Kupujem prvi Mac - vprašanja | |||||
In hvala za odgovore... še ima kdo kakšen nasvet kaj kupiti in kdaj ? Lp _________________ Lp, Nejc Šikman iMac 27" i7 2.93 GHz Macbook Air i5, 1.8 GHz iPhone 4 16 Gb iPod Nano 8gb |
|||||
![]() |
|||||
drugač pa vedno lahko nosiš sabo drobota prevelikega, al pa ker kol drug zunanji disk, meni to pač ne paše, zato, hočem, da se vsi podatki nahajajo v samem laptopu. tukej maš pa review-e, s tem da to je najcenejši mbp, pa najdražji mba http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Air-13-Mid-2011-1-7-GHz-256-GB-SSD-Subnotebook.60011.0.html http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Pro-13-Early-2011-2-3-GHz-dual-core-glare-type-screen.51409.0.html edit: pa na tiste rumorje za 15" mba se ne preveč zanašat, ker so se že prevečkrat izkazal za napačne. |
|||||
![]() |
|||||
pa kako ssd disk kompenzira proti drugemu hitrejšemu ssd disku v mbp? ker so se original ssd diski v mba izkazal kot relativno počasni. Nazadnje urejal/a hhsk Tor 29. Nov 2011 23:11; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
![]() In ne, sploh me ne mika mba 15" .. v vsakem primeru ostanem pri 13" ali je to mba ali mbp. Hvala za reviewe, bom prečekiral ! _________________ Lp, Nejc Šikman iMac 27" i7 2.93 GHz Macbook Air i5, 1.8 GHz iPhone 4 16 Gb iPod Nano 8gb |
|||||
![]() |
|||||
[b]NAMREČ KUPUJEM TOLE ZADEVO PREKO EBAYA[/b] http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Apple-Macbook-Pro-2-2GHz-2-2-GHz-15-4-MD318-i7-4GB-RAM-500GB-HDD-OS-X-Lion-/370564192664?pt=UK_Computing_Apple_Laptops_ET&hash=item564758d998 Predvsem me zanima če bi bila vredu za: -gledanje filmov -brskanje po internetu -preklop iz MACBOOK PRO 15 na TV ( za gledanje filmov) -če hitro odpira aplikacije (kakšna je razlika za tisti SSD? disk) -namreč moja navada je, da imam odprto veliko zaznamkov na internetu in poleg tega še kakšen iTunes,BS player, word dokument -ima mogoče osvetljeno tipkovnico -kakšen je zaslon? GLAVNO MI JE PA, da če sem v tujini lahko preko kamare se pogovarjam z najblijžimi - kako je z antivirusni programi? Imam slabe izkušnje z ostalimi računalniki in leptopi, zato se odločam za nakup CHUCK NORRIS-ovega UGRIZA V JABOLKO ![]() ps. ko sem na internetu nisem tisti uporabnik ko poklikam vse svinarije, da se bomo lažje razumeli glede antivirusnega programa ... HVALA ZA POMOČ! Lep pozdrav in upam, da ga bom imel čez slab mesec dni že v uporabi! |
|||||
![]() |
|||||
Razlika pri odpiranju aplikacij med modeloma z navadnim in ssd diskom je kot noč in dan. |
|||||
![]() |
|||||
kakšna je pa razlika 2.0GHz in 2.2GHZ? kje je to opazno? |
|||||
![]() |
|||||
NAMREČ KUPUJEM TOLE ZADEVO PREKO EBAYA http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Apple-Macbook-Pro-2-2GHz-2-2-GHz-15-4-MD318-i7-4GB-RAM-500GB-HDD-OS-X-Lion-/370564192664?pt=UK_Computing_Apple_Laptops_ET&hash=item564758d998 Predvsem me zanima če bi bila vredu za: -gledanje filmov -brskanje po internetu -preklop iz MACBOOK PRO 15 na TV ( za gledanje filmov) -če hitro odpira aplikacije (kakšna je razlika za tisti SSD? disk) -namreč moja navada je, da imam odprto veliko zaznamkov na internetu in poleg tega še kakšen iTunes,BS player, word dokument -ima mogoče osvetljeno tipkovnico -kakšen je zaslon? GLAVNO MI JE PA, da če sem v tujini lahko preko kamare se pogovarjam z najblijžimi - kako je z antivirusni programi? Imam slabe izkušnje z ostalimi računalniki in leptopi, zato se odločam za nakup CHUCK NORRIS-ovega UGRIZA V JABOLKO Smile ps. ko sem na internetu nisem tisti uporabnik ko poklikam vse svinarije, da se bomo lažje razumeli glede antivirusnega programa ... HVALA ZA POMOČ! Lep pozdrav in upam, da ga bom imel čez slab mesec dni že v uporabi! |
|||||
![]() |
|||||
antivirusa ne rabiš. jaz klikam vse svinarije. edino zadnje čase morš biti mogoče mal pozorn da ne inštaliraš fake flash playerja, ki vsebuje trojanca, amapk ni težko opazit razlike med fake flash instalerjem in tistim tapravim od adobeja. navadn disk: hitrost branja in zapisa podatkov cca. 50mb/s ssd disk : hitrost branja in zapisa podatkov cca. 250mb/s+ vsi macbook proji majo osvetljeno tipkovnico, vsi macbooki majo vgrajeno kamero za video chat itd. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
se pravi da ga lahko kar naročim Bom kako besedo napisal glede novega kompa ko ga dobim, za enkrat pa hvala |
|||||
![]() |
|||||
Problem je samo še v tem, da rabim Microsoft OFFICE, želel bi pa uporabljati iWork. A je kakšen problem, če kaz projekte delam doma npr. v iWork, jih bo 100% v enaki obliki odprl tudi Microsoft OFFICE v šoli? So kakšni problemi s prepoznavo pisav... itd... Imam še eno vprašanje izven konteksta. Kako povežem pri prvem vklopu Magic mouse in wireless keyboard? So problemi? |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Lahko pa kupiš office za maca pa skos uporabljaš office. |
|||||
![]() |
|||||
Ni možna sinhronizacija OFFICE za Maca s iWork na iOS, ne? |
|||||
![]() |
|||||
Če delaš kake spise in podobno, sem skor prepričan, da ti kej hudga nima bit. iWorks itak lahko kupiš po delih, tko da za test lahko vzameš samo Pages (16 euro......tud 16 euri ni malo denarja, ampak ni pa zdej tud ogromna cifra) in vidiš kako preveksla v word format. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Pages na Mac-u in iPad-u pa seveda delujejo super. Bi vedno uporabljam Pages, vendar to zaradi našega šolskega sistema največkrat ni možno. Predlagam, da uporabljaš kar Word za Mac, ki pa je vsaj 100€, zato odsurfaj na spletno stran, kjer ga lahko ukradeš. Saj vem, kako se to bere. Ampak, če bi znali dat normalno ceno do 50€, bi kupil, zdaj pa je vse skupaj kraja denarja meni, če se odločim za nakup. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |