Ali je Macbook primeren za prehod na OS X?
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #81 Objavljeno 19.07.2009 17:25:45 |
|
Sussi,
Evo, pa je...zgrešil-la si point in tu nimam kaj dodati. Se globoko opravičujem, če sem izrazil svoje mišljenje in s tem užalil tebe in bog ne daj Apple.
A si pozorno prečital post? Nisi?! Še enkrat, sam imam maca, ga tudi uporabljam.
Nimam namena zanetiti vojne in brezveznih ping pong komentarjev. Pri svojem mišljenju pa kljub temu ostajam...sorry
Jabolko samo zarad šminke? Hm, ni tak slaba ideja... 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #82 Objavljeno 19.07.2009 17:52:33 |
|
gligo01 je napisal/a: | Sussi,
Evo, pa je...zgrešil-la si point in tu nimam kaj dodati. Se globoko opravičujem, če sem izrazil svoje mišljenje in s tem užalil tebe in bog ne daj Apple.
A si pozorno prečital post? Nisi?! Še enkrat, sam imam maca, ga tudi uporabljam.
Nimam namena zanetiti vojne in brezveznih ping pong komentarjev. Pri svojem mišljenju pa kljub temu ostajam...sorry
Jabolko samo zarad šminke? Hm, ni tak slaba ideja...  |
glej če tebi macbook ni upravičil pričakovanj potem nevem kaj ti pričakuješ za 1400eurov. Mogoče pa samo MAC ni zadovoljiv tvojih potreb pa bi se moral vrniti na windows?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #83 Objavljeno 19.07.2009 18:28:33 |
|
Citiram: | nevem zakaj si se sploh spustil v nakup apple izdelka če ti pol nič ne paše. |
Recimo da zato ker ga ne moreš probat pred nakupom. Razen klikanja v štacuni. Nismo vsi tko brihtni da po parih dneh uporabe že čečkamo po forumu kako je vse ful špon.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #84 Objavljeno 19.07.2009 18:45:43 |
|
Ma te teme in komentarji kok se macbooki ter proji grejejo so že bile v prejšnjih generacijah in v teh.....dečki imam doma hp elitebooka 2730 13.3 z ssdjem ter aluminijem (stal 2000 euro) in ko počnem kaj hudega gor tudi po bedrčkah popiha topel ter vroč zrak, kar je seveda normalno glede na debelino notesnika ter ohišja in mislim da vi ki ste kupili maca ste ga predvsem kupili zaradi hbalospevov kolegov kok o maci oh in sploh ter lepi in da so narejeni iz enega kosa aluminija.....tisti ki pa mace uporabljamo že 10 let ali več pa vemo, da jih ne kupimo zaradi lepote ter šminke, pač pa zaradi mac OS sistema ter njegovega delovanja in seveda ko zadevo pritrogamo domov, ne zastartamo takoj vista/xp/win 7 inštalacije ampak uporabljamo sistem, ki smo ga dobili zraven maca...hočem povedati to da nevešči uporabniki ki slišijo take in drugačne zgodbe in ker jih žuli keš pač nabavijo maca in pol ko jim par dlak po nogi skur jokajo.....sej bo ACERJE FATJE NABAVITE PA BO MIR!!!
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #85 Objavljeno 19.07.2009 19:30:27 |
|
darklord je napisal/a: | Ma te teme in komentarji kok se macbooki ter proji grejejo so že bile v prejšnjih generacijah in v teh.....dečki imam doma hp elitebooka 2730 13.3 z ssdjem ter aluminijem (stal 2000 euro) in ko počnem kaj hudega gor tudi po bedrčkah popiha topel ter vroč zrak, kar je seveda normalno glede na debelino notesnika ter ohišja in mislim da vi ki ste kupili maca ste ga predvsem kupili zaradi hbalospevov kolegov kok o maci oh in sploh ter lepi in da so narejeni iz enega kosa aluminija.....tisti ki pa mace uporabljamo že 10 let ali več pa vemo, da jih ne kupimo zaradi lepote ter šminke, pač pa zaradi mac OS sistema ter njegovega delovanja in seveda ko zadevo pritrogamo domov, ne zastartamo takoj vista/xp/win 7 inštalacije ampak uporabljamo sistem, ki smo ga dobili zraven maca...hočem povedati to da nevešči uporabniki ki slišijo take in drugačne zgodbe in ker jih žuli keš pač nabavijo maca in pol ko jim par dlak po nogi skur jokajo.....sej bo ACERJE FATJE NABAVITE PA BO MIR!!! |
Lahko pa HP-ja, ki je vsaj 2x debelejši od MacBooka.
Poleg macov imam službeni HP 15'4, ki se greje tudi presneto. Človek bi glede na debelino pričakoval, da bo ventilacija ustrezna - NOT. Ventilator je večino časa prižgan, tudi če nič ne delaš. Sicer se pojača hitrost ob obremenitvah, vendar je vseeno moteče. Če da dam na rjuho se po 15 minutah segreje tako močno, da se skoraj spečem.
Imam MacBook in sem vsekakor bolj zadovoljen z njim kot s HP-jem. Večino % pritakne OSX. Windowse uporabljam izključno še na šihtu.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #86 Objavljeno 19.07.2009 19:53:25 |
|
fanje, jaz sem omenil, da bi bilo možmo pri sedanjem stanju tehnike nardit vsekakor tudi ustrezno hlajenje...če že debatiramo kakšne pomanjkljivosti, še ni rečeno, da kar pljuvamo povprek na sistem in firmo...če mi nebi bil všeč osx, bi pač bil na windowsih. Če pa sem ostal ali pristal na macu, pa ni rečeno, da ne smem omeniti kakšne stvari, ki bi bila ob današnjem stanju napredka lahko odpravljena...
Saj je vendar samo debata in mnenje...
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #87 Objavljeno 19.07.2009 20:18:43 |
|
gligo01 je napisal/a: | fanje, jaz sem omenil, da bi bilo možmo pri sedanjem stanju tehnike nardit vsekakor tudi ustrezno hlajenje...če že debatiramo kakšne pomanjkljivosti, še ni rečeno, da kar pljuvamo povprek na sistem in firmo...če mi nebi bil všeč osx, bi pač bil na windowsih. Če pa sem ostal ali pristal na macu, pa ni rečeno, da ne smem omeniti kakšne stvari, ki bi bila ob današnjem stanju napredka lahko odpravljena...
Saj je vendar samo debata in mnenje... |
Mi ti pa hočemo dopovedati, da lohk nabaviš ta trenutek ne vem kakšno čudo tehnike in bo notesnik še vedno topel med bedri  , da tudi atomi 1.6 Ghz se grejejo po nekaj urni uporabi, sploh če gledaš kakšne hd film in upam da bo z atomi 2. generacije kaj bolje!
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #88 Objavljeno 19.07.2009 20:27:56 |
|
No prosim. Tole s pregrevanjem je bilo vprašanje in ne povod za kreganje. Imam doma HP 8710p po 2 letih in pol se mi še dandanes ne segreje tako močno kot se je MBP v trgovini po parih minutah šlatanja. Najverjetneje bom pregledal še par trgovin v LJ in mal potestiral zadevo, če se obnese ga vzamem sicer pa nabavim i7 in Server 2008.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #89 Objavljeno 19.07.2009 20:39:51 |
|
Peace!!! 
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #90 Objavljeno 19.07.2009 21:11:48 |
|
Ma73j je napisal/a: | No prosim. Tole s pregrevanjem je bilo vprašanje in ne povod za kreganje. Imam doma HP 8710p po 2 letih in pol se mi še dandanes ne segreje tako močno kot se je MBP v trgovini po parih minutah šlatanja. Najverjetneje bom pregledal še par trgovin v LJ in mal potestiral zadevo, če se obnese ga vzamem sicer pa nabavim i7 in Server 2008. |
I7 in 2008 server ali 2008 SBS server ali datacenter 2008 no če boš vzel datacenter se ti sigurn ne bo pregreval! Kar se pa tiče parih mitut šlatanja MBP si pa verjetno že prišel z vročimi rokami v štacuno preden si ga začel slatat  ! In prosim ne piši oslarij za I7 ter 2008 server kr nima ne repa ne glave!!!
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #91 Objavljeno 19.07.2009 21:27:13 |
|
???
Glede na to da nisem bil bolan imam max. 37 stopinj, sepravi je imel MBP vsaj 1x več.
Glede OS. Trenutno in v bodoče (če se pač MBP ne bo obnesu) uporabljam Server 2008 Enterprise (zrihtan v workstation), tko da ne vidim kje ti vidiš problem, ali gre tu samo še za enega prepotentnega.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #92 Objavljeno 19.07.2009 21:34:41 |
|
Ma73j je napisal/a: | ???
Glede na to da nisem bil bolan imam max. 37 stopinj, sepravi je imel MBP vsaj 1x več.
Glede OS. Trenutno in v bodoče (če se pač MBP ne bo obnesu) uporabljam Server 2008 Enterprise (zrihtan v workstation), tko da ne vidim kje ti vidiš problem, ali gre tu samo še za enega prepotentnega. |
dalec od prepotentnega ampak na živce mi gre kr bluziš iz MBP da boš nabavil I7 ter windows 2008 server kar pa nima repa ne glave!!! AJa povej mi kako zgleda 2008 server zrihtan v workstation oz. kaj že pač to pomeni? No upam da ne bo tole zate spet "prepotentno"
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #93 Objavljeno 19.07.2009 21:42:28 |
|
Kako bluzim iz MBP na i7? Preprosto, prenosljivost mi je delno pomembna, nameraval sem vzet prvo minija, sem ugotovil da bo prešvoh, 20" in 24" iMac si obsojen na isti zaslon ves čas, Mac Pro (ki bi ga vzel takoj če bi bil malo pod 2000€) predrag, torej ostane le še MBP, sicer prenoslivost ne rabim krvavo, ampak to je edino kar še ima Apple za ponudit. Torej če mi MBP ne bo všeč grem preprosto na desktop mašino, kar bi že itak takoj šou če bi Apple naredil zmoglivejšega minija (ja ja sej vem je HTPC računalnik.....).
Workstation:
http://www.win2008workstation.com/wordpress/
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #94 Objavljeno 19.07.2009 21:43:16 |
|
darklord je napisal/a: | Ma73j je napisal/a: | ???
Glede OS. Trenutno in v bodoče (če se pač MBP ne bo obnesu) uporabljam Server 2008 Enterprise (zrihtan v workstation), tko da ne vidim kje ti vidiš problem, ali gre tu samo še za enega prepotentnega. |
dalec od prepotentnega ampak na živce mi gre kr bluziš iz MBP da boš nabavil I7 ter windows 2008 server kar pa nima repa ne glave!!! AJa povej mi kako zgleda 2008 server zrihtan v workstation oz. kaj že pač to pomeni? No upam da ne bo tole zate spet "prepotentno" |
Zgleda kot Vista sp1 brez Aero teme, z nekaj strežniškimi bombončki. Prednosti pred Visto sp1 kot Workstation nima nobene in je eno navadno preseravanje, ki izvira še iz časa Server 2k3, ko je le ta prinesel neko dejansko prednost pred XP. Zdaj pa ko izvirata iz iste kodne baze pa to niti slučajno ni več potrebno.
Windows Server 2k8 = Vista sp1 (isti kernel)
WinS 2K8 sp1 = Vista sp2
WinS 2K8 R2 = Win7
Vista RTM je direktni naslednik Windows Server 2k3 (od tu izvira tudi XP MCE 2004) in 2k3 R2 (kasneje v razvoju).
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #95 Objavljeno 19.07.2009 21:55:18 |
|
Citiram: | Zgleda kot Vista sp1 brez Aero teme |
Tudi Aero se da vklopit
Citiram: | Prednosti pred Visto sp1 kot Workstation nima nobene in je eno navadno preseravanje |
"Poleg same hitrosti prinaša Windows Server 2008 v primerjavi z Windows Visto tudi nekatere druge prednost. Programerjem je zelo všeč, da lahko v svojo delovno postajo ali prenosnik namestijo strežniške različice programov, na primer SQL Server Standard ali Microsoft SharePoint. Uporabniki virtualnih računalnikov pa bodo navdušeni nad tehnologijo Hyper-V, vgrajeno v Windows Server 2008, ki je naslednja generacija virtualizacijskih tehnologij in deluje bolje in hitreje kot drugi Microsoftovi virtualizacijski tehnologiji - Virtual PC in Virtual Server, pa tudi bolje in hitreje od izdelkov konkurenčnih podjetij."
Verjami mi na besedo da je razlika v hitrosti. Sicer pa dosti o tem. To ni smisel teme.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #96 Objavljeno 19.07.2009 22:27:21 |
|
Ma73j je napisal/a: | Citiram: | Zgleda kot Vista sp1 brez Aero teme |
Tudi Aero se da vklopit
Citiram: | Prednosti pred Visto sp1 kot Workstation nima nobene in je eno navadno preseravanje |
"Poleg same hitrosti prinaša Windows Server 2008 v primerjavi z Windows Visto tudi nekatere druge prednost. Programerjem je zelo všeč, da lahko v svojo delovno postajo ali prenosnik namestijo strežniške različice programov, na primer SQL Server Standard ali Microsoft SharePoint. Uporabniki virtualnih računalnikov pa bodo navdušeni nad tehnologijo Hyper-V, vgrajeno v Windows Server 2008, ki je naslednja generacija virtualizacijskih tehnologij in deluje bolje in hitreje kot drugi Microsoftovi virtualizacijski tehnologiji - Virtual PC in Virtual Server, pa tudi bolje in hitreje od izdelkov konkurenčnih podjetij."
Verjami mi na besedo da je razlika v hitrosti. Sicer pa dosti o tem. To ni smisel teme. |
To velja za oba!
Ne vidim razloga zakaj bi obešal win 2008 server na nekega notesnika?? Zakaj kr ne pridobiš s tem nič kot z VISTO/WIN7 razen mizernih nalagalnih časov, ko pa prižges Hyper V je pa zgodba druga, zadeva se opočasni! Bolje laufati na notesnikih visto ali win7 (upam da bo čimprej final release), ter znotraj tega poganjati virtualke (Aja za hyper V da ti deluje more bit bios požegnan da sploh dela zadeva)!!
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #97 Objavljeno 19.07.2009 23:46:42 |
|
Goran je napisal/a: | Citiram: | nevem zakaj si se sploh spustil v nakup apple izdelka če ti pol nič ne paše. |
Recimo da zato ker ga ne moreš probat pred nakupom. Razen klikanja v štacuni. Nismo vsi tko brihtni da po parih dneh uporabe že čečkamo po forumu kako je vse ful špon. |
Da popravim samega sebe. Tole pisem ze iz "appla". Na lenovo ideapad s10 sem namestil osx in zaenkrat vse deluje. Torej je moyen apple za 350e. 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #98 Objavljeno 20.07.2009 09:39:56 |
|
meni ni žal denarja, ki sem ga dal za MBP. V Sloveniji pa dvomim, da bi ga kupil po "polni" ceni... Kljub temu mi poleg OS x pomeni neki tudi sam dizajn saj je užitek med delom buliti v tako mašino ali jo pa samo gledati na mizi. Z izjemo kakšnega Sony Vaia, mogoče LG in še ene parih se mi vsi ostali kompi zdijo kot eno navadna grdoba  Da ne omenjam kolko je fir, ki so naredili "najtanši" prenosnik, potem pa vidiš, da je debel bolj kot MBP.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #99 Objavljeno 20.07.2009 10:53:29 |
|
Stark je napisal/a: | meni ni žal denarja, ki sem ga dal za MBP. V Sloveniji pa dvomim, da bi ga kupil po "polni" ceni... Kljub temu mi poleg OS x pomeni neki tudi sam dizajn saj je užitek med delom buliti v tako mašino ali jo pa samo gledati na mizi. Z izjemo kakšnega Sony Vaia, mogoče LG in še ene parih se mi vsi ostali kompi zdijo kot eno navadna grdoba Da ne omenjam kolko je fir, ki so naredili "najtanši" prenosnik, potem pa vidiš, da je debel bolj kot MBP. |
jaz se popolnoma strinjam s tabo 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #100 Objavljeno 20.07.2009 14:05:51 |
|
aja pa pozabil sem omeniti najljubšo "miš" / "kontroler" / whatever, ki ga dobiš v kompletu in to je....
ta-da
trackpad. Ki je za moje pojme najbolši trackpad, ki sem ga videl / uporabljal. Malo moti edino "klik", ki je glasen, drugače pa ne vem kako, da se tega ni že kdo prej spomnil.
Da ne omenjam izkušenj iz "otipavanja" laptopov na sejmih. Predstavnik firme ti razlaga kako trdno je njihovo ohišje iz aluminija / karbona / stiroporja potem pa to dejansko probaš in vidiš, da se bolj upogiba kot se deformirajo joški Natalije Verboten...
Zaslon, ki stoji na mestu pa če je postavljen še pod tako čudnim kotom. Jezički na polnilcu za navijanje kabla. Lučke, ki ne utripajo kot kvazi disko na vasi / mestu. Vse pride tako lično zapakirano, da je sam užitek že odpirati škatlo in zlagati stvari ven... Skratka majhni detajli, ki iz izdelka naredijo nekaj več, čeprav imaš v ustih grenek prioukus, da bi bile stvari še boljše in manjšo bolečino v čelnem režnju, ko pomisliš, da si za stvar odštel toliko denarja in, da se ji lahko kaj zgodi / ne bo delala tako kot mora...
Once on Mac, I never go back! 
|
 |