Živjo,
a ima kdo izkušnje s podlagami za prenosnike, ki imajo tudi funkcijo hlajenja?
Npr: tale.
Kako se obnese, res kaj hladi?
| Podlaga za prenosnik - hlajenje | |||||||||||
Živjo,
a ima kdo izkušnje s podlagami za prenosnike, ki imajo tudi funkcijo hlajenja? Npr: tale. Kako se obnese, res kaj hladi? |
|||||||||||
Imam MB 1.83 1. generacije že odkar je prišel ven (se mi zdi, da 3 leta), pa ga nisem nikoli dodatno hladil in je vedno delal b.p.
Tale podstavek je precej debel (41 mm) in če že, bi se odločil za drugega, tanjšega (21 mm) s tremi ventilatorji... Nisem pa nikoli resno razmišljal v to smer, se mi zdi, da so se že inžinirji ob razvoju dovolj. |
|||||||||||
Mislm, da ima accom prav; so se že inžinirji dovolj temu posvetil, tako da se tebi ni treba sekirat.
Zakaj, a te moti ker se ti segreje na prijetnih 70 stopinj? Če pa vseeno razmišljaš o kakšni podlagi, čisto tako, da bi jo imel zgolj za doma, ti priporočam potem kakšno mizico za prenosnika (stojalo), ki naj bo na sredini frej, tako da se lahko hladi. Če te pa še vedno nisem prepričal in bi vseeno rad kupil hladilno mizico, potem si magar poglej tole http://www.justcooler.com.tw/ |
|||||||||||
Jaz imam prenosnik odzadaj malo podloženega (z škatlicama od minic za tehnični svinčnik).
Mala razlika v višini, pri temperaturah pa se tudi ne pozna kaj dosti - je pa vsaj malo boljši pretok zraka. |
|||||||||||
Nič se ne sekiram za prenosnik, da bi se preveč preglel pač pa me skrbi moja "familija". Če ga imam v naročju se presneto greje. Sem si že naredil mizico za na posteljo, vendar se tudi ta segreje in posledično oddaja toploto. Bom še kakšno lukno zvrtal, pa bo.
|
|||||||||||
ne se sekirat, boš vsaj mal familijo segrev
|
|||||||||||
Da ne odpiram nove teme, bom uporabil kar to, ki je podobna.
Zanima me, kako je s segrevanjem ohišja pri mb pro, sa je ohišje iz aluminija, ki je zelo dober prevodnik toplote. Za kompononte to pomeni dober odvod toplote, zato me zanima, ali je potem ohišje računalnika vroče?(po vsej logiki bi moralo biti zaradi dobre prevodnosti) Hvala za odgovor lp |
|||||||||||
Si že sam odgovoril, ohišje oz. spodnji del je "vroč" |
|||||||||||
ja se zadeva kar segreje zato bi blo morda kul, da jo imaš na podstavku ali spodaj ventilatorje. sploh, ko preklopiš na močnejšo grafo se lahko pripraviš na glasno vrtenje ventilatorjev.
upam, da bojo naslednje serije manj "vroče" (če ne bojo še tanjši). Vse NVidiine kartice, ki sem jih imel so se zelo segrevale... |
|||||||||||
kot "vroče" to pomeni toplo, ali vroče da te peče koža?
|
|||||||||||
zelo toplo
koža me ni še nikoli pekla tako, da lahko roko gor držim. ne bi mel pa tega v naročju, ker že samo sedenje ne vpliva najbolje na reproduktivne organe, potem pa še vročina... ne vem kako je z Airom, samo tisti iz prejšne serije (ekran ni obrobljen s črno) se tako greje, da začne brejkat... |
|||||||||||
Ima morda kdo Logitech Comfort Lapdesk? V spletni trgovini globe point sem našel neke mizice za prenosnike. Se mi zdijo boljša rešitev kot Logitech, ker bi imel pri mizicah naročje (za punco
http://www.globepoint.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wID=2673&ime=Mizice |
|||||||||||
|
|||||||||||
Plastičen je za popizdit |
|||||||||||
in... ? |
|||||||||||
Poleg funkcionalnosti, more biti pri macu tudi estetsko |
|||||||||||
Sam uporabljam podoben temu( črn) : http://www.pctechnology.gr/mod/Hemi/Reviews/AkasaCoolerReview/image004.jpg
in moram priznati da se računalnik dosti bolj hladi, se tudi opazi. Ker se je včashi ( ko je bil cel dan prižgan ) dosti segrel sedaj pa se ne več ... |
|||||||||||
Pa ne morem verjet, da to res berem. Kaj boš hladilnik vn nesu pa se bojiš, da te bo kdo vidu z njim... ? Halo, eni ste pa res za naslikat. Pejt še k Murkotu po kšn nasvet, mogoče se bo pa njemu zdelo kul... |
|||||||||||
Jaz sem zadnjič v Ikei zagledal tole reč, kupil za tistih 10 ojrov in sem precej zadovoljen.
http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/80115790 |
|||||||||||
Griffin elovator(mislim, da sem pravilno napisal)
|
|||||||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |