Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Nujno - iMac 27" (2.66GHz Intel Core i5)
Jabi

Jabi

Kraj: Gorenjska
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #61   Objavljeno 18.12.2009 01:33:24
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Od dne 03. 12. sem lastnik Imaca 27 I5, kupljen v Milanu! Dobil isti dan, ko so prišli, dodali še 4 gb rama! Cena: poglejte IT ponudbo, z 8 rama je cenejši kot naši osnovni modeli!

Še sreča, da se nisem odločil za nakup v Sloveniji, ker bi še vedno čakal ... in čakal ...

No, v tolažbo potencialnim kupcem naj povem, da je mašina odlična, hitra, pregledna, vse deluje zaenkrat brez problema.
Edini minus je miška, ki je za moje potrebe premalo odzivna, tipkovnica je sicer kvalitetna, a me moti, ker nima osvetlitve.
Upam, da se v Sloveniji uredijo te neznosne razmere in dobimo resno in profesionalno distrubucijo ... ne vem, komu je v interesu, da marže nosimo v tujino! Žal!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #62   Objavljeno 18.12.2009 14:02:44
simm je napisal/a:
Od dne 03. 12. sem lastnik Imaca 27 I5, kupljen v Milanu! Dobil isti dan, ko so prišli, dodali še 4 gb rama! Cena: poglejte IT ponudbo, z 8 rama je cenejši kot naši osnovni modeli!

Še sreča, da se nisem odločil za nakup v Sloveniji, ker bi še vedno čakal ... in čakal ...

No, v tolažbo potencialnim kupcem naj povem, da je mašina odlična, hitra, pregledna, vse deluje zaenkrat brez problema.
Edini minus je miška, ki je za moje potrebe premalo odzivna, tipkovnica je sicer kvalitetna, a me moti, ker nima osvetlitve.
Upam, da se v Sloveniji uredijo te neznosne razmere in dobimo resno in profesionalno distrubucijo ... ne vem, komu je v interesu, da marže nosimo v tujino! Žal!

pri kateri trgovini si pa to kupu?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #63   Objavljeno 18.12.2009 22:47:08
http://blogs.zdnet.com/gadgetreviews/?p=10088

Apple se je opravičil za zamude pri dobavi 27" iMac-ih. Izgleda da imajo tisti iz prvih izdobav težave in so zato zaustavili nadaljne dobave.

To bi moral biti razlog da tega se ni pri nas ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #64   Objavljeno 21.12.2009 16:59:55
če koga zanima mu lahko še danes priskrbim italijanskega maca 27 za 1499evrov...več info na 031-377-607.

Lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #65   Objavljeno 21.12.2009 17:58:48
He he za ta denar je ri Big Bangu pa še garancija in na kredit Lol.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #66   Objavljeno 21.12.2009 20:21:29
samuraj je napisal/a:
če koga zanima mu lahko še danes priskrbim italijanskega maca 27 za 1499evrov...več info na 031-377-607.

Lp

s kakšnim procesorjem pa.
ne morm te poklicat ker imam trenutno iphona na popravilu
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #67   Objavljeno 21.12.2009 20:22:27
vincenco je napisal/a:
He he za ta denar je ri Big Bangu pa še garancija in na kredit Lol.

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/racunalniki/namizni-racunalniki/466530-apple-hd4670-sd-slo-kb-imac27-3-06ghz-4gb-1tb

prašiči pa veselo letijo...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #68   Objavljeno 21.12.2009 20:35:04
Za 100 eur. razlike pa res ne kupim robe iz Italije, ker kolikor vem ima Apple mednarodno garancijo le na prenosne zadeve (vsaj tako sem nekaj časa nazaj tukaj prebral) plus tega lahko v BB lepo dokupiš njihov "se zgodi" za precej manjši denar kot stane apple care res pa da zgubiš coolnes faktor, ko se pred kolegi pohvališ da si šel kompjuter v tujino iskati. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #69   Objavljeno 03.02.2010 11:58:18
Jst se tut odločam za 27"tko so mi vlomili v stanovanje in vse pobrali Sad
Najcenejšega i5 najdem na MOJCOMP za 1870 EUR samo ne vem če je tipkovnica in miška zraven?

Potem sem gledal na m-store je 1800 + oboje. Pa če vzamem na firmo je to 1500. A je tko?

Kje mi svetujete naj nabavim. Kje je najbolj ugodno, zapelat nekam mi tut ni problem. Ne bi rad pa da me za neko tipkovnico pa misko nategnejo Smile

Aja pa še eno vprašanje, nisem nek zahteven uporabnik a se splača rajš pol C2D uzet?

Sam tok za informacijo.

Hvala
Jabuček

Jabuček

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #70   Objavljeno 03.02.2010 12:17:21
V m-storu ti odštejejo brezžično tipkovnico in ti dajo SLO žično z numeričnim delom. Miška je itaq zravn v kompletu.
Je pa čakalna doba doooooooooolga povsod.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=806331

Moj je 52 teden brez rumenih flekov in utripanja displeja.

I guess I am lucky.... Cool
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #71   Objavljeno 03.02.2010 12:25:21
pol najboljš da mau počakam da te zaslone poštimajo, pa spet na zalogo kakega dobijo Smile

Naši dajo zraven miško pa tipkovnico? Včasih niso kok se spomnem
Jabi

Jabi

Kraj: Gorenjska
Ni navedeno

Prispevek: #72   Objavljeno 04.02.2010 01:11:42
simm je napisal/a:

Evo me spet! Very Happy No, kaj je sedaj z distribucijo v Slo?

Še vedno mašina dela odlično. Vsak dan laufa najmanj 10 ur!!! Delam zahtevna grafična opravila, zaenkrat brez vsake pripombe. Imac 27 I5 je odlično orodje.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Lj
Ni navedeno

Prispevek: #73   Objavljeno 04.02.2010 08:41:43
simm je napisal/a:
simm je napisal/a:

Evo me spet! Very Happy No, kaj je sedaj z distribucijo v Slo?

Še vedno mašina dela odlično. Vsak dan laufa najmanj 10 ur!!! Delam zahtevna grafična opravila, zaenkrat brez vsake pripombe. Imac 27 I5 je odlično orodje.

Sam sem v Oktobru naročil pri slovenskem trgovcu E.P.L. na Tržaški iMac-a i7 z dodatnim 8gb rabom in 2TB diskom, in so mi dali ponudbo, ki je za cca 80 EUR cenejša od Apple Store cene (Italija, Avstrija, Nemčija), pridobil sem tudi ponudbo iz M-stor-a v Gradcu, kjer je bila cena cca 50 EUR nižja od Apple Store cene, tako da na koncu sem se odločil, da mašino naročim pri nas, malo zaradi cene, predvsem pa je tu igrala vloga garancije in pa slovenske tipkovnice, saj se mi ni dalo potem menjavat tega.
Skratka moj point je v tem, da se ne strinjam s tabo, da je še vedno treba kupovat Apple produkte v tujini, saj dejansko lahko pri nas kupiš ceneje kot drugje. Ne rečem da si ne želim Apple Stor-a v sloveniji itn., ampak konkretno pri mojem primeru se je izkazalo, da je bilo cenovno ugodneje zadevo naročiti pri nas in jih prositi za nekaj dodatnega popusta.
V obdobju od naročila (v oktobru) pa do dejanske dobave z zamudo (v januarju), sem bil vmes še v Apple Stor-u v Milanu, glede servisa iPhona, skratka uprašal sem če se da dobit popust, vsaj za tistih 80 EUR kolikor je pri nas cenejši,... in dejansko ni možno (logično).
Skratka mašino sem z zamudo dobil v začetju januarja, vse dela perfektno, dokupil sem še E.P.L.-jevo garancijo za 5 let, ki je stala cca 30 EUR več kot Apple Care, s tem da traja 2 leti več in krije tudi poškodbe.

Tudi sam sem bil včasih mnenja da se stvari Appla kupujejo v sosednjih "uradno podprtih" državah, vendar so se stvari očitno že v taki meri spremenile, da to ni več potrebno oz. je celo ugodneje kupovat pri nas.

Pa lep pozdrav
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #74   Objavljeno 04.02.2010 09:30:39
Živjo,

a ni pri EPL garanciji tako urejeno da moraš v primeru servisa računalnika kriti sam 1/3 stroškov ?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #75   Objavljeno 04.02.2010 10:01:06
Tudi sam mislim, da je z distribucijo pri nas OK ... kakor tudi vse več izobraževanj za pridobitev certifikatov.
Res pa je, da se mogoče pri katerem trgovcu zatakne pri dobavi zaradi njegovih finančnih težav in Appcom pri tem nima nič.

Kupovanje zunaj ... mislim, da smo to prerasli (z izjemo iPhona) in vidimo prednosti nakupa pri nas za razliko tistih par €.

Simm ... malce se umiri s takimi provokacijami, pa nisem nikakor povezan z Appcomom ali prodajalci Appla v Sloveniji.

Jabuček

Jabuček

Kraj: Lj
Ni navedeno

Prispevek: #76   Objavljeno 04.02.2010 10:02:23
moowy je napisal/a:
Živjo,

a ni pri EPL garanciji tako urejeno da moraš v primeru servisa računalnika kriti sam 1/3 stroškov ?

Zdej dajansko pogodbe gledat se mi ne da, ampak načeloma je tako, da če je napaka tovarniška oz. če bi bilo kritje v Garanciji, potem ti nimaš teh 5 let nobenih stroškov, če pa naprimer poliješ sok po računalniku in ti vse skupaj crkne, potem mislim pa da kriješ 10% vrednosti,... nevem,... lahko da se motim in je dejansko tretjina,... ampak prvo kot prvo moraš dejansko naredit resno sranje,... pa še če potem že plačaš npr. v najslabšem primeru tretjino, koneckoncev, dobiš nov računalnik (ki je mogoče čez 4 leta že povsem nov model.)

Nekako tako,... skratka slabše kot AppleCare sigurno ni, tako da za cca 30 EUR več nisem prav posebej se spuščal v detajle.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #77   Objavljeno 04.02.2010 10:10:49
Saj je verjetno dobro razloženo na Apple.com okoli tega AppleCare...
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #78   Objavljeno 06.02.2010 12:56:31
moowy je napisal/a:
Živjo,

http://www.epl.si/podjetje/zascita.html
http://www.epl.si/datoteke/polnazascita.pdf

Samo v primeru nenamerne nerodnosti:
25% ali najmanj 30 EUR za stacionarne izdleke oz. 33% ali najmanj 90 EUR za prenosne izdelke.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #79   Objavljeno 06.02.2010 13:13:26
Aha, ql Smile. Meni je prodajalka namreč razlagala v EPLu da naj vzamem to zaščito pa potem če mi čez 2 leti crkne matična plošča da doplačam samo 1/3 in ostalo oni pokrijejo. Izgleda da še sami ne vejo točno kaj prodajajo Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #80   Objavljeno 07.02.2010 20:07:54
Evo sm se odloču in bom kupil ga pr slovenskem prodajalcu. Mislim, da ga majo trenutno edini na zalogi. Cena je tut ugodna, so mi dali še 5% študentskega popusta ter remote za darilo. Na maile in telefone se oglašajo tut ob nedelajh in praznikih. Če bo kej narobe z zaslonom so mi pa rekl da brez problema vrnejo denar. Pa še na dom mi ga bojo dostavl. Mislim da bom zadovoljen Smile
Poročam ko dobim

P.S ma mogoče kdo link za 4GB rama (2x2GB) za iMaca?

Hvala

LP
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani