Kje v Avstriji dobiti 13" MBPja z iPod Touch v Backtosc
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 30.08.2009 22:04:13 Kje v Avstriji dobiti 13" MBPja z iPod Touch v Backtosc |
|
Zanima me torej, če imajo kje tu blizu (Graz po možnosti) šanso, da se v trgovini kupi recimo 13" MBP za študij (seveda ob dokazilu) in zraven dobi iPod Touch?
Link:
http://store.apple.com/at/browse/campaigns/back_to_school?mco=Nzk2MjI3Mw
LP
-J
|
 |
Jabuček
Kraj: Gunclje |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 31.08.2009 11:38:03 |
|
Kolikor jaz vem, je to mogoče le v ZDA in še tam moraš biti študent kake njihove univerze, ne tuje. Jaz sem lani enako gruntal, vendar ni šlo. Imam pa kolegico, ki je študirala v ZDA eno leto in je lepo izkoristila to akcijo...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 31.08.2009 11:59:52 |
|
d3u5 je napisal/a: | Kolikor jaz vem, je to mogoče le v ZDA in še tam moraš biti študent kake njihove univerze, ne tuje. Jaz sem lani enako gruntal, vendar ni šlo. Imam pa kolegico, ki je študirala v ZDA eno leto in je lepo izkoristila to akcijo... |
V slo tudi(pa še v mnogo drugih državah) link: http://www.epl.si/bts/
samo nisem pa prepričan, da ti dajo v avstriji študentski popust, če študiraš v slo?
Lahko jim pišeš
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 31.08.2009 16:48:41 |
|
Že, že. Pri nas ti dajo 5% popusta na gotovinski nakup (glede na to, da jim ni treba plačati provizije za plačilo na kartico je to za njih samo neke 3% nižja cena...). Ampak, če seveda prav razumem, je človek spraševal po ameriški akciji, kjer poleg zajetnega popusta (lani vem, da je bilo za Macbook-a okoli 100$), zraven kupiš še iPod Touch, za katerega te potem refundirajo. Tako da dobiš znižan računalnik in zastonj Toucha. Bojim se, da slovenskim in pravzaprav večini evropskih ponudnikov še kar nekaj manjka do podobnih akcij, naših 5% pa se zraven sliši precej bogo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 31.08.2009 16:58:49 |
|
d3u5 je napisal/a: | Že, že. Pri nas ti dajo 5% popusta na gotovinski nakup (glede na to, da jim ni treba plačati provizije za plačilo na kartico je to za njih samo neke 3% nižja cena...). Ampak, če seveda prav razumem, je človek spraševal po ameriški akciji, kjer poleg zajetnega popusta (lani vem, da je bilo za Macbook-a okoli 100$), zraven kupiš še iPod Touch, za katerega te potem refundirajo. Tako da dobiš znižan računalnik in zastonj Toucha. Bojim se, da slovenskim in pravzaprav večini evropskih ponudnikov še kar nekaj manjka do podobnih akcij, naših 5% pa se zraven sliši precej bogo. |
V večini evropskih držav imajo take akcije kot v ZDA, samo v SLO ne
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 31.08.2009 17:06:39 |
|
No, ne rečem, da to ni res. Sam sem lani kupoval jabolčno računalo in sem precej konkretno pregledal vse možnosti, podoben popust pa sem v naši bližini zasledil le v Veliki Britaniji. Kar sem napisal velja za lansko, leto, za letos pa vem edinole, da v ZDA ponovno lahko dobiš zastonj Toucha zraven nakupa računalnika.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 31.08.2009 17:31:04 |
|
d3u5 je napisal/a: | No, ne rečem, da to ni res. Sam sem lani kupoval jabolčno računalo in sem precej konkretno pregledal vse možnosti, podoben popust pa sem v naši bližini zasledil le v Veliki Britaniji. Kar sem napisal velja za lansko, leto, za letos pa vem edinole, da v ZDA ponovno lahko dobiš zastonj Toucha zraven nakupa računalnika. |
Pa sej sam pogledaš v državin :apple: store pa vidiš tisto sliko in spodi piše (v izbranem jeziku) da ob nakupu macbooka dobiš zastonj ipod touch.
V veliki večini evropskih držav(belgija nima, pa neki jih nism preveru).
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 31.08.2009 18:09:01 |
|
Ravno danes dobil na mail glede studenstke akcije iz FMCja:
http://www.i-store.si/mac/m-cenik
Sem gledal in so cene 50€ nizje kot recimo v M-Store ...
http://shop.m-store.at/mac/macbook-pro.html
http://shop.m-store.at/mac/macbook.html

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 31.08.2009 18:12:34 |
|
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 31.08.2009 18:16:40 |
|
Saj imam nekje temo o študentskih popustih na m-store cene zgoraj. Mislim, da je 8% na macbooka še na to ceno, ki jo zgoraj vidiš. Sam moraš pridet z indexom.
|
 |
Jablanator
Kraj: Lj |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 01.09.2009 00:21:16 |
|
Živjo vsem skupaj!
Tole je moj krstni post, pa sem si dovolila malo daljši uvod.  Ker tudi sama te dni kupujem svoj prvi Macbook, sem se pred tem, kje najugodneje in pa sorazmerno s ceno za svoj denar in pa status študenta dobiti Macbook, pozanimala pri parih trgovcih. Tu je moja izkušnja: Prejšni teden sem klicala na Gosposevtsko, kjer popusta niso ponujali posebej (zgolj 5%popust za študente) in jih povprašala, kako to, da ne ponujajo več popusta..Zatrdili so mi, da je to njihova prodajna politika, da je odvisno od vsake države posebej...bla, bla, bla in tako dalje.. nato sem poskusila svojo srečo v Epl trgovini(Tržaška), kjer so mi zagotovili, da nikjer ne bom dobila tako ugodnega popusta kot pri njih(haha, saj je povsod isti-5%), pa še osebno se mi bojo posvetili. Ok, fair enough, poskusili so mi prodati nekaj, kar je cinično rečeno servirano na razbitem krožniku. Mu pojasnim, kako zadeve laufajo v tujih Apple storih(da pač 5% je kaplja v morje v primerjavi s tujino, kjer so lani svoj "back to school" program poleg že obsoječega popusta, študentom nudili še "of the charge" shuffle, letos zamenjali z ipod touch-om in da so cene tako ali tako precenjene, upoštevajoč davek in da bi jim bilo smlselno, ako si želijo več študentov(ki so lahko njihov končni potrošnik z maci po faxih), cene malce prizemljiti. No, tip je za sek ali dve ali tri obmolknil, nato pa dejal:"Ja, vi se pa spoznate na tole." Potem pa nadaljeval, da če želim kaj spremenit, naj kličem na sedež Apcoma. In res kličem direkt tja, kjer sem jim seveda še bolj ogorčena nad dejstvom, da ponujajo 5% povedala, da pač to je kaplja v morje in vse ostalo, kar sem tudi njemu...(pa mogoče še kaj več) No, ženska je bila nekaj časa tiho (najbrž malo presenečena), potem pa rekla, da lahko kličem od trgovine do trgovine in preverjam, kdo je najcenejši...haha, no kakorkoli, sem rekla: "Obe veva, o čem govorim." In se je samo nasmejala in rekla, da bo videla, kaj lahko stori. In res, v pon je prišla ven nagradna igra: "zadeni shuffle" in pa 10% popust za študente. S tem da sedaj ponujajo tudi Macbook pro za "dostopno ceno", ki jo zgoraj navajate(okoli 1000 ojrou)
In zakaj navajam to mojo izkušnjo? Ker je vse odvisno od vas, nas. Pač če si kot potrošnik sam pri stvari, zahtevaš kar ti pripada in pa sploh tisto, do česar smo kot Apple potrošniki upravičeni(sploh glede na tuj trg!!!) se da vse spremenit! Oni so tam zaradi nas in ne obratno. Če bomo zahtevali več, bomo to dobili. Apple je v Slo sorazmerno slabo pokrit in še nerazvit. Čas, ko bo Apple s slovenskimi Univerzami sklenil pogodbo o subvencioniranju nakupa Macov je najbrž res še daleč, vendar ne tako zelo, da si določenih stvari že sedaj sami ne moremo izbojevati. Povprečen tip Applovega potrošnika ima precej $$ v denarnici, od njega pa je odvisno, kako jih bo zapravil, še bolje, kaj bo za njih dobil. Zgolj Macbook? Ali Macbook pro, popust + ipod touch?
In ker nimam izkušenj z Maci na splošno, me zanima, kako dobra ponudba je dejsnsko ta macbook pro za svojo ceno? Se mi ga splača kupiti ali moram ponovno zavrteti številko Apcoma?
T.T.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 01.09.2009 00:25:43 |
|
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 01.09.2009 06:22:44 |
|
Vseh pohval vredno Tanja da si se spravla nadnje. Samo tole da ponujajo en (1) iPod shuffle meni zveni prej zejebancija iz potrošnikov kot kej druzga. Dejansko so se požrli in darovali en Shuffle ki stane 80€ (po možnosti je še ta tastar model za 50€), pa še to se rabiš it neke nagradne igre. Morem rečt da so se fajn znajdl in si naredil s tem res poceni reklamo.
Mislm v tujini dobiš -10% skonto in iPod touch ki je vreden pri nas 240€, če ga prodaš dobiš MBP za ceno nekega povprečnega prenosnika kar pa je že OK. BTW lansko leto je BB skupaj z MB ponujal iPod Nano pri čemer je bila cena MB-ka enaka kot recimo pri EPL ki ti ni dal nič.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 01.09.2009 11:50:57 |
|
Hehe, ja cannondale, totalna zaje....... iz nas!! Sama najprej nism mogla verjet, ker glede na to, da je slikca še od starega modela shuffla, bi znala tvoja napoved kar držat. Sam mogoče so me pa hotl sam bolj podkuriti.  Pa še plačani so za to!  Ampak to se bo s parimi leti spremenilo, sploh, ker nam enim ni vseeno, kako se nam stvari prezentira v Slo kot tretjerazredni balkanski državi.  Ponudi nekaj več, bolje, če ne pa oddidi. Sploh pa ker tu ne gre za več ali bolje, tu gre za "ponudi pod ENAKIMI pogoji" kot veljajo v ostalih državah. Pa še moja pravica in kmalu tudi dolžnost bo bila, da se za svojo stranko(v tem primeru kar zase) potegnem in jo primerno zastopam...Pa preidimo k bistvu:
Nujno potrebujem notebook in ni šans, da grem spet na Windowse.. in potem se zdi MBP najboljša odločitev. Sploh pa, ker Applu ni enakega!
Preden se podam v nadaljne bitke z njimi, pa me zanima sledeče: kako dobra je dejansko ta ponudba?(prilagam:
Akcije
*Študentska akcija
-Apple MacBook (Core2Duo 2.13GHz, 160GB, bel) - Cena: 899 € z DDV
-Apple MacBook Pro (Core2Duo 2.26GHz, 160GB) - Cena: 1099 € z DDV
Kakšna je realna vrednost tega MBP po vašem mnenju?(Če zaenkrat pustimo ob strani ipod touch(v nadaljevanju IPT*) Prosim za kakršnokoli mnenje, izkušnje, pripombe..Kaj vi mislite?
Torej tujina: Videla sem, da ponujajo v Trstu, (seveda ob predložitvi potrdila o šolanju) IPT. Vendar tega ne morem kupiti s sslovenskim potrdiom o šolanju. Tako da mi v vsakem primeru ostane ta faktor kot glavne točke moje argumentacije.
Če še kdo kaj odkrije, naj prosim sproči...tako bo moj primer samo še bolj bogat z dokazi! We can do it! 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 01.09.2009 12:00:07 |
|
Če že izbiraš med tem dvema potem definitivno Macbook Pro (Macbook je stara zadeva in razprodajajo svoje stare zaloge), MBP ti ponudi še SD slot, osvetljeno tipkovnico in nekje 6 ur avtonomije. Če kasneje ko se ti nabere kej viška €€ dokupiš še večji disk ali celo SSD in dogradiš na 4GB rama maš mašinco za kar nekaj let, za doma pa dokupiš nek LCD ki tudi ni drag več dandanes.
Glede cene pa ne bom komentiral, ker ni neka huda akcija to, cena brez popusta je nekje 1200€, evo BB ki ga imajo za največjega škrtuha ga ima za:
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/racunalniki/prenosni-racunalniki/461487-apple-160gb-gf9400m-macbook-pro-13-2-26-2gb
Toliko o študentskih akcijah.
Tako da dejansko je 30€ dražji v BB. Oni bi mogli ponudit -10% na to ceno 1100€. Tako pa ti ga ponudijo za 2-3% cenej pa nagardno igro za shuffla ki se ga očitno spet otepajo ker majo staro zalogo in noben noče tega kupt, pa porabijo za reklamo.
Prava akcija za študente bi bila MBP 13" za 1000€ in iPod touch zdraven!
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 01.09.2009 12:38:22 |
|
It just keeps gettin` better...folk ne boste verjel!! V City parku so mi rekl, da oni ne prodajajo sploh ipod touch-ev, ker se jih v Slo ne da dobit. Potem ga pa vprašam zakaj imajo na spletni strani cenik pa pravi, da so jih šele prejšni teden dobili..đizs..pa kaj jim ni jasno. No skratka prijazno sem predlagala, da bi blo fajn, da jih vključijo v svojo akcijo (beri:študentsko), pa pravi tole: (za vse, ki ste slabega srca, vam branja naslednjih vrstic toplo odsvetujem)  : Model pravi: "Gospa, a veste, da smo mi v izgubi?! A veste, da naši prodajno-nabavni kanali tega, da bi mi vam ponudili zastonj ipod touch tega sploh ne bi mogli zdržat? A vi sploh veste, da uradno Appla sploh ni v Slo in ga še lep čas ne bo? A sploh vi veste, da imamo od vsakega prodanega MB zgolj mogoče 100evrov prihodka. Midva se ne moreva zdej tle pogovarjat, ko da sva na kavi. Vi sploh nimate pojma o čem govorim. jaz vam nikoli ne bom mogel povedat kako težko je. Jaz mam zdej tle stranke, ki čakajo, pa ne morem zdej tle vas poslušat no..."
Toliko o folku v i-store trgovini v City parku! Kako že pravijo? Napad je najboljša obramba? Ej sej sploh nism vedla, al nej se smejim al nej mu kej nazaj povem. No, pa sem mu jih in to lepe je slišal..sploh tisto o izgubi, pa kok nič ne razumem, me je podkurilo...haha.
Sam mislim, da bi se dal dobit IPT zastonj še do začetka okt.
Sam pol mi pa neki povejte, folk, lepo prosim. zakaj za vraga imamo potem lansirano spletno stran apple.si????  [/i]
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 01.09.2009 12:54:34 |
|
Mislim da pri nas za pošteno ceno apple izdelek še neboš kmalu dobila. Sploh nevem kaj se ubistvo matraš ker kar tako ti nebojo dali nevem 20% pousta ali pa zastonj touch. usi do zdaj smo ga morali kupiti po določeni ceni in tudi ti ga boš morala nisi nič posebnega. prav tako ena oseba nebo pocenila prodajo apple izdelkov v sloveniji. Če se ti zdijo macbooki predragi enostavno kupi pc, ali pa pojdi v tujino. za brezveze trošiš energijo.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 01.09.2009 13:00:44 |
|
Polom! Ali je to res da je rekel da se ne da dobit iPod touchev v SI? To bi se dalo prijavit oz. zrihtat kakega inšpektorja. Moj kolega je pred leti bil ob šiht (sicer samo prek študenta) ker je neki stranki podal napačno informacijo in se je slednja pritožila in vztrajala do konca da ga vržejo.
Glede njegovga jamranja da imajo samo 100€ od MBPja pa nima nobene trdne podlage, trgovine pri takih stvareh redko vzamejo več kot 10% zase, kar je ravno 100€ in cene so v SI več ali manj enotne.
Glede strank pa je tko, jst sem šel pred kratkim k njim mal informativno pogledat kaj in kako. Prodajalec je prišel do mene po 10 minutah - trgovina je bila prazna, vprašal če kej želim, ga vprašam par stvari neki zajamra in gre nazaj za komp očitno viset na facebook (vsaj glede na to da se je neki krohotal ni mogu glih bit biznis), ko sem še 1x jst pršel do njega ter ga vprašal zakaj nimajo tipkovnice poleg novih iMacov je rekel da oni sploh niso prodajalci za Apple in imajo svojo politiko.
PS: xpayne zato pa pravijo da so Slovenci hlapci.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 01.09.2009 13:21:10 |
|
nisem hlapec in se ne podrejam nikomur raje realno pogledam na stvar in se grem ubadat z nečim drugim pri katerem vem da je izvedljivo.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 01.09.2009 13:23:40 |
|
@Tanja: fino, da se boris za sebe in si zelis dobiti pri nas cim vec za svoj denar. Ker pa ti vseeno ne uspeva prevec in ker ti zelim cim manj paranja zivcev se probaj povprasati pri m-store. Res, da je trgovina v avstriji ampak se spoznajo v to kar prodajajo. Se spomnim, da sem enkrat povpraseval preko emaila za Airport Extreme pa so mi poslali ponudbo in ker se nisem nazaj javil so mi sami cez dva dni poslali email z vprasanjem: "Ali ste zadovoljni z ponudbo?" Sem bil presenecen.
Mi je pa zanimivo, da ce se pri nas ne da sluziti na Apple produktih se je vedno nekam veliko prodajalcev, ki prodaja Apple izdelke. Zakaj?, ce pa ni dobicka. Pol pa se majo take zalostne razlage pa da imajo svojo politiko. Kako majo lahko svojo politiko za nek izdelek iz skatle (iMac brez tipkovnice npr.).
|
 |