Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
iMac iz EU (Nemčija, Anglija, ... )
Jabuček

Jabuček

Kraj: Koper
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.08.2009 18:10:31
iMac iz EU (Nemčija, Anglija, ... )
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lep pozdrav "Jabolčniki"!
Zadnje čase si belim glavo z nakupom iMaca 24" 2,66GHz, 640GB.
Po netu sem zadnje dni brskal 24ur na dan in po straneh ala iStore, iStyle, Aris Jabolko, FMC, big bang..vse živo v glavnem..in ugotovil sem, da je trenutno najbolj ugodna cena za nakup imaca 24" v iStyle (vsaj glede na cenik, ki je na spletu).
Kakšna se vam zdi ta trgovina? ste zadovoljni z njenimi prodajalci, ali kaj zamolčijo (kakšne ugodnosti, itd..)
kot druga stvar: Zanimam se za nakup enakega imaca 24" iz Nemčije ali Anglije ali Avstrije: prek spleta. Sedaj me zanima, če imate vi kakšne izkušnje s spletnim nakupovanjem, PROSIM vas če mi dodate kakšen zanesljiv link od spletne trgovine (eBay ne pride v poštev(zdi se mi preveč na tralala, za Amazon pa sem si nekje prebral, da računalnikov ne pošiljajo v slovenijo..)
Prosil bi vas, če bi mi podrobneje razložili cel postopek od klikanja po spletu, pa do prevzema artikla.. Very Happy Kako je s poštninjenjem in carino (davek se baje ne zaračuna, če je država, v kateri kupiš izdelek, v EU?!?!)..
pa kako naj jst to plačam? Če je to kaki PayPal..ne bo šlo ker jst o tem nimam pojma..aja..pa še nikoli nisem nič kupil na spletu tako da nevem..
Overall.. a se mi nakup iMaca v tujini sploh splača, če gledamo poleg cene računalnika še poštnino, carino in še slovensko tipkovnico? to mi je res pomembno, ker če plačam v tujini viška...... Confused ni ekonomske računice
pa še neki..kako je z garancijo in servisom, če stvar kupim v tujini..I guess I can kiss that stuff goodbye..

Tistemu, ki si bo vzel čas in prebral moj post in mi kaj znal odgovoriti se že v naprej lepo zahvaljujem, on pa se naj pohvali, da je pripomogel k širjenju Apple kulture.. Very Happy Very Happy Cool Cool
HVALA!
LP Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 13.08.2009 18:15:46
Re: iMac iz EU (Nemčija, Anglija, ... )
www.cancomuk.com (ima za isto ceno tudi 24" iMac 2.8 GHz 2 GB rama, 640 disk, ATI Radeon HD 2600 PRO -mislim da). Ta je hitrejši, je pa stara serija.

www.m-store.at
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 13.08.2009 18:32:27
Hvala!
Torej: na cancomuk.com pride enak imac 10€ ceneje, vendar dvomim, da je poštnina in carina pod 10€..tako da FAIL..
na m-store.at pa itak ne štekam nič ker sm iz kopra in dobr štekam samo ang pa ita, za nemščino pa vsak dan obžalujem zakaj nisem šel na gimnazijo na jezikovni oddelek in vzel nemščino, kot pa na splošno..stupid me!! ampak mi je nekako uspelo prit do cene unega modela ki jst hočem, vendar je že sam 1399€ tako da je brez poštnine in carine več kot pri nas..
hvala za vse ampak žal oboje odpade..ima mogoče kdo še kaj? Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 13.08.2009 19:28:08
andrew11 je napisal/a:
Hvala!
Torej: na cancomuk.com pride enak imac 10€ ceneje, vendar dvomim, da je poštnina in carina pod 10€..tako da FAIL..
na m-store.at pa itak ne štekam nič ker sm iz kopra in dobr štekam samo ang pa ita, za nemščino pa vsak dan obžalujem zakaj nisem šel na gimnazijo na jezikovni oddelek in vzel nemščino, kot pa na splošno..stupid me!! ampak mi je nekako uspelo prit do cene unega modela ki jst hočem, vendar je že sam 1399€ tako da je brez poštnine in carine več kot pri nas..
hvala za vse ampak žal oboje odpade..ima mogoče kdo še kaj? Rolling Eyes

Carina iz avstije ali anglije? Kje ti živiš človek! carine ni.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 13.08.2009 19:34:31
Carina iz avstije ali anglije? Kje ti živiš človek! carine ni.[/quote]

A ni catch da v državah EU ne plačaš davka, carino in poštnino pa! (popravi me če mam narobe) - to sm nekje prebrau..tako da če je kakorkoli drugače pa bom vzel na znanje! prek spleta še nisem nič kupil, še posebno ne iz tujine, tako da nevem kako to gre.. Rolling Eyes Confused
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London, Maribor
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 13.08.2009 19:41:08
ne rabis iz avstrije carine placevat nobene

Za anglijo pa je tako: v trgovinah je povecina cena brez VAT (davka). nato se pristejes 15% da dobis koncno ceno. Nekatere trgovine ze imajo seveda, napisano koncno ceno,tako da pazi. Pri nas imamo tudi drugacne vticnice, tako da imej v mislih da bos v Sloveniji potreboval travel socket ( uk-eu). So pa mislim,da tukaj malo cenejse stvari kot v sloveniji kaj se tice elektronike.

http://www.nextag.co.uk/imac-uk/zzukzB1z38--products-html

http://store.apple.com/uk/browse/home/specialdeals/mac?afid=p202|GOUKB107707841&cid=OAS-EMEA-KWG-UK_Refurb-UK

http://www.macuniverse.co.uk/

http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_mac/family/imac?afid=p202|GOUKE&cid=OAS-EMEA-KWG-UK_Top_KW_B+P-UK

nekaj na hitro
Lp

Nazadnje urejal/a nejc4321 Čet 13. Avg 2009 19:50; skupaj popravljeno 1 krat
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 13.08.2009 19:46:45
Re: iMac iz EU (Nemčija, Anglija, ... )
andrew11 je napisal/a:

kot druga stvar: Zanimam se za nakup enakega imaca 24" iz Nemčije ali Anglije ali Avstrije: prek spleta. Sedaj me zanima, če imate vi kakšne izkušnje s spletnim nakupovanjem, PROSIM vas če mi dodate kakšen zanesljiv link od spletne trgovine
LP Very Happy

Sam sem kupil minija na službeni poti tukaj http://gmbh.sysprogroup.de/. Če boš preveril cene, boš videl, da so precej nižje tako od naših, kot tudi od tistih na uradni nemški strani. Sem jim poslal mail kdaj pridem in so mi ga naročili - ga ni bilo na zalogi (v osnovi so internetna trgovina), brez kakršnegakoli predplačila. Takrat sem prihranil kakih 150-200 EUR glede na naše cene, če se prav spomnim Very Happy.

Mislim, da bom šel septembra po novega iMaca.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 13.08.2009 20:23:16
po državah v europi ni carine!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 13.08.2009 20:31:28
Mi lahko kdo pove ali so pri vas v sloveniji cenejsi Maci kot tukaj, glede na tiste linke ki sem jih objavil? Lp
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 13.08.2009 20:34:24
nejc4321 je napisal/a:
Mi lahko kdo pove ali so pri vas v sloveniji cenejsi Maci kot tukaj, glede na tiste linke ki sem jih objavil? Lp

linkov nisem preletel ampak sem prepričan, da dražji kot so v Sloveniji siguro niso Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 13.08.2009 21:15:33
Nejc4321!!!!!!!!!!
ti rešuješ življenja!
js sm si ogledal tiste linke in sem ugotovil, da so na macuniverse imaci dooosti bolj poceni kot pri nas! ampak kaj ko nevem kako in kaj naprej!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 13.08.2009 21:39:06
andrew11 je napisal/a:
Nejc4321!!!!!!!!!!
ti rešuješ življenja!
js sm si ogledal tiste linke in sem ugotovil, da so na macuniverse imaci dooosti bolj poceni kot pri nas! ampak kaj ko nevem kako in kaj naprej!

ni problema. Dosti znancev iz Slovenije sem napotil na angleske strani,ker je izbira vecja, roba kakovostna cene pa so primerljive z ostalimi. Kaj te sedaj bega?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 13.08.2009 21:43:07
nejc4321 je napisal/a:
andrew11 je napisal/a:
Nejc4321!!!!!!!!!!
ti rešuješ življenja!

ni problema. Dosti znancev iz Slovenije sem napotil na angleske strani,ker je izbira vecja, roba kakovostna cene pa so primerljive z ostalimi. Kaj te sedaj bega?

koliko je približno poštnina iMaca iz UK?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 13.08.2009 21:45:31
sussi je napisal/a:
nejc4321 je napisal/a:
andrew11 je napisal/a:
Nejc4321!!!!!!!!!!
ti rešuješ življenja!

koliko je približno poštnina iMaca iz UK?

www.royalmail.co.uk ce imate koga ki zivi tukaj,se da prit skozi zelo poceni. Ce ne pa je mislim, da odvisno od vsake trgovine posebej, ker nekateri imajo free shipping nekateri to delijo pozonah (slovenija seveda spada v zono nerazvitih). Mislim pa da vec kot enih 50eur ne bi smelo bit.. Probajte pri nakupih vedno tole: airmail+gift (torej letalska posta,ki je darilo..najceneje).
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 13.08.2009 22:31:35
1. bega me, kako naj to naročim
2. bega me kako naj plačam (vidu sm, da je možna neka transakcija preko banke-a je kdo to u praksi že izvedel)
3. bega me, kako je z garancijo in servisom, če gre kaj fuč
4. bega me še to, da sem opazil, da naj bi septembra prišli ven novi modeli imacov (in kaj če ga jst kupim zdej 1x avgusta in da mi novi pridejo en teden kasneje??)krogla v glavo takoj..
vglavnem, nevem kako naj bi js to zdej naroču in plačal!
drugače pa hvala za info! Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 13.08.2009 22:35:27
andrew11 je napisal/a:
1. bega me, kako naj to naročim
2. bega me kako naj plačam (vidu sm, da je možna neka transakcija preko banke-a je kdo to u praksi že izvedel)
3. bega me, kako je z garancijo in servisom, če gre kaj fuč
4. bega me še to, da sem opazil, da naj bi septembra prišli ven novi modeli imacov (in kaj če ga jst kupim zdej 1x avgusta in da mi novi pridejo en teden kasneje??)krogla v glavo takoj..
vglavnem, nevem kako naj bi js to zdej naroču in plačal!
drugače pa hvala za info! Very Happy

1. kot opazis te vodi po korakih in omogocajo posiljanje tudi v slovenijo
2. placas lahko s kartico visa itd.
3. mislim,da je isto kot pri iphonih ki jih kupis v italiji itd.
4.to mores sam vedet kaj bi rad
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 13.08.2009 22:44:04
But i don't have a visa! i'm 16 for christ sake! Very Happy
kako pa je z iphoni iz italije. bi te prosil, če si lahko bolj specifičen. pri tko dragi investiciji v tujino prek spleta nočem da kaj zaj***m..
kako pa lahko dobim viso? Rolling Eyes
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 13.08.2009 22:47:55
aja še neki! nejc4321..ti si mi dal ne link od apple store UK, in ko sm odpru so mi bli navoljo pač apple kompjutri, ampak po dosti nižji ceni kot ponavada, s tem da je pisalo zraven še "refurbished". pa sm pogledau na google translate pa pomeni prenovljeno..ja WTF je pa prenovljeno? tu sm se čisto zmedu.. Confused
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 13.08.2009 22:55:13
andrew11 je napisal/a:
aja še neki! nejc4321..ti si mi dal ne link od apple store UK, in ko sm odpru so mi bli navoljo pač apple kompjutri, ampak po dosti nižji ceni kot ponavada, s tem da je pisalo zraven še "refurbished". pa sm pogledau na google translate pa pomeni prenovljeno..ja WTF je pa prenovljeno? tu sm se čisto zmedu.. Confused

res je. Dal sem ti linke od original apple store in refurbished. Da vidis razliko
Mislim da je refurbished obnovljen oziroma popravljen. To povprasaj jabuk mojstre
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 13.08.2009 23:07:38
andrew11 je napisal/a:

to so tisti, ki je bilo z njimi nekaj narobe in so jih kupci prinesli na servis in so bili zamenjani. Potem jih v applu popravijo in zrihtajo in pol spet delajo ko šus Wink potem pa jih ceneje prodajo...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani