Jabuk
Scanning for IDE drives
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 16.08.2009 08:52:22
Scanning for IDE drives
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Odločil sem se da malo poflikam moj star računalnik, ter ga dam mami v uporabo.
P4 3.0GHz, 1GB, 9600XT.

PC sem sformatiral, na novo naložil programsko opremo, pojavil pa se je en problem, usakič ko restartam PC piše "Scanning for IDE drives" to kr neki časa mleje, nato napiše "No array defined" in nato se normalno naloži Win XP.

Vem da nisem na pravem forumu to vprašal , ampak vseno morda kdo ve kaj je narobe. Ker to traja absolutno preveč časa.

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 16.08.2009 09:11:28
Re: Scanning for IDE drives
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
lokar56 je napisal/a:
Odločil sem se da malo poflikam moj star računalnik, ter ga dam mami v uporabo.
P4 3.0GHz, 1GB, 9600XT.

PC sem sformatiral, na novo naložil programsko opremo, pojavil pa se je en problem, usakič ko restartam PC piše "Scanning for IDE drives" to kr neki časa mleje, nato napiše "No array defined" in nato se normalno naloži Win XP.

Vem da nisem na pravem forumu to vprašal , ampak vseno morda kdo ve kaj je narobe. Ker to traja absolutno preveč časa.

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!

Najverjetneje gre za nek RAID kontorler. "No array defined" napiše zato, ker nimaš narejenega nobenega raid polja (bodisi raid0, raid1, raid5, raid10, pa še bi se kaj našlo).

V večini primerov se da RAID mode izklopit v bios-u, ni pa to nujno. Če misliš, da ti včasih tega ni izpisovalo potem le to izklopi v BIOS-u. Ponavadi gre za kakšen IDE/SATA - raid mode in izklopi (daš na disable).

Upam, da sem bil kaj v pomoč.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani