| rokec55 je napisal/a: |
| [ = alt + Š
] = alt + Đ |
hvala .. sj ne da sm use probal razn tega pomojm ampak ok.. :bonk:
| kje je @ in še ostali znaki na tipkovnici | |||||
hvala .. sj ne da sm use probal razn tega pomojm ampak ok.. :bonk: |
|||||
System Preferences -> Language & Text -> Input Sources -> obkljukaj "Keyboard & Character Viewer in se prepričaj, da imaš kljukico pri "Show Input in menu bar".
Klikni na ikono v menijski vrstici, ki se ti pojavi in izberi "Show Keyboard Viewer".
Prikazala se ti bo tipkovnica, kjer lahko vidiš, katere znake dobiš ob pritisku na razne kombinacije tipk Shift, Ctrl in Alt. ![]() |
|||||
hvala za tole :thumbsup:
|
|||||
Ali v Apple sistemu obstaja kakšna tipka, ki opravlja funkcijo DELETE v Win svetu?
Prosim, ne govorite mi o cmd + Backspace, ker niti približno ni isto. Pogrešam ga pri urejanju besedila, če bi želel nekatero stvar brisati v desni smeri (naprej) in na primer v Excelu, kjer bi želel zbrisati vsebino celic.. Hvala lepa _________________ DJ Nobo Dyy |
|||||
fn + backspace.
_________________ mbp late 2008 iPhone 4 ipad1 |
|||||
Too! Hvala ti!
_________________ DJ Nobo Dyy |
|||||
Živijo,
Morda se sliši neumno, vendar iščem simbol ' na tipkovnici. Uporabljam Mac OS X Snow Leopard. Kakšno kombinacijo tipk moram pritisniti, da ga napišem? Hvala za vse odgovore. |
|||||
če karkol ne najdeš, pejdi v system preferences/keyboard/keybord/imput sources/imput sources potem pa obkljukaj show imput menu in menu bar.
v meniju maš novo ikonci in klikni najo potem pa keyboard viewer, potem pa pritiskaj različne kombinacije shift, shift + ctrl, alt itd, in poišči znak ki ga iščeš. tvoj dotični je na slovenski tipkovnici shift + 7 ( ' ) aja snow leopard ma v keyboard meniju mejčkn drugač.. zgori ti je alanbec napisu kje se nahajajo imput sources. sploh pa ne vem zakaj sm še 1x pisu.. če ti je alanbec 5 postov pred tabo točno napisu kako in kaj.. |
|||||
Hvala. Shift + 7 deluje!
|
|||||
naslednič beri teme..
|
|||||
Evo, pa imamo nekaj zelo enostavnega -->
Download CheatSheet in bližnjice na tipkovnici so vedno pri roki. ![]() _________________ ...::: Puck0 :::... |
|||||
Alo kdo mogoče ve kako pobrišeš ta CheatSheet oziroma izklopiš karkoli že?
_________________ Apple Watch S10 iPhone 16 Pro Max Mac Mini M2 Pro Apple Airpods Pro |
|||||
Mi lahko nekdo pove kakšna je kombinacija tipk za: ` ker ga nikjer ne najdem..
_________________ ![]() |
|||||
Odvisno od tega, katero tipkovnico imas nastavljeno... Najbolje, ce zazenes Keyboard Viewer in vidis, kje jo imas ...
Torej ALT+[<>]
````````````````` |
|||||
oo hvala je tam ja
```` _________________ ![]() |
|||||
Ali mi lahko prosim nekdo razlozi kako do potence na stevilo? Dosti uporabljam funkcijo na kvadrat in na kubik.
Sem bolj kot ne nov v OS X okolju, uporabljam UK Layout in OS X 10.8.3 hvala |
|||||
Generalno gledano ni take moznosti...
V Pages recimo najprej oznacis besedilo, ki ga zelis dat na potenco (subscript) in nato pritisnes kombinacijo "CTRL"+"CMD"+"+" V Word 2011 pa najprej pritisnes kombinacijo "CTRL"+"=" in nato besedilo, za katerega zelis, da je subscript ... |
|||||
V wordu je tak gumb za podpis in nadpis
|
|||||
Hvala za odgovore!
Jah... Pisanje teh znakov v Mail-u, Skype, iMessage torej odpade... Ali obstaja kaksen pameten software, ki omogoca personalizacijo tipkovnice? |
|||||
mene pa zanima kako lahko kopiraš označeno besedilo
|
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |