Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
iPhone 4 - enaa (SLO)
Jablanator

Jablanator

Kraj: Slovenska Bistrica
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #61   Objavljeno 04.05.2011 20:43:25
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
urosbe je napisal/a:
Pravzaprav je šlo za iPhone 4 32GB (1 kos je bil še na zalogi) in predračun je izgledal takole:

1x iPhone 4 32GB: 739€
Davek: 0€
---
Skupaj: 739€

Smile

Zanimivo, ne vem če si ne bom privošču tipa jutri po telefonu. Čist ono z grožnjami mogoče malo, da je firma zavezanec in da na spletu so cene objavljene in da želim račun z DDV pa je kak je Smile).

Svašta.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #62   Objavljeno 04.05.2011 20:46:43
CENE IZDELKOV
Vse cene izdelkov že vsebujejo DDV,ki je obračunan po posebni ureditvi v skladu z 104.čl. ZDDV, v povezavi z 1.odst.102.čl. ZDDV, vendar na računu ni posebej izkazan v skladu z 110.čl. ZDDV.

:O
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #63   Objavljeno 04.05.2011 20:49:52
Preberi na prejšnji strani - sem dopolnil post z razložitvijo teh členov, ampak si v tem času verjetno ravno odgovoril in spregledal.

Mene tovrstne stvari razjezijo predvsem zato, ker s tem ne delajo drugega kot zmedo na tem že tako malem trgu. Potem pa imaš polno vprašanj uporabnikov, zakaj je pri vas iPhone dražji kot pri ostalih. Kako boš uporabniku, ki niti ne ve kaj je DDV (res je, tudi taki so) razložil, da pri konkurenci goljufajo z davkom - njega zanima le to, da dobi telefon čim ceneje.

Saj takšni, ki to z zavedanjem počnejo, ne bodo nikoli prejeli obiska tržnega inšpektorata, tiste ki že leta spoštujemo slovensko zakonodajo in delamo vse po "reglcih" pa ujamejo na nenamernih napakah. Confused

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #64   Objavljeno 04.05.2011 20:59:49
urosbe je napisal/a:
Preberi na prejšnji strani - sem dopolnil post z razložitvijo teh členov, ampak si v tem času verjetno ravno odgovoril in spregledal.

Mene tovrstne stvari razjezijo predvsem zato, ker s tem ne delajo drugega kot zmedo na tem že tako malem trgu. Potem pa imaš polno vprašanj uporabnikov, zakaj je pri vas iPhone dražji kot pri ostalih. Kako boš uporabniku, ki niti ne ve kaj je DDV (res je, tudi taki so) razložil, da pri konkurenci goljufajo z davkom - njega zanima le to, da dobi telefon čim ceneje.

Saj takšni, ki to z zavedanjem počnejo, ne bodo nikoli prejeli obiska tržnega inšpektorata, tiste ki že leta spoštujemo slovensko zakonodajo in delamo vse po "reglcih" pa ujamejo na nenamernih napakah. Confused

Zanimiv je ta tip ja. Thx za info.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #65   Objavljeno 19.12.2011 16:57:59
Re: iPhone 4 - enaa (SLO)
Tole je ze zastarela tema, ampak mogoce bo koga zanimalo kako je s tem Smile

Vse cene izdelkov že vsebujejo DDV, ki je obračunan po posebni ureditvi v skladu z 104. čl. ZDDV, v povezavi z 1. odst.102 .čl. ZDDV, vendar na računu ni posebej izkazan v skladu z 110. čl. ZDDV.

Izjava: "DDV je obračunan, a ni pa prikazan"

Za koga to velja in kaj naj bi to pomenilo?
Skladno s 110. čl. [Skladno s 110. čl. ZDDV-1 zavezanec za DDV oz. obdavčljiv preprodajalec na računih, ki jih izdaja, ne sme posebej izkazati DDV od dobave blaga, za katere uporabi posebno ureditev. Predvsem so to :
...
- posebna ureditev za rabljeno blago, umetniške predmete, zbirke in starine;

Tule gre po mojem za refurbish zadevo. Moj G1 kupljen pri njih je imel lepotno napako - vse tipke so bile sive barve.

Drugace pa na strani od produktov nikjer ne pise da so telefoni novi. Pise edino: APARAT JE ORIGINALNO ZAPAKIRAN,Z VSO PRIPADAJOČO OPREMO IN BREZ OBVEZNOSTI DO OPERATERJEV.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani