mac office 2008 | |||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
pred tednom sm prešaltu na maca pa bi prosu za nasvet kjer porgramček je kao najbolši za urejanje pisanje...besedil.... kao office na PC-ju...?? tnx Luka |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Ne vem, kaj mate tok proti uporabniškemu vmesniku, ki je ENAK tistemu v pages in veliko bolj upporabniku prijazen ter pregleden kot tisti v MS0 2004. Pa k tok težite, d počas odpira, pa kaj vas tok motta tisti 2/10 sekunde? Se splača počakat. Po mojem mnenju je Word 2008 veliko bolj uporaben od Pages, ki mi izpaed kot urejevalnik besedila z osnovnimi funkcijami (O.K., no sej je dobr pa to, sa naprednih funkcij pa nima). Excel vs. Numbers isto. Powerpoint mi je sicer všeč, ampak mora pa priznati, da se lahko proti novemu Keynotu samo skrije. Različnih odprtokodnih ne uporabljam pogosto, imam jih samo nameščene, se mi pa zdijo vredu alternativa MSO 2008, sam so pa mal slabši. |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Po mojem mnenju je Word 2008 veliko bolj uporaben od Pages, ki mi izpaed kot urejevalnik besedila z osnovnimi funkcijami Če ne znaš rokovati z programom in/ali si prelen da bi ga malo bolj preštudiral še ne pomeni da je sam program zanič oz. da ne zmore zahtevnejših opravil. Excel vs. Numbers isto. ![]() ![]() ![]() ![]() in še ena velika prednos iWork paketa proti Offic-u --> CENA!!! |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Mislim, da jih je malo, ki uporabljajo piratski iWork! |
|||||||
![]() |
|||||||
Sorry, ampak tule si ustrelil v temo. Za resno uporabo Excel nima konkurence ... Excel do vključno 2004, seveda - 2008 je neuporaben. |
|||||||
![]() |
|||||||
Sam sem vedno uporabljal Office. Ko je prišel novi iWork, sem si vzel čas in ga raziskal in stestiral. In moram reči da mi je prirasel k srcu. |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() Aja, pa sam tok: sem študent ekonomije in imam študentsko delo v NLB tko d mi ne tuki neki govort kaj je pa kaj ni uporabno. Bom že bolš od tebe vedu. |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() @jakaracman Povej mi primer resnega dela katerega Excel opravi medtem ko Number tega ne zmore... morda bom pa še kaj novega izvedel... @iExpert Aha ker študiraš ekonomijo in opravljaš študentsko delo in to celo v NLB ti moramo priznati vso kredibilnost ob izjavi brez podlage da je excel boljši od numbers ( v takšnem stilu sem ti tudi jaz podal odgovor) Medtem pa v eni drugi temi uporabniku boris42 očitaš kaj se kar naprej hvali z svojim znanjem (ki pa je pridobljeno in preverjeno na bistveno bolj verodostojen način kot tvoje). Sedaj lahko vsi pišemo z kakšnim naslovom se kdo kiti in kdo je bolj verodostojen zaradi tega vendar to nima nobenega smisla kajne? Konkreten primer zakaj je po tvoje excel boljši od Numbers bi bil popolnoma dovolj. lp |
|||||||
![]() |
|||||||
Glede Office vs iwork -> Pages so skorajda enako dobri kot word, excel je odkrito povedano še vedno veliko boljši od numbers-ov, kar pa ne velja za keynote, ki pa je odličen, vendar je kljub temu cel office paket veliko bolj "klasičn" za uporabo kot ostali - kompatibilnost( sploh ob pisanju kakih zadev, ki morajo biti sestavljeni po nekem templatu, je veliko boljše posečt po office-u). sam imam na macu office(kupljen na amazonu) plus mel sem tisto trial verzijo iwork-a, ampak enostavno sem se v office-u veliko prej znašel. Kar se pa tiče hitrosti delovanja programa pa je office res polž - tu pa se strinjam vsekakor - ampak dela pa tud na imacu g4 (2008 verzija) in to skorajda enako hitro ko na leto dni starem imacu ![]() lp |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
A to je zate dobra kredenca? (joke) ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Jp, se strinjam za Excel. V resnici je Excel dosti bolj uporabljan program kot recimo Word. LP -J |
|||||||
![]() |
|||||||
Makroti (VB) ... In brez tega pač ne gre ... Delamo s kupom multinacionalk (EU in USA) in kup reportinga gre na ta način ... Excel tabele z makroti ... Na žalost tega Numbers ne zna, torej je za računovodske namene neuporaben (tako kot je zanje neuporaben tudi Excel 2008, pri katerem so VB ukinili - in zato bo VB v naslednji generaciji nazaj) |
|||||||
![]() |
|||||||
Kar se tiče moje izobrazbe, izkušenj in zaposlitve: povedal sem pač nekaj stvari o meni, lahko mi verjameš ali ne, se ne bom sekiral. Dokazoval ti tudi ne bom, saj nimam posebne želje razkrivati mojih osebnih podatkov. O excel:numbers pa: Macro in nekatere tabele, res pa je da offica za mac ne uporabljam toliko , bolj 2007, tako da ne vem, če so res v macovi verziji še ostale prednosti, ki veljajo pri windovsih. Sicer pa za večje baze podatkov uporabljam acces. Sem prepričan da boš te stvari takoj zanikal na najbolj možen žaljiv (neargumenten) način, saj do zdaj nisi napisal niti enega argumenta za svoje trditve. |
|||||||
![]() |
|||||||
Nisem rekel da je neuporaben, rekel sem le, da je nii uporaben za pisarniško delo, kjer obdeluješ veliko podatkov. Za ''domačega userja'', ki rabi pisarniški program le za domače finance (in mogoče enkrat tedensko da nadoknadi delo iz službe) ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
sliši se noobovsko samo res ne najdem :O:O:O:O |
|||||||
![]() |
|||||||
meni: insert > index and tables |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Programska oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |