pa me zanima, kaj uporabiti?
Na voljo imam FireWire kartico (PCI) in USB 2
kartico (PCI).
Zanima me predvsem, kakšne so razlike med
hitrostmi prenosa podatkov, napajanjem ipd.
Vnaprej hvala za pomoč.
Lep pozdrav,
Aljaž
| FireWire v. USB 2 | |||

Kmalu bom postal lastnik iPoda 4. generacije,

pa me zanima, kaj uporabiti? Na voljo imam FireWire kartico (PCI) in USB 2 kartico (PCI). Zanima me predvsem, kakšne so razlike med hitrostmi prenosa podatkov, napajanjem ipd. Vnaprej hvala za pomoč. Lep pozdrav, Aljaž  | 
	|||

Na tvojmu mestu bi vzel firewire, ker je hitrejsi prenos, samo je verjetno tud drazja. Ampak se splaca mal vec dt. 

Drgac pa lepo, da si se odlocu to kupt _________________ Govoril sem...  | 
	|||

"Na voljo imam FireWire kartico (PCI) in USB 2

kartico (PCI)." Obe se nahajata v novem domačem PCju (jaz uporabljam starega, ki je v moji sobi); nihče ju ne uporablja. Torej, kar se cene tiče: zastonj. Zanima me vse ostalo.  | 
	|||

Glede na to, da bos uporabljal verjetno eno napravo, ni razlike. USB 2.0 sicer razdeli bandwidth enakomerno na vse prikljucene naprave, FireWire ga pa prilagodi, se pravi ce ena naprava rabi vec Mb/s, ji dodeli vec, drugim manj. Torej: ce bos potreboval USB se za kaj drugega razen iPoda, ti svetujem raje FireWire.

Tudi v real-life testih, se je bojda FireWire bolje izkazal, ceprav je teoreticno USB2 hitrejsi.  | 
	|||

A to glede USB 2 se navezuje tudi na USB 1 porte, ki so (že) na matični in jih (že) uporabljam, ali le lokalno, torej med porti na USB 2 kartici? 

| 
	|||

Kolkor USB controllerjev imas. Ce imas kartico v racunalniku dodano, racunalnik ma pa se USB 1 na plati, mas torej najmanj dva USB controllerja, torej enega na kartici in enega na plati, in ta dva delujeta neodvisno. Lahko tudi, da imas dva USB controllerja na kartici, torej skupaj 3 controllerje.. 

| 
	|||

Mah, verjetno bom kar FireWire (po)nucal.

| 
	|||
   Gostovanje: 3fs.si | 

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | 
				  Kontakt     Domov     Na vrh strani |