Prvi Mac: MBP 13" SSD? | |||||||
Verjemi, da je kombinacija MBP + cinema display super stvar; da imaš še en dodaten monitor, je zgolj plus. Edino moraš paziti, da imaš dovolj veliko mizo. Jaz tudi priporočam, da je MBP odprt zaradi pregrevanja. Po drugi strani pa kombinacija (MBP + cinema display) ni poceni. Pa če se ne motim ima 13" MBP slabši display. |
|||||||
![]() |
|||||||
Se mi je tako zdelo ko sm ga gledal že v trgovini. To mi gre najbolj na jetra. Isto je z iMaci pri 20" je zaslon res slab v primerjavi z 24-ko, a na uradni strani pri obeh piše da sta enaka, samo vidne kote so napisali da so pri 20-tki malo manjši, noben povprečen kupec pa ne ve da je po standardu vidni kot merjen do kota kjer se še vidi 10% zaslona, tako se pri 20-tki pri kotu 160 stopinj vidi samo še 10% zaslona in kaj mi to koristi? Pri 24-ki se pri 170 stopinjah vidi precej precej več tudi z velike oddaljenosti. Sem pa rahlo skeptičen glede njihove politike mrtvih pixlov. Moj trenutni zaslon ima "zero dead pixel policy" in je AS-IPS, medtem ko se Apple sili z HS-IPS monitorji (kao višji rang) in dovoljuje kar do 7 mrtvih pixlov, prav tako sem v skrbeh ker uporabnik Verne navaja da je dobil dva zaporedna iMaca 24" z mrtvim/zataknjenim pixlom. Povejte kolikšna je verjetnost da se to zgodi v isti državi, pri isti trgovini in istemu uporabniku? Zelo dobro vem da so težave z pixli pač problemi vseh LCDjev, samo da v "premium rangu" LCD-jev dobiš 2 zaporedna defektna zaslona. Mislim saj tajnica se ne bo nič pritoževala če ga še vidla ne bo. Tudi ne bi nič rekel če se gre za poceni TN zaslon, recimo 90-100€ za 20" displej. Tudi na splošno bi se lahko posvetili malo bolj zaslonom če že vgrajujejo vse skupaj v zaslon ki ga ni preprosto zamenjati. Očitno je kvaliteta Macov na precej nižji ravni kot bi si želel videt (izvzeti računalniki najvišjega ranga). PS: Da niti ne omenim arogantnega odnosa v trgovini iStore v BTC-ju, kjer očitno prodajalec misli da vse ve. In ko ga vprašaš če bi mašino lahko prej probal za mrtve pixle zatrdi da so to računalniki visokega ranga direktno iz Madžarske in teh težav nimajo in da ne morem zadeve testirat pač pa jo moram kupit in se potem znajdet očitno po svoje če gre kaj narobe oz. nisem zadovoljen s kvaliteto. Kje je že tisto da lahko uporabnik v fizični trgovini preveri zadevo preden jo kupi ker je ne more brez razloga vračat kot na spletu? PPS: Da ne omenim da je v isti trgovini moj kolega naročil 20" iMaca z 640GB diskom, brezžično miško,... Ko mu je očitno da študent zagarantiral da zadeva pride v roku 1-2 tednov, ko je v šali rekel če je to res in da ne bo slučajno trajalo 1 mesec je prodajalc skorej da blesav pogledal in rekel da ga pokličejo takoj ko bo, no v tem času je že kupil iMaca, minil je že 1 mesec iz iStora pa ga ni še noben poklical, toliko o tem da se lahko zaneseš na njih. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
BTW: Kam se lahko obrnem glede iStora? Kdo je odgovoren za to trgovino? S katerim organom RS se lahko pogovorim glede tega ali je njihovo poslovanje tipi topi? |
|||||||
![]() |
|||||||
Jaz sem svoj iMac naročil v Nemčiji, kjer sem v škatli dobil vse, kar mora v njej biti. Za pixelcheck sem plačal 50 EUR in potem je mir. Recimo če bi slučajno ob prvem vklopu imel en bad pixel, bi to lahko uveljavljal, ker je prodajalec v tem primeru s pixelcheckom jamčil, da stvar nima tovrstne stvarne napake. Zato sem ti tudi predlagal, da vzameš 15" MBP, kjer je pri tem vse kvalitetneje (ali pa 24" iMac) v primerjavi z 13" oziroma 20" iMacom. |
|||||||
![]() |
|||||||
Sicer pa 13" MBP je premajhen. Je že res da je več kot solidno oblikovan in kvalitetno narejen, ampak velikost in vidljivost zaslona je preslaba/premajhna! 15" MBP bistveno boljši a tudi precej dražji, skratka izven dosega. 20" iMac kot že povedano, soliden za povprečne uporabnike. 24" iMac bo tisto pravo + rabljen prenosnik. Kje v Nemčiji si naročil iMaca z opcijo garantiranja nula mrtvih pixlov? |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
A vseeeno malo prevec kompliciras... Seveda to ne pomeni da se pusti nategniti. Ce si se odlocil, da rabis iMac-a 24, idi v prodajalno (ne k zgoraj nastetim) in se zmeni, kupi in bodi srecen s svojim macom... |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Idi v EPL (drugje ne kupujem), M-store (A) ali Cancom recimor, povej kaj rabis, placas in gres. V cem je tezava? Od 8smih MBP ki sem jih v zadnjih 2 letih kupil, eden ni imel mrtvih pixlov, od 3 iMac-om eden ni imel mrtvih pixlov... Zaradi mene lahko skatlo odprejo, dokler je z masino vse ok. Odprejo pa jo v stacuni zato, da vzamejo ven ENG tipkovnico in ti dajo noter slovensko, kolikor vem. V BB se ti hladilnika ne znajo prodati in ga predstaviti... ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
1) če posebej plačam tipkovnico hočem v embalaži ameriško in posebej slovensko ker sem plačal obe 2) če sklenem pogodbo v fizični trgovini da robo prej vidim ker je ne morem vrnit brez razloga, v kar pa opevani EPL ni privolil (za razliko od BB kjer mi to pustijo) in še ekstra to želim sedaj ko je Verne fasal dva defektna iMaca ki so ju po možnosti podturil sedaj v kakšno drugo trgovino. 3) od trgovine ne pričakujem nič drugega kot da mi omogoči da robo prej vidim in testiram da je vse OK, slej ko prej pri meni očitno vsak prodajalc odpove tak da se morem sam znajdet In volno, žal na besedo da si kupil 236746 iMacov ali MBP ki so bili vsi OK nič ne verjamem. |
|||||||
![]() |
|||||||
selj ko prej naletiš na maca, ki ni vredu. Včasih (do konca G4 procesorjev) je res veljalo, da vsak mac, ki ga kupiš, deluje tiptop, sedaj pa ne velja več - žal ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
1. nikjer ne pise, da ti pripadata obe tipkovnici. 2. ce se najde vec taksnih kot si sam, ki bi radi stestirali robo preden jo kupijo, kako potem pricakujes, da bo zadeva originalno zapakirana, tudi ce bi kupil zadevo z anglesko tipkovnico? in ni mi jasno odkod ti logika da bojo tista maca sedaj uturili nekam drugam? ce je racunalnik faliran, so vsi stroski popravila/vracila na strani appla, zato res ne vem zakaj bi si prodajalci taksne bruke delal.. 3. glej drugo tocko. In volno, bedarije kvasis, resno. ce ti karkoli ne pase, pa lahko se zmeraj kupis kaj drugega in ne maca. |
|||||||
![]() |
|||||||
Se podpisem pod tole. Meni je po 3 mesecih sel disk, po malo vec kot letu mi je sel display, ki me je prisel vec kot 400 evrov. Edino, kar me navdusuje je OS X in njegovo delovanje. Za hardware pa nikoli ne ves kdaj bo sel. Je pa res, da so prenosniki se tolko bolj obcutlivejsi. |
|||||||
![]() |
|||||||
Naj dodam še, da trenutno uporabljam MacBoo Pro 17" late 2006, ki je bil kupljen 2007, torej računalnik, ki je star že vsaj dve leti in deluje tip top. Primerjam Geekbench performance z novimi (2.8 GHz procesor), ki zmorejo največ 3598 točk, medtem ko moj zmore 2917 točk (po podatkih geekbencha, sam pa sem ga stestiral in dobil 3080). Se pravi 16,8 % pohitritev glede na mojega. Se mi za 16,8% res splača izpostavit takšnemu riziku in potrošiti še 1199 EUR za komaj slabih 17% napredka, če upoštevam, da bi mojega lahko realno prodal za 1100 EUR? Odgovor je jasen: ne. Raje dam 300 EUR za ustrezno velik SSD disk in bom po preformancah v dobrem delu operacij celo pohodil novi MacBook Pro 17" 2.8 GHz. |
|||||||
![]() |
|||||||
Sam sem jim reku da sem resen kupec, da lahko plačam vnaprej nekaj 100 evrov, testiram če je OK, če je plačam vse in grem, torej zavrnem zadevo samo v primeru da je defektna, kar si pa že sam rekel da je potem na strani Appla glede popravila (torej trgovina nima nikakršne izgube) in s tem vsaj jaz v tem primeru naredim morebitnemu naslednjemu lastniku (če bi bili v trgovini tako podli da defektno robo kljub vsemu hočejo prodat naprej) prej korist kot škodo ker se bo spogajal za popust (ker je kao že bil odprt), ki pa mu nenazadnje pripada če je del računalnika hin. |
|||||||
![]() |
|||||||
Jaz kupim pri EPL naslednji teden iMaca, nič ne testiram, plačam in grem. Pridem domov, prižgem mašino in ugotovim da ima 5 mrtvih pixlov na sredinskem delu monitorja. Kličem nazaj EPL, ker mi po zakonu niso dolžni zadeve vzet nazaj ker sem jo kupil v fizični trgovini mi zatrdijo da sem si sam kriv ker zadeve prej nisem testiral in da oni tega ne bodo vzeli nazaj ker jih itak ščiti zakon s tem da oni tega niso dolžni vzet nazaj. Sam se tepem po glavi ker sem kupil pri njih in nisem vzel v recimo BB kjer bi mi dovolili pred prodajo zadevo pregledat in testirat. Kličem na servis kjer me gladko zavrnejo ker imam samo 5 mrtvih pixlov z prijazno gesto naj pridem ko bom imel 7 ali več mrtvih pixlov, ker Apple ne pokriva v svoji garanciji manj kot 7 mrtvih. In tako ostanem z mašino ki je defektna, ne morem na njej nič delat brez da ne vidim mrtvih pik, prodam pa jo lahko samo orenk pod ceno ker bo pač vsak opazil 5 mrtvih pik. |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |