Ne prikazovanje šumnikov OfficeMac | |||
Imam probleme v Microsoft Office 2011 (Word/Excel) namreč ko želim uporabljati šumnike (ščžđ) mi le-ti delujejo samo na standardnih pisavah (Arial, Times New Roman..). Ne delujejo pa na vseh ostalih pisavah npr Centhury Gothic, Calibri itd ki delujejo v Officu 2010 za Windows ! V kolikor npr uporabim pisavo Centhury Gothic mi sicer piše s tem fontom, vendar ko pritisnem šumnik (npr š) le-tega samodejno pretvori v Times New Roman. Je kakšna rešitev za to? Čudno mi je, ker na Officu za Windows vse lepo deluje. Gre za standardno instalacijo, Apple je prav tako nastavljen na slovenščino (default nastavitve tipkovnice, language itd..) Hvala za odgovor |
|||
![]() |
|||
Ve kdo? |
|||
![]() |
|||
Office for Mac nima vseh Central European fontov(razen Arial in Times New Roman in seveda Helvetica, ki je font na Macih). Verjamem, da se jih še najde. Osebno potrebujem za službo Arial Narrow(regular, bold, italic, underlined), se pravi 4 fonte. Eno font družino. Ker so fonti končnice .TTF je ta skupen WIN in OSX. Iz starega PCja in Office 2010, sem v Control Panelu našel te fonte. Prenesel sem jih na Mac in odprl aplikacijo Font Book. Pobrisal originalni Arial Narrow, ter importal samo Arial Narrow regular. Viola, restartal Office 2011 Mac in to je to. Ni mi bilo potrebno importati preostalih tri. Ne vem zakaj, ampak vsi delajo. Malo zmeden opis ampak zelo enostavno. Upam, da pomaga. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |