Simobil internet
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 04.09.2009 21:01:47 Simobil internet |
|
Ne morem se povezat na internet...Imam iphone 2g OS 3.0. Vnesem one nastavitve pa kot, da mi nekaterih noče shranit...Kaj je problem?
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 04.09.2009 21:47:19 Re: Simobil internet |
|
Deko je napisal/a: | Ne morem se povezat na internet...Imam iphone 2g OS 3.0. Vnesem one nastavitve pa kot, da mi nekaterih noče shranit...Kaj je problem? |
katere nastavitve ti vneseš? vnest moreš APM, username in password
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 04.09.2009 22:34:08 |
|
naloži ipcc na iphone , pa to to
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 07.09.2009 07:48:52 |
|
kako naložim?
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 07.09.2009 07:52:20 |
|
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 10.09.2009 11:38:35 |
|
Namestil sem ipcc file....Čeprav še vedno ne morem brskat po netu...MMs pa sem sedaj dobil...
Sem na Simobilu...nastavitve:
APN: internet .simobil.si
usser: simobil
pass: internet
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 10.09.2009 11:42:15 |
|
Deko je napisal/a: | Namestil sem ipcc file....Čeprav še vedno ne morem brskat po netu...MMs pa sem sedaj dobil...
Sem na Simobilu...nastavitve:
APN: internet .simobil.si
usser: simobil
pass: internet |
Ce imas tako, kot tukaj napisano, potem je en presledek prevec...
Ni namrec "internet .simobil.si" ampak "internet.simobil.si" ...
Ce pa je to napaka, potem pa so podatki pravi in bi moralo delat... Meni s takimi pdoatki deluje ... Probaj se ugasnit in prizgat iPhone, ce tega se nisi naredil po konfiguraciji teh nastavitev ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 10.09.2009 13:37:42 |
|
Pomotoma sem tu tak napisal...Iphona sem restartal pa še vedno ne dela...ni mi jasno res...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: London, Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 15.09.2009 11:15:10 |
|
Da ne odpiram nove teme!
Problem je sledeč: zadnje dni opažam,da mi ne dela internet..oziroma edge rabi reeeees dolgo časa da se poveže. 3G mi sploh ne dela, pa tudi wifi ne najde povezave. Imam 3G 3.0 iz UK odklenjen in jailbreakan. Do sedaj mi je vse delovalo bp. Zanima me tudi zakaj mi zadnje čase kaze v sbsettings pod procesi tudi mail? Ali to pomeni da sem nonstop povezan in mi gre denar? Ali je bolje da imam izklopljen data roaming?
nastavitve imam sledeče:
3g mam trenutno off
data roaming off
internet tethering off
vpn not configured
cellular data: APN internet.simobil.si, username: simobil, password: interner
visual voicemail: idata.o2.co.uk,username: vertigo in password je prazen
mms: mms.simobil.si bla bla..
ali sem pozabil kaj vklopit/izklopit? 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 15.09.2009 14:05:42 |
|
anybody?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 15.09.2009 16:34:38 |
|
To je ena izmed tezav, ki se pojavlja na softversko odklenjenih iPhone-ih... Si bil kaj v tujini? Najveckrat GPRS neha delat, ko prides iz tujine spet nazaj v domace omrezje... Pa vcasih vem, da si moral imeti GPRS roaming vkljucen, ker iPhone se vedno misli, da je v tistem omrezju, na katerega je zaklenjen...
Lahko probas z "reset network setting" ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 15.09.2009 16:56:15 |
|
Jest je napisal/a: | To je ena izmed tezav, ki se pojavlja na softversko odklenjenih iPhone-ih... Si bil kaj v tujini? Najveckrat GPRS neha delat, ko prides iz tujine spet nazaj v domace omrezje... Pa vcasih vem, da si moral imeti GPRS roaming vkljucen, ker iPhone se vedno misli, da je v tistem omrezju, na katerega je zaklenjen...
Lahko probas z "reset network setting" ... |
nisem nič v tujini..oziroma sem trenutno na počitnicah v Sloveniji, v angliji nisem imel teh problemov.. Je pa mogoče res,da sem probaval razne nastavitve,ker dobivam zadnje čase čudne simobil račune.. torej če imam vklopljen roaming itd mi gre denar?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 15.09.2009 18:08:33 |
|
nejc4321 je napisal/a: | Jest je napisal/a: | To je ena izmed tezav, ki se pojavlja na softversko odklenjenih iPhone-ih... Si bil kaj v tujini? Najveckrat GPRS neha delat, ko prides iz tujine spet nazaj v domace omrezje... Pa vcasih vem, da si moral imeti GPRS roaming vkljucen, ker iPhone se vedno misli, da je v tistem omrezju, na katerega je zaklenjen...
Lahko probas z "reset network setting" ... |
nisem nič v tujini..oziroma sem trenutno na počitnicah v Sloveniji, v angliji nisem imel teh problemov.. Je pa mogoče res,da sem probaval razne nastavitve,ker dobivam zadnje čase čudne simobil račune.. torej če imam vklopljen roaming itd mi gre denar? |
Ce imas vklopljen roaming, to pomeni samo, da ti bo deloval mobilni internet tudi, ko bos izven omrezja tvojega maticnega operaterja... (v roamingu) ... Ce hoces, da ti ne "kuri" GPRS prometa, potem enostavno izbrisi nastavitve za GPRS ... ali pa uporabi SBSettings in izklopi EDGE in 3G ...
Je pa tako, da iPhone brez povezave v svet je skoraj kot riba na suhem... tako, da raje razmisli o kaksnem paketu, kjer imas doloceno kolicino podatkov ze vkljuceno... Recimo v paketu Itak Dzabest (za mlade do 31 leta) imas ze 1 GB prometa, kar zadostuje za normalno rabo... Pri Si.mobilu imas pa recimo v paketu Orto u nulo "samo" 100MB ... kar je naceloma tudi dovolj za kaksen mail in podobno... nikakor pa ne, ce veliko obiskujes spletne servise (spletne strani, youtube, internetni radio, ...) ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 12.10.2009 19:49:46 |
|
mal butasto vprašanje sam moram uprašat, ker sem "zrastu" ob jailbrekanem 3G, OS 2.2, in aplikacijo BossPrefs, kjer sem lepo prizigal in ugasal Wi-fi, 3G in EDGE, sedaj sem pa updejtal na OS 3.0 BREZ jailbrejka.
(delovalo mi je pa bolj preko EDGA, ker ce sem mel recimo obljukano in 3G in EDGE recimo v Metliki, mi internet ni delal, če sem imel obkljukan samo EDGE mi je net delal. V Ljubljani mi je 3G delal normalno)
Vprasanje:
1) Ali sedaj vklapljam EDGE hkrati z vklopom 3G (setings/general/network7enable 3G), in Iphone avtomatsko kjer ne lovi 3G signala prešalta na EDGE internet?
2) obstaja kašna podobna "legalna" aplikacija ki je podobna BossPrefs?
hvala za odg
|
 |