Safari proti Firefox - kaj je bolje?
|
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 17.08.2009 14:43:07 |
|
Safari je pri meni na vseh mašinah čisto preprosto iz enega razloga - hitrost odpiranja tako brskalnika kot strani. Enostavno mi ne gre v račun, kako se lahko FF nalaga toliko časa.
Včasih sem na PC uporabljal Opero, vendar sem jo s prehodom na Mac opustil zaradi grdega vmesnika.
Sicer pa čakam na Chrome od G-ja...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 17.08.2009 14:48:39 |
|
mescaline9 je napisal/a: | Safari ma nespremenljivo neumnost, da ti odpakira ipsw datoteke in da včasih za odpiranje praznega taba porabi tudi do 10 sekund. Top sites je za light userje, če si pa reden bralec večih strani pa tega ne rabiš oz je v napoto. Moram poiskat hack za izklop. |
Tudi tule bo tvoj "bad", ker se da tudi to izključit. Najbolj rad prebiram komentarje uporabnikov, ki niso do konca raziskali stvari, pa se pritožujejo.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 17.08.2009 15:01:22 |
|
borut-t je napisal/a: | Safari je pri meni na vseh mašinah čisto preprosto iz enega razloga - hitrost odpiranja tako brskalnika kot strani. Enostavno mi ne gre v račun, kako se lahko FF nalaga toliko časa.
Včasih sem na PC uporabljal Opero, vendar sem jo s prehodom na Mac opustil zaradi grdega vmesnika.
Sicer pa čakam na Chrome od G-ja... |
Bom pogledal doma in ti javil kateri skin je ok za Opero na Leopardu..praktično Safarijevi gumbi, prenešeni na Opero.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 17.08.2009 21:26:50 |
|
Firefox. Moti me sicer počasnost ob odpiranju aplikacije (kjer Safari definitivno zmaga), vendar mi pri FF mnogo bolj odgovarja možnost dodajanja add-onov. Recimo Morning Coffee (ki mi določene strani z enim klikom vse odpre v zavihkih) mi brskanje toliko olajša, da ga ne bi menjal za Safari... pa tudi mi ni uspelo ugotoviti, kako bi v Safariju nastavil živ RSS zaznamek na način, vsaj podoben FF-ju. (da klikneš zaznamek in ti odpre samo spisek naslovov*). Druga stvar, ki jo v Safariju pogrešam, je pa en preprost živ zaznamek z največkrat obiskanimi stranmi (brez da odpreš poseben zavihek, da imaš samo spisek, podobno kot v FF**). Če bi te tri stvari bile v Safariju, bi takoj zamenjal, tako ostajam v FF.
Kakšne ideje slučajno, če bi se to dalo urediti v Safariju?
*
Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
**
Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 17.08.2009 21:52:55 |
|
mirkuma je napisal/a: | borut-t je napisal/a: | Safari je pri meni na vseh mašinah čisto preprosto iz enega razloga - hitrost odpiranja tako brskalnika kot strani. Enostavno mi ne gre v račun, kako se lahko FF nalaga toliko časa.
Sicer pa čakam na Chrome od G-ja... |
Bom pogledal doma in ti javil kateri skin je ok za Opero na Leopardu..praktično Safarijevi gumbi, prenešeni na Opero. |
EVO DOBER SKIN ZA OPERO (Safari Leopard like):
http://my.opera.com/community/customize/skins/info/?id=8219
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Trebnje |
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 17.08.2009 21:56:40 |
|
@Matraunk
samo ti si pa res bolj slabo Safari pogledal
desni gumb na mapico zaznamkov se ti pokaže naslednje:
in klikneš Open in Tabs
RSS naslovi - malo slabše se vidi za večjo sliko klikni na sliko
en preprost živ zaznamek z največkrat obiskanimi stranmi
no to pa je tisto ko je nekdo pisal da je za osnovne uprabnike brskalnika ko odpreš nov zavihek se ti prikažejo najbolj pogosto obiskane strani res pa je da ne moreš vseh naenkrat odpreti v tabih... ( no mogoče se da) ampak jaz ne uporabljam tega s tem namenom tako da se v to nisem poglabljal v Safari-ju je bolj stylish narejeno kot v FF
Pa da ne bo pomote uporabljam za surfanje pretežno Safari. Zakaj? Hitrejši je požre mi bistveno manj rama ob isti uporabi kot FF, boljši renderiranje slik (ja spletne strani rad gledam lepe oz. v bolj živih barvah  ) podpora za CSS3 in HTML5 (to zadnje vem ima tudi že FF3.5). Nameščenega pa imam poleg FF in Safari še Opero, Chrome (beta) pa mislim da še IE6 (ampak nisem 100% ga že dolgo nisem rabil zagnati) aha pa da ne pozabim še Lynx 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 17.08.2009 22:18:17 |
|
osebno bi težko rekel kateri je boljši, ker trenutno uporabljam oba nekje 50:50.
Ko odpiram strani s torrenti uporabim firefox, ker v safariju ne deluje iskanje v partis.si. Moti me tudi, da ne vedno prikaže gesla na strani facebook.
Se pa strinjam, da safari deluje hitreje, se prej zažene. Ima pa težave na določenih straneh ali pa tiste strani niso 100% po standardih napisane...ne vem....(primer: slike na portalu rtvslo delujejo včasih čudno, ker ko se klikne na eno sliko in je tam galerija večih slik, se jih premika naprej, opis pod sliko pa ostane od tiste prve....je za to kriv safari ali stran?)
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 17.08.2009 22:32:15 |
|
Race_84 je napisal/a: | osebno bi težko rekel kateri je boljši, ker trenutno uporabljam oba nekje 50:50.
Ko odpiram strani s torrenti uporabim firefox, ker v safariju ne deluje iskanje v partis.si. Moti me tudi, da ne vedno prikaže gesla na strani facebook.
Se pa strinjam, da safari deluje hitreje, se prej zažene. Ima pa težave na določenih straneh ali pa tiste strani niso 100% po standardih napisane...ne vem....(primer: slike na portalu rtvslo delujejo včasih čudno, ker ko se klikne na eno sliko in je tam galerija večih slik, se jih premika naprej, opis pod sliko pa ostane od tiste prve....je za to kriv safari ali stran?) |
za iskanje na partis.si lahko uporabiš Safari, le, da ko v okence za iskanje napišeš željeno moreš z miško kliknit iskanje, ker če klikneš enter ti refreša stran al nekaj v tem smislu. probaj s klikom in boš videl, da dela 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 18.08.2009 00:18:44 |
|
imamo je napisal/a: | @Matraunk
samo ti si pa res bolj slabo Safari pogledal
desni gumb na mapico zaznamkov se ti pokaže naslednje:
in klikneš Open in Tabs
RSS naslovi - malo slabše se vidi za večjo sliko klikni na sliko
en preprost živ zaznamek z največkrat obiskanimi stranmi
no to pa je tisto ko je nekdo pisal da je za osnovne uprabnike brskalnika ko odpreš nov zavihek se ti prikažejo najbolj pogosto obiskane strani res pa je da ne moreš vseh naenkrat odpreti v tabih... ( no mogoče se da) ampak jaz ne uporabljam tega s tem namenom tako da se v to nisem poglabljal v Safari-ju je bolj stylish narejeno kot v FF
Pa da ne bo pomote uporabljam za surfanje pretežno Safari. Zakaj? Hitrejši je požre mi bistveno manj rama ob isti uporabi kot FF, boljši renderiranje slik (ja spletne strani rad gledam lepe oz. v bolj živih barvah ) podpora za CSS3 in HTML5 (to zadnje vem ima tudi že FF3.5). Nameščenega pa imam poleg FF in Safari še Opero, Chrome (beta) pa mislim da še IE6 (ampak nisem 100% ga že dolgo nisem rabil zagnati) aha pa da ne pozabim še Lynx  |
Imamo, hvala za razlago. Tega z open in tabs sem spregledal zaradi malenkost prekratke uporabe Safarija... sicer pa Morning Coffee doda možnost, da ti določene strani odpre samo ob določenih pogojih (npr. med dnevniki, vsak drugi dan, itd.), ampak bi lahko preklopil na Safari zaradi tega. RSS mi še zmeraj bolj diši FF način, isto glede najbolj obiskanih strani. Pa slovenščina, ki je Safari in OS X najbrž ne bosta doživela do 2056 (angleško povsem razumem, vendar je to zame osebno kar velik minus za os x na sploh).
Sicer pa najbrž tudi iz navajenosti na FF ne izvedem the big migration. 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Trebnje |
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 18.08.2009 06:57:32 |
|
Matraunk je napisal/a: |
Sicer pa najbrž tudi iz navajenosti na FF ne izvedem the big migration.  |
No evo to je pravi razlog  in seveda z tem ni nič narobe.... se spomnim da sem imel tudi sam težave oz. bolje rečeno zadržke, ko sem presedlal iz Linux-a na Mac OsX da sem se Safarija kar nekaj časa otepal...
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: radomlje |
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 18.08.2009 08:18:52 |
|
Sej ni važn: Firefox ali Safari, samo da ni treba Explorerja uporabljat
Drugače pa sam uporabljam Safari.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 18.08.2009 10:11:19 |
|
še moj glas za FF (predvsem zaradi kompatibilnosti)
glede hitrosti mi je vseeno, kateri se odpre prej saj ga praktično odpiram največ enkrat na teden. pa ne da ga ne bi uporabljal, maca enostavno ne ugašam. zgolj zapiram pokrov.
strinjam se, da safari izgleda precej bolj fancy ampak me moti precejšnja nekompatibilnost s stranmi ki jih obiskujem. tudi javascript JE hitrejši na safariju, ampak kaj ko povsod ne deluje, kot bi moral (pa ne rečem, da deluje narobe)
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Lavrica |
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 18.08.2009 10:26:07 |
|
blazo je napisal/a: | še moj glas za FF (predvsem zaradi kompatibilnosti)
glede hitrosti mi je vseeno, kateri se odpre prej saj ga praktično odpiram največ enkrat na teden. pa ne da ga ne bi uporabljal, maca enostavno ne ugašam. zgolj zapiram pokrov.
strinjam se, da safari izgleda precej bolj fancy ampak me moti precejšnja nekompatibilnost s stranmi ki jih obiskujem. tudi javascript JE hitrejši na safariju, ampak kaj ko povsod ne deluje, kot bi moral (pa ne rečem, da deluje narobe) |
Safari je opravil Acid 3 test s 100% kar pomeni, da izvaja JS tako kot mora. Največji problem je s stranmi, ki so delane za IE in niso niti 50% kompatibilne s standardi. Medtem ko FF še vedno ni opravil tega testa s 100% lahko še vedno prikazuje dosti več strani v "pravi" obliki kot pa Safari.
V osnovi uporabljam Safari. Če pa naletim na problematično stran, se poslužim FF ali Opere...
|
 |
Jablanator
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 18.08.2009 11:18:15 |
|
aco je napisal/a: | Sej ni važn: Firefox ali Safari, samo da ni treba Explorerja uporabljat
Drugače pa sam uporabljam Safari. |
Izjava dneva.... 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 18.08.2009 11:26:09 |
|
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 21.08.2009 22:27:34 |
|
IE? Disaster na celi črti.
FF sem uporabljal dokler sem biu na win- hvala bogu da me je izučilo da se tja ne vrnem
Safari me je pa cool, ker ma ravno tolk kolikor rabim. simple, fast, safe.
preizkusil bom pa chrome ko pride.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 21.08.2009 22:33:31 |
|
Sankos je napisal/a: | IE? Disaster na celi črti.
FF sem uporabljal dokler sem biu na win- hvala bogu da me je izučilo da se tja ne vrnem
Safari me je pa cool, ker ma ravno tolk kolikor rabim. simple, fast, safe.
preizkusil bom pa chrome ko pride. |
No ja, kar se varnosti tiče vedi, da je ravno Safari najbolj ranljiv del Applove programske opreme. 
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 21.08.2009 22:38:32 |
|
Se zavedam.
Ampak vseeno če primerjam winse in težave ki sem jih mel.... Safari zmaga.
|
 |
Jabček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #59 Objavljeno 24.08.2009 21:44:42 |
|
zdravo,
mene pa zamina ko si v v safariju 4.0.3 nastavim toolbar, mi po vsakem ponovnem zagonu leoparda, ko zaženem safari, toolbar ni nastavljen tako kot sem ga nastavil?
hvala
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #60 Objavljeno 24.08.2009 21:50:53 |
|
beno84 je napisal/a: | zdravo,
mene pa zamina ko si v v safariju 4.0.3 nastavim toolbar, mi po vsakem ponovnem zagonu leoparda, ko zaženem safari, toolbar ni nastavljen tako kot sem ga nastavil?
hvala |
greš v safari/view/show toolbar.
|
 |