In kako izgledajo teli novi zemljevidi na primeru zgoraj, ki sem ga prilepil pred leti? Mene fancy 3D zgradbe in reliefi hiš ne zanimajo, če osnove niso poštimane.
| apple maps | |||||
In kako izgledajo teli novi zemljevidi na primeru zgoraj, ki sem ga prilepil pred leti? Mene fancy 3D zgradbe in reliefi hiš ne zanimajo, če osnove niso poštimane.
|
|||||
Kaj pa ni poštimano vs. Google Maps? Se mi zdi, da so kar napredovali zadnja leta, oziroma Google Maps pač več kot natančno vodit ne more.
Traffic je, integracija na iOS je vsekakor boljša kot Google Maps, layout mi je v bistvu boljši (bolj clean). |
|||||
Tole se še vedno ni nič izboljšalo:
Pa če smo že na temi traffica. Je na glavnih cestah. V primerjavi z Google Maps je pokritost s trafficom bolj boga. |
|||||
Evo... še frišna primerjva, da se vidi "napredek" v zadnjih letih.
Dokler ne uredijo osnov, so zame zemljevidi praktično neuporabni. In ne vem, kaj je bolj osnovna funkcija zemljevida kot pa to, da pokaže imena krajev. |
|||||
Morda končno dobimo Applov Look around. Zdaj je minilo že kar nekaj let, odkar so posneli naše ceste (2021).
_________________ Lep pozdrav, David |
|||||
To je povezano.
Me pa moti, da še vedno ni imen vasi in malih krajev. Jaz bom definitivno reportal, da so vasi brez imen ulic (večina krajev na zadnji primerjavi) še vedno brez označbe na zemljevidu, medtem ko jih Google ima. Verjamem, da če reportamo, tudi pišemo mail, se bo popravilo. V Italiji so imena takih vrst zaselkov. |
|||||
Btw, pa so to updejtani zemljevidi? Al je samo tako daleč zoom, da kaže zeleno pokrajino? |
|||||
To so še stari zemljevidi. Niti ne vem, kako bi nove prepoznal (razen 3D stavb v mestih).
|
|||||
Novi so zeleni tudi čisto od blizu, več detajlov je (razni potoki), na novih zemljevidih so baje tudi tradicionalna imena kmetij po zaselkih v Sloveniji. Moj zadnji post na prejšnji strani kaže Ljubljano in Koper
|
|||||
Očitno smo res dobili prenovljene zemljevide:
https://9to5mac.com/2023/03/12/apple-maps-new-design-central-europe/ |
|||||
Zgleda, da na novih zemljevidih so imena vasi. Trenutno mi na starih ne kaze imen zaselkov okrog MS, na teh screenshotih se pa vidijo: https://imgur.com/a/IHARuqs
|
|||||
Jap... dejansko so zrihtali. Na iOS 16.4 beta so novi zemljevidi:
Očitno bodo s to nadgradnjo Apple Maps res postali uporabni pri nas. |
|||||
|
|||||
Good luck. Samo 10 let so rabili da so popravili kar sem reportal, "Mengeš" da ne piše več "Menge¹" in ostale duplicirane oznake in z napačnimi šumniki. |
|||||
|
|||||
|
|||||
mam 16.4 pa o vsem kar pišete ni ne duha ne sluha.
|
|||||
Kot je bilo napisano v tej temi, Apple testira to z nekaterimi uporabniki. Tudi sam ne vidim razlike. Bo potrebno se pocakati ocitno.
|
|||||
|
|||||
|
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Aplikacije za iOS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |