Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Nakupovanje v Grazu
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 09.03.2009 11:44:17
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
@togrizek: se strinjam!

Torej kaj upoštevat:
- narediti dober reaseach pred nakupom (tako o lastnostih stvari, kot o cenah)
- kupovati čim ceneje, pri tem pa upoštevati tudi, kaj vse dobiš poleg stvari in kakšne so priložnosti poleg stvari, če jo greš kupiti iz Slovenije (recimo karto za London in nazaj za enako ceno kot v SLO)
- ne se obremenjevati z malomeščanstvom naših prodajalcev in serviservejv, s pomočjo tržne inšpekcije boste dosegli pravico,
- kupite takrat, ko si to želite - če si želite takoj, ne odlašat - vedno se lahko premisliš na temelju racia, ampak razum ni bil sam zase nikoli gonilo razvoja, samo skupaj s pogumom, drznostjo, čustvenistjo je pomenil ključ do napredka
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #42   Objavljeno 09.03.2009 11:46:03
Kaj pa v primeru, da ti reče serviser, da se tega ne da popravit?
Ali pa, da mora zadevo poslati na servis na Madžarsko preko Hrvaške ... ker je za Slovenijo principal pač na Madžarskem?

Ga bom zaradi tega prijavil pristojnim službam?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 09.03.2009 11:59:41
Vsak ma pač svoj način komunikacije.

Me je že pokojni oče naučil, da če hočeš, da Mercedes dela brez problemov, mora pač mehankar za novo leto dobit en whiskey.

Tudi pri SLO Apple prodajalcih to pali. Pa še cene se zelo približajo tujim, pa pokličeš jih lahko tudi ob sobotah, ko ti odleti disk, pa še in še malenkosti, ki jih ne moreš dobiti, če se z njimi prepiraš.

Jaz pač rešujem stvari po liniji najmanjšega odpora.
Se mi nenkako bolj obnese.

Konec koncev, če za Apple spadamo na balkanski trg, se pač temu prilagodim.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #44   Objavljeno 09.03.2009 12:01:12
H&m je zakon...... Confused

Kam ste vi šli s to debato....a gre kdo z mano konc tedna v Gratz? Rolling Eyes
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #45   Objavljeno 09.03.2009 12:13:38
bordon je napisal/a:

Jaz mogoče grem po svojega iMaca s svojim avtom Very Happy Very Happy Če ga dobijo...

LP
-J
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #46   Objavljeno 09.03.2009 12:26:47
St0rMl0rD je napisal/a:
bordon je napisal/a:

Jaz mogoče grem po svojega iMaca s svojim avtom Very Happy Very Happy Če ga dobijo...

LP
-J

Naročil si ga preko spleta?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #47   Objavljeno 09.03.2009 12:35:41
macata je napisal/a:
Vsak ma pač svoj način komunikacije.

Me je že pokojni oče naučil, da če hočeš, da Mercedes dela brez problemov, mora pač mehankar za novo leto dobit en whiskey.

Tudi pri SLO Apple prodajalcih to pali. Pa še cene se zelo približajo tujim, pa pokličeš jih lahko tudi ob sobotah, ko ti odleti disk, pa še in še malenkosti, ki jih ne moreš dobiti, če se z njimi prepiraš.

Jaz pač rešujem stvari po liniji najmanjšega odpora.
Se mi nenkako bolj obnese.

Konec koncev, če za Apple spadamo na balkanski trg, se pač temu prilagodim.

Pač vsak po svoje. Z Borisom sta očitno bolj starejša generacija, pa sta se prilagodila temu. Zato nikar mlajših ne prepričujta, da dlajo narobe, če ravnajo drugače Smile Pač vsakemu svoje. Definitivno pa mlajša generacija išče svoje, izvirne poti . Kar sem se jaz naučil je, da argument "izkušenj na temelju starosti" ni dober argument sam po sebi. Izkušnje so zelo subjektivna reč.

Hočem pa reči le, da je prav, da se maljših ne omejuje in ne izpostavlja strahovom, ki so jih z izskustvom doživeli starejši. Naj bodo pogumni, naj si upajo ravnati na svoj način. Mogoče celo ugotovijo, da so vsi ti strahovi neutemeljeni. Ne samo mogoče, zagotovo vsaj v 50% ugotovijo tako.

Ravno nasprotno ravnanje pa povzroča pri mladih občutek depresije. Treba jim/nam je reči: stopi v svet, pred tabo ni nikakršnih meja.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #48   Objavljeno 09.03.2009 12:37:30
Feren je napisal/a:
St0rMl0rD je napisal/a:
bordon je napisal/a:

LP
-J

Naročil si ga preko spleta?

Nisem naročil, samo sem jim rekel, da naj mi javijo, ko ga dobijo, da ga pridem iskat, sicer pa itak vsak dan preverjam na njihovi strani, kdaj bodo dobavljivi, pa jim potem še en e-mail pošljem.

LP
-J
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #49   Objavljeno 09.03.2009 13:15:06
Za vse vas intuziaste za novi iMac....!!!!!

Ravno sem govoril z osebo iz Cancom-a in mi je rekel da jih v nemčiji že imajo in da naj pošljem povpraševanje po mailu z svojimi podatki in ga bodo poslali po mailu (1-2 delovna dneva) v Gratz, kjer ga čez tri dni lahko vzdignem v Gratzu....cool ya....že pošiljam mail...

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #50   Objavljeno 09.03.2009 14:36:07
Kolko pa pride nov MACBOOK 13,3 če mogoče veš in pa koliko pride poštnina
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #51   Objavljeno 09.03.2009 14:41:38
Ne vem... Confused Na žalost o MB-jih pa ne vem veliko!

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #52   Objavljeno 09.03.2009 14:47:45
pol pa mogoče Macbook Pro
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #53   Objavljeno 09.03.2009 14:48:41
MitjaP je napisal/a:
ylang... zavajaš

moj namen nikakor ni bil "zavajati"
in se strinjam z vsemi posti objavljeni pred in po

ciljal sem zgolj na razliko 100 eur, ki marsikomu v momentu odločitve nakupa pomeni veliko

seveda je nekomu iz Mb bolj smiselno za tričetrt ure skočit do Gradca , nekomu iz priobalnega pasu v Trst, drugi pa naročimo(jo) iz Anglije

kar sem želel izpostavit so stroški, ki nastanejo, če je kasneje kaj narobe in potrebuje hitro ter kvalitetno servisno storitev, le to pa bo dobil v večini primerov tam, kjer je bila zadeva kupljena

in stroški so, vedno, če ne drugega stroški "izleta" ali poštnine

zgolj to je bil moj namen

predvidimo problem:
Mac Pro kišta v katero ti X dealer iz tujine vgradi dodaten disk, ki ni applov ti v garancijskem roku crkne
ali je X dealer v SLO, ki je pooblaščen s strani Appla dolžen napako odpravit?

Nazadnje urejal/a ylang Pon 09. Mar 2009 15:46; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #54   Objavljeno 09.03.2009 15:26:22
Sem videl sedaj na fmc da je pri iMacu 24" 2.66 za katerega se zanimam dejansko le 70 eur. razlike napram m-store. Prištejem še vinjeto in bencin in profitiram v najboljšem primeru 40-50 eur. Za toliko se mi pa res ne da gor hodit, pa še na obroke ga lahko tu lepo vzamem. Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #55   Objavljeno 09.03.2009 15:28:00
ylang...
To sem tud jaz pisal,
plus to, da nasi trgovci niso neki *psihoti*, ce normalno komuniciras. Meni so veckrat pomagal, ceprav jim ne bi bilo treba.

Ima pa tudi MitjaP cist prav. Svet je treba spreminjati!
Ce bi uspelo, da ne bi spadali vec pod Madzarsko/arabsko navezo glede Apple distribucije, tud ne bi blo treba vec v Graz po masine hodit. Bi verjetno Avstrijci hodili k nam. Za to pa je treba bit po pravnisko pragmaticen in ne popuscat pri prav nobeni nepravilnosti.

Nekoc bo ze uspelo.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #56   Objavljeno 09.03.2009 15:53:47
@imatej in @macata morata pa vedeti da da nismo vsi doma iz LJ in meni je vseeno ali se peljem v Graz ali V LJ kilmetrov je v eno smer razlike le 25 to pomeni po avtocesti max 10min ki pa jih izgubim v mestnem prometu v LJ. Torej kam se peljm je meni vseeno.

Pa še nekaj v SLO ne bom kupoval dokler ne bodo imeli razumnih rokov to beri pod 10 dni jaz če grem nekaj kupovat ne mislim kupit za dva meseca naprej ker ta čas rajši kam drugam vložim denar plus tega naprej se plačuje le kurbam(pardon na izrazu). Torej če @imatej če imaš čas in če boš vzel na obroke potem ti ostane le Slovenija za vse ostalo pa se bodo mogli še marsikaj naučiti in malo manj biti požrešni...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #57   Objavljeno 09.03.2009 16:38:45
Boris sprejmem da ozadje poznaš malo bolj kot jaz vendar Slovenija bi se lahko tudi kako drugače organizirale če so tu takšni problemi Vendar slovenski trgovci se vedno izgovarjajo na druge če pa to ne potegne pa da smo mali itd... Tako jim odgovarja ker če jim ne bi bi bilo boljše. Apple scena v Sloveniji je premajhna in se jim jebe... Žalostno da en FMC naroča robo ko jo kdo naroči... Lahko bi se slovenske trgovine za Apple recimo malo bolj povezale in naredili nek skupen lager.Samo to v SLO ne gre ker faušija dela svoje.

Koliko pa je meni znano se pa tu SLO gre le za keš in en da bi se zadeva pošlihtala to lahko rečem da vem iz druge roke. Nobenemu ni v interesu da bi delovalo tako kot drugje v EU gre se le koliko bo kdo zaslužil... to je Apple Slovenija...

Pa če smo že pri nabavnih rokih ki so pre-dolgi tudi na emale ne odgovarjajo tako kot bi bilo treba v mojem primeru od petih ki sem jih poslal 2 sploh nista odgovorila eden je rabu 2 dni dva pa 3 dni Kupoval sem iMaca 24" v vrednosti čez 2k... Cena je bila razlika od M-stora min 180€...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #58   Objavljeno 09.03.2009 16:39:47
boris42 je napisal/a:
bordon je napisal/a:
Ravno sem govoril z osebo iz Cancom-a in mi je rekel da jih v nemčiji že imajo in da naj pošljem povpraševanje po mailu z svojimi podatki in ga bodo poslali po mailu (1-2 delovna dneva) v Gratz, kjer ga čez tri dni lahko vzdignem v Gratzu....cool ya....že pošiljam mail...

Previdno - če kupuješ na firmo (brez DDV), mora biti izdobava neposredno iz Nemčije na tvoj naslov firme. Pri osebnem dvigu moraš plačati 20% MwSt t.j. bruto ceno.

LP,
Boris Herman

Zato kupiš pri M-storu brez ddv in nimaš težav...
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #59   Objavljeno 09.03.2009 21:12:31
Meni je to prav hecno v kakšne malenkosti se nekateri spuščajo.

Velikokrat sem prebral na tem forumu glede nakupa da pač kupiš takoj ko si nekaj želiš, če pa lahko počakaš, pa počakaj na boljšo ponudbo!

Jaz sem to delal od novembra naprej. Čakal na novi model iMaca, da bi sedaj, beri: starejšemu modelu katerega sem imel nagledanega, cena padla ali pa celo šel v nakup novega. In glej ga zlomka...dočakal sem! Bil sem toliko poslušen zvestim uporabnikom foruma, da sem počakal in dočakal in vesel sem, ker se sedaj ne bom tolkel po glavi zakaj nisem počakal.

Hvala vsem...

Je pa res to, da se mi ne da čakati še ne vem koliko tednov samo zato, da bi lahko kupil iMaca pri nas, ko pa bom lahko čez dva dni šel v Avstrijo in ga kupil, pa še svojo Ikea Family kartico bom sproti uporabil, da dobim brezplačne Ikea vrečke pa kavo...če pa bi imel znižanja v H&M, bi pa še tja sproti skočil.

Zapravil bom 2k eur, zato mi nekaj dodatnih eurov za potne stroške ne pomeni veliko. Pa čeprav je moja mama savinjčanka, pa tudi sam gledam na cente, ko grem kruh pa mleko v štacuno iskat. Toda trenutno je hrepenenje po zaželjenem večje kot razum..he..he...

Poanta te teme je bila da bi se združil še z nekom in šel skupaj v Mac shopping, pa bom zgleda šel kar sam.

Zato mislim da se ta tema lahko zapre, vam petelinom pa želim lahko noč in se spet slišimo, ko bom odprl novo temo.

Rolling Eyes Wink Rolling Eyes
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #60   Objavljeno 09.03.2009 21:27:13
Bordon bi šel s tabo pa nimam časa... Verjamem pa da boš kmalu odprl veliko tem na temo kako se naredi to itd... Very Happy

Petelinjenje gor ali dol prav je da vsak pove svoje mnenje... Vendar pa ne ne razumem zakaj me hoče nekdo prepričata da je bolje da kupim v slo dražje in povrhu še čakam vsaj 30dni da to dobim... Prehod na MAC-a sem pa ravno zato naredil ker je veliko manj težav... Crkne mi lahko tudi PC in servis zgleda popolnoma enako je pa res da si tam lahko popravim/zamenjam sam. Vendar če g dam pa na servis sem prav tako lahko brez njega nekaj časa kot če bi dal maca...

BTW pa z Mac-om si služim kruh in da slučajno ne bom ostal kdaj brez njega že nekaj časa razmišljam na rezervnega maca s tem bom rešil problem če bi eden ostal na servisu dlje časa...

Upam da moj post ne bo zbrisan... Wink
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani