presedlal na iMac-a | |||||
1. Imam dva zunanja diska oba sta skorda polna, sedaj ko pa sem ju priklopil na iMaca pa mi vse lepo prikaže itd., toda negre mi premikat map oz. jih izbrisat? Kako lahko to najmanj boleče rešim? 2. Ko v iphoto importam fotografije kam se naložijo? In kako je z slikami ki so že na disku in bi jih samo rad dodal v iphoto? 3. Katere programe priporočate oz. uporabljate? |
|||||
![]() |
|||||
Preveri ce sta formatirana v NTFS... |
|||||
![]() |
|||||
2. V iPhoto imaš možnost izbire, kam se slike naložijo in kako. Privzeta opcija je kopiranje na trdi disk mac-a v iPhoto Library. Druga opcija je da izbereš mapo kam se ti skopirajo, tretja pa da ostanejo na začetni lokaciji in se ne kopirajo na računalnik(v tem primeru ostanejo na zunanjem trdem disku). Preglej nastavitve v programu in vse ti bo jasno. 3.Uporabni programi: iWork, iLife, Transmission, VLC, Burn, Firefox, Limewire, Spotify, Virtual Box. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
3. Adium- IM app Photoshop CS3- ... AppCleaner- za popolno odstranjevanje appov Awaken- budilka Cabos- p2p app Caffeine- poskrbi, da mac ne zaspi CandyBar- app za spreminjanje sistemskih ikon itd DockDoctor- app za modifikacije dock-a Safari- primarno in Firefox sekundarno Flip4Mac in Perian- poskrbita, da lahko v Quicktime predvajaš vse Google Earth- ... Google Notifier- obvešča o prispeli pošti iTunes- ... iWork in Office08- ... OnyX in MacPilot- app za vzdrževanje in spreminjanje skritih nastavitev Plex- odličen multimedijski vmesnik Quicksilver- app, ki ti omogoča hitrejše dostopanje do appov (lahko bi rekli Spotlight na steroidih) Stuffit in UnrarX- app za zipe in rare itd Switch- App za pretvarjanje mp3jev itd Toast Titanium- app za peko cd/dvd Ukelele- urejevalnik keyboard layouta uTorrent- app za torrente VLC- predvajalnik, imam ga za rezervo, če QT česa ne prebavi VMware Fusion- app za virtualizacijo drugih OS (jaz mam npr Win7 virtualiziran, s tem appom pa bi ga lahko poganjal tudi iz boot particije) Xslimmer- app za odstranjevanje nepotrebnih zadev pri appih (dodatni jeziki itd), prihrani več GB prostora to je to ![]() |
|||||
![]() |
|||||
MacOS ne piše na NTFS pogone. Reši te Paragon NTFS for Mac ali pa NTFS-3G. Slednji je brezplačen. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Pa kakšen MAMP za localhost... Še vedno pa ne vem, kaj bi uporabil (in če se le da zastonj), da bi .avi konvertiral v nek .mepg format in zraven "zapekel" podnapise (nek_film.avi in nek_film.srt, da bi skupaj "zapekel"). _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Ja pa tudi v Julijskem ali Avgustovskem Macworld-u (USA) imaš neke variante... top aplikacija za Mac... meni se zdi v avgustovskem. _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||||
![]() |
|||||
Kje si ga kupu? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
TechTool Pro - testi posameznih delov Maca, defragmentacija, itd. Times: program za prebiranje časopisa Times ![]() Paralles: zakon program za virtualizacijo Picturesque - mini Photoshop Comic Life: izdelava stripov Image Capture: ne vem a je ta že v OS X po defaultu edit: dodan še classic ftp za uporabo ftpja. nad Paralles sem res navdušen. Virtualiziran shit FTW! ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
EPL, PC & Mac, FMC, DigiArs in drugi. Če si naročnik revije Klik, dobiš pri ProAnima d.o.o. celo 5% popusta na maloprodajno ceno (ne glede na polni paket ali nadgradnjo). Sicer pa se splača cene preverit tudi v drugih EU državah, namreč marsikje lahko prišparaš nekaj desetakov evra (četudi je zraven poštnina). Jaz sem svoj paket CS3 takrat naročil v VB. |
|||||
![]() |
|||||
Kul je, ko dobiš Maca (ne vem kako je na Glisti, večni XP user) in je računalnik DEJANSKO uporaben, ne pa da moraš naložiti 10 programov, pri čemer, če nalagaš z neta moraš za vsako sranje kliknit na ene 5x linkov, da ti začne downloadati, nato ti težijo vsakič, da oni po defaultu ne odpirajo te stvari, ali se ti pa sami "dodajo" za privzet program za odpiranje tega in tega. Da ne omenjam koliko programov je, ki te vsak dan obveščajo, da se izteka čas za registracijo, itd.... ah ja ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |