iPad ... meni odgovarja
|
Ali "se najdeš v iPad-u"? |
Da, najdem se ... imel ga bom |
|
38% |
[ 44 ] |
Da, stvar je zanimiva ... a je precenjen |
|
12% |
[ 14 ] |
Da, stvar je zanimiva ... a bom počakal 2. generacijo |
|
31% |
[ 36 ] |
Ne, ne pride mi v poštev |
|
15% |
[ 18 ] |
Ne, preveč pozersko zame |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Skupaj glasov : 114 |
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 07.04.2010 15:26:05 |
|
Sam sem se odločil za iPad.
Če pomisliš je to 500$=380€, v Sloveniji(Europe) bo zihr 500€.
Jst vidm že pri iPodih. Za Laptope ne vem, sam zihr bo dražje.
Vse kar majo oni se spremeni samo $ v €. Številka je ista.
Zihr mate kake prijatelje ki potujejo v USA pa naj vam prinesejo enga.
To ni nikakršen problem.
Steve Jobs je reku, da je kao to zato ker je treba logistične probleme reševt.
120€ bom dau več za en iPad ker nism USA in živim v državi kjer nižji standard. Povprečna plača pri nas je 600€ tam pa ne vem kolk sam zlo več.
Zdej mi je jasn zakaj usak debl v ameriki kup 2 iPada, ter zakaj ga razbijajo na Youtubeu, zato ker si ga praktično usak privošč.
To je njim 20% plače pri nas je to 50% plače.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 07.04.2010 15:35:37 |
|
Ne samo to, da imajo marsikje v povprečju večje plače ... v nekaterih državah v ZDA nimajo davke ali pa je DDV simboličen.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 07.04.2010 15:41:40 |
|
Ja to je tut. Ampak ta glavn problem je ker tukaj ni uradnega Apple. Maš samo Authorized Reseller, ali pa še slabšo verzijo pač neke privat male štecune, ki živijo od marž...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 07.04.2010 16:47:17 |
|
Jest bi ga vzel če bi bil 380€, ker bo pa 500, pa ne dam... no bomo vidl kako se bo obnesu pa če ga bojo hvalil =)
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 07.04.2010 17:12:06 |
|
Ti samo sanjaj. Ko pride k nam, bo cena osnovnega modela vsaj okoli 500 €.
Po mojem pred poletjem iPada v Sloveniji verjetno ne bo - morda pa bo to trajalo še dlje, do božičnih praznikov?
Tisti, ki ga bodo želeli prej, bodo morali iti v tujino oz. naročiti od tam.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 07.04.2010 17:36:47 |
|
ce ti ga lahko privoscis (oz. si ga lahko starsi v primeru da zivis doma in si dijak ali student) pol... go for it.
jst kot worker, morem pa pretehtat ceno / uporabnost in roko na srce, tega res ne rabim. Raje investiram v nakup kaksnega prenosnika (ceprav je tudi to drago - seveda govorim o applovih produktih).
lp
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 07.04.2010 17:52:05 |
|
no9 je napisal/a: | ce ti ga lahko privoscis (oz. si ga lahko starsi v primeru da zivis doma in si dijak ali student) pol... go for it.
jst kot worker, morem pa pretehtat ceno / uporabnost in roko na srce, tega res ne rabim. Raje investiram v nakup kaksnega prenosnika (ceprav je tudi to drago - seveda govorim o applovih produktih).
lp |
Res je, čeprav se cene v Sloveniji počasi približujejo evropskim.
Vsaj v EPL in FMC znajo občasno biti kakšne akcije.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 07.04.2010 18:45:36 |
|
Max Schaff je napisal/a: | Sam sem se odločil za iPad.
To ni nikakršen problem.
120€ bom dau več za en iPad ker nism USA in živim v državi kjer nižji standard. Povprečna plača pri nas je 600€ tam pa ne vem kolk sam zlo več.
Zdej mi je jasn zakaj usak debl v ameriki kup 2 iPada, ter zakaj ga razbijajo na Youtubeu, zato ker si ga praktično usak privošč.
To je njim 20% plače pri nas je to 50% plače. |
Okoli standarda v USA ... raje ne. Tisti, ki sedaj tam životarijo brez strehe nad glavo je srednji sloj, kateremu so krediti/banke vse pobrale. Ni tako rožnato v USA. Sicer pa si poglej film SICKO ... kaj pomeni biti v USA bolan in potem primerjaj.
Ni tam toliko višji standard.
Max Schaff je napisal/a: | Ja to je tut. Ampak ta glavn problem je ker tukaj ni uradnega Apple. Maš samo Authorized Reseller, ali pa še slabšo verzijo pač neke privat male štecune, ki živijo od marž... |
Ma nemoj ... od marž živimo vsi, cel svet (mislim, kaj si sploh hotel povedat) in tudi Apple. Mislim, kje je tvoj point?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ravne na Koroškem |
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 07.04.2010 20:37:40 |
|
faganel je napisal/a: |
Ma nemoj ... od marž živimo vsi, cel svet (mislim, kaj si sploh hotel povedat) in tudi Apple. Mislim, kje je tvoj point? |
Mogoče je njegov point v tem, da je povprečna marža v maloprodaji v zahodni evropi 8,6% v naši preljubi Sloveniji pa 50%
LP
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 07.04.2010 20:50:29 |
|
slovenclni niso zdravi, ce ni extra velike marze, zato tako zdravijo komplekse.
mislim, kaj ima npr. imac v sloveniji vec, kot v italiji, da si zasluzi visjo ceno, minus tipkovnica?
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 07.04.2010 20:54:43 |
|
Nekateri res nimate pojma, primerjat ZDA in evropsko drzavo je tako kot jabolka in lubenice, skratka skrajno nerealno. Ljudje vidjo samo koncno ceno noben se pa ne poglobi zakaj je tko, seveda, zakaj bi pa se..
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 07.04.2010 22:53:24 |
|
faganel je napisal/a: | Max Schaff je napisal/a: | Sam sem se odločil za iPad.
To ni nikakršen problem.
Okoli standarda v USA ... raje ne. Tisti, ki sedaj tam životarijo brez strehe nad glavo je srednji sloj, kateremu so krediti/banke vse pobrale. Ni tako rožnato v USA. Sicer pa si poglej film SICKO ... kaj pomeni biti v USA bolan in potem primerjaj.
Max Schaff je napisal/a: | Ja to je tut. Ampak ta glavn problem je ker tukaj ni uradnega Apple. Maš samo Authorized Reseller, ali pa še slabšo verzijo pač neke privat male štecune, ki živijo od marž... |
Ma nemoj ... od marž živimo vsi, cel svet (mislim, kaj si sploh hotel povedat) in tudi Apple. Mislim, kje je tvoj point? |
Kakšn SICKO in kakšne bedarije. Kaj ma zdej to veze zdravstveni sistem z iPadom? To je druga tema... Sej pri nas tud životarijo brez strehe nad glavo. Zlata sredini, se pravi povprečni človek ima v ZDA večjo plačo kot pri nas. Ipad je tam cenejši. Pri nas je nižja povprečna plača in iPad bo dražji. Kaj ti tu ni jasno?
Kakorkoli obrneš je pri njih lažje se dokopat do iPada kot pri nas.
Kar se tiče marže. Apple ima svojo maržo to je 1x1. To je dejstvo.
Ampak v ZDA oni direkt prodajajo iz svojih uradnih štecun, katerih ni v SLO in jih ne bo, ker se jim ne splača saj smo premajhn trg. Pri nas bodo pa kupci moral it čez Apple in čez privatnika ki prodaja. 2x marža = približno 500€.
MOJ POST PRAVI DA SE BOLJ SPLAČA KUPT V ZDA KOT TU.
iPad + 3g se pa ne prodaja ker večini bi raje imela + 3g ampak Apple ve da se bo potem slabše prodajal samo WIFI. Zato so prvo izdal WIFI in so usi pokupl use in bodo počakal da reeeeessss se use izprazne, šele potem pa +3g iPadi pridejo na vrsto. Strategi, nimaš kej. Men je to mal tko hinavsko ampak pustmo
Sej je čist simpl. A ni? Se ti ne zdi logično?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 08.04.2010 07:47:36 |
|
Če bi imela Amerika samo 2mio državljanov, bi bil iPad tudi precej dražji. Podpora pa precej slabša.
Smo pač en mali bedni trg, kjer hočejo vsi zaslužit s trgovino.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 08.04.2010 08:13:26 |
|
nayreth je napisal/a: | faganel je napisal/a: |
Mogoče je njegov point v tem, da je povprečna marža v maloprodaji v zahodni evropi 8,6% v naši preljubi Sloveniji pa 50%
LP |
1. OK, sedaj mi pa razloži kako imajo lahko npr. na zahodu boljše plače tako delavci kot managerji, če je njihova marža tako nizka?
Preveri, kako oni izračunajo maržo in kaj je v njihovi bruto marži všteto, da dobijo tako nizko neto maržo.
Delam v podjetju v tuji lasti in vem, da temu ni tako.
2. Nas je j****a 2mio, da cel sistem preživi potrebujemo več "masla".
3. Da plačaš vse možne davke ... rabiš več "on top".
4. Za 2mio trg se noben ne bo pretegnil...
Taka je pač realnost... žal.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 08.04.2010 08:22:22 |
|
Max Schaff je napisal/a: | faganel je napisal/a: | Max Schaff je napisal/a: | Sam sem se odločil za iPad.
To ni nikakršen problem.
Kakšn SICKO in kakšne bedarije. Kaj ma zdej to veze zdravstveni sistem z iPadom? To je druga tema... Sej pri nas tud životarijo brez strehe nad glavo. Zlata sredini, se pravi povprečni človek ima v ZDA večjo plačo kot pri nas. Ipad je tam cenejši. Pri nas je nižja povprečna plača in iPad bo dražji. Kaj ti tu ni jasno?
Kakorkoli obrneš je pri njih lažje se dokopat do iPada kot pri nas.
Kar se tiče marže. Apple ima svojo maržo to je 1x1. To je dejstvo.
Ampak v ZDA oni direkt prodajajo iz svojih uradnih štecun, katerih ni v SLO in jih ne bo, ker se jim ne splača saj smo premajhn trg. Pri nas bodo pa kupci moral it čez Apple in čez privatnika ki prodaja. 2x marža = približno 500€.
MOJ POST PRAVI DA SE BOLJ SPLAČA KUPT V ZDA KOT TU.
iPad + 3g se pa ne prodaja ker večini bi raje imela + 3g ampak Apple ve da se bo potem slabše prodajal samo WIFI. Zato so prvo izdal WIFI in so usi pokupl use in bodo počakal da reeeeessss se use izprazne, šele potem pa +3g iPadi pridejo na vrsto. Strategi, nimaš kej. Men je to mal tko hinavsko ampak pustmo
Sej je čist simpl. A ni? Se ti ne zdi logično? |
SICKO ima veze, ima. Standard se ne meri, če si ti lahko iPad privoščiš ampak kakšna je socialna varnost državljana.
Zaradi mene si lahko vsak Američan kupi 500 iPad-ov po 499USD, ko pa zboli (npr. rutina --> slepič) ga bo pa koštalo nekaj 1000USD, pa še vedno čaka, da zavarovalnica odobri strošek in kje se lahko zdravi ... nas ne.
Zakaj ima srednji razred v USA višjo plačo? Ker imajo več kreditov... v bistvu plača ni njihova ampak od bank!
Drugi film, ki ti ga priporočam (ko že tako častiš USA in njihovo socialno blaginjo in standard) je: CAPITALISM: A LOVE STORY.
Poglej si oba filma in potem razmisli... ugotoviš, da s tvoje strani tako povdarjene razlike v cenah in standardu precej hitro zbledijo.
Kar sem napisal nima veze z iPad-om direkt, ko pa pogledaš ta dva filma, pa ugotoviš, da ima z iPad-om, GM-om ... vsemi razlikami v ceni.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 08.04.2010 09:09:03 |
|
Se pravi ti govoriš o najbolj debelem prašiču Michael Mooru, ki je izpostavil izjeme v zdr sistemu? Uaaauuu, res žalostno kako mi hočeš stvari dokazat.
No zdej pa reč še, da ta Amerika in Irak in 9/11 in Zeitgeist in Coca Cola in McDonalds (mmmmmm... McDonalds) da to je to. Nism str 16 pa pol da bom takoj vrjel in vzel za pribito od človeka ki govori doma v komp pri PowerPoint presentaciji.
Tle se pa razlikujemo, ti vrjameš Michael Mooru, jst vrjamem svoji glavi.
Noben mi nau reku da Slovenc lažje kupi iPad kot američan. NOBEN!
IN NE NITI MICHAEL MOORE (NIHČE).
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 08.04.2010 10:10:46 |
|
Max Schaff je napisal/a: | Se pravi ti govoriš o najbolj debelem prašiču Michael Mooru, ki je izpostavil izjeme v zdr sistemu? Uaaauuu, res žalostno kako mi hočeš stvari dokazat.
No zdej pa reč še, da ta Amerika in Irak in 9/11 in Zeitgeist in Coca Cola in McDonalds (mmmmmm... McDonalds) da to je to. Nism str 16 pa pol da bom takoj vrjel in vzel za pribito od človeka ki govori doma v komp pri PowerPoint presentaciji.
Tle se pa razlikujemo, ti vrjameš Michael Mooru, jst vrjamem svoji glavi.
Noben mi nau reku da Slovenc lažje kupi iPad kot američan. NOBEN!
IN NE NITI MICHAEL MOORE (NIHČE). |
Glej, tudi sam nimam 16 let ... precej, precej, precej več in se mi ne da zgubljat časa s tem.
Pač ti imaš neko svojo idejo, jaz pa neke svoje izkušnje ... MM je lahko osnova za spoznavanje sistema in nadaljnjo raziskavo ali odkrivanje, kot so lahko tudi Simpsoni (deep down). Res pa je, da je v teh stvareh (kot v večini medijskih zadevah... filmi, nadaljevanke...) večino zadev groteskno prikazanih.
Jasno pa je, da je na dan začetka prodaje iPad-a bila prikazana euforija nakupovalcev, ki so jemali po več kosov zadeve, a v USA živi +400mio ljudi. Ni vrag, da slika naredi svoje.
Postavlja pa se vprašanje; zakaj pa potem v USA ni začetna cena iPad-a 799USD in zakaj se z vsakim novim (ali novo verzijo) izdelkom poceni?
Kakorkoli, ti imaš neko svoje prepričanje (in upam izkušnje) in jaz svoje prepričanje in izkušnje in bova verjetno stala za tem še naprej ... ne da se mi več diskutirat okoli tega, ker je že preveč off topic.
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 08.04.2010 10:21:42 |
|
D'oh!
Ma ne, nism reku da zdej sm na YouTubu vidu evforijo in mislm zdej da usak kup takoj. Lažje jim je zihr.
iPad ni ful drag ker hoče Apple bolj služt z AppStore aplikacijami.
Usak bo pol not prnesu za Apple s plačljivimi aplikacijami.
Men se tut ne da. Jst grem na sonce vn! AJDEEEE
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ravne na Koroškem |
|
 |
|
Prispevek: #59 Objavljeno 08.04.2010 15:51:42 |
|
faganel je napisal/a: | [1. OK, sedaj mi pa razloži kako imajo lahko npr. na zahodu boljše plače tako delavci kot managerji, če je njihova marža tako nizka?
Preveri, kako oni izračunajo maržo in kaj je v njihovi bruto marži všteto, da dobijo tako nizko neto maržo.
Delam v podjetju v tuji lasti in vem, da temu ni tako. |
Ne vem in se tudi ne bom spuščal neskončne debate ampak po mojem opažanju v 40+ letih življenja tuji trgovci delajo na princip masovne prodaje in zadovoljnega kupca, ki se redno vrača. Pri nas pa na veliko žalost velika večina trgovcev deluje na način "kupca enkrat močno nategnit, pa da ga nikoli več ne vidim". Na žalost. Majhen primer iz februarja 2010: nizozemski poizvod, cena v nemčiji €279 gratis poštnina v avstrijo, cena v sloveniji €369 plus poštnina €24 za "faking" 100 km. Nadaljnje debate po mojem niso potrebne
LP
|
 |