Paralles problem...
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 20.01.2009 21:47:37 Paralles problem... |
|
os x 10.5.6 naložil parallelse Parallels Desktop® 4.0 for Mac (build 4.0.3810) in hotel inštalirat win xp sp3. ko me vprašajo paralelsi prvič za serijsko winsow jo napišem (so originalni) in me spusti naprej.. ko pa me sprašujejo winsi v inštalaciji pa me ne.... A je še kdo imel podoben problem ?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Trebnje |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 20.01.2009 22:18:31 |
|
Po mojih izkušnjah je bilo tako da ko sem v parallelse vpisal serijsko se mi je cela namestitev xp-jev ustavila nekje na 60% oz. mislim da sem imel tudi problem z serijsko.
Enostavno ko te v Parallels vpraša po serjiski pusti prazno in nadaljuj brez boš jo že potem v XP namestitvi vpisal
lp
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 20.01.2009 22:36:08 |
|
Ja hvala, slepemu si pokazal pot... Tam je kljukica, za obkljujat-odkljukat ali želiš vtipkat serijsko , jaz je nisem videl....
ampak me še vedno ne spusti naprej.... zdaj pa me 
|
 |
Jabuček
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 18.08.2009 15:40:52 |
|
Sem kar tukaj nadaljevala, ker je ustrezen naslov teme. Problem s Parallelsi. Na iMacu imam inštaliran Parallels 3 in Wins XP Home. Vse legalno. Parallelsi se nočejo vedno odpreti. Tudi če odkljukam "odpri ob zagonu" se enkrat odprejo enkrat ne. Po restartu se tudi odprejo kakor kdaj. Applu sem poslala že 1000 (pretiravam) poročil o napaki, poskusila že vse, pa ni nič drugače. Sprašujem se če, naj vržem vse dol in še enkrat naložim ali kar 4 kupim. Mislim upgrade na 4. Verjetno bi bilo v zadnjem primeru tudi bolje še enkrat celotno zadevo inštalirati, sli ne?
Kakšna ideja?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 18.08.2009 15:43:03 |
|
imaš mogoče bootcamp particijo oz. laufaš parallelse preko boot camp particije? si pogledala na uradnem forumu od Parallels, če ima kdo podobne probleme?
če laufaš Winse preko bootcampa moraš najprej odstraniti (eject ne popolen izbris) BC particijo,
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 18.08.2009 15:47:54 |
|
Ni bootcampa. Bom še na uradnem forumu pogledala. Če pa bo še kaka ideja, se priporočam. Hvala.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 18.08.2009 15:48:17 |
|
Saj ti Paralells v normalnih okoliščinah samodejno odklopi Bootcamp particijo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 18.08.2009 15:52:14 |
|
errora ti ne javi nobenega?
meni jo ne in jo vedno moram odklopiti sam. razen, če odklopi staro, ki je samo drugače poimenovana (kar precej ljudi je imelo / ima probleme s tem na Parallels forumu).
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 18.08.2009 16:10:26 |
|
Ojojoj kolko tezav s temi Parallelsi 4.0. A to imate zadnje (posodobljene) verzije? Sam sem sicer testiral enkrat trial verzijo pa sem mel gor windows xp pro sp3 pa je vse spilalo kot mora. Drugace pa mam raje vmware fusion v2. Se mi zdi, da deluje stabileneje pa tud malenkost hitreje. Ne morem verjeti, da windows 7 professional rtm delujejo enako hitro kot win xp pro sp3 in celo lepse kot preko boot campa, kjer so se ventilatorji vrteli kot zmesani 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 18.08.2009 16:15:40 |
|
jest sedaj nimam več nobenih problemov z Parallelsi. Sem probal takrat VMvare fusion pa se mi je zdelo, da bolje delajo Paralles
Ja 7ko je treba poiskusit. Folk jo kar hvali. Samo jest pa nalaganje Windowsov 
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 18.08.2009 16:25:42 |
|
Stark je napisal/a: | errora ti ne javi nobenega?
meni jo ne in jo vedno moram odklopiti sam. razen, če odklopi staro, ki je samo drugače poimenovana (kar precej ljudi je imelo / ima probleme s tem na Parallels forumu). |
Bi ti slikico prilepila, pa sem preštorasta  .
Napiše sledeče: "The application Parallels Desktop quit unexpectedly. Mac OS X and other applications are not affected. Clik Relaunch to launch the application again. Clik Report to see more dateils or send a report to Apple."
Torej, kot da bi se zagnala in takoj sesula. Po realunchu spet pokaže isto.
Poudarjam, da je to verzija 3!
Na drugem iMacu imam 4 in vse deluje.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 18.08.2009 16:34:10 |
|
Jaz imam v zadnjem času tole težavo s Paralellsom: noče mi več zagnati Bootcamp particije.
EDIT: imam verzijo 4.0 Build 3844
Nazadnje urejal/a opeter Tor 18. Avg 2009 16:38; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 18.08.2009 16:37:22 |
|
Zakaj pa ne zbrises in se enkrat namestis win xp v parallels 3? Zgleda, da je nekaj poskodovano in zato sesuje cel program. Oz se boljse bi bilo mogoce zbrisati in se enkrat namestiti parallels 3 na iMacu. Jaz druge resitve zal ne vidim.
No mogoce se ta moznost. Zaznese najprej program parallels 3 in ce se ne sesuje pogledas malo med nastavitve (onemogocis razne usb naprave,...) potem pa poisces v seznamu win xp home in ga zazenes. Pa potem vidis kaj se bo zgodilo.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 18.08.2009 16:59:59 |
|
lordjimy je napisal/a: | Zakaj pa ne zbrises in se enkrat namestis win xp v parallels 3? Zgleda, da je nekaj poskodovano in zato sesuje cel program. Oz se boljse bi bilo mogoce zbrisati in se enkrat namestiti parallels 3 na iMacu. Jaz druge resitve zal ne vidim.
No mogoce se ta moznost. Zaznese najprej program parallels 3 in ce se ne sesuje pogledas malo med nastavitve (onemogocis razne usb naprave,...) potem pa poisces v seznamu win xp home in ga zazenes. Pa potem vidis kaj se bo zgodilo. |
Saj sem že sama na to mislila ja - dol vrečt vse skupaj in na novo. Med nastavitvami sem že vse pogledala in izklopila in nastavila, kar je bilo mogoče, pa žal ne pomaga. Samo še eno vprašanje na tem mestu, ker bo očitno treba izbrisati vse - a dam Parallelse in Winse samo v koš ali je treba kaj posebej deinštalirati? Navodila za inštalacijo sem pa že tako prebrala v Parallelsih. Upam, da bo šlo vse gladko.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 18.08.2009 18:04:16 |
|
Za brisanje windows je najboljse, da to naredis tako, da zazenes parallels 3.0 aplikacijo (ne bliznjice za zagon windows!). In potem je itak nekje na voljo delete image.
Za brisanje parallels pa mountas parallels 3.0 dmg file (oz. ce imas cd vstavis not cd) in bi morala imeti na voljo uninstall.
Navodila za brisanje direktno z parallels strani pa so tukaj http://kb.parallels.com/4709
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 19.08.2009 11:49:53 |
|
lordjimy je napisal/a: | Za brisanje windows je najboljse, da to naredis tako, da zazenes parallels 3.0 aplikacijo (ne bliznjice za zagon windows!). In potem je itak nekje na voljo delete image.
Za brisanje parallels pa mountas parallels 3.0 dmg file (oz. ce imas cd vstavis not cd) in bi morala imeti na voljo uninstall.
Navodila za brisanje direktno z parallels strani pa so tukaj http://kb.parallels.com/4709 |
Hvala! Bom poskusila, ko bom imela čas. Če mene vprašaš, so Winsi itak bz.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 20.08.2009 07:26:33 |
|
catwoman je napisal/a: | lordjimy je napisal/a: | Za brisanje windows je najboljse, da to naredis tako, da zazenes parallels 3.0 aplikacijo (ne bliznjice za zagon windows!). In potem je itak nekje na voljo delete image.
Navodila za brisanje direktno z parallels strani pa so tukaj http://kb.parallels.com/4709 |
Hvala! Bom poskusila, ko bom imela čas. Če mene vprašaš, so Winsi itak bz. |
Hehe. Za tebe mogoce res so bz. Jaz pa pocasi opazam, da v poslovnem svetu (predvsem med razvijalci) nekako ne gre brez njih. Pa W7 niti ni tako slab pa celo virtualno (sprobal v vmware in bodo nadosmetili xpje) dobro delajo.
Good luck pa drzimo pesti, da bo delalo 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 20.08.2009 08:11:48 |
|
Se strinjam z Lordjimyjem. Treba poznati tudi drugo stran.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 20.08.2009 09:19:33 |
|
You shouldn't understimate the power of the dark side
smo zašli že čisto v offtopic, ampak me zanima, si naložil 64 ali 32 bitno verzijo?
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 20.08.2009 10:49:50 |
|
lordjimy je napisal/a: | catwoman je napisal/a: | lordjimy je napisal/a: | Za brisanje windows je najboljse, da to naredis tako, da zazenes parallels 3.0 aplikacijo (ne bliznjice za zagon windows!). In potem je itak nekje na voljo delete image.
Hvala! Bom poskusila, ko bom imela čas. Če mene vprašaš, so Winsi itak bz. | Hehe. Za tebe mogoce res so bz. Jaz pa pocasi opazam, da v poslovnem svetu (predvsem med razvijalci) nekako ne gre brez njih. Pa W7 niti ni tako slab pa celo virtualno (sprobal v vmware in bodo nadosmetili xpje) dobro delajo.
Good luck pa drzimo pesti, da bo delalo  |
Pa ja, saj vem. Samo sem kar nekaj let delala z njimi in so mi povzročali kar precej problemov pri grafičnih programih, pa so se mi malce zamerili. Zdaj pa uživam z OS Xom. No pa moram reči, da sem preiskusila tudi Visto in nisem mogla verjeti, da so iz te platforme lahko naredili taki šrot - pardon vsem, ki vas je navdušila. No vsaj W7 so ok, kot pravite/jo.
Stark tisto z dark side mi je bilo prav všeč.
|
 |