Da jaz povem svoje: danes sem od prijatelja izvedel, da bo Gimnazija bežigrad svoje učilnice(ne računalniške, navadne) opremil z 24" iMaci(v vsako učilnico 1)!!!
Na žalost pa je na njih namestil XP, ki ga bodo tudi uporabljali
| Maci v šolah | |||||||||||
Povejte kaj, kje v šolah uporabljajo mace.
Da jaz povem svoje: danes sem od prijatelja izvedel, da bo Gimnazija bežigrad svoje učilnice(ne računalniške, navadne) opremil z 24" iMaci(v vsako učilnico 1)!!! Na žalost pa je na njih namestil XP, ki ga bodo tudi uporabljali |
|||||||||||
Kaj jim bodo maci z xp-ji?
|
|||||||||||
Bo zgledal fensi
LP |
|||||||||||
Sej nism čist prepričan, da bojo xp skoz mel, ampak frend mi je reku, da so dons uporabljal samo to (šele dons so jih začel nameščat) |
|||||||||||
Mac z winsi ni več pravi mac
|
|||||||||||
Če ima winse ni več mac ampak navaden computer. Poniževanje macov |
|||||||||||
pa zapravljanje dnarja |
|||||||||||
verjetno, da pridejo med novice; "… imajo najsodobnejšo računalniškp opremo." drugače so Maci v šolskem sistemu meobstoječa vrsta. Saj sem se nekje na forumu ¿e razpisal o tem; potreben bi bil kak razpis ali cenovni dogovor med distributerjem in Ministrstvom. |
|||||||||||
Na nek način pa je boljše, da imajo winse, ker verjetno komaj polovica šole ve kaj je to Mac in od te polovice jih verjetno zna upravljat z Mac-i samo petina. Če ima šola 1000 učencev jih z macom zna verjetno okoli 100. |
|||||||||||
Na FRI je racunalniska ucilnica oz. jabucilnica z 20x24' iMaci
Bo pa laufal gor OS X! juhej! |
|||||||||||
Ja seveda. Gre za izobraževalno ustanovo. V kateri je se fura neko znanje, ki ga nikoli v življenju ne potrbuješ. In katerega se moraš naučit če hočeš skozi. Da bi pa nekdo spoznal nov operacijski sistem. Ne to je pa pretežko. To je pa že na nivoju doktorata. Ma nehajte ljudje trosit neumnosti. Mogoče je šolski svet res zglasoval za winse. Ampak samo zato, ker je pretežko učiteljem, ker ni več ikonce za Word na istem mestu. Sram jih bodi. Voluharji. |
|||||||||||
Raje namesto Macov naj na obstoječe PC kište namestijo Linux in bo svet lepši. Pa še licence za Windows in MS Office bi se lahko prišparalo.
|
|||||||||||
Absolutno. Pa Open Office. Čeprav bodo potem nekateri rekli, da se bodo mulci naučili Open Office, v službi bodo pa primorani nucat M$ Office o katerem ne bodo imeli pojma razen osnovne zadeve. Kar je po eni strani res, po drugi strani pa pacienti v Mikromehkemu sedaj vsake par let razjebejo cel uporabniški vmesnik in menije v Office-u, da ti itak ni več nič jasno, čeprav si v starejši verziji bil guru, v novi pa ne najdeš več nič. Drugače je pa po mojem OS X kul za spoznavanje osnov Unix operacijskih sistemov, poleg ostalih kul zadev seveda. |
|||||||||||
A ni čist vseeno kaj pač folk uporablja??? Djte že nehat drekat ker sistem je boljši. Oba sta zase dobra!
|
|||||||||||
|
|||||||||||
|
|||||||||||
jest pravm vsakmu svoje
|
|||||||||||
<sarkazem>
Os X je bolj uporaben za šolarje! Ima že vgrajen Grapher.app! Napram Windowsem ki imajo samo vgrajen karkulator. </sarkazem> Vglavnem: Vsakemu svoje. |
|||||||||||
Namen srednješolske informatike je pripravit dijake na delovno mesto, ne? Ja. Torej jih boš učil na sistemu, ki ga uporablja 97% slovenskih podjetij (izmišljena cifra, da me ne bo kdo držal, realno je še večja, a ne Kako te bodo gledali v firmi, če prideš tja, te postavijo za mašino, ti pa rečeš, da tega pa ne znaš, ker uporabljaš Mac-a in iWork? Odgovor: ne bodo te gledali. Poleg tega, vmesnik za Office se je prvič od verzije 5.0 (takrat sem prvič uporabljal Word - za nazaj ne morem govorit) bistveno spremenil v verziji 12.0 ne pa vsake par let. pa skrajni čas je bil, da se je - ker je bil res nepregleden. Kot Mac user bi pa tudi moral pozdravit Office 12 kot dobro stvar, sej je bolj Macovski kot pa Windows program |
|||||||||||
Hm, pa ravno tukaj se pojavi problem. Zakaj je treba še vedno furat nekakšen brezvezen monopol nad tem da pač večina ( 97 % ljudi ) uporablja M$? Menim, da bi bilo treba ljudi usmerjati k večjim možnostim izbire da se sami odločijo za OS ki ga bodo kasneje uporabljali. Prepiranje o tem kateri OS je boljši je že zastarelo. Ja, sam sem sedaj privrženec OS X, zaradi preprostosti, samo se je pa vseeno treba vprašat kako predstavit v učnih ustanovah večje število različnih operacijskih sistemov. Oziroma rečeno drugače ali nas v šolah resnično naučijo delati z določenim OS ali pa z različnimi tako da nam to kasneje dejansko koristi v neki firmi? Večinoma smo vsi samouki mar ne?
|
|||||||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |