Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Recesija vendarle prizadela tudi Apple?...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 24.02.2009 19:59:47
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
OK, dovolj je bilo off-topic. Fantje, malo se umirite. Če se želite prepirati, storite to po ZS.

V kolikor imate kaj pametnega povedati o Applu, recesiji po svetu, potem se lahko debata nadaljuje. Drugače bo tole zaklenjeno.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #42   Objavljeno 24.02.2009 21:33:55
zakleni njim dvema dostop to te teme... Pa oba sta se sfajtala brez veze in sta oba enaka ker še noben ni popustil... Je pa res @borg da si piknil brez veze verjetno zaradi kakšnih drugih forumov sicer ne vem o čem govoriš ampak vseeno...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: *HeAvEn*
Ni navedeno

Prispevek: #43   Objavljeno 24.02.2009 22:49:10
Evo pa smo v nevarnosti, da se čisto super in legitimna tema sfiži zaradi neprimernega obnašanja dveh petelinčkov(po mnenju nekaterih celo samo enega).

Pa sem misla, da sem našla še enega redkih kultiviranih forumov...guess I was wrong...

Some1 je napisal/a:
magicwoman, ena numesna... a si na ekonomskem faxu? Very Happy

A je tako očitno Cool Sem ja, ampak ne več dolgo, saj trenutno pišem diplomo v tujini...zakaj pa te zanima?

In da ne bomo off topic...a ni smešno, da Bernanke samo stegne jezik(rekel je da recession MAY end) pa že grejo delnice gor. Brez vsake realne podlage...a nas res ne bo nikoli izučilo? Potem bomo pa še kje zvedeli, da je bil eden izmed Madoff-ovih vlagateljev ali kaj podobnega Surprised

vir: http://news.yahoo.com/s/ap/20090224/ap_on_bi_st_ma_re/wall_street;_ylt=AvfZMFOaxF6GLjWnNsojOxqyBhIF
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #44   Objavljeno 25.02.2009 08:04:35
Včasih imam občutek da se je vse skupaj zgodilo samo zato(namenoma) da bodo zdaj eni zelo zaslužili...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #45   Objavljeno 25.02.2009 16:56:10
Money makes the world go around pa to Neutral
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #46   Objavljeno 25.02.2009 19:30:24
BlackMagicWoman je napisal/a:
Evo pa smo v nevarnosti, da se čisto super in legitimna tema sfiži zaradi neprimernega obnašanja dveh petelinčkov(po mnenju nekaterih celo samo enega).

Pa sem misla, da sem našla še enega redkih kultiviranih forumov...guess I was wrong...

Some1 je napisal/a:

A je tako očitno Cool Sem ja, ampak ne več dolgo, saj trenutno pišem diplomo v tujini...zakaj pa te zanima?

In da ne bomo off topic...a ni smešno, da Bernanke samo stegne jezik(rekel je da recession MAY end) pa že grejo delnice gor. Brez vsake realne podlage...a nas res ne bo nikoli izučilo? Potem bomo pa še kje zvedeli, da je bil eden izmed Madoff-ovih vlagateljev ali kaj podobnega Surprised

vir: http://news.yahoo.com/s/ap/20090224/ap_on_bi_st_ma_re/wall_street;_ylt=AvfZMFOaxF6GLjWnNsojOxqyBhIF

ne sj me nič posebno ne zanima, sam zdel sem mi je kr si pač tk napisala Very Happy
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #47   Objavljeno 25.02.2009 20:03:14

Some1 je napisal/a:

Samo do danasnjega dne. Joj, kako zanimivo. Precudovito.
http://news.yahoo.com/s/nm/20090225/bs_nm/us_markets_stocks;_ylt=AupDCXKuzoZV4Bwebl_6LeuyBhIF
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #48   Objavljeno 26.02.2009 15:31:20
Morda pa je naše "dobro potrošništvo" krivo, da smo, kjer pač smo:

http://www.youtube.com/watch?v=A_ut93YYZu8
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #49   Objavljeno 26.02.2009 15:43:27
Huh, tazadnji je res zelo hud video Surprised
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #50   Objavljeno 26.02.2009 16:06:03
Ti da mislit...no vsaj meni je...in kaj menite? Ste dober potrošnik? Bi lahko bilo to "predobro potrošništvo" eden izmed razlogov za krizo? Meni se zdi čisto verjetno...tako dolgo smo hlastali po več, da se je vreča enostavno spraznila...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #51   Objavljeno 26.02.2009 16:32:56
Jst sem slab, ker samo služim in nič ne kupujem kar nebi rabil.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #52   Objavljeno 26.02.2009 16:46:02
luka jaz se tut s tem tolažim Very Happy
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #53   Objavljeno 26.02.2009 16:47:08
Ti da mislit...no vsaj meni je...in kaj menite? Ste dober potrošnik? Bi lahko bilo to "predobro potrošništvo" eden izmed razlogov za krizo? Meni se zdi čisto verjetno...tako dolgo smo hlastali po več, da se je vreča enostavno spraznila...

Ni samo poanta v potrošništvu in zadeva sploh ni tak površinska in enostavna kot si jo obrazlagate.Tudi če bi bila,ali nebi bila rešljiva če se točno razume kje tiči problem, tonemo pa vedno globlje,vsaj zaenkrat.Finančno krizo si preprosto nemoremo obrazložit samo s tega vidika,ker je problem tega "ekosistema" dosti bolj globalni.Ste kdaj pomislili da je današnja populacija na zemlji daleč najvišja in vsakakemu je jasno da zaradi sodobne medicine,hkrati pa se delo vse bolj avtomatizira in surova človeška sila sploh več ni prisotna.Kako torej lahko pričakujemo da bomo plačani za delo ki ga nasplošno slabše in počasneje opravimo,kot to lahko za nas naredi sodobna tehnologija.Trdim samo,da je potrebno zoom out in pogledat na situacijo še malo drugače.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #54   Objavljeno 26.02.2009 16:56:27
Ravno iz tega razloga sem napisala:"eden izmed razlogov" Wink

Vsi vemo, da ni enostavne 1+1=2 tipa razlage celotne situacije...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #55   Objavljeno 26.02.2009 17:42:39
ja jest sem že pred leti dobil filing, da kompleten svetovni trg dobesedno s svojo hiper produkcijo drvi nečemu takemu naproti

res da je v štartu počilo na področju ameriških hipotek in mahinacij kot je bil enron, blazna nihanja cene surove nafte,...
je pa to povleklo za seboj gospodarske panoge z vseh področij (če ne celo vse)

glede prihodnosti, ki nam je totalna neznanka je jasno, da so se investicije zaradi nastale situacije upočasnile, ustavile, če ne celo opustile

semi pa zdi, da je ne glede na dejanske vzroke "trg" oz. "industrija" to potrebovala, da si odpočije, premisli, popuca in na novo instalira sistem
pol pa gasa dalje

po eni strani smo lahko "veseli" saj je za nas uporabnike EU valute posledično prišlo do ugodnega tečaja med GBP in EUR Wink

konec koncev, a so Applove mašine res tako drage napram PCom?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ig
Ni navedeno

Prispevek: #56   Objavljeno 26.02.2009 17:59:34
Jst če sem čist iskren ne razumem te "krize". Tudi ekonomije ne razumem in je nočem razumet. In ne razumem, kaj dejansko sploh delajo ekonomisti, poleg tega da jemljejo moj denar za razne provizije in kr neki(no to še razumem malo).

Skratka zdi se da je vse skupi kr neki in da ljudje v glavnem to uporabljajo za izgovor.

Velike firme, ki so si dober planirane prihodnost pa bojo krizo preživele brez večjih problemov.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #57   Objavljeno 26.02.2009 22:57:19
Ekonomisti v glavnem drek mešamo, Bogu(ali kakorkoli ga že imenujete) krademo cajt pa še krizo nam je uspelo zakuhat...dol z nami, skratka Very Happy

Drugače pa so me na začetku moje ekonomistične poti naučili, da je ekonomija veda, ki se ukvarja s kombiniranjem dobrin na najbolj smotrn način za zadovoljevanje potreb(in a nutshell seveda, pol je še cell kup teorij, zakonov, krivulj ipd. ampak ne bomo šli v podrobnosti).

Torej luka, vsakič, ko dobiš na račun plačo(ali kakršenkoli dohodek) ter ga razporediš(in gre del za Apple izdelke, ki jih, začuda, tudi vodi čudna sila ekonomije-tako kot vse na svetu, ok vse ne, večino pa) si tudi ti ekonomist (t.i. homo oeconomicus ob predvidevanju, da je tvoje razporejanje najbolj racionalno, kar je mogoče-pa velikokrat ni, ampak to je tema že za drugo debato) pa če to razumeš in si priznaš ali pa ne Cool
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #58   Objavljeno 26.02.2009 23:17:33
Ekonomisti v glavnem drek mešamo, Bogu(ali kakorkoli ga že imenujete) krademo cajt pa še krizo nam je uspelo zakuhat...dol z nami, skratka Very Happy

Drugače pa so me na začetku moje ekonomistične poti naučili, da je ekonomija veda, ki se ukvarja s kombiniranjem dobrin na najbolj smotrn način za zadovoljevanje potreb(in a nutshell seveda, pol je še cell kup teorij, zakonov, krivulj ipd. ampak ne bomo šli v podrobnosti).

Torej luka, vsakič, ko dobiš na račun plačo(ali kakršenkoli dohodek) ter ga razporediš(in gre del za Apple izdelke, ki jih, začuda, tudi vodi čudna sila ekonomije-tako kot vse na svetu, ok vse ne, večino pa) si tudi ti ekonomist (t.i. homo oeconomicus ob predvidevanju, da je tvoje razporejanje najbolj racionalno, kar je mogoče-pa velikokrat ni, ampak to je tema že za drugo debato) pa če to razumeš in si priznaš ali pa ne Cool

That's what she said. And I WTF'd Laughing

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #59   Objavljeno 27.02.2009 15:39:37
ylang je napisal/a:
ja jest sem že pred leti dobil filing, da kompleten svetovni trg dobesedno s svojo hiper produkcijo drvi nečemu takemu naproti

Po vojni smo lako vsi generali Very Happy Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #60   Objavljeno 27.02.2009 15:58:48
Kaj pa porecejo ekonomisti na tole:

"Vlasnici kapitala i biznisa ce kod radnika podsticati i stimulirati
potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuce i tehnologiju,
obvezujuci ih pritom da ulaze u preskupe hipotekarne kredite - do
nivoa neizdrzivosti. I na kraju, ti neplaceni dugovi ce izazvati
bankrot banaka, koje ce morati biti nacionalizirane, cime ce drzava u
stvari napraviti prvi korak putem koji vodi u komunizam..."

Karl Marx: Das Kapital
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani