Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
i-phone servis (garancijska popravila)
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 11.08.2009 20:09:21
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
dave je napisal/a:
Jaz imam takole

iphone

Flek se je pojavil kmalu po nakupu (konec avgusta 2008), na začetku je bil čisto majhen, potem se je razširil, zdaj pa zgleda da ne raste več. Če ga pritisnem s prstom, se razširi, ko spustim se spet pomanjša. Kasneje se je pojavil še beli prah levo od fleka.
Načeloma pri normalni uporabi oboje ne moti, ker se zelo slabo vidi. Oboje je dobro vidno pri ugasnjenem ekranu in močni svetlobi.

Ker se mi garancija kmalu izteče, a mi bojo tole priznali kot garancijsko popravilo? Flek ni posledica kakšnega udarca ali kaj podobnega. Telefon je bil kupljen v Italiji v Media Worldu, imam račun in embalažo.

Zanima me kako si rešil!

Pošli mi ZS prosim.

LP Gregor
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 14.08.2009 08:05:59
da malo hijack-am post. Pozna kdo koga ki servisira iphone-e iz Maribora ali okolice?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 30.09.2009 21:28:48
Kako je že z jailbreakanimi in odklenjenimi iPhoni? Jaz imam namreč 3G s Hrvaške.
Ali v vsakem primeru (tudi, če je npr. le počeno ohišje) preverjajo software?
In kako se uspešno izogniti temu? Narediti navaden restore ali še kaj?
Kaj pa, če mi totalno zašteka in ni druge, kot, da ga nesem na servis, brez, da bi naredil prej restore?

LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 30.09.2009 21:39:21
Počeno ohišje se smatra za fizično poškodbo in ne spada pod garancijsko popravilo. Kar se tiče software-a pa je tako, da se ga skoraj vedno da spravit v delujoče in nejailbreakano stanje. Zna pa se zgodit da dobiš nazaj posodobljenega na najnovejši firmware in baseband - potem se lahko od odklepa kar posloviš.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 30.09.2009 21:41:37
alenbec je napisal/a:
Počeno ohišje se smatra za fizično poškodbo in ne spada pod garancijsko popravilo. Kar se tiče software-a pa je tako, da se ga skoraj vedno da spravit v delujoče in nejailbreakano stanje. Zna pa se zgodit da dobiš nazaj posodobljenega na najnovejši firmware in baseband - potem se lahko od odklepa kar posloviš.

če ima 3G se ga trenutno da odklenit neglede na to ker software ima
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 30.09.2009 21:43:45
sussi je napisal/a:
alenbec je napisal/a:

Laž oz. nevednost. Na OS 3.1 (z nadgrajenim basebandom) se ga ne da odkleniti.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 30.09.2009 21:44:41
sussi je napisal/a:
alenbec je napisal/a:

Si 100%?

Citiram:
If you are using a 3G iPhone with ultrasn0w and rely on ultrasn0w to obtain cellular service, then you should only upgrade to 3.1 with a PwnageTool created .ipsw.

Baseband 101

The ‘baseband’ is the generic nickname given to the internal components of the iPhone that handle the phone calls and Internet access. This ‘baseband’ is a tiny and unique independent computer system that runs inside your iPhone, it is separate to the main system that handles the applications (such as email and google maps) and it talks to the main part of the phone over an internal communications network. Think of it like a cable modem or other peripheral that is attached to your home PC that needs occasional updates. When a software update is released and presented to you within iTunes the baseband is sometimes updated (to fix bugs or add new features). The 3.1 update for the iPhone 3G contains such an update, so running the vanilla updater straight away with iTunes will reprogram and update the baseband.

Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 30.09.2009 21:47:34
potem pa se opravičujem za mojo nevednost ampak sem nekje zasledil, da se 3G 3.1 da jailbreakat, zgleda, da sem kaj narobe razumel.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 30.09.2009 21:50:12
Površno bereš. Da se ze jailbreakat. Ampak z nadgradnjo basebanda (tu ne mislim na firmware) na najnovejšo verzijo izgubiš možnost odklepa (verjetno za zmeraj).

Sicer pa sva malo zašla s teme.....
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 30.09.2009 23:03:19
Sam se kar nisem dobil odgovora... Smile
Ali so že komu komplicirali, ko je nesel iPhone v garancijsko popravilo (pustimo zdaj počena ohišja) in ga ni prej nič restoral? Sploh preverjajo to na servisu in v kakšnem primeru ne?

Pa še če se komu da - da ne bom preveč brskal - kje je Ljubljani najbližji servis - Trst, Graz ali je še kje bližje?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 01.10.2009 00:17:14
Seveda preverjajo.... ampak to je samo ena stvar. Če tvoj telefon še nikoli ni bil uradno aktiviran preko iTunes-a, sploh ni pod garancijo. To lahko ugotoviš tako, da tukaj vpišeš svojo serijsko številko: https://selfsolve.apple.com/GetWarranty.do
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 01.10.2009 07:03:26
adrenalyn je napisal/a:
Ali so že komu komplicirali, ko je nesel iPhone v garancijsko popravilo (pustimo zdaj počena ohišja) in ga ni prej nič restoral? Sploh preverjajo to na servisu in v kakšnem primeru ne?

Pa še če se komu da - da ne bom preveč brskal - kje je Ljubljani najbližji servis - Trst, Graz ali je še kje bližje?

Kot smo ze ugotavljali, garancijo upostevajo v tisti drzavi, kjer je iPhone kupljen ... seveda le v primeru, da je iPhone bil tudi uradno aktiviran ...

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 01.10.2009 07:07:44
Glede worldwide garancije smo tukaj debatirali >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=9282&postdays=0&postorder=asc&highlight=garanc%2A&start=100

Citiram:
Tako tudi pise v pogojih garancije...

http://www.apple.com/support/iphone/service/faq/#repair3

Can I get my iPhone serviced outside the country of purchase?
No, service for eligible repairs is only available in the country where your iPhone was originally purchased.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 01.10.2009 07:10:14
kako pa je zanesljiva vest o 24 mesečni garanciji za italijanske?

kaj je z garancijo v primeru, da je pod screenom prah (dva dokaj velika kosa!)? po forumih berem, da so jih menjavali - ampak samo v apple storih.
Jablanator

Jablanator

Kraj: GC/AUS
Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 05.10.2009 22:03:26
adrenalyn je napisal/a:

Meni je dva meseca star 3Gs ugašal med pogovori (popolnoma ugasnil) pa sem ga prejsnji teden po nasvetu s tega foruma nesel v BIP Computer v Trst. Prijazen prodajalec se mi je opravičil in povedal da nimajo več servisa...Ko sem vprasal kam se lahko obrnem mi je v roke potisnil en letak od Appla z tel. st. in navodili samo v It. Tudi glasek na drugi strani je govoril samo it., tko da...tema!

Potem sem dve uri taval po Trstu in v več trgovinah spraševal po servisu - neuspešno! Ko sem hotel že domov ugledam še TIM trgovino blizu "kanala", kjer so mi zadevo brez problema vzeli v popravilo. Čez dober teden me pokličejo in v soboto grem iskat. Povedo, da so naredli restore sistema in kr neki...
No sedaj po nekaj dneh se je napaka vrnila. Telefon spet veselo ugaša. Naredili niso nič, čeprav sem jim natančno opisal težavo (pisno v ital.jeziku) in jim tudi povedal, da sem popolni restore napravil že dvakrat...

Pri prevzemu sem popizdil in mu rekel, da to ni nič, pa je samo skomignil in rekel naj prinesem nazaj, če ne bo bolje. Evo, to je bila moja izkušnja z slovitim Italijanski servisom.
Jablanator

Jablanator

Kraj: GC/AUS
Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 07.10.2009 10:08:21
[quote="Aussie"]
adrenalyn je napisal/a:

Trst, Gorica....
Avstrija odpade, ker moraš tam kupit, če hočeš servis.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 10.11.2009 10:45:27
A lahko kdo napiše seznam servisov za iPhone (kjer ga brez problema vzamejo) najbližje meji s Slo? Telefon sem namreč kupil pred slabim mesecem v TIM (v Torriju) in po enem tednu ugotovil da je defekten jack za slušalke. Zdej se pa že dva tedna ukvarjam z iskanjem servisa.

V TIMu ga niso hotl poslat na servis. Iz Appla so mi pa na mejl odgovoril da morm za servis prvo klicat njihovo podporo, ki pa jo kakopak dobiš samo v Italiji.
Skratka rad bi nesel telefon direktno na servis in se ne ukvarjal z raznimi klici, mejli ipd.

Hvala!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 11.11.2009 00:29:42
IL TELEFONINO (TIM) - Piazza s'Antonio 6d - Trst
040/764858

Te pa opozarjam - samo 2 ženski znata angleško, in pa en moški tko-tko.
Pa zamori jim že prvič ko boš tam, da se ne boš 4x vračal tako kot jaz.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani