Jabuk
iMac vgradnja SSD problem hitrosti
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 25.03.2016 14:35:23
iMac vgradnja SSD problem hitrosti
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,

Pred časom sem v iMac vgradil SSD SanDisk Ultra II 240GB
(550 MB/s - Read / 500 MB/s - Write). Vklopil sem TRIM s TRIM Enablerjem.

Ko testiram performance z Black Magis dobim čudne rezultate.

Med tem, ko je hitrost pisanja cel čas cca 500 MB/s, hitrost branja skače od 200 do 500 MB/s). Performančne težave se opažajo tudi pri delovanju OSX. Včasih ko kaj klikneš se OS sploh ne odzove kakšno sekundo.

Ima kdo mogoče kakšne izkušnje s podobno težavo? Za kakršen koli namig bi bil vesel.

Prilgama scree BlackMagic-a.
http://imgur.com/a/asqn4
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 25.03.2016 15:49:50
Re: iMac vgradnja SSD problem hitrosti
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Sem mel isti problem na dveh Samsungih 840 v raidu, je prvo začel nagajati blackmagic potem pa tudi os, je bila potrebna menjava ker se je eden poslovil.
Slabo je samo to da ima samsung full dobro app za diske samo za Win in sem jih potem testiral na win okolju in je eden javljal da je pokvarjen.

lp bluub

Lahko sicer probaš formatirati in na novo naložiti iz timemachina bo mogoče za nekaj časa mir. Pri sebi sem opazil da pač žal po nekaj letih SSD "izdihne" sploh začetne serije, ker začel sem s Kingstonom V200 je začel isto delati prvo blackmagic pol lag v os, samsunga po parih letih isto, sedaj mam Kingston Xhbrid al kaj so že toti modri pa bomo vidli.

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani