Jabuk
iPhone 2G ne komunicira z računalnikom
Jablanator

Jablanator

Kraj: Einersdorf, AUT
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.04.2010 13:14:45
iPhone 2G ne komunicira z računalnikom
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam en malo jači problem...

Situacija:

- iPhone 2G 8GB, po boot logotu se vidi da je jailbreakan (ananas)
- software verzija mi je uganka - glede na ananas in osebo, ki ga je uporabljala, bil lahko bil 1.x.x. ali 2.x.x. (čeprav ni nujno)
- k meni je prišel, ker obtiči pri ananasu in vrtečem se koleščku

Hard reset seveda ne pomaga.

Potem pa pravi problem - računalnik ga ne zazna, torej ko ga priklopim, se ne zgodi nič - drajverji se ne začnejo nalagat itn. V restore mode gre, ampak ga rač. vseeno ne vidi. V DFU mislim da gre, čeprav nisem prepričan, ampak mi tudi to ne pomaga ker - ga kompjutor ne vidi. Probal na treh računalnikih, en je win7 32bit, drug je win7 64bit, en je pa xp sp3. Itunes je 8.2.1.6 (zadnji pred 9ko), to pa zato, ker na 9ki ne dela iPhonebrowser. Ampak dvomim, da je to problem, konec koncev je ta star iphone.

Preko adapterja se baterija polni, preko usbja pa ne vem - sicer se ikona za kritično baterijo spremeni ko ga vklopim v usb, ampak nisem pa prepričan, če ga res polni (za polnjenje tudi potreben drajver a ne?).

Nato probal irecovery - brez uspeha. No iPhone/iPod found. SSH pa itak ne gre. Probal z dvema kabloma in različnimi usbji - no dice.

Ve kdo za kakšno rešitev? V kateri smeri naj razmišljam?

Lahko pa da je gotov...

lp
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 13.04.2010 13:29:27
Rešitev je samo ta, da ga spraviš v DFU mode... in v tem načinu ga računalnik MORA zaznati. Če ga ne zazna, nisi v DFU mode-u. Je pa iz boot zanke malo težje priti v DFU mode... tako da sprobavaj, dokler ti ne uspe.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 13.04.2010 13:31:27
update itunes..
pol pa restore. http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=7436
kako v dfu maš pa kle http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1034
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 13.04.2010 13:34:57
Kaj predlagaš? Da ga ugasnem in ga potem probam spravit v DFU? Ali je odštevanje sekund najbolj točna izvedba ali pa mogoče obstaja še kakšen drug način - s kakšnim programom...

Hvala za odgovor.

Update itunesa mi ne bo pomagal, pa tudi logične povezave ne vidim... Moj 3GS se normalno pojavi v itunesu, ne vem zakaj se ta stari ifon ne bi.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 13.04.2010 13:38:46
Lej... navodila za DFU imaš povsod po internetu... popolnoma zanesljive metode ni... pač moraš večkrat probati.

Če ti ne bo uspelo, je še vedno možnost, da ima telefon kako umazanijo na dock konektorju in ga računalnik zato ne zazna. V tem primeru bi pomagala pa samo menjava, ali pa čiščenje konektorja.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 13.04.2010 13:50:36
Ok. Bom najprej spucal konektor, pa potem naprej. V DFU pa ne dajem prvič in navodila poznam, zadeva je jasna in kot si rekel ''mora it''. Ampak tu ne gre tudi po res veliko poskusih, zato sem tudi pisal na forum. Se bom poigral, pa javim, če bo kaj uspeha. Hvala za odgovore. Uživačky.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 13.04.2010 18:40:10
Ni šans...Od zadnjega posta do zdaj ga pritiskam Embarassed DFU je temu ifonu očitno nedosegljiv, tako da se predam. Če je kdo mnenja, da bi vseeno ''moralo ratati'', je pa dobrodošel da poskusi. Zasluži pa lahko 30 eurov (toliko bi jaz dobil, če bi mi uspelo).

Ljubljana in okolica.

Lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani