Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
mac office 2008
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 30.12.2008 09:45:22
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
OpenOffice 3.0 za Mac-a podpira.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Vodice
Moški

Prispevek: #42   Objavljeno 08.02.2009 15:46:42
zio!

pred tednom sm prešaltu na maca pa bi prosu za nasvet kjer porgramček je kao najbolši za urejanje pisanje...besedil.... kao office na PC-ju...??

tnx
Luka
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 08.02.2009 16:04:34
dzomba22 je napisal/a:
pred tednom sm prešaltu na maca pa bi prosu za nasvet kjer porgramček je kao najbolši za urejanje pisanje...besedil.... kao office na PC-ju...??

Jaz priporočam Pages iz iWork paketa.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #44   Objavljeno 08.02.2009 16:25:02
Sam tko, zs vse nasprotnike MS offica 2008:

Ne vem, kaj mate tok proti uporabniškemu vmesniku, ki je ENAK tistemu v pages in veliko bolj upporabniku prijazen ter pregleden kot tisti v MS0 2004.

Pa k tok težite, d počas odpira, pa kaj vas tok motta tisti 2/10 sekunde?
Se splača počakat.

Po mojem mnenju je Word 2008 veliko bolj uporaben od Pages, ki mi izpaed kot urejevalnik besedila z osnovnimi funkcijami (O.K., no sej je dobr pa to, sa naprednih funkcij pa nima).

Excel vs. Numbers isto.

Powerpoint mi je sicer všeč, ampak mora pa priznati, da se lahko proti novemu Keynotu samo skrije.

Različnih odprtokodnih ne uporabljam pogosto, imam jih samo nameščene, se mi pa zdijo vredu alternativa MSO 2008, sam so pa mal slabši.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #45   Objavljeno 08.02.2009 16:42:28
Sam si začel Razz

Po mojem mnenju je Word 2008 veliko bolj uporaben od Pages, ki mi izpaed kot urejevalnik besedila z osnovnimi funkcijami

Če ne znaš rokovati z programom in/ali si prelen da bi ga malo bolj preštudiral še ne pomeni da je sam program zanič oz. da ne zmore zahtevnejših opravil.

Excel vs. Numbers isto.
Laughing Laughing Laughing sedaj si me res nasmejal Excel se proti Numbers samo skrije, se vidi da si samo 1+1 seštel v Numbers in "pametno" sklepal da je slabši od excel Laughing

in še ena velika prednos iWork paketa proti Offic-u --> CENA!!!
Jablanator

Jablanator

Kraj: Vodice
Moški

Prispevek: #46   Objavljeno 08.02.2009 17:09:26
a pa tisti k uporablate iWork 09 ste ga kupli al ste uporabl kšno drugo metodo?? Very Happy
Jablanator

Jablanator

Kraj: Izola
Ni navedeno

Prispevek: #47   Objavljeno 08.02.2009 17:24:18
80 EUR se pa za tako odličen izdelek res splača dati!
Mislim, da jih je malo, ki uporabljajo piratski iWork!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #48   Objavljeno 08.02.2009 21:43:36
imamo je napisal/a:

Excel vs. Numbers isto.
Laughing Laughing Laughing sedaj si me res nasmejal Excel se proti Numbers samo skrije, se vidi da si samo 1+1 seštel v Numbers in "pametno" sklepal da je slabši od excel Laughing

Sorry, ampak tule si ustrelil v temo. Za resno uporabo Excel nima konkurence ...
Excel do vključno 2004, seveda - 2008 je neuporaben.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #49   Objavljeno 08.02.2009 23:06:26
Nevem kaj je za vas resna uporaba ampak z '09 je Numbers veliko pridobil na funkcionalnosti. Ne morem rei da ima čisto vsako bv funkcijo, ki jo ima Exel, ampak tiste, ki jih ima so dobro in elegantno izpeljane.

Sam sem vedno uporabljal Office. Ko je prišel novi iWork, sem si vzel čas in ga raziskal in stestiral. In moram reči da mi je prirasel k srcu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #50   Objavljeno 09.02.2009 06:00:48
Vidimm, da imam podporo ljudstva Laughing Laughing

Aja, pa sam tok: sem študent ekonomije in imam študentsko delo v NLB tko d mi ne tuki neki govort kaj je pa kaj ni uporabno. Bom že bolš od tebe vedu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trebnje
Ni navedeno

Prispevek: #51   Objavljeno 09.02.2009 08:06:19
Ok gremo pa tako Smile

@jakaracman
Povej mi primer resnega dela katerega Excel opravi medtem ko Number tega ne zmore... morda bom pa še kaj novega izvedel...

@iExpert
Aha ker študiraš ekonomijo in opravljaš študentsko delo in to celo v NLB ti moramo priznati vso kredibilnost ob izjavi brez podlage da je excel boljši od numbers ( v takšnem stilu sem ti tudi jaz podal odgovor) Medtem pa v eni drugi temi uporabniku boris42 očitaš kaj se kar naprej hvali z svojim znanjem (ki pa je pridobljeno in preverjeno na bistveno bolj verodostojen način kot tvoje).

Sedaj lahko vsi pišemo z kakšnim naslovom se kdo kiti in kdo je bolj verodostojen zaradi tega vendar to nima nobenega smisla kajne? Konkreten primer zakaj je po tvoje excel boljši od Numbers bi bil popolnoma dovolj.

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #52   Objavljeno 09.02.2009 09:02:27
đizs, ta forum se zlo resno premika v smer jokerjevega - in to je groza! Če primerjam ta forum pol leta nazaj in pa zdaj je razlika kot noč in dan. Ja pa kaj vam je? Kam so šle vse smotrne in dobre diskusije? Kje je argumentiranje, dajte no.

Glede Office vs iwork -> Pages so skorajda enako dobri kot word, excel je odkrito povedano še vedno veliko boljši od numbers-ov, kar pa ne velja za keynote, ki pa je odličen, vendar je kljub temu cel office paket veliko bolj "klasičn" za uporabo kot ostali - kompatibilnost( sploh ob pisanju kakih zadev, ki morajo biti sestavljeni po nekem templatu, je veliko boljše posečt po office-u). sam imam na macu office(kupljen na amazonu) plus mel sem tisto trial verzijo iwork-a, ampak enostavno sem se v office-u veliko prej znašel.
Kar se pa tiče hitrosti delovanja programa pa je office res polž - tu pa se strinjam vsekakor - ampak dela pa tud na imacu g4 (2008 verzija) in to skorajda enako hitro ko na leto dni starem imacu Smile

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #53   Objavljeno 09.02.2009 09:03:46
Genialno pretiravas.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #54   Objavljeno 09.02.2009 16:25:32
iExpert je napisal/a:

Aja, pa sam tok: sem študent ekonomije in imam študentsko delo v NLB tko d mi ne tuki neki govort kaj je pa kaj ni uporabno. Bom že bolš od tebe vedu.

A to je zate dobra kredenca? (joke) Razz
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #55   Objavljeno 09.02.2009 16:43:43
boris42 je napisal/a:
pinc je napisal/a:

Kar se pa tiče hitrosti delovanja programa pa je office res polž - tu pa se strinjam vsekakor - ampak dela pa tud na imacu g4 (2008 verzija) in to skorajda enako hitro ko na leto dni starem imacu Smile

Kudos M$ za Excel. Ko ga bo Numbers dosegel v celoti (kar verjetno še ne bo tako kmalu), bo to za vse nas velik dan. Do takrat se pa z počasi veča delež tistih, ki jim za njihovo delo Numbers 09 v celoti zadostuje in ne potrebujejo segati po Excelu. Zdaj je ta delež, upoštevajoč ceno iWorka, po moje že krepko presegel polovico.

LP,
Boris Herman

Jp, se strinjam za Excel. V resnici je Excel dosti bolj uporabljan program kot recimo Word.

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #56   Objavljeno 09.02.2009 22:05:32
imamo je napisal/a:
Ok gremo pa tako Smile

@jakaracman
Povej mi primer resnega dela katerega Excel opravi medtem ko Number tega ne zmore... morda bom pa še kaj novega izvedel...

Makroti (VB) ...
In brez tega pač ne gre ... Delamo s kupom multinacionalk (EU in USA) in kup reportinga gre na ta način ... Excel tabele z makroti ...
Na žalost tega Numbers ne zna, torej je za računovodske namene neuporaben (tako kot je zanje neuporaben tudi Excel 2008, pri katerem so VB ukinili - in zato bo VB v naslednji generaciji nazaj)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #57   Objavljeno 10.02.2009 14:59:20
imamo je napisal/a:
Ok gremo pa tako Smile

@iExpert
Aha ker študiraš ekonomijo in opravljaš študentsko delo in to celo v NLB ti moramo priznati vso kredibilnost ob izjavi brez podlage da je excel boljši od numbers ( v takšnem stilu sem ti tudi jaz podal odgovor) Medtem pa v eni drugi temi uporabniku boris42 očitaš kaj se kar naprej hvali z svojim znanjem (ki pa je pridobljeno in preverjeno na bistveno bolj verodostojen način kot tvoje).

Sedaj lahko vsi pišemo z kakšnim naslovom se kdo kiti in kdo je bolj verodostojen zaradi tega vendar to nima nobenega smisla kajne? Konkreten primer zakaj je po tvoje excel boljši od Numbers bi bil popolnoma dovolj.

lp

Kar se tiče moje izobrazbe, izkušenj in zaposlitve: povedal sem pač nekaj stvari o meni, lahko mi verjameš ali ne, se ne bom sekiral. Dokazoval ti tudi ne bom, saj nimam posebne želje razkrivati mojih osebnih podatkov.

O excel:numbers pa: Macro in nekatere tabele, res pa je da offica za mac ne uporabljam toliko , bolj 2007, tako da ne vem, če so res v macovi verziji še ostale prednosti, ki veljajo pri windovsih. Sicer pa za večje baze podatkov uporabljam acces. Sem prepričan da boš te stvari takoj zanikal na najbolj možen žaljiv (neargumenten) način, saj do zdaj nisi napisal niti enega argumenta za svoje trditve.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #58   Objavljeno 10.02.2009 15:51:53
Da, to je res, naredil sem napako in primerjal office 2007 in iWork '09.

Nisem rekel da je neuporaben, rekel sem le, da je nii uporaben za pisarniško delo, kjer obdeluješ veliko podatkov.

Za ''domačega userja'', ki rabi pisarniški program le za domače finance (in mogoče enkrat tedensko da nadoknadi delo iz službe) Very Happy pa se mi zdi Numbers celo malo bolj primeren za uporabo, saj je bolj preprost za uporabo ( ni treba imeti kakšnega posebega znanja, vse funkcije so na dosegu enega ali dveh klikov miške)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Moški

Prispevek: #59   Objavljeno 10.06.2009 19:04:52
delam eno seminarsko nalogo pa imam angleški ms office na macu, zanima me kako dodaš kazalo...
sliši se noobovsko samo res ne najdem :O:O:O:O
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #60   Objavljeno 10.06.2009 19:56:41
lipe je napisal/a:
delam eno seminarsko nalogo pa imam angleški ms office na macu, zanima me kako dodaš kazalo...
sliši se noobovsko samo res ne najdem :O:O:O:O

meni: insert > index and tables
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani