imam več problemov z predvajanjem dvd-jev:
1. imam mb alu, ki poseduje le 13.3 ekran, zato me zelo moti, da mi applov dvd player večino dvd filmov ne "raztegne" čez cel ekran? tudi če izberem opcijo fit to screen v veliko primerih ostaja okrog in okrog filma črna obroba - ekran je že tako majhen + obroba = polomu si bom oči

podobna, a nekoliko omiljena situacija se dogaja z vlc, ki pa ima nerodno izbiranje ts-video mape, poleg tega pa ponavadi ne predvaja menija za izbiro kadrov, jezikov...
zanima me torej če obstaja kak dvd player ki bi bil zmožen porabiti cel moj zaslonček
2. drugi problem sicer verjetno ni povezan s playerji, saj se mi pojavlja tako v dvd playerju kot v vlcju.
Imam zunanji usb 3.5 usb disk WD 500 gb, kjer imam zbirko dvd filmov. problem je v tem, da mi dvd filmi ki jih hočem kakopak gledat direktno z diska "ribajo" - na 2 sekudni, se pojavi pol sekunde zamrznitve.
omenim naj še, da med temi dvd predvajanji disk ni obremenjen z nobenimi torrenti ali kopiranjem datotek. aja, disk je ntsf, imam ntsf3g, nanj lahko pišem..... se pa je omenjeni problem pojavil zadnji mesec, prej je bilo vse ok.
Hvala lepa!!