Jabuk
alternativa dvd playerju in vlc
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 27.08.2009 08:27:06
alternativa dvd playerju in vlc
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
pozdravljeni!

imam več problemov z predvajanjem dvd-jev:

1. imam mb alu, ki poseduje le 13.3 ekran, zato me zelo moti, da mi applov dvd player večino dvd filmov ne "raztegne" čez cel ekran? tudi če izberem opcijo fit to screen v veliko primerih ostaja okrog in okrog filma črna obroba - ekran je že tako majhen + obroba = polomu si bom oči Smile

podobna, a nekoliko omiljena situacija se dogaja z vlc, ki pa ima nerodno izbiranje ts-video mape, poleg tega pa ponavadi ne predvaja menija za izbiro kadrov, jezikov...

zanima me torej če obstaja kak dvd player ki bi bil zmožen porabiti cel moj zaslonček

2. drugi problem sicer verjetno ni povezan s playerji, saj se mi pojavlja tako v dvd playerju kot v vlcju.

Imam zunanji usb 3.5 usb disk WD 500 gb, kjer imam zbirko dvd filmov. problem je v tem, da mi dvd filmi ki jih hočem kakopak gledat direktno z diska "ribajo" - na 2 sekudni, se pojavi pol sekunde zamrznitve.

omenim naj še, da med temi dvd predvajanji disk ni obremenjen z nobenimi torrenti ali kopiranjem datotek. aja, disk je ntsf, imam ntsf3g, nanj lahko pišem..... se pa je omenjeni problem pojavil zadnji mesec, prej je bilo vse ok.

Hvala lepa!!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 27.08.2009 09:15:13
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pri VLCju lahko naštimaš aspect-ratio in/ali crop (v menubaru pod Video). Odpri en film in malo eksperimentiraj, dokler ne dobiš take slike kot hočeš. Wink

Sicer pri aspect-ratiu, če naštimaš da imaš čez cel zaslon (npr. 16:10 ali 16:9), osebe in predmeti zgledajo skrčeni v širino - npr. krog bo zgledal kot navpična elipsa... mene to včasih moti.

Pri crop pa ti ekran sliko poveča in pač ne prikazuje nekaj desne in leve strani slike, ampak vsaj ni črnih robov zgoraj in spodaj.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani