Zapisovalec porabe posameznih komponent v računalniku | |||||
Zanima me, če ima kdo kako zanesljivo metodo ugotavljanja "koliko rabim posamezno komponentov računalniku" Mene zanima koliko rabim grafično kartico, koliko rabim procesor, koliko rama. Trenutno uporabljam MacBookPro4,1 Intel Core 2 Duo 2.4 GHz 2GB rama GeForce 8600M GT Delam z ogromno programi hkrati - inDesign, ilustrator fotoshop, rhino, mozila, pages, font lab... V vsakem programu imam odprtih povrečno 3 do 4 fajle ki so vsak zase precej kompleksni. Moja tipična situacija je da imam odprtih 20 zavihkov v mozili, 5 inDesign fajov, 5 ilustrator fajlov, 2 rhinota, in še okoli 10 različnih aplikacij - stikerji do koledar, iTunine, VLC, Pages, mail, Adium, Activity monitor... Sploh me ne čudi da mašina začne trokirat. Rad bi samo vedel kaj največ rabim, da nebi trokiralo - ker moram potem ugašat programe in zapirat fajle kar pa mi sploh ni všeč. Kje se mi splača nadgraditi. Predvidevam da bi rabil več rama. Za grafično in procesor ne vem koliko ju izkoriščam - se ventilatorji skoraj nikoli ne vklopijo. Rad bi da delo teče bolj smooth in ne vem kje se mi splača nadgrajevat hardversko. Če je to samo ram bi kazalo dokupit kakšno palčko čeprav več kot 4gb itak ne gra noter. Mogoče bi nadgradil na freeze Leoparda, ampak si tega dela niti najmanj želim počet, potem bi raje počakal na nakup nove mašine in bi vse na novo instaliral in mam spet mir par let. No da zaključim, iščem en program, ki mi snema in zapisuje porabo grafične, procesorja in rama zato, da se bom lažje odločil kje je v mojem primeru smiselno vlagati v hardver. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() Veliko pa lahko vidiš že v ActivityMonitorju (Applications / Utilities / .) Sam bi kljub nadgradnji razmislil o racionalizaciji dela. Saj vendar ne moreš delat v toliko aplikacijah hkrati. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
A je tale ram v redu? http://www.mimovrste.com/artikel/2440022620/q=2%20X2gb%20667%20DDR2/pomnilnik-ram-patriot-ddr2-2gb-667mhz Activity monitor kaže samo trenutno porabo, in graf za par sekund preteklosti. Sem mislil če obstaja programček ki bi risal graf neprestano, cel dan. Ko bi kupoval naslednjo mašino bi točno vedel kaj rabim in kje je treba največ vložiti. Accom. Ne vem če ima procesor toliko veze z diskom. Prej z grafično. Zdi se mi samo čudno ker PC se je drugače obnašal - trokirat je začel ko je procesor delal na polno moč in ventialtorji z njim. Jabuk je tiho, nič ne hladi, ne piha, trokira pa kar vseeno, ko je odprtih kakih 12 težkih fajlov. |
|||||
![]() |
|||||
Tale ram, ki si ga ti linkal ti nebo pasal v MBP-ja, ker ni narejen za prenosnike. Na mimovrste, je trenutno edini, ki bi pasal v tvoj MBP DDR2 2GB 667 mhz tale: http://www.mimovrste.com/artikel/2440024521/pomnilnik-ram-za-prenosnik-kingston-ddr2-so-dimm-2gb-667mhz |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |