Jabuk
Izguba podatkov in recovery
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 09.11.2009 09:37:58
Izguba podatkov in recovery
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lep pozdrav ekipa, kako kaj?

Rabil bi malo strokovne pomoči, zgodilo se mi je nekaj zlo zlo neprijetnega, na zunanjem disku WD 500GB Studio edition sem imel 2 particiji, eno 300GB NTFS in 100GB FAT, slednja je bila mošljena za backup na time machin.

Včeraj sem hotel narediti backup, ker peljem danes Air-a na servis in mi ni hotelo na 100gb naredit backup, zato sem v Disk utilitys formatiral na mac particijo in še vedno ni šlo....nakar danes prižgem disk in sta obe particiji tako 100GB in druga 300GB prazni, v Winowsih mi napiše da še particiji niso formatirani.

Kaj lahko sedaj storim, da se mi povrne teh 300GB podatkov, ma kdo prosim kakšno idejo?

Naj formatiram na novo in pol z kakim recovery programom probam ali kaj?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 09.11.2009 10:57:21
Nič ne formatiraj, ker bo še slabše.

Poskusi s kakšnim R-Studiojem oz. s čim podobnim dobiti podatke nazaj:
http://www.r-tt.com/

Nucles Data Recovery (deluje na Win):
http://www.nucleustechnologies.com/Windows-Data-Recovery-Software.html

GetDataBack:
http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 09.11.2009 11:40:34
Hvala za linke, sem naložil nek program in mi je pokazal da za 460GB potrebuje 82ur....vedel sem da je tako dolgotrajni postopek, samo ne pa tako!

Kaka pa je verjetnost, da se mi povrnejo vsi podatki? In obstaja kaj za Macka, saj ima disk Firewire in bi šlo nekoliko hitreje, žal pa na Win nimam priklopa za FireWire.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 09.11.2009 12:53:56
Če maš na disku bistvene podatke, ne rešuj sam.

------
Za uspešno reševanje ne smeš nič prčkat in probavat. Data recovery profiji naredijo image (bit kopijo) takega diska in na kopiji probavajo, kaj se da rešit.

Zna pa tako reševanje stat kar precej. Meni so pred par leti rešili čist vse podatke, sam je trajalo 14 dni, stalo pa jurja eurov.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 10.11.2009 08:34:42
macata je napisal/a:
Če maš na disku bistvene podatke, ne rešuj sam.

------
Za uspešno reševanje ne smeš nič prčkat in probavat. Data recovery profiji naredijo image (bit kopijo) takega diska in na kopiji probavajo, kaj se da rešit.

Zna pa tako reševanje stat kar precej. Meni so pred par leti rešili čist vse podatke, sam je trajalo 14 dni, stalo pa jurja eurov.

Huhu, to pa je res cena....externi disk je bil backup res kar nekaj podtakov, vendar sem z nekim recoverijom dobil popolno sliko disk nazaj, sedaj morem počakat še samo koliko od tega bo dejansko prenesel....

Problem pa je v tem, da particija ni bila formatirana, ampka mi je Apple po moji napaki nekaj zamučkal ko sem manjšo 100GB particijo spreminjal in mi je "zabrisal" še večjo 300GB...javim kaj sem rešil.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani