težave z internetom | |||||
Meni pa na Macbooku Pro vsake toliko časa vrže internet ven. Imam pa tisti Siolov router/modem. Na router je računalnik ves čas povezan samo internet neha delati, čim ga malo bolj obremenim (začnem kaj downloadati). Ko grem pa pod network>assist me..>diagnostic in tisto zaženem pa spet začne. Sem se že nekaj igral z routerjem in spreminjal kanale (sem ga dal na 3 namesto 11) ampak mi nikakor ne uspe. Na vseh ostalih PCjih pa deluje vse normalno. + tega, pa da upload sploh ne dela. Tudi IP sem si poskusil nastaviti na fiksi ampak potem pa sploh ne poveže na router. Ima kdo kakšno rešitev, dokler se ne spravim kupiti drug router in tega nastavim samo kot modem? Res nisem nek največji laik ampak to mi pa res ne uspe. |
|||||
![]() |
|||||
Če ti upload sploh ne dela, potem maš nekaj narobe skonfigurirano. Na Mac strani to najlaže preveriš, če narediš novega userja in v njem sprobaš, če dela. |
|||||
![]() |
|||||
Najbolj mi gre res naživce, ker v nekem trenutku recimo po 20minutah ne dela internet. Aja pa v diagnostc mi napiše ISP failed, potem se pa vse popravi (predvidevam da resitera IP in to). In pa ni mi še jasno zakaj recimo pri uTorrent-u ko hočem dati kaj dol napiše pod torrent, da sem banan oz nekaj takega. Na Transmission pa dela vse normalno in na PC uTorrentu tudi. |
|||||
![]() |
|||||
Meni je na enem starem miniju totalno zajeb*** wireles. Ni se hotel avtomatsko konektat, enkrat je blo ful signala, drugič nič, itd. Potem sem naredil novega userja za probo. Tam je vse delalo kot treba. A glej, glej. Kar naenkrat so problemi izginili tudi v starem userju. Tko da na Macu, ko začne čudno delat, jaz najprej probam z novim uzerjem. |
|||||
![]() |
|||||
Hvala. Če pa še neprej nebo delalo bom pa poročal ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Res nevem kaj je to.. |
|||||
![]() |
|||||
Preko DHCP ali jsi hih vpisal ročno? Potem bi blo za preveriti, če je res vse enako vpisano, kot na Win mašinah. Potem bi blo za probat, kako se mašina obnaša na kakem drugem omrežju. Recimo odnesi k nekemu znancu, ki ima wireless in sprobaj tam. V glavnem, ugotovit moraš, a je kriv modem, al Mac. Probaj še povezat s kablom. |
|||||
![]() |
|||||
Tudi sam imam enak problem na Mac Miniju, ki sem ga kupil mesec dni nazaj, se mi pa zdi, da izgublja WiFi povezavo z routerjem po tem, ko sem OSX Lion, ki je prednaložen na miniju, updateal na Snow Leoparda. Namreč, na starem Mac Miniju imam še predpotopni OSX Tiger in tam ni nobenih problemov s padanjem z interneta oz. WiFi povezave z routerjem, kar je pravzaprav glavni problem, kajti z internetom do routerja je vse OK in ostale WiFi povezave (iPhone, iPad) delujejo brezhibno. Ja, še tole, tudi jaz imam Siolov Sagem router. P.S. Da ne zaganjam vsakič Network Diagnostic, kar običajno pomaga, vendar je predolga procedura, raje uporabim bližnjico in sicer, zgoraj, v Toolbar Menu-ju, kjer je ikona za WiFi, enostavno preklopim na: "Turn WiFi off" in potem spet na: "Turn WiFi on" in, ja, dela, dokler spet ne vrže ven. Je pa še ena zanimivost, včasih ta zadeva nagaja in nagaja, včasih pa 2x ali 3x daš WiFi off/on in potem ure in ure dela BP. Komu jasno kaj je to za ena piz....? Nazadnje urejal/a mukl Sre 14. Nov 2012 08:14; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
Tole bom pa poskusil, da vidim, če pomaga... ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Mini je precej občutljiv na okolico. Meni je ful nagajala BT tastatura in miška, dokler je bil v omari pod televizijo. Potem sem nekje prebral, da mora mini imeti nad sabo vsaj pol metra prostora. Ko sem ga prestavil na polico ob televiziji, je bilo skoraj OK. Zdaj mi je pa itak crknil in iščem drugega, samo ne dam 600 EUR za rabljenega. |
|||||
![]() |
|||||
Prodam ti svojega starega, nima še Intelovega procesorja in je malce siromašen s spominom (1GB), ne vem pa, ali ga je moč povečati z močnješim RAM-om, sicer pa lahko rečem, kot nov? |
|||||
![]() |
|||||
Hvala za ponudbo, samo tak mini mi je crknu, pa bi mel raje z Intelom. Pa še te miniji niso imeli optical audio out, novejši modeli pa že. Mal pa cikam še na HDMI, ker je namenjen za na TV. Te pa mogoče kontaktiram, če je pri mojem samo napajalnik. Se moram mal pozabavat, pa ni časa (in volje). |
|||||
![]() |
|||||
Dobi jih pa računalnik avtomatsko. Sem tudi že zbrisal vse nastavitve omrežja (zbrisal sem tisto datoteko za omrežje) in ponovno vspostavil povezavo ampak ni nič pomagalo. Bil sem pa res pri prijatelju zdaj en da in je tudi tam zajebavalo. Ampak ima isti router od Siola in njemu tudi na PC zajebava.. Tako da to ni ravno najboljši pokazatelj, da bi bil kriv računalnik. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() Sam imam Macbook White in na njem Liona. Tako kot pri kolegih zgoraj tud men meče ven internet. Preprosto se neha odzivat, potem dam turn off in on wifi, pa spet dela, s tem da se mi to dogaja tud na 5 minut, na kar se mi enkrat noče več vspostavit in potem je treba modem resetirat, da spet deluje. Sem klical na Siol, aja Siol omrežje je to, pa mi niso znal nč pomagat, pravjo da je pri njih vse ok in to je to. Punca ima prenosnika z Win7 in ji dela brez problema. Tako da mora bit nekaj na Macu oz. v operacijskem sistemu. Sem pod network dodal tud DNS Siola, pa tudi to ni pomagalo. Vse ostalo imam nastavljeno da avtomatsko pridobi. Aja, pri sebi imam T2 in mi dela brez problema, tud doma dela na Amisu čist ok in na faksu ni problema. Mac levčki in siol pa se očitno ne marajo?? Če je kdo od vas zgoraj že rešil problem al pa če kdo ve zakaj je to bom vesel, če lahko tukaj sporoči. |
|||||
![]() |
|||||
Sem mel podobno težavo z iMacom in siolom. Včasih mi je delalo ok po cel teden včasih pa sem na 5 min on/off stiskov. Problem se je rešil ko so mi zamenjali na servisu wifi kartico. Res pa je da sem nesel na servis zaradi rjavih lis na zaslonu in sem zraven potarnal da mi wifi nagaja. |
|||||
![]() |
|||||
Hvala na odgovoru, sam ne vem zakaj sam ta Siol dela probleme ![]() Moj white ni več v garanciji in dvomim da bom zaradi neta pri punci hodil na servis. |
|||||
![]() |
|||||
Uglavnem, problem imam z wifi povezavo in sicer 1 teden mi lahko dela super povezava, kakšen krat pa mi 10x vrže povezavo ven, in ko se to zgodi resetiram router in spet dela internet. Veliko krat se to zgodi ko imam obremenjeno linijo (3xiphone,macbook,appleTv,ipad, ali ko pobiram kak film), zgodi se pa tudi ko je samo ipad povezan. Moj router je od Ciscota bil je pa nekje 80-90€, in ker sem mislil da je problem glih v routerju mi je kolega posodil njegovega Netgearja. In tu je pol una zanimiva stvar.... cel dan je delal dokler nisem ugasnil vseh naprav, če sem vse ugasnil zjutraj sem moral tudi tega resetirat in pol je delal. Pomislil sem, da je mogoče problem v kablu tako da imam MB že 1 teden priklopljenega na kabel in niti enkrat ni padla linija tak da.... mi priporočate nakup novega/močnjšega routerja al bi znalo bit problem v čem drugem.... malo je že nadležno da ne morem uporabljat apple tvja pa tako naprej.... Hvala v naprej za vse napotke oz predloge. Lp. _________________ Iphone 7 Plus 256GB Macbook Pro 15 i7 Apple TV Apple Watch 3 Bico |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
_________________ |
|||||
![]() |
|||||
Kaj to naredim na računalniku ali na ipadu samem? |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Omrežja - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |