Moj prvi Mac Mini | |||||
4 jedra ti nič kaj več ne bodo pomagala. Z 4G rama ti bo delala virtualizacija brez problema. Itak boš enkrat moral prvič kupit maca. To tako sam veš. Žrlo te bo. Dej 600EUR, kupi. delaj. Pol se pa oglasi čez pol leta. |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Lahko bi odprli temo z nasveti za "začetnike", ker se ta vprašanja ponavljajo in odgovori. ![]() Samo to ti povem, da sem imel sam po 15+ poln kufr Windowsov in sem hotel kupit / stestirat nekaj novega, drugačnega (ne Linux, ker se mi nikoli ni dopadel). Odločitev bo tvoja in tako posledice. Če tako zagovarjaš PC potem je bolje, da kupiš PC, če misloiš, da ima zate več + kot -. Ampak človek je postal to kar je, ko je ugrznil v (J)jabolko spoznanja... ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Seveda vsak hoče kdaj probat kaj drugega. Nisem nič bolj naklonjen PC-ju kot Macu ali obratno. Realno sprašujem kaj so prednosti in pomankljivosti enega in drugega. Do sedaj kar se je uspelo izjasnit da ni sesipanja, virusov in podobnega, s tem tudi na Windowsih nisem imel pretiranih problemov in je zame zanemarljivo. Kaj torej še lahko izpostavite kot prednost? Če se sami postavite v mojo kožo kjer še ne poznate tega t.i. čara teh Macov na papirju jaz ne vidim nič čarobnega zato sprašujem vas zakaj bi v mojem primeru Mac lahko prevladal in zakaj mi po pol leta ne bi bilo žal da nisem kupil PC-ja? PS: we_are_the_borg vprašanje se je nanašalo v bistvu na poganjanje Parallelsov, daj bodi vsaj pismen ali pa pejdi raje kaj drugega počet kt tukej se neki muslat, vidim da postane razgovor z Mac loverjem nemogoč ko se primerja Mac vs. PC Sicer pa we_are_the_borg povej mi ti, ko vidim da si tak zagovornik, kaj so dejstva? Zakaj Mac? Kako bi utemeljil? Nazadnje urejal/a :-) Ned 06. Sep 2009 19:40; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
sicer moja trditev stoji na dosedanjih izkušnjah z windowsi. Priznam, sedmice nisem še niti povohal in je lahko velik korak naprej. Najverjetneje pa je med drugim tut res, da so Apple računalniki sestavljeni tako kot treba da delajo idealno z OSx, kar pa PC-ji nikoli ne bodo. PC-jem manka neka dobra in UPORABNA alternativa Windowsev, pa bi se verjetno marsikaj spremenilo. Jaz sem si z novim letom privoščil novo delovno okolje (sem odprl privat firmo) in kolebal med MAC in PC. Ukvarjam pa se z dizajnom, in sem že tako leta in leta poslušal naj grem na Apple. Ker sem imel viška denarja, da sem se lahko malo preseraval sem si kupil za tisti čas skoraj najboljše kar se je dalo (od laptopov) in mi od dneva nakupa ni bilo še za trenutek žal, sploh zato ker mi cel Adobe CS4 ves čas laufa, kar pomeni kar nekaj požrešnih programov in zadeva deluje odlično. Nobene vrteće se peščene ure ipd. Samo dela in to je meni vse kar je važno. lp, zazo |
|||||
![]() |
|||||
problemi z virusi bodo na PC-ju zmeraj.. kdaj bodo na macu-če sploh kdaj pa je vprašanje. In to da se mi ne zaganja non stop nek antivirusni program, ki mi brejka cel računalnik je Navdušujoče ![]() ne pa na winsih k ti prvo preskenira mail pol dol potegne.. en kup nepotrebnih operacij, ki jih na macu ni.. |
|||||
![]() |
|||||
Sicer pa sem pogledal na Apple stran, zakaj vzet Maca: http://www.apple.com/getamac/whymac/ Vendar ne najdem ničesar oprijemljivega - pa da ne bo spet kdo rekel da sam navijam za PC. Mislim povejte mi kaj razen tega da ni virusov, sesuvanja (čeprav vidim po forumu da se tudi OSXu to dogaja) in da ti ni treba zapravit eno popoldne za inštalacijo OS in programov je še prednost OSX in Maca? |
|||||
![]() |
|||||
Sem bil tudi sam pred podobno dilemo kar nekaj časa. Kupiti sem moral dve novi mašini. Ker cca 20 let delam na desktop mašinah in več kot pol od tega na MACU (od Quadre 800 naprej) mi nekako ni odgovarjalo, da pa zdaj ne bi bilo več ob meni neke "šumeče kible". Eee, pa sem po novem na MBP z dodatnim ekranom. Najprej sem bil zelo skeptičen, po enmu tednu mi je pa popolnoma vseeno. V bistvu je še bolje, ker ni nobenga ventilatarja, ki bi cele dneve šumel in me spravljal ob živce. Istočasno sem nabavil tudi iMaca 24 za sodelavca, a mi je moja kombinacija (MBP+dodaten ekran) v bistvu bolj všeč. Pri iMacu 24 me moti predvsem, ker je preveč visok... moraš gledati full navzgor. Kljub vsemu pa mislim, da bi moral Apple ponujati tudi nekaj, kot je bil nekoč CUBE (sem ga imel ene 2 leti). PRO je večini predrag in premočan, mini je pa ravno malo premalo. Ta segment pokrijejo z iMacom in MacBookom a te mašine niso vsem všeč. In takih ni malo. Predvsem ljudje, ki pridejo iz Win sveta se v tej rešitvi ne najdejo. Tudi jaz bi zase in sodelavca raje nabavil 2 taka CUBEa, kot pa MBP in iMaca 24. Pač tko je. |
|||||
![]() |
|||||
2 diska v Raid, 4G rama, prosti sloti za nadgradnjo do 8G, enostavno menjanje diskov in rama Cena pa 1000 EUR |
|||||
![]() |
|||||
jaz ti žal drugače ne znam razložit. PS: bi pa rad videl kako maš naštiman sistem.. da ga 1x naštimaš in pol ti ne pregleduje več virusov? Ker čim imaš antivirus se pač zaganja, kar je logično.. saj je to njegovo "delo". in po mojih izkušnjah je to velik "braker" v hitrosti mašine za win sisteme. |
|||||
![]() |
|||||
Mac Mini mogoče inčo dalši in širši in brez DVD pogona (danes se že bolj malo rabi, tako da bi lahko ponudli zunanji zapisovalec), pridobil bi dovolj prostora za nek pravi dvojedrni CPU z 2,5+Ghz (6MB keša) in 4GB rama z opcijo nadgradnje na 8GB ter grafična GTS120 ali celo GTS130, za hlajenje bi bili malo bolj radodarni z heatpipi in bakrenimi rebri in na vrhu nek 120-140mm vent ki bi pihal na vse skupaj in spodaj direkt ven iz ohišja. Zadeva bi bila dost močna in tiha. Imenovali bi jo lahko Mini Pro in jaz bi takoj kupil ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Ma tud 1500 - 2000 EUR. Pol naprej pa PRO. Saj so tud takrat pri nextu mel Next CUBE. Taka mašina je res praktična. Od mene je Cuba po dveh letih kupil en znan slovenec in me kar nekaj časa prepričeval naj prodam. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
V bistvu nekaj takega: http://cybernetnews.com/the-mac-cube-thats-now-a-mini-macpro/ |
|||||
![]() |
|||||
Ker bi bil midi večji, bi lahko bil navaden cpu notri Pa en dodaten disk To pride recimo 700Eur. Prodajajo naj po 1000, zasluzijo dodatnih 300eur. Nihce se ne bi bunil ![]() Pa apple bi bil spet poln denarja. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
http://www.t2-project.org/hardware/workstation/Apple/Cube/ Kwa b loh šraufou, stari! ![]() ![]() ![]() ---- Brez heca, ta starga miniji si res tkole odprl. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |