iphone 3gs iz ZDA | |||||
Naj mi en prosim odgovori preko ZS pa lahko potem zbrišete tale post.. |
|||||
![]() |
|||||
ps: sem pa slišal da maš full ugodno na poljskem ebayu... celo 50 % ! lp |
|||||
![]() |
|||||
a poljaki tako radi kradejo parfume ali tako dobre ponaredke prodajajo? ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pozdravljeni,... sem si malo prebral tole temo in dejansko vidim da je precej nejasnosti glede nakupa iPhona v ZDA, zato bom par stvari pojasnil iz prve roke, namreč vračam se iz roadtripa po ZDA kjer sem obiskal 28 zveznih držav in praktično v vsaki sem šel v apple store z istimi uprašanji. KUPIT iPhone v ZDA se NE DA, zakaj, zato, ker če ga želiš kupit moraš podpisat pogodbo z At&t, kar pa je kot tuj državljan ne moreš. Je varijanta, da kupiš telefon tudi z tako imenovanim gift certifikatom ki stane mislim da cca 600 oz 700$, AMPAK zopet ko hočeš ta certifikat zamenjat v applestoru za iPhone, moraš ti njim posredovat informacijo kater At&t account imaš, s tem da ker si plačal polno ceno aparata, sepravi 600-700$, ti sicer ni potrebno sklepat pogodbe oz. uzpostavljat neke pogodbene vezave za določeno obdbobje, ampak neglede na to, potrebuješ vseeno svoj At&t account, kar pa ga seveda nimaš. Torej nakup telefona v ZDA je NEMOGOČ. Po mojih ugotovitvah, bi bila edina varianta za tiste, ki imajo prijatelje/sorodnike v ZDA in bi jih prosili če si pač oni odprejo At&t account in plačujejo naročnino in za vas potem vzamejo telefon, ampak tu se potem že pojavlja uprašanje smotrnosti tega dejanja, ker dejansko ne prihraniš nič, verjetno pride vse skupaj še dražje kot če v italiji daš 620EUR za telefon in je stvar rešena. Kakorkoli, če že nekako prideš do telefona recimo s sorodniki/znanci itd., so pač telefoni zaklenjeni in kaj je potrebno narediti da tak telefon lahko uporabljaš si preberite v ostalih temah, omenil bom pa kako je s servisom takega telefona. Če izvzamem to, da ko enkrat telefon na nedovoljen način odklene in s tem izgubiš garancijo, ampak recimo da ga restoraš in da dejansko prodajalca/serviserja prepričaš da ti ga servisirajo v garancijskem roku, se moraš zavedat, da boš telefon lahko servisiral samo v državi kjer si ga kupil. Kaj to pomeni v praksi in zakaj. Če kupiš telefon v ZDA ga boš lahko servisiral samo v ZDA, ker oni imajo tak policy, da če je servis neuspešen, v smislu da npr. serviser zaradi lastne napake telefon pokvari/onesposobi do take mere, da ti mora dati nov telefon, ti mora dat tak telefon (točno tak) kot je tvoj. Sepravi, če si ti kupil telefon v ZDA kjer prodajajo zaklenjene telefone in ga boš želel servisirat v italiji, ti bodo servisno storitev zavrnili, ker v primeru da ti uničijo telefon, bi dobil italijanski telefon (ki je odklenjen) kar pa nebi bilo fer, ker si ti dejansko prvotno kupil zaklenjenega v ZDA in obratno (to je bilo v mojem primeru). Sam sem kupil odklenjen telefon v Italiji in ko ti npr. poči šipca, ti je v ameriki ne smejo zamenjat, zato, ker v primeru da on pokvari polovico telefona (poškoduje matično ploščo ipd.), ti mora takoj dat nov telefon, in ker bi v ameriki potem jaz dobil telefon, ki bi bil zaklenjen dejansko na At&t, to nebi bilo fer, ker sem plačal dejansko za odklenjen telefon v Italiji. Uprašali me boste, zakaj ti ga pa pač ne odklenejo v ameriki????? Zato, ker pogodba med Applom in At&t-jem na ameriškem kontinentu preprečuje, da bi Apple lahko prodajal odklenjene telefone. Skratka, oni te zavrnejo na servisu in te pošljejo na servis v državo od kjer tvoj telefon izhaja. Kar se tiče mednarodne garancije ki jo tako radi omenjajo/te vsi po vrsti. Dejansko mednarodna garancija za iPhone ne obstaja, ker je tak policy glede servisov v posameznih državah. Tako da dejansko mednarodna garancija obstaja v teoriji in mogoče na papirju, v praksi pa NE. Glede na to, kar sem razložil zgoraj glede servisa, je mogoče edina varianta glede uveljavljanja "mednarodne" garancije ta, da npr. odklenjene telefone (italija,...) servisirajo npr. samo v skupini držav, kjer se tudi dejansko prodajajo odklenjeni telefoni (Belgija, Hong Kong,.........) nevem, tega dejstva nisem preveril, ampak mogoče da je tako. Skratka da povzamem, ne samo da telefona v ZDA, roko na srce ni možno kupiti, ampak je tako dejanje popoln nesmisel, zato ker dobiš zaklenjen telefon brez garancije, kar pa enostavno ni vredno zanemarljivega zneska ki bi ga prihranil (oz. ga na zgoraj navedena dejstva ne-bi prihranil). Po obisku vseh 28 zveznih držav in vseh mogočih apple storov, teden prej sem bil še v apple storu v Munchnu in v Londonu (zgodba je ista), sem sam sedel v avto in se odpeljav v trst po svoj iPhone 3gs 32gb za ceno 720EUR in se splača, ker ni lepšega kot lepo updejtat telefon, medtem ko se vsi ostali ukvarjajo z raznimi jailbreaki in podobnimi nesmisli. Verjemite da je vredno to kupit odklenjeno v italiji;) pa lep pozdrav |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Prav imaš, obstajajo razni shop-i z raznimi Turki in arabci in ljudmi narodov ki jih sploh ne poznam, samo vem da so bolj temne polti in zgledajo kot eni cigani in imaš občutek da te bojo nategnili, kar pravzaprav na koncu tudi te (razen če sploh ne greš v trgovino ![]() Da razjasnim še nekaj teh podrobnosti,... sam sem videl dva taka shop-a in iPhone3G je imel ceno cca 700-800$ iPhone 3GS pa okrog 1000$. Skratka že sami lahko takoj vidite, da je to popoln nesmisel, da bi dal toliko denarja za telefon, ki je povrhu zaklenjen in brez garancije. Za nas, ki imamo to srečo da živimo zraven države (Italije), kjer je k sreči policy tak da prodajajo odklenjene telefone, se take stvari ne splačajo. Taki shop-i so v ameriki predvsem namenjeni temu, da američani, ki si obupno želijo iPhone imajo pa že pogodbe z drugimi operaterji (npr. Verizon, T-mobile itn.), da si lahko za veliko denarja kupijo telefon ki jim je bolj všeč kot njihov smrdljiv Blackberry. Zdejle me zadovoljuje tudi dejstvo da je apple odprl applestore v Milanu v Italiji, ki je precej bližje kot pa prej edini v Rimu. Res je da je najbližji applestore za nas v Munchnu, ampak glede na dejstva ki sem jih prej navedel v zvezi z servisom telefona, ne grem niti spraševat nemcev, ker že vnaprej vem da me bodo poslali v Milano. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
pa je ta stran preverjena? je že kdo kupil kaj pri njih? Ker vidim, da je airport express iz 89$ na 49$ znižan in bi ga mogoče vzel |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
tako bom danes probal naredit eno naročilo za cca. 19 USD (remote) pa da vidim kako to potek. javim ko oz. če dobim. ![]() lpp |
|||||
![]() |
|||||
"Dear Luka, yes, we deliver Slovenia. These phones is original Apple items and officially unlocked. We are an official dealer. Best regard, Sam Support Manager www.Apple-Webshop.com" kaj pravite je za naročit kakšen ifonček ali dva... 332€ pride 3gs 32gb... kako pa je z davkom pa nevem... |
|||||
![]() |
|||||
to je po moje nenormalno ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Imajo napisano Dealer of the Year in Australia 2008 ![]() ![]() Pri MacBook Pro imajo napačno sliko.. iMac 27 ima sliko od starega Proja.. Amatersko narejena spletna stran itd.. |
|||||
![]() |
|||||
jaz razmišlam, da bi naročil airport express za 49$ če ga nebi dobil pa bi pač pozabil teh 33€ ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() Airport express stane 99$ in ni šans da ti ga prodajo za pol cene ob tem pa še oni nekaj zaslužijo. Zraven tega pa sem prepričan, da stane pošiljanje paketa iz Australije v Slovenijo preko DHL-a vsaj 30$ Oni pa ponujajo brezplačno poštnino.. Do the math ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Nebi glih rekel da je amaterska... Ampak nategovat naivneže je neki najlepšega ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Sem si pogledal na g-maps kje bi to blo, pa majo streetview. Se vam zdi, da dealer of the year ni viden iz ulice? Pol sem dal še search nearby: apple, pa sploh ne pokaže nobene z apple povezane lokacije v bližini: http://maps.google.com/maps?near=2%2F225+George+St,+Sydney+NSW+2000,+Australia&geocode=CWPO4MkmHMi1FUpM-_0dyj4DCQ&q=apple&f=l&sll=-33.862582,151.207626&sspn=0.006691,0.007961&ie=UTF8&z=15 Bom popoldne vprašal kolegico v Melbourne, če zna preverit verodostojnost te firme. |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
zelo bi bil vesel, da napišeš kako se bo končalo to s tem remote-om ![]() |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - iPhone od vsepovsod - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |