IDA aka SYGIC DRIVE za iPhone
|
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #81 Objavljeno 09.06.2009 19:47:40 |
|
Matija26 je napisal/a: | evo ratal mi je. veljavnost licence še 8 dni.
hvala vsem za nasvete. |
Razloži še kaj si delal narobe 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #82 Objavljeno 10.06.2009 06:43:28 |
|
ne vem v čem je fora. včeraj sem naredil po vaših navodilih sam mi ni ratal. skoz me je metalo ven. potem sem pa še enkrat naložil iDA-o in spremenil datum na včerajšnji, nastavil dovoljenje in staff:mobile in je delal.
tko da dela. še karto amerike sem dal gor in dela super.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #83 Objavljeno 10.06.2009 13:25:51 |
|
A si za Ameriko uporabu karte za PDA Sygic drive/McGuider/Maporama?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #84 Objavljeno 10.06.2009 14:31:13 |
|
http://downloadmyiphone.blogspot.com/2009/06/how-to-use-usa-maps-on-ida.html
tuki si poglej glede map amerike. po teh navodilih sem jih uspel usposobiti.
lp m
|
 |
Jabuček
Kraj: Lj |
|
 |
|
Prispevek: #85 Objavljeno 10.06.2009 14:43:50 |
|
Med nalaganjem IDE z Icy-ja sem dobil klic (tik pred koncem) in je jasno prekinilo zadevo. Zdaj pa noče ponovit, ni možnosti reinstall, de-install, tudi po respringu, ali ponovnem zagonu (izklop - vklop)
what to do?
thx
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: SG-LJ |
|
 |
|
Prispevek: #86 Objavljeno 10.06.2009 22:15:03 |
|
men je pa ratalo tudi po updejtu naštimat da stvar deluje. edin problem, ki ga imam je da se mi čas po zaprtju aplikacije ne vrne na ta pravi, ampak ostane na tem, ki sem ga določil v novem iDA fajlu.
ve kdo kakšno rešitev za to?
lp,m
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: SG-LJ |
|
 |
|
Prispevek: #87 Objavljeno 10.06.2009 22:24:09 |
|
makonja je napisal/a: | men je pa ratalo tudi po updejtu naštimat da stvar deluje. edin problem, ki ga imam je da se mi čas po zaprtju aplikacije ne vrne na ta pravi, ampak ostane na tem, ki sem ga določil v novem iDA fajlu.
ve kdo kakšno rešitev za to?
lp,m |
zadevo sem poštimal. sem samo nastavil pravi čas in to je to. se mi je pa enako zgodilo prej. naštimal sem ida fajl uporabljal navigacijo in odšel v tujino. tam sem opazil da imam narobe uro, popravil sem jo in nazaj grede ko sem hotel prižgati navigacijo stvar ni delala. zdelo se mi je da je nekaj s tem datumom. no in sedaj sem še enkrat naložil ida fajl in ura se je spet pokvarila. tokrat se po ponovnem štimanju ida ni pokvarila. še  samo v vednost če se še komu kaj takega naredi.
lpm
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #88 Objavljeno 11.06.2009 08:29:23 |
|
damirkos1 je napisal/a: | Med nalaganjem IDE z Icy-ja sem dobil klic (tik pred koncem) in je jasno prekinilo zadevo. Zdaj pa noče ponovit, ni možnosti reinstall, de-install, tudi po respringu, ali ponovnem zagonu (izklop - vklop)
what to do?
thx |
uspelo danes, dol vleče ko šus!
grem ven testirat 
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #89 Objavljeno 11.06.2009 09:57:19 Upgrade DA ali NE? |
|
gpsgogo je napisal/a: | badguy999 je napisal/a: | Na voljo je že nova verzija.
Popravek: Fixed the GPS positioning issue for the western hemisphere.
Torej to je bil vzrok za slab oz. polovični signal pri nas.
 |
Pozdravljeni,
Ali nadgradnja na novo verzijo tudi dopušča uporabo datumskega trika za štartanje aplikacije? Je morda kdo to že sprobal ? Pa še nekaj: Ali obstajajo še kakšne druge mape za iDo, ki niso od Teleatlas-a?
lp |
Pozdravljeni,
Zgodilo se je tisto česar nisem želel. Po nadgradnji mi je iDA delovala še nekaj dni - dokler se ni zaključila trial perioda. Opozoriti moram, da se ob štratu še vedno pojavi 8 dni do izteka trial periode nato pa iDA "krešira". Ugotovil sem naslednje: z novo verzijo se pregleduje sistemski datum. V kolikor se iz skripte odstrani vrstica { sleep 5; exec "date" "-s $ddd"; } & , ki povrne sistemski datum nazaj, bo tudi "nadgradnja-patch" delovala. Je pa potrebno nato sistemski datum ročno premakniti na pravilnega. To za mene ni dobra rešitev, ker se zaradi tega zavrtijo na iphonu vsi sestanki, ki sem jih imel v preteklosti v koledarju. Najbolje je torej narediti downgrade na staro različico, ponovno imeplementirati obstoječi time crack in vse bo deloval še naprej brez problema.
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #90 Objavljeno 11.06.2009 14:51:35 |
|
Zadeva dela super, se pa Icy noče zagnat zdaj ampak ga vedno znova vrže ven.
Sem probal restart, reinstal, deinstal... edino Cydie še nisem dol vrgel, ker davi da bodo posledice... pa se mi zdi da jih ne bo ravno dosti.
kaj svetujete?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #91 Objavljeno 11.06.2009 16:51:30 Re: Upgrade DA ali NE? |
|
gpsgogo je napisal/a: | gpsgogo je napisal/a: | badguy999 je napisal/a: | Na voljo je že nova verzija.
Popravek: Fixed the GPS positioning issue for the western hemisphere.
Torej to je bil vzrok za slab oz. polovični signal pri nas.
 |
Pozdravljeni,
Ali nadgradnja na novo verzijo tudi dopušča uporabo datumskega trika za štartanje aplikacije? Je morda kdo to že sprobal ? Pa še nekaj: Ali obstajajo še kakšne druge mape za iDo, ki niso od Teleatlas-a?
lp |
Pozdravljeni,
Zgodilo se je tisto česar nisem želel. Po nadgradnji mi je iDA delovala še nekaj dni - dokler se ni zaključila trial perioda. Opozoriti moram, da se ob štratu še vedno pojavi 8 dni do izteka trial periode nato pa iDA "krešira". Ugotovil sem naslednje: z novo verzijo se pregleduje sistemski datum. V kolikor se iz skripte odstrani vrstica { sleep 5; exec "date" "-s $ddd"; } & , ki povrne sistemski datum nazaj, bo tudi "nadgradnja-patch" delovala. Je pa potrebno nato sistemski datum ročno premakniti na pravilnega. To za mene ni dobra rešitev, ker se zaradi tega zavrtijo na iphonu vsi sestanki, ki sem jih imel v preteklosti v koledarju. Najbolje je torej narediti downgrade na staro različico, ponovno imeplementirati obstoječi time crack in vse bo deloval še naprej brez problema. |
Lahko,kdo razloži postopek downgrada,ker jaz sem naložil samo novo različico.
Dva dni sem uporabljal trial različico,potem sem se malo poigral z iDA datoteko kot je bilo napisano in po nekaj neuspešnih poizkusih uspel datum nastaviti tako,da je pisalo tral še 7 dni. Drugo jutro hočem vklopit in piše,da je trial potekel? Mislite,da ima to kako vezo z novo različico? Vam ostalim,dela normalno?
Lp,
Goran
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #92 Objavljeno 11.06.2009 18:18:12 |
|
Pozdravljen,
Postopek downgradeja je enak namestitvi ali upgradeju:
Prekopiraj ida-europe-10-2.deb na tmp direktorij. Nato se s putty-jem povezi na iphone preko terminalskega okna in izvedi naslednjo komando:
dpkg -i /tmp/ida-europe-10-2.deb
Po startu te bo namestitev opozorila, da gre za dejansko downgrade proces. Pocakaj, da se downgrade proces zaključi in nato popravi ali pa na novo nastavi _iDA ter iDA time crack z ustreznim datumom. Mora delovati brez problema.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #93 Objavljeno 11.06.2009 19:32:07 |
|
gpsgogo je napisal/a: | Pozdravljen,
Postopek downgradeja je enak namestitvi ali upgradeju:
Prekopiraj ida-europe-10-2.deb na tmp direktorij. Nato se s putty-jem povezi na iphone preko terminalskega okna in izvedi naslednjo komando:
dpkg -i /tmp/ida-europe-10-2.deb
Po startu te bo namestitev opozorila, da gre za dejansko downgrade proces. Pocakaj, da se downgrade proces zaključi in nato popravi ali pa na novo nastavi _iDA ter iDA time crack z ustreznim datumom. Mora delovati brez problema. |
Hvala za pomoč. Joj to je malo hudo za mojo tupo glavo.Se komaj učim....
Putty? Jaz uporabljam Mac-a. Ok,najprej prenesem starejšo različico,nato se z Cyberduckom SSH-jam na iPhone. Kje odprem terminalsko okno,da izvedem ukaz  ? Dobro,nato porihtam _iDA ter iDA mi je jasno.
Mac uporabniki help.
Lp,
Goran
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: 1 Infinite Loop |
|
 |
|
Prispevek: #94 Objavljeno 14.06.2009 20:11:53 |
|
očitno ida 10-2 preverja sistemsko uro tudi med delovanjem ne samo pri zagonu, zato prej omenjeni "hack" ne deluje več. :-/
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #95 Objavljeno 14.06.2009 20:22:25 |
|
Nakaj sem še kar prčkal z datumi in mi sedaj vsakokrat piše še 6 dni do konca.
Sem pa danes vozil po Austriji in malo sprobaval zadevo. Zelo me moti,da slika neprestano trza. Res prav moteče je bilo,tako,da sem izklopil in usposobil svojo
5 let staro Sony navigacijo.........in ugotovil,da je še vedno zakon.
Ne vem kako bo z Navigonom in TT,ampak ta navigacija je precej boga.
Signal je skozi dve črtici ter posledično slaba natančnost,pa trzanje slike sta me nekako odvrnila od nadaljne uporabe. No čakam na 17.06. pa bomo vidli.
LP,
Goran
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #96 Objavljeno 22.06.2009 08:53:52 |
|
hm zadevo mi je uspelo heknit, pisalo je še 8 dni do konca in je delala nekaj dni ok. Zdaj pa se vgasne, takoj ko stisnem ok ob prižigu. Niti ne napiše da je expired ali kaj podobnega.
Ima kdo kako idejo? kaka nsatavitev na Iphone povzroči to?
hvala za pomoč
|
 |
Jabuček
Kraj: CE |
|
 |
|
Prispevek: #97 Objavljeno 23.06.2009 17:15:46 |
|
Sem imel isti problem. Edina rešitev je ponovna instalacija. Seveda uporabi verzijo 10-2. Ob brisanju ne pozabi izbrisati tudi mape iDA v
private/var/stash/aplication in potem ponovi instalacijo. Meni sedaj dela že 14dni brez problemov.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #98 Objavljeno 23.06.2009 17:25:31 |
|
Sem si naložil Sygic Australia & New Zeland in namesto teh dveh map vstavil slovensko in hrvaško.. dela BP (brez trial obvestil in spreminjanja datumov)
|
 |
Jabužiček helper
Kraj: iMB |
|
 |
|
Prispevek: #99 Objavljeno 23.06.2009 19:07:32 |
|
Andyy in kako je Sygic? Je zanesljiv? Demo iDA ni bila bog ve kaj...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #100 Objavljeno 23.06.2009 19:32:01 |
|
Vse je isto, .. žal TeleAtlas-ova kartografija ni niti približno tako dobra kot Navteq-ova v tem trenutku. Samo na OS 3.0 se mi zdi, da dela nasploh GPS bolje - drugih izboljšav nisem opazil.
|
 |