaj ugodno (upam), ampak ni v najboljšem stanju. Sicer vse dela, moti me samo, da "razpada" in posledično ne dela power button, oziroma, je treba telefon skup stisnit, da prime.

Imam dve (ločeni) težavi:
1.) Screen izstopa na levi strani zgoraj; zadevo sem že odprl in vidim, da ima ekran na vrhu tri zatiče, in zgleda da je levi počil in ne drži več. Verjetno mi je edina rešitev nov screen (strošek ~15€). Kaka druga ideja? Verjetno moram kupit screen s touchem in ne samo stekla, čeprav je tega ogromno na eBayu (pa se mi niti ne sanja, kako bi ločil touch od šipe, če sploh gre Rolling Eyes
Slike:

2.) kromasta "obroba" odstopa od zadnjega dela; probal sem malo pritegnit vse vijake, pa ni razlike. Na sumu imam, ali da manjka kak vijak ki drži to dvoje skupaj, ali pa da je kak navoj požrt/odlomljena matica v zadnjem delu. Zato rabim vašo pomoč: ali ima kdo assembly diagram, da vem kaj kam paše in če kje kaj manjka? Na youtube je ful filmčkov, a razstavljanja dlje ko do baterije nisem našel. Kaj menjati, samo obrobo, tudi zadnji del? Nimam pojma kolko stane, tako da če je že kdo to menjal, se priporočam za info...
Slike:

Lp
Peter
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 08.11.2009 21:29:12
Sam sem kupil za se bivsi iphone 3g iz ebaya ceu komplet za 15 evrov kao original. Seveda ne bodi naiven in ne misli da je to original. Koliko si pa placal za iphone? Sploh nevem zakaj gres kupovati pokvarjen iphone. Menjava sipice je tezka zadeva ne zgleda to tako kot je na youtubu.
Jaz ti predlagam da ga neses na kak servis mobitelov sam ti predlagam mobystle.
Te bo pa prislo pomoje okoli 50€. Ce je mozno vrni iphona in kupi brezhibnega.
Nekako si se nategnil.
Lp
Jablanator

Jablanator

Kraj: Novo mesto
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 08.11.2009 22:05:16
Re: Iphone potreben prenove...
odisej je napisal/a:
Živjo,
na eBayu sem si nabavil en iPhone... k sreči sem ga dobil dokaj ugodno (upam), ampak ni v najboljšem stanju. Sicer vse dela, moti me samo, da "razpada" in posledično ne dela power button, oziroma, je treba telefon skup stisnit, da prime.

Imam dve (ločeni) težavi:
1.) Screen izstopa na levi strani zgoraj; zadevo sem že odprl in vidim, da ima ekran na vrhu tri zatiče, in zgleda da je levi počil in ne drži več. Verjetno mi je edina rešitev nov screen (strošek ~15€). Kaka druga ideja? Verjetno moram kupit screen s touchem in ne samo stekla, čeprav je tega ogromno na eBayu (pa se mi niti ne sanja, kako bi ločil touch od šipe, če sploh gre Rolling Eyes
Slike:

2.) kromasta "obroba" odstopa od zadnjega dela; probal sem malo pritegnit vse vijake, pa ni razlike. Na sumu imam, ali da manjka kak vijak ki drži to dvoje skupaj, ali pa da je kak navoj požrt/odlomljena matica v zadnjem delu. Zato rabim vašo pomoč: ali ima kdo assembly diagram, da vem kaj kam paše in če kje kaj manjka? Na youtube je ful filmčkov, a razstavljanja dlje ko do baterije nisem našel. Kaj menjati, samo obrobo, tudi zadnji del? Nimam pojma kolko stane, tako da če je že kdo to menjal, se priporočam za info...
Slike:

Lp
Peter

Pa kaj kupujete neka rablena jajca. Nevem vsaj js vedno kupm vse čist novo original, da lepo odpiram škatlo, pa potem folijo Very Happy Very Happy Very Happy
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 08.11.2009 22:13:29
No no mogoce nekateri nimajo toliko denarja oz. bi radi kaj prisparali pri nakupu.
Je pa res pri rabljeni stvari nikoli neves kaj dobis.
Za ta nakup je kriv sam saj si ziher vedel da kupujes takega.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Novo mesto
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 08.11.2009 22:18:47
gpc17 je napisal/a:
No no mogoce nekateri nimajo toliko denarja oz. bi radi kaj prisparali pri nakupu.
Je pa res pri rabljeni stvari nikoli neves kaj dobis.
Za ta nakup je kriv sam saj si ziher vedel da kupujes takega.

Saj se da prišparat pri nakupu če uzameš rabljeno, samo se dobi tudi veliko boljše ohranjene

Če ti vse razpada je škoda tud tistga dnarja k si ga dal za to Smile
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 08.11.2009 22:29:58
To pa se seveda strinjam.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 08.11.2009 22:51:15
Vem kaj je iPhone, brez skrbi, nisem nek naiven 14letnik. Cool

Ne bo to prva stvar ki se jo bom spravil popravljat, sem delal že na marsičem, samo ponavadi se dobijo na netu kaka navodila (recimo za praktično vse laptope) kako zadevo pravilno razstavit. In ne vidim razloga, da bi dajal nevemkoliko keša za nek servis (uradnega itq nimamo - imate kaka priporočila sicer?) ki po možnosti ne bo imel kaj dosti več pojma ko jaz (dosedanje izkušnje s "serviserji"). Sem pač upal na kak profesionalen odgovor, glede na forum pač.

@LukaSlo: ja, vem, ampak na slikah je izgledalo v redu (ni prvi iPhone ki sem ga kupil preko neta), doma pa bolj klavrno. Dobil sem nekaj povračila, tako da sem skupaj plačal nekje 200€, vrnit mi ni uspelo. Je**ga, kdaj pa kdaj se pa tut moreš nategnit na ebayu...

Lp
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 08.11.2009 22:54:26
Ce ze priporocam mobystyle.

No vseeno verjemi da je 3 krat lazje popravljat prenosnik kot pa iphone.
Ce se vseeno tako zaupas vase, naroci nek fake iz ebaya za 20 eur in zamenjaj zadevo.
Samo potem ne jokaj da si unicil cel iphone..
Sploh ne vem zakaj si kupil pokvarjenega.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 08.11.2009 23:14:56
Ma ka ga tukaj nekej strašite Surprised

Človek, če si že popravil marsikatero stvar in imaš mirno roko Smile se odpravi na ta link http://www.ifixit.com/Guide/Browse/iPhone

Tukaj imaš vse kar moreš vedeti o popravilu, menjavi itd. step by step.

Želim ti veliko sreče pri popravilu Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 08.11.2009 23:31:57
Hvala za link... sem že slišal za page pa se nisem mogel spomnit naslova Very Happy

Hja, u bistvu me je tole matralo: "NOTE: Installation requires gluing front bezel to rear panel." Kar pomeni... da so šparal pri vijakih Neutral

Hvala še enkrat,

Lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani