Jabuk
Urejanje slik - zacetnik
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 06.09.2009 10:19:50
Urejanje slik - zacetnik
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,
zanima me katere programe uporabljate za urejanje in gledanje slik? Namrec... zadnic sem iz fotoaparata dobil ogromno slik jih veliko pravilno ubrnil in vse je delalo ok na macu ampak ko sm slike hotu pokazat kolegu na winsih nubena slika ni bla ubrnjena...
zdej sm downloadu picasso k mi je bl poznana iz windows sveta ampak k obracam slike mi pise da dela beck up in ne vem kam dela.. nimam pa rad programe k kr nekam shranjujejo stvari ki jih ne bom nikol rabu.

Iscem neki ciz simp recimo na visti sm se navadu 2x kliknes na sliko se ti odpre en program od winsa mas tm takoj opcijo za obracat sliko (pa se une basic stvari crop, collor, brightness, itd) si lepo naredu kar si hotu zapru in fotka je ustala taka. obstaja kej podobnega za mac?

Hvala Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 06.09.2009 10:21:20
V Previewu, v katerem ti po defaultu odpre sliko, se da naredit večino tega kar si napisal..
Jablanator

Jablanator

Kraj: Sežana
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 06.09.2009 10:23:14
JustLooking

http://chipmunkninja.com/download/JustLooking-3.3.dmg
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 06.09.2009 10:24:42
Najlažji je iPhoto
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 06.09.2009 10:37:36
O hvala za tok hitre odgovore Smile Bom mal stestirav programcke pa vidu kater mi najbols lezi... ugotovu sm tud da sm meu nastavlen iphoto da mi importa slike nekam v svojo mapo tako da verjetno mi je potem tiste kopije obracal in zato ko sm original mapco hotu kazat kolegu na winsih ni blo nc prou ubrnjeno... bom se stestiru to teorijo =)

Seenkrat tnx for all the help... sploh un justlooking mi zgleda usecn Very Happy
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 06.09.2009 10:40:18
Re: Urejanje slik - zacetnik
matic3k je napisal/a:
Zdravo,
zanima me katere programe uporabljate za urejanje in gledanje slik? Namrec... zadnic sem iz fotoaparata dobil ogromno slik jih veliko pravilno ubrnil in vse je delalo ok na macu ampak ko sm slike hotu pokazat kolegu na winsih nubena slika ni bla ubrnjena...
zdej sm downloadu picasso k mi je bl poznana iz windows sveta ampak k obracam slike mi pise da dela beck up in ne vem kam dela.. nimam pa rad programe k kr nekam shranjujejo stvari ki jih ne bom nikol rabu.

Iscem neki ciz simp recimo na visti sm se navadu 2x kliknes na sliko se ti odpre en program od winsa mas tm takoj opcijo za obracat sliko (pa se une basic stvari crop, collor, brightness, itd) si lepo naredu kar si hotu zapru in fotka je ustala taka. obstaja kej podobnega za mac?

Hvala Smile

Za obračanje v Preview
:cmd: L - Levo
:cmd: R - Desno
:cmd: I - Podatki o sliki

Simpl k pasul, Drugače si pa malo oglej meni Tools v Preview
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani