V Mstore ŽE popusti!?
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 12.04.2009 15:30:24 |
|
CrazyG je napisal/a: | citiram:
Pozdravljeni,
Odločil sem se za nakup prenosnika pri najugodnejšem ponudniku.
Prosim vas, da sestavite ponudbo za prenosnik Macbook ALU 2,4 GHz, 250GB, CRO/SLO in jo posredujete po elektronski pošti.
odgovor :
citiram:
"Nikoli nismo imeli težnje po najnižjih cenah saj je to obratnosorazmerno od naših ciljev. Cene so objavljene na ceniku in če Vam cena ustreza Vam z veseljem izdelamo ponudbo za željeno opremo v tekmo za najnižjo ceno pa se ne spuščamo."
no in ko sem želel ponudbo...
"Potrebujem ponudbo-predračun na podlagi katere se prenosnik lahko plača ter predviden dobavni rok in ne povezavo do cenika."
odgovor:
vsa zaloga MacBook računalnikov je razprodana...
aja pa da ne pozabim...predračuna nikoli nisem dobil..
Očitno njihov cilj ni prodaja Apple opreme, no moj cilj pa je kupiti računalnik pri najboljšem ponudniku...in kupil sem si prenosnika za 1500 eur in danes iMaca za 1500+ vendar ne v Sloveniji.. |
a lahk še napišeš kdo ti je posredoval te "prijazne" odgovore
thx
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 12.04.2009 17:58:44 |
|
User Name je napisal/a: | jp
prvi problem je bil z G5 ko je odletel napajalnik
pri nas so mi ma[ino zrihtali "overnight", medtem, ko je v Franciji ca. 300 mašin čakalo na popravilo več kot mesec dni
druga epizoda se je začela poleti 2007, ko sem nabavil 8-core 3.0
mašina je prišla vendar s serijsko napako, vmes sem gonil 4-core
skoraj mesec dni
tretji del je bil, ko mi je v Atenah crknil eden izmed tera diskov v RAIDu
v petih dneh in več kot 20 urah aktivnega iskanja nadomestnega diska (plačal bi ga s kešom) mi ga ni uspelo najti
v Lj sem problem rešil tik-tak
da o testiranju novih mašin ne izgubljam besed
pa še kakšna malenkost se bi našla
je pa res, da sva z mojim "sadjarjem" obrnila solidno vsoto
odnos od začetka do danes je zelo korekten in na vrhunskem nivoju |
Tak odnos bi zagotovo dobil tudi v M-storu... Ko so na primer v tvojem primeru naredili tik-tak ti lahko povem da v mojem je bilo potrebno zamenjat 2GB v 4gb nabavni rok za to mašino je bil 4 tedne... V M-storu so to naredili v 1h... Tolk o tik tak in korektnosti... Lahko bi bili pri nas iznadljivi in bi notri dali svoj ram samo niso imeli na zalogi niti osnovnih modelov...
Edino kar ne vem o nadomestnih mašinah če ti jih dajo v M-storu kar se pa tiče delov sem pa 100% da jih imajo vsaj toliko kot pri nas če ne več plus če jih nimajo jih lahko uredijo 100% hitreje kot naši... Pa še nekaj moraš vedet pri nas prodajo veliko manj to pa pomeni da imajo na lagerju več rezervnih delov ker jim gredo počasi kot zunaj...
Pa še vsem ostalim o vseh trgovcih govorimo in o vsem ki imamo kaj dobrega povedat povemo prav tako o slabih stvareh samo očitno da nas je zelo veliko ki imamo enake izkušnje z slovenskimi in ostalimi to tudi nekaj pomeni ali mislite da smo vsi plačani s strani tujih prodajalcev da jim delamo reklamo... Nekaj je pač res, apple je vse povsod na svetu enak torej se lahko odločil le na osnovi cene, dobavnih rokov in na koncu odnosa ter suporta... Slovenci v večini padejo že na prvih treh vsi pa na prvih dveh torej je že otroku jasno kje kupiti, vedno pa se najdejo izjeme in za eno in za drugo stran ki pa z večino mnenja nimajo veze...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 12.04.2009 18:04:21 |
|
DzaroG je napisal/a: | Nekaj je pač res, apple je vse povsod na svetu enak torej se lahko odločil le na osnovi cene, dobavnih rokov in na koncu odnosa ter suporta... |
si prepričan?
no potem pa mi pojasni Applovo politiko, U$=EUR, ki je veljala še do nedavnega
resno, me fuL zanima
btw. glede RAMa, ker pa je bil ta famozen slo dealer, ki RAMa ni imel na lagerju? tut to me zanima
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 12.04.2009 18:23:40 |
|
Sem prepričan...
Problem je v tem ker vsi gledate na ameriko in ne upoštevate pa da so večino cene brez ddv ko prišteješ še dodaten prevoz čez lužo pride ta razlika pa potrebno je še gledat tudi prevoz rezervnih delov itd ki je vštet pri novih računalnikih (upam da ti je jasno kaj vse je všteto ko se oblikuje cena računalnika)...
EPL, FMC oba enak odgovor za tretjega se ne spomnim kateri je bil, 2 pa sploh nista odgovorila...
na še email tega sem našel ker je že več kot leto nazaj je pa od EPL kdo ga je napisal in datum pa ne bm prikazal:
"Spoštovani,
Željeni model ni standardni ampak jih Apple imenuje BTO (Build to order), takšno konfiguracijo naročimo v Apple za zananega kupca, splošno deklariran rok dobave za takšne modele opredeljen s strani Apple-a pa je 3-5 tednov od dneva naročila."
Naj omenim da je bil standardni model le 2GB rama več sem hotel imeti... ampak ni šlo naslednji dan sem ga kupil v M-storu ki so me tudi obvestili da je potrebno počakat cca 1h in brez kakeršnega koli plačila naprej. Plačal sem ga ko sem prišel po njega...
Če bi bili malo bolj iznajdljivi bi šli v lokalno trgovino kupili ram ga zmontirali in to je to. Lahko bi me tudi opozorili da mi lahko dajo notri neoriginalen ram pa bi ga vseeno vzel niso niti te možnosti ponudili. Samo problem ni bil v tem da niso imeli rama če mene vprašaš ampak da niso imeli/nimajo nobenega računalnika na zalogi ker vse naročajo plačaj in mi naročimo.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 12.04.2009 19:02:50 |
|
@BlackMagicWoman Ja, ziher.  Najbolje je povsem odpreti trg, prodat vse tujcem, potem ko pa pride taka kriza bo pa kot zdaj na Madžarskem idr., kjer so vse banke, zavarovalnice in druge firme prevzeli tujci, zdaj pa ko je kriza se tujemu kapitalu po domače rečeno jebe za vzhodnoevropske naložbe...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 12.04.2009 19:07:10 |
|
@Blackrder: ko berem vse te poste sem imel ravno to v mislih!
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 12.04.2009 19:17:42 |
|
DzaroG je napisal/a: | Sem prepričan...
Problem je v tem ker vsi gledate na ameriko in ne upoštevate pa da so večino cene brez ddv ko prišteješ še dodaten prevoz čez lužo pride ta razlika pa potrebno je še gledat tudi prevoz rezervnih delov itd ki je vštet pri novih računalnikih (upam da ti je jasno kaj vse je všteto ko se oblikuje cena računalnika)... |
hm... zelo cudno
namrec na mnogih tujih evropskih forumih sem se pred kratkim prebiral kritike glede tega
torej po tvojem gledamo na to samo kle, v Sloveniji?
btw. posredujem kak link?
glede prodaje
povsod in vsem je znano, da BTO traje
meni pa je znano tudi to, da ima najmanj en slo dealer dobavo masin 1x tedensko
narocis v petkek, dobis v cet.
men je to cist kul, po akrilne barve, ki jih potrebujem se isti moment pa grem v bauhaus ali obi, ki sta odprta do devete ure zvecer 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 12.04.2009 19:19:15 |
|
Blackrider je napisal/a: | @BlackMagicWoman Ja, ziher. Najbolje je povsem odpreti trg, prodat vse tujcem, potem ko pa pride taka kriza bo pa kot zdaj na Madžarskem idr., kjer so vse banke, zavarovalnice in druge firme prevzeli tujci, zdaj pa ko je kriza se tujemu kapitalu po domače rečeno jebe za vzhodnoevropske naložbe... |
Podpis.
-J
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 12.04.2009 19:51:56 |
|
ylang je napisal/a: | DzaroG je napisal/a: | Sem prepričan...
Problem je v tem ker vsi gledate na ameriko in ne upoštevate pa da so večino cene brez ddv ko prišteješ še dodaten prevoz čez lužo pride ta razlika pa potrebno je še gledat tudi prevoz rezervnih delov itd ki je vštet pri novih računalnikih (upam da ti je jasno kaj vse je všteto ko se oblikuje cena računalnika)... |
hm... zelo cudno
namrec na mnogih tujih evropskih forumih sem se pred kratkim prebiral kritike glede tega
torej po tvojem gledamo na to samo kle, v Sloveniji?
btw. posredujem kak link?
glede prodaje
povsod in vsem je znano, da BTO traje
meni pa je znano tudi to, da ima najmanj en slo dealer dobavo masin 1x tedensko
narocis v petkek, dobis v cet.
men je to cist kul, po akrilne barve, ki jih potrebujem se isti moment pa grem v bauhaus ali obi, ki sta odprta do devete ure zvecer  |
Pa kak BTO to je izgovor... Zelo hecno da izven slo imajo v 90% vse na zalogi ostalo je dobavljivo zelo zelo hitro par dni... Pri nas pa nimajo skoraj nič na zalogi vse ostalo dobavljivo 3 tedni in več...
Dejte se že enkrat zavedat da če je nekaj cenej in hitreje dobavljivo se bo večina odločila za to možnost... pa Slo gor ali dol. Še enkrat TRGOVEC je tisti ki mora urediti te zadeve mene kot kupca to ne zanima in ga ne mislim podpirat pri tem da bo čez deset leto ko bomo mi tu kupovali on s tem skrajšal dobavne roke in imel več na zalogi... TRGOVEC je tisti ki mora planirat prodajo in kupovati na zalogo pri apple je to še toliko lažje ker se za 90% robe ve kdaj pride nova in ti nič ne more zastarat... Malo pa je potrebno tudi reskirati ker kdo reskira profitira. Spustiti cene pa se bo prodajaj povečala v povprečju mora spustiti 5-10% pa bo postal zelo konkurenčen in ne mi reč da če to spusti nič ne zasluži ker potem tudi s temi 5-10% ne more preživeti. Ker je prodaja majhna mora imeti bistveno večje marže da lahko preživi...
@Jest jasno je da Mitja daje nekoga v ospredje(ker ima tudi nekaj od tega) vendar to ne spremeni dejstva kakšno je stanje pri nas in v tujini in za stanje v Sloveniji ni kriv Mitja. Forum se pa meni še vedno zdi zelo objektiven.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 12.04.2009 20:02:24 |
|
DzaroG je napisal/a: | [
@Jest jasno je da Mitja daje nekoga v ospredje(ker ima tudi nekaj od tega) vendar to ne spremeni dejstva kakšno je stanje pri nas in v tujini in za stanje v Sloveniji ni kriv Mitja. Forum se pa meni še vedno zdi zelo objektiven. |
Ce ima MitjaP kaj od tega, potem mi je se manj zal, da sem vrnil moderatorstvo tukaj in sem zelo omejil moj prispevek k temu forumu...
Kar se tice debat v forumu, nimam prav nic proti, da se govori o tem ali onem... ampak da pa nekdo, ki ima to moc, brise dolocene objave, ki njemu osebno niso vsec, pa se mi ne zdi posteno do ostalih, ki se trudijo, da bi ta forum bil karseda prijazen do obiskovalca...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 12.04.2009 20:05:04 |
|
A potem tudi vsi, ki kupujete "svoje" avtomobile kupujete pri nas namesto v tujini pa magari je par tisoč evrov razlike?
No pa še en primer nas pa tujine, prideš v iStore pa te še povohat nočejo, prideš pa v M-Store pa te že vpraša če te kaj zanima itd pa še razloži ti vse, pa magari ne zna angleško vredu se pa vsaj potrudi...
Pa primer iz iStore, kupiš maca rečejo pridi čez en teden zraven vzameš pač nadgradnjo na 4gb, ko hočeš po njega najprej pokličeš in rečejo, da še ni zrihtano, da pridi čez 2 dni. Rečeš ok se pač zgodi. Prideš čez 2 dni pa dobiš maca brez nadgradnje ramov in rečejo, zdaj pa za rame ga še nesite tja pa tja na servis, pa da vam tam nadgradijo. Prideš na servis tam se jim pa ne svita kaj ti tam počneš s svojim macom, potem ko se pa jim razložiš ti dajo noter v roku 4urah...mislim, sam hodiš sem pa tja ko lulek pri nas...
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 12.04.2009 20:19:30 |
|
Zanimivo da če ni njegov čigav pa je?
Zakaj se potem lastnik/lastniki ne uprejo temu?
Nekaj moraš vedet na tem forumu lahko oglašuje le eden in ta bo vedno v ospredju v primeru a bodo vsi se ne bo smelo o nikomer več povedat nič slabega kar pomeni da ne bodo več realne informacije. Res je da ni vse le kupovanje vendar je to začetek vstopa v apple svet/kult. Zato je pomembno.
Sam vedno preverim cene vsepovsod in kljub slabim(osebnim) izkušnjam z slo trgovci še vedno ceno preverim pri njih. Pa Mitja daje v ospredje M-store ali pa ne prav tako menim da 98% ljudi na tem forumu stori enako ker nimam občutka da so tu gor ljudje ki nimajo nič v glavi tako kot na določenih forumih. In indirektna reklama ki se pojavlja na tem forumu ne vpliva na mojo odločitev.
Naj ti povem zadnjo iskušnjo odločim se za nakup AE(novega) preverim ceno pri nas zalogo in v Avstriji. Pri nas ga nimajo in je tudi za odtenek dražji v avstriji ga pa imajo in malenkost cenejši. Odločim se za nakup v Aus. ker tsti teden nisem mogel iti po njega sem se odpravil 14 dni po tem ko sem preveril zalogo računajoč da jo ga še vedno imajo na zalogi. Pridem v M-store in ga nimajo dobijo čez en tedn. Rečem hvala in grem. Spotoma nazaj grede se vstavim v mediamarktu in ga imajo (10 kosov) kupim in se vrnem domov. Zdaj pa mi povej kako bi izgledalo to v slo... Pa verjemi Mitja nima tu nič zraven in mi je čisto vseeno koga reklamira. Bistvo je da sem preveril ceno zalogo in to je to. če se za neko stvar odločim jo hočem imeti čim prej če je to možno takoj je pa to takoj. Pustimo stvari ki pridejo ven to je logično da zna trajat 14 dni da jih trgovci dejansko dobijo. Verjetno se bo zdaj kdo vpiknil in rekel saj jih imajo pri nas na zalogi, možno samo takrat jih niso imeli pa ni bilo to 1 teden po predstavitvi novih. Jaz nisem iz LJ zato mi je vseeno kam grem po robo. Pa tudi ne mislim 5 let kupovat pri nekem trgovcu da me spoznal kot redno stranko in mi na ta račun dal nek dodaten popust s katerim bo konkurenčen tujini ki ti da takšno ceno ob prvem nakupu.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 12.04.2009 20:30:25 |
|
Še nekaj:
Verjamem da v tujini hitreje pridejo do robe in mogoče tudi ceneje vendar mene to ne zanima... Tudi sam imam v svojem poslu konkurenco in se s tem ukvarjam dnevno ter se prilagajam jeb... ga... Če hočeš prodat svojo storitev/material/robo moraš biti konkurenčen če nisi se ve kam to pelje dolgoročno. In verjemite končnega kupca to ne zanima...
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 12.04.2009 20:45:35 |
|
Stari tle so same neke hude debate. Morda lahko naredimo že filozofsko-potrpšniški podforum  .
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: *HeAvEn* |
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 12.04.2009 21:09:37 |
|
Blackrider je napisal/a: | @BlackMagicWoman Ja, ziher. Najbolje je povsem odpreti trg, prodat vse tujcem, potem ko pa pride taka kriza bo pa kot zdaj na Madžarskem idr., kjer so vse banke, zavarovalnice in druge firme prevzeli tujci, zdaj pa ko je kriza se tujemu kapitalu po domače rečeno jebe za vzhodnoevropske naložbe... |
Nikakor ne podpiram prodaje vsega tujcem, podpiram pa dvig nivoja storitev v Sloveniji, ki je na nekaterih področjih katastrofa(bančništvo, distribucija nekaterih izdelkov, zavarovalništvo...). Sem absolutno proti zmanjšani kakovosti storitev v imenu "nacionalnega interesa" in zaradi okostenelosti naših "paradržavnih" firm, ki jih je veliko več, kot si mislimo. Ker sem tudi že delala v enem izmed takih podjetij in vem kako zadeva poteka, sem na to še veliko bolj občutljiva.
Kar se Madžarske tiče pa ne bit preveč pameten, če razmer ne poznaš. Sama trenutno tam živim in ni vse tako, kot zgleda. Država že od leta 1989 pada iz krize v krizo in se nikakor ne more pobrati ter ima resne ekonomsko strukturne težave že zeeeloooo dolgo. Seveda razprodaja vsega tujcem ni pomagala, je pa res, da ogromno multinacionalk, ki iz Budimpešte oskrbujejo ta del Evrope, pravzaprav državo trenutno držijo nad vodo(kako dolgo še ne ve nihče, saj mora naslednje leto vrniti enormno posojilo, ki je preprečilo bankrot države pred kratkim...ampak to je že druga zgodba).
Meni osebno je čisto vseeno kdo je lastnik podjetja, dokler korektno oskrbuje potrebe potrošnikov...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 12.04.2009 21:10:26 |
|
Ne, dejstvo je, da bi recimo na Mac minija BTO 2,26 GHz (osnovni model z 1 GB RAMa) moral čakati 5 tednov, da ga dobim pri enem od lokalnih prodajalcev, katerega resnično spoštujem. Cena pa je/bo/bi bila okoli 750-770 €.
Pri Mylemon.at pa dobim isto zadevo v dveh dneh (imajo ravnokar na zalogi, kar pa je še ekstra je 250 GB-ni disk) po pošti. Cena: 692 € (+ 18 € poštnine).
Prišparam cca. 40 € (odvisno od modela). Se splača?
@BlackMagicWoman:
le zakaj se je Gyurcsány odpovedal svojemu stolčku? Da reši svojo rit? Verjetno noče biti v sedlu takrat, ko bo folk začel agresivno reagirati na gospodarsko krizo. Nazadnje urejal/a opeter Ned 12. Apr 2009 21:18; skupaj popravljeno 2 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 12.04.2009 21:10:40 |
|
St0rMl0rD je napisal/a: | Blackrider je napisal/a: | @BlackMagicWoman Ja, ziher. Najbolje je povsem odpreti trg, prodat vse tujcem, potem ko pa pride taka kriza bo pa kot zdaj na Madžarskem idr., kjer so vse banke, zavarovalnice in druge firme prevzeli tujci, zdaj pa ko je kriza se tujemu kapitalu po domače rečeno jebe za vzhodnoevropske naložbe... |
Podpis.
-J |
Dajte bit raje tih, če nimate pojma o ekonomiji. Odprti trg nima veze z lastniško strukturo, ampak z omejevalnimi predpisi (carinskimi, upravnimi oz. standardi) ipd.
@Tisti, ki ugibate - MitjaP nima od tega kaj. Od nekdaj se že borim za malega človeka proti apple trgovcem, zato sem bil tudi izključen iz uradnega EPL foruma (kar je ukrep, ki še vedno traja -takrat smos e zapeli zaradi mojih napotkov uporabnikom, kaj so stvarne napake in da imajo pravice zahtevati nove mašine-šlo je za prve G5 računalnike, potem pa mislim, da tudi še za prve Mac intel, ali pa je takrat ukrep že veljal - vglavnem za prehodno obdobje, kjer so bile grozne okvare na računalnikih in so ljudi zalo motile - seveda to pomeni za uvoznika/prodajalca veliko škodo v poslovanju - ampak moji napotki so bili v korist množici, pa v škodo kapitalistom; EPL na moje ponudbe, da bi se normalno vedli drug do drugega ni nikoli reagiral, ker so mi baje osebno zamerili). Ker sem najbolj informiran in se osebno najbolj zanimam za Avstrijo, kjer sam največ kupujem, jaz posredujem te inforamcije. Ostale lahko drugi. Če bodo ugodne stvari, bodo končale med novicami, četudi nimate pravice vpisovanja novic - če bodo primerno formulirane. Nimam žal časa, da bi preiskoval cel splet in različne prodajalce. Če bi imel, bi objavljal tudi za anglijo ali kje drugje.
Potrošniki imajo v svojih rokah veliko moči, vendar se je ne zavedajo. Trenutno v sloveniji ni dovolj takih potrošniških organizacij, da bi dosegle vsakogar. ZPS naj bi se preoblikovala v Stiftung Warentest ( http://www.test.de/ ) -like organizacijo. Majhnim društvom pa naj zagotovijo pogoje za osveščanje porošnikov določenega segmenta trga. Kar počnem jaz je le, da potrošnika oborožim s konketno in direktno informacije. Žal povedano zgoraj, nimam časa za pregled celega trga, naredim, kar zmorem. Dajte pomagat še drugi. Nazadnje urejal/a MitjaP Ned 12. Apr 2009 21:25; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 12.04.2009 21:23:50 |
|
Mitja in zakaj te obsojajo da druga slovenska podjetja ne spustiš zraven?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #59 Objavljeno 12.04.2009 21:32:16 |
|
opeter je napisal/a: | Ne, dejstvo je, da bi recimo na Mac minija BTO 2,26 GHz (osnovni model z 1 GB RAMa) moral čakati 5 tednov, da ga dobim pri enem od lokalnih prodajalcev, katerega resnično spoštujem. Cena pa je/bo/bi bila okoli 750-770 €.
Pri Mylemon.at pa dobim isto zadevo v dveh dneh (imajo ravnokar na zalogi, kar pa je še ekstra je 250 GB-ni disk) po pošti. Cena: 692 € (+ 18 € poštnine).
|
pomoje bi v Mstoru dobil takoj 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #60 Objavljeno 12.04.2009 21:39:22 |
|
ylang je napisal/a: | opeter je napisal/a: | Ne, dejstvo je, da bi recimo na Mac minija BTO 2,26 GHz (osnovni model z 1 GB RAMa) moral čakati 5 tednov, da ga dobim pri enem od lokalnih prodajalcev, katerega resnično spoštujem. Cena pa je/bo/bi bila okoli 750-770 €.
|
pomoje bi v Mstoru dobil takoj  |
Ja, samo moram vkalkulirat nalepko za avstrijsko AC + bencin, pa sem skoraj na istem ali celo še na slabšem.
|
 |