Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Nakup prenosnika
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Tržišče
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #61   Objavljeno 29.09.2013 14:16:18
Re: Nakup prenosnika
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
hvala vsem za informacije nebom vzel še malo počakal čepakdo kaj prodaja podobnega ma nucam ga za v kamion in mi ni nek nov komp za kupvat

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #62   Objavljeno 29.09.2013 15:57:39
Za v kamion pa sploh, skoda Apple, samo prej ti noter vdrejo pa ukradejo, kaj vedo da si dal zanj 200 eur :/ Kupi nek genericen win laptop in to je to Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #63   Objavljeno 29.09.2013 16:05:31
Sj bom kupu neki tazga za kakih 60€

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #64   Objavljeno 29.09.2013 19:33:48
martin, poglej ZS

iPad mini 2 16gb
iMac 27 late 17
Macbook Air 13 late 15
Macbook pro 15 middle 19
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #65   Objavljeno 30.09.2013 03:08:27
Nisem nič prejel nobenega zs sporočila

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #66   Objavljeno 03.12.2013 17:03:11
Nov prenosnik
Ker kupujem nov prenosnik, ki naj bi mi sluzil vec let, vas bi vprasal za mnenje, ker zagotovo veliko veste o tem.
Uporabljal bi za normalne stvari, filme, net, kaksne igre..

Najbolj mi je padal v oči:
http://www.mimovrste.com/artikel/2750602527?utm_source=www&utm_campaign=racunalnistvo-prenosnik-lenovo-ideapad-g510&utm_medium=akcijska-ponudba_prva-stran&utm_content=racunalnistvo-prenosnik-lenovo-ideapad-tvoglas-g510

Kaksne hude konkurence za ta denar mu ne vidim. Kaj menite? Hvala ze vnaprej za odgovore
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #67   Objavljeno 03.12.2013 17:05:04
Re: Nov prenosnik
Ne bi se seveda branil macbooka, ampak je verjetno drazji za kar dosti in to me najbolj moti. Ce pa imate kaksne ponudbe glede macbooka ali prenosnika, pa kar na plano v ZS. Hvala se enkrat
Jabuček

Jabuček

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #68   Objavljeno 03.12.2013 18:04:49
Re: Nov prenosnik
Kot lahko sklepam iz napisanega, nisi nek zahteven uporabnik, zato mislim, da je prenosnik v tem rangu OK.
Vprašanje ali macbook ali PC je malo odvisno koliko € bi namenil za prenosnik in ker gledaš Lenovo za cca. 700€ s solidno specifikacijo, boš za ta denar dobil, kar potrebuješ. Nikakor pa ne misli, da boš več let ponosen lastnik takega prenosnika. Ne razumi me narobe. S podobno specifikacijo recimo HP Elitebook stane dosti dosti več, celo primerljivo s kakšnim macbookom. Tako, da se kvaliteta tudi plača na nek način.
Kot sem napisal, za ta denar boš dobil OK prenosnik za tvoje potrebe. Lahko pa tudi malo pogledaš rabljene macbooke, ampak za ta denar nikakor ne s takšno konfiguracijo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #69   Objavljeno 03.12.2013 18:41:30
Super napisano. Kaj bolsega nemorem dobiti za to ceno ali pac?
Jabuček

Jabuček

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #70   Objavljeno 03.12.2013 19:05:32
Ja vedno se najde kakšna boljša varianta sploh, če se osebno oglasiš v kateri od računalniških trgovin in se malo pogajaš. Prideš z denarjem in vsak spusti še kak € ali ti da zraven, nevem torbico itd... Vedno je varianta tako z osebnim dostopom. Pri nakupu preko spleta pa tega ni in ni pogajanj ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Jesenice
Moški

Prispevek: #71   Objavljeno 28.02.2014 00:22:19
Prosim za kakšen nasvet/mnenje kaj kupiti za otroka...

Očitno bom v Big Bang šel, zaradi obročnega plačevanja. Če je še kakšna trgovina z podobnimi pogoji, nižjimi cenami in z servisom, se priporočam za informacije.
Sem z Jesenic. Kranj je tudi lahko, ker delam tam. Tudi Ljubljana ni predaleč, če je priložnost dobra. Wink

Starejši sin bi enega prenosnika z windowsi. http://www.bigbang.si/prenosni-racunalniki
Je nezahteven in igre mu niso prioriteta. Pač...tisto kar uporablja ...net in te fore. Fajn bi bilo da ni ravno nek krš, ker ga bomo najbrž tudi ostali občasno uporabljali ko ne bomo doma. Cena pa...kaj pa vem????
Vem da nočem nekaj najcenejšega ker to je najdražje na koncu Rolling Eyes Rad bi nekaj spodobnega za čim manj denarja.

Mlajši je pa že druga priča. Igrice, igrice in spet igrice..... 11 let star, ampak je čisto mahnjen na tole tehniko in računalnike. Verjamem da bo z leti postal še bolj zahteven, zato bi bilo fajn vzeti eno kišto (namizni z windowsi) ki bo za nekaj časa. http://www.bigbang.si/namizni-racunalniki

Prosim za mnenja, kaj od tega kar imajo v Big Bangu bi bilo najbolj primerno glede na zgoraj napisano?
Glede cena pa....isto kot sem za prenosnika napisal.

Še posebej bi vprašal za tele računalnike VSE V ENEM ? Najbrž je zaradi te zasnove zadeva dražja glede na zmogljivosti .....ali pač ne?

Res rabim pomoč, ker nisem dovolj podkovan kar se tega tiče. Confused

Zase pa itak šparam za enega macbooka Very Happy

Hvala! Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #72   Objavljeno 28.02.2014 00:35:27
@for
za prenosnike se niti ne spoznam toliko, tudi mene zanima nek spodoben prenosnik nekaj v rangu do 500e

za kišto ti pa priporočam, da ga narocis po delih. poglej si na mimovrste ter enaa, tam se mi zdi da imajo obrocno odplacevanje.
zakaj pa ta izbira, zato ker ko kupis sestavljeno kisto ne ves kaj je dejansko notri, garancijo imas samo za celo kisto, ce pa sestavis sam pa tocno ves kaj si dal noter, ter imas garancijo na vsak del posebaj. seveda pa najbolj vpliva cena ker ce sam sestavis prihranis tudi do 40-50%.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #73   Objavljeno 28.02.2014 00:49:49
For je napisal/a:
Prosim za kakšen nasvet/mnenje kaj kupiti za otroka...

Starejši sin bi enega prenosnika z windowsi. http://www.bigbang.si/prenosni-racunalniki
Je nezahteven in igre mu niso prioriteta. Pač...tisto kar uporablja ...net in te fore. Fajn bi bilo da ni ravno nek krš, ker ga bomo najbrž tudi ostali občasno uporabljali ko ne bomo doma. Cena pa...kaj pa vem????
Vem da nočem nekaj najcenejšega ker to je najdražje na koncu Rolling Eyes Rad bi nekaj spodobnega za čim manj denarja.

Jaz sem hčeri kupil po isti logiki en bolj močan netbook, sam je prešvoh.
Za brskat po netu in gledanje filmov je dovolj, čeprav se greje ko sam vrag.

Za šolo ma pa premajhen ekran. Sem pričakoval, da ga pač priklopiš na zunanji ekran pa bo. Sam sploh ne spravi iz sebe večje resolucijo, kot jo ma na vgrajenem ekranu. Res nisem pričakoval, da ob vseh živih priključkih (VGA, HDMI, ...) ne bo grafična dost močna.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #74   Objavljeno 28.02.2014 01:12:05
@Macata

HP?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #75   Objavljeno 28.02.2014 02:04:02
iApple je napisal/a:
@Macata

HP?

Asus EeePC - Shell (bel).
Z dodatnim grafičnim procesorjem za filme in dvojederni Atom procesorjem in 2GB RAMa. Ne vem točne oznake.

Po dveh letih je crknu napajalnik.

Res da nimam poja o PCjih, sam pomoje bi blo za pričakovat, da bi taka zadeva spravla iz sebe kaj več kot 1024 x 600.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #76   Objavljeno 28.02.2014 02:42:39
Glede pregrevanja sem mislis, moj HP pavillion se je grel ko pribit, jedra do 90'C, sem ga razstavo, namazal novo termalno pasto (na procesorju je bila 1mm pikica termalne paste, wtf HP?) in se pozna ogromno.

Čudno se mi zdi, ker moj stari Acer z 1,6ghz enojedrnikom in gma950 grafiko poganja lepo fullHD sliko na zunanjem zaslonu in windows 7. Resda ni zadeva hitra in vcasih zasteka za sekundo, ampak 720p filme predvaja na 1080p signalom na fullhd monitor brez problema.
Imaš windows na PCju? Jaz bi probal z Linuxom, mogoče bo delalo hitreje (probaj z live usb verzijo).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #77   Objavljeno 28.02.2014 09:33:34
Sem pogledal, ker model je: 1015PN

V tej tabeli sicer vse piše, sam tega modela nenajdem
http://en.wikipedia.org/wiki/Asus_Eee_PC

Če ni hardware OK, ne bom niti napajalnika novga kupoval, ampak bom raj probal nekomu prodat.

Drugač je pa gor Win 7 Starter.

EDIT: Si mi dal mal vzpodbude, da sem vzaj pogooglal:

http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Eee-PC-1015PN-Netbook.40432.0.html
"The Asus Eee PC 1015PN, as the fourth device of this series, has found its way to us. This new model is still based on the previously reviewed models, whereby the innards have been extremely modified. The new Intel Atom N550 dual core processor (2x1.5 GHz) and a dedicated Nvidia ION 2 graphics unit are found there. This basis allows rendering HD videos and playing 3D games ex-factory. Asus fortunately sticks to its course in terms of screen and still relies on a matt 10.1 inch display (1024x600 pixels)."

Vse super, edin resolucija je nikakva.

EDIT2: Sicer zdaj berem, da bi z drugimi winsi pa kao neki več spravil ven iz te grafike.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #78   Objavljeno 28.02.2014 12:45:55
btk je napisal/a:
@for
za prenosnike se niti ne spoznam toliko, tudi mene zanima nek spodoben prenosnik nekaj v rangu do 500e

za kišto ti pa priporočam, da ga narocis po delih. poglej si na mimovrste ter enaa, tam se mi zdi da imajo obrocno odplacevanje.
zakaj pa ta izbira, zato ker ko kupis sestavljeno kisto ne ves kaj je dejansko notri, garancijo imas samo za celo kisto, ce pa sestavis sam pa tocno ves kaj si dal noter, ter imas garancijo na vsak del posebaj. seveda pa najbolj vpliva cena ker ce sam sestavis prihranis tudi do 40-50%.

Ma do zdaj sem vedno bil na mimovrste, ker so blizu. Ampak zdaj se mi zdi da ni kot prej. Mislim da se je lastnik spremenil, servisa nimajo?
Ena A pa tudi nima servisa?
Big Bang mi že tako ne diši ....rad bi kaj takega kot sem imel v Mimovrste....svetovali, prodali, sestavili, servisirali, obročno plačevanje ....vse na enem mestu.
In kaj zdaj ....če grem kot laik nekam kupovat te komponente in potem iskat servis kjer mi bodo to sestavili in sprot ugotavljali da sem vse narobe kupil in podobno..... Confused

V bistvu bi rad šel nekam kjer mi bodo vse to naredili (ena garancija) in kamor se bom lahko vračal po posodobitve, nasvete, popravila, zamenjave komponent in podobno.
....pa da je možnost obročnega plačevanja?
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #79   Objavljeno 28.02.2014 12:59:08
http://www.mlacom.si/
Ta trgovina je vredu. Lahko si sam izbereš komponente in oni ti ga sestavijo ter ti svetujejo. Imajo tudi svoj servis in obročno plačevanje, pa še niso dragi.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #80   Objavljeno 28.02.2014 14:00:01
Smile To bo v redu.

Hvala ti!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani