Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Ali naj sedaj nadgradim na Snow Leoparda?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.10.2009 18:12:23
Ali naj sedaj nadgradim na Snow Leoparda?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ah, jezi me, ker ne vem ali naj nadgradim sedaj ali naj počakam še nekaj tednov do izida 10.6.2. Pač nekako sem planiral, da bom naredil preskok na SL nekje 1. ali 2. teden oktobra, saj sem mislil, da bo do takrat že sigurno zunaj tudi 10.6.2 in tako večina bugov popravljenih. Ker pa ga še ni in ker stalno berem pritožbe uporabnikov, pa nekako nočem tvegati - čeprav bi že rad zamenjal star disk v MBP-ju za nov, večji disk, ki sem ga dobil pred enim tednom, poleg tega pa sem kupil tudi že SL.

Že prej sem se odločil, da ko bom zamenjal sedanji notranji disk z novim, bom takrat naložil tudi SL. Sedaj se mi oba že en teden valjata v predalu, ko premišljujem ali naj pač kar sedaj zamenjam disk in inštaliram SL ali pa naj počakam na 10.6.2, ki je baje že bil seedan v ožji krog, a kaj, ko ne vem, če to pomeni, da bo za širše množice na voljo že čez kakšen teden, ali pa šele čez mesec dni ali celo več.......

Malo me jezi, da bi čakal v nedogled na ta update, medtem pa bi se mi novi disk valjal v predalu, po drugi strani pa hočem, da bi mi novi OS čim bolje deloval. 10.6.2 bo baje okoli 500 MB velik update, zato sem nekako mislil, da bi bilo za kar najbolj optimalno delovanje sistema najbolje narediti clean install, nato pa takoj naložiti vse možne updejte, preden bi se lotil česarkoli drugega. Ali je kaj na temu, da je več možnosti, da se pokažejo kakšni hrošči, če bi recimo imel in uporabljal OS nekaj časa na 10.6.1, potem pa šele čez nekaj tednov updatal na 10.6.2, v primerjavi s takojšnjim updatom na 10.6.1+10.6.2 takoj po clean installu?

No ja, vem, da se vam bo nekaterim zdelo, da preveč kompliciram, a kaj naj storim, če pa sem v določenih stvareh preveč perfekcionist... Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 15.10.2009 18:20:10
Jaz sem še vedno na Leopardu in zaenkrat še bo tako tudi ostalo (vsaj do izida 10.6.2). Bugi so odpravljeni programi so kompatibilni in ni potrebe po beta verzijah. Take drastične razlike pa tudi ni, da bi moral presedlati in trpeti ob raznih bugih, ki še pestijo SLja. Izbira je sicer tvoja ampak, če ti Leopard dela v redu in lahko z njim narediš vse še malo počakaj z nadgradnjo.

Če pa imaš računalnik samo za internet, mail, muziko in gledanje filmov pa naredi update. Na tem področju ni težav.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: blizu
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 15.10.2009 18:24:41
Dejstvo je, da iam tudi sam Leopard določene bug-e, še bolj natančno dejstvo je mogoče to, da nasplošno za operacijske sisteme in programe velja, da se določeni bugi pojavijo samo v določenih situacijah, zato ti tudi 10.6.2 ne bo garantiral 100% os-a brez kakršnegakoli buga.

Razumem tvoje pomisleke, vendar vseeno malo pretiravaš. Tudi če si perfekcionist, ne pomeni da tvoje delo zahteva 100% delujoč os, kajti odpove ti lahko tudi napajalnik, monitor, tipkovnica .... ali pač, se motim ... ne poznam tvoje zgodbe.

Bottom line: uporabljam maca za delo in za privat. Moje delo po naravi temelji na uporabi računalnika, torej mora delovati ... včeraj sem naložil SL brez pomislekov. Pač probaš, saj se bugi, razen nekaj neškodljivih splošnih, pojavljajo le ob določenih situacijah. Edini, ki me je zaskrbel je bil tisti z Guest accountom, katerega sem pred upgrejdom ugasnil. Pa še ta se spet pojavlja samo ob določenih - redkih situacijah.

Updejt je šel bp skoz.
Uporaba zaenkrat bp.

Prve stvari, ki so mi zanimive:
- spremenjena gamma
- expose and spaces (space bar zoom)
- hitrejši finder

Ko pride 10.6.2 boš pa čakal na 10.6.3 in potem spet čakal ... nima smisla. Kot sem rekel, tudi zadnja verzija "navadnega" Leoparda ni brez bugov. Tudi 10.6.2 ne bo!

Upam, da ti je kaj v pomoč, sicer si pa zastavil precej, precej subjektivno vprašanje.

lp,
Mitja
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 15.10.2009 18:45:49
@Muse: sorry samo definitivno je SL pri verziji 10.6.1 bolj bugast kot 10.5.8! Pa niso problem samo ti bugi ampak tudi ostali programi, ki sodelujejo skupaj z OSom. Če že nočeš čakat in si res tako odvisen od SLja pa pač preveri malo po spletu kako se obnesejo programi, ki jih uporabljaš in se potem odločiš za nadgradnjo. Itak boš na koncu dobil taka mnenja kot so moja in taka kot je musejova.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 15.10.2009 19:41:29
Hja, saj ravno to, ko Leopard mi zadnje čase nekaj nagaja. Dva izmed problemov sta npr. nedelovanje wirelessa in nekoliko slabša povezava bluetooth.

Pred nekaj tedni, ko sem uporabljal wireless na postelji, mi je kar naenkrat nehal delovati internet. Potem mi nikakor ni več uspelo vzpostaviti brezžične povezave, ko pa sem priklopil na kabel, pa je internet lepo normalno deloval. Drugače pa tudi ko bile prižgane vse črtice pri signalu za wireless, ni več deloval. Resno ne vem, kaj bi to bilo. Kako naj to porihtam?

Kar se tiče bluetootha pa tako: pred dobrimi 3 meseci sem dobil brezžično Apple tikpovnico. Do pred kratikim je delovala zelo dobro - le redko je izgubila signal, pa še to je takoj po nekaj sekundah spet prišel nazaj. Poleg tega se je tipkovnica tudi takoj, ko se je prenosnik zbudil iz spanja tudi sama zbudila. Sedaj pa ponavadi, ko odprem pokrov MBP-ja, moram pritisniti kakšno tipko, da se tipkovnica zbudi in ni več samodejno, kot prej! Pa tudi mislim, da zadnje čase nekoliko bolj pogosto izgublja signal (ki ga sicer hitro spet pridobi nazaj)...

Tako da ne vem, kaj bi si sedaj mislil...
Jablanator

Jablanator

Kraj: Malo tu, malo tam
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 15.10.2009 20:18:50
Enkrat smo tule ze imeli debato o upgradih in kar nekaj se jih ni strinjalo z menoj. Je pa tudi res, da 99.9% tistih, ki se niso strinjali, ni imelo pojma o uporabi (kakrsnekoli) opreme v produkcijske namene. Wink
Jaz se drzim tega, da ne upgradam samo zaradi upgrada samega. Ce ti upgrade nudi novo funkcionalnost, potem upgradas. Ce ti je ne in je rezultat upgrada samo malenkost drugacen startup screen in druga verzija pod "About this Mac", potem sam ne vidim nobenega razloga za upgrade. In zato sem se vedno na 10.4.11 Wink Pac potrebujem skatlo za delo in dokler mi vse dela, ne mislim reskirati upgrada, po katerem se lahko zgodi, da mi kaj ne bo delalo... vsaj dokler nova verzija ne bo imela necesa, kar bi potreboval. In zato se drzim nacela "ne diraj lava dok spava" Wink
Ti se pa seveda odlocis sam Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 15.10.2009 21:28:31
snow leopard je občutno manj bugast pri verziji 10.6.1 kot je bil npr. leopard ali celo tiger... res da ima še določene pomanjkljivosti, ampak deluje. zaenkrat nekih večjih bugov, ki bi slabšali uporabnost nisem opazil - za razliko nedelujočih airport diskov in tiskalnikov v začetkih leoparda itd.

je pa dosti odzivnejši (dejansko opazno!) od leoparda, tako da se nadgradnja vseeno že splača. Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 15.10.2009 22:31:00
@real001: kaj pa če bi ti preveril baterije v tipkovnici? Da bi bil za wireless signal kar naenkrat kriv Leopard? Ne verjamem.

@kenz76: res je bil Leopard ob izidu bolj bugast ampak jaz delam primerjavo Leopard 10.5.8 in 10.6.1!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 15.10.2009 22:59:57
lordjimy je napisal/a:
@real001: kaj pa če bi ti preveril baterije v tipkovnici? Da bi bil za wireless signal kar naenkrat kriv Leopard? Ne verjamem.

V iStatu kaže 39% za tipkovnico, drugače pa tudi v System Preferences kaže še 2 od 5 črtic....

Za wireless pa se mi ne sanja, kaj bi bilo krivo......
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor-Žalec
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 18.10.2009 13:21:27
Sam imam SL že kar nekaj časa v škatli še zaprtega. Delam na 10.5.6 in ves sistem deluje OK. Ker sem se v preteklosti z upgradi velikokrat opekel in sem potem uporabljal Time Maschine za restore, bom z SL počakal še kar nekaj časa. Ne popravljaj, če ni pokvarjeno! Tako pravi pregovor in se ga držim.

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #11   Objavljeno 27.10.2009 12:55:30
mal si bom sposodu temo, da ne odpiram nove...

V eni temi (je ne najdem več) je nekdo omenju, da mu je začela miš "štekat" (če me spomin ne vara je celo Logitech VX Revolution, kot jo imam sam).
Zanima me, če se še komu to dogaja? in če pozna rešitev? Meni se ne sanja niti malo kaj bi lahko blo narobe... Podlaga za miš je čist, pri senzorju je tud vse čisto... Nvem Nvem, ker miš je ("kao") Mac kompatibilna!

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #12   Objavljeno 27.10.2009 12:56:22
pozabil sem umenit... laufam pa Snow Leoparda
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 27.10.2009 13:12:52
Fšk je napisal/a:
mal si bom sposodu temo, da ne odpiram nove...

V eni temi (je ne najdem več) je nekdo omenju, da mu je začela miš "štekat" (če me spomin ne vara je celo Logitech VX Revolution, kot jo imam sam).
Zanima me, če se še komu to dogaja? in če pozna rešitev? Meni se ne sanja niti malo kaj bi lahko blo narobe... Podlaga za miš je čist, pri senzorju je tud vse čisto... Nvem Nvem, ker miš je ("kao") Mac kompatibilna!

LP

Meni je full štekala Logitechova BT miš (ne vem oznake). Na 10.4, 10.5. Potem sem inštaliral driverje, pa je blo malenkost bolje. Dokler nisem poinštalirav zadnjih driverjev (mislim da je 3.x). Od takrat dela ustrezno pričakovanjem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #14   Objavljeno 27.10.2009 15:51:22
Jaz imam verzijo 3.1, če misliš Logitech Control Center in še zmeraj šteka...
Zakaj se to dogaja da miš šteka? mislm... naravnost smešno! Nisem tega pričakoval od Logitech-a... Z njihovimi izdelki nikdar nisem imel problemov...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 27.10.2009 16:01:18
Pri meni je ful zaostajala.

Je bil tak občutek, kot bi mahal z zastavico, plus natančnost je bla nikakva. Sem premaknu miš za par mm, pa sploh ni reagirala, pol je pa kar naenkrat poskočila za čist preveč. (po forumih sem nekje našel, da je to problem z BT pri Aplu. Tvoja miš pa ni BT, če se ne motim.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #16   Objavljeno 27.10.2009 16:37:34
Ne ni BT, ima dongle za USB...

Najprej je delala čisto uredu... Učeraj mi je pa začela štekat, kot praviš "zastavca"!
Miš je ful uredu, to je pa en velik MINUS za Logitech! Glede na to da ne nameravam več presedlat na Winse, bom od zdaj dalje zmeraj 2x premislu o nakupu!

LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 27.10.2009 17:45:29
Fšk je napisal/a:
Ne ni BT, ima dongle za USB...

Najprej je delala čisto uredu... Učeraj mi je pa začela štekat, kot praviš "zastavca"!
Miš je ful uredu, to je pa en velik MINUS za Logitech! Glede na to da ne nameravam več presedlat na Winse, bom od zdaj dalje zmeraj 2x premislu o nakupu!

LP

Pa si 100% da nima Apple nič pri tem? Takrat sem po forumih nekaj bral, da je kriva nekakšna aseleracijska krivulja, ki se nekaj stepe z logitechovo logiko v miški. Vse skupaj je nekako v povezavi z nastavitvijo akseleracije v meniju.

Pa še eno banalno vprašanje. Kaj pa batarije v miški?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #18   Objavljeno 27.10.2009 17:55:23
[quote="macata"]Pa si 100% da nima Apple nič pri tem? Takrat sem po forumih nekaj bral, da je kriva nekakšna aseleracijska krivulja, ki se nekaj stepe z logitechovo logiko v miški. Vse skupaj je nekako v povezavi z nastavitvijo akseleracije v meniju.

Pa še eno banalno vprašanje. Kaj pa batarije v miški?[/quote]

baterije so kot nove... tko da to ni problem!
sensitivity sem spreminjal in vse... ni razlike...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 27.10.2009 18:00:28
Probaj še USB receiver izštekat za par nekaj sekund in baterijo iz miške ven vzet, da se zresetira. (pol mi pa zmanjka idej) ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #20   Objavljeno 27.10.2009 19:56:45
tudi to sem probal (večkrat)... ubistvu to je bila prva stvar, ki sem jo naredil.

Če nesem na servis me bojo zavrnili češ da saj dela... tako da mi ne preostane drugega kot čakat in bo morda delala pri naslednjem update-u...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani