Mac mini, nov model
|
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 23.05.2009 05:46:03 |
|
Tudi jaz lahko potrdim, da sam prepozna in spremeni. In tudi nastavitve zunanjega monitorja se ohranijo, ko ga naslednjič priklopiš.
Čeprav jaz ne bi zaprl MBPja, ker se lahko preveč segreje in s tem poškoduje tudi zaslon.
|
 |
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 23.05.2009 19:24:04 |
|
Mini je že doma  Zakon malček, hehe, ne morem se mu dovolj načuditi, lol. Pa še tišji je, kot moj PC v mirovanju  Prehod na Leoparda me zdaj malo heca, ampak iz minute v minuto gre bolje.
Še ena slikica:
PS: Hvala vsem za mnenja in vso pomoč pomoč pri odločitvi.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 24.05.2009 08:22:56 |
|
Kje si ga na koncu kupil? Pri EPLu?
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 24.05.2009 09:32:28 |
|
Kupil sem ga od kolega s foruma, ki mi je dal dobro ponudbo, bil je pa povsem nov, še zapakiran.
Sem prebiral poste o slovenskih prodajalcih in moram reči, da so, glede na moje iZkušnje v zadnjih dneh, res bolj tako-tako, ni nekega posebnega interesa za komunikacijo, no, pa da ne bom krivičen, še najbolj ustrežljivi so se mi zdeli v iStore v City parku (LJ), ko mi je prodajalec dal možnost, da lahko adapter za monitor prinesem nazaj (tudi že odpakiran), če kaj ne bo ok. Kar sicer spada pod pravila o varovanju potrošnika, vendar se mi, po pravici povedano, za takšne malenkosti sploh ne da izgubljati žicev. Povsem enak adapter sem potem dobil poleg minija in imam zdaj dva; glede na to, da tale mini očitno ne bo zadnji mac pri hiši, bom adapter kar obdržal
Še najbolj razočaran sem bil v iStyle (Gosposvetska, Lj), kjer sem kupil tipkovnico, ki je bila že tako cca 8 ojro dražja, kot na mimovrste, pa je še odpreti niso hoteli. Kjer je bik naj bo pa še štrik, saj se mi ni dalo letati naokoli in sem jo pač kupil, no, ampak če na tipkovnici slučajno ne bi bilo slovenskih znakov, bi bil pogovor uro kasneje nekoliko drugačen.
Za naprej bom pa že našel opcije; prijatelj, ki se ukvarja z designom ima cca 8 macov in vse ureja preko EPL-a in zelo dobro sodelujejo, vključno s super podporo, kot pravi, tako da so opcije odprte. Kot sem že rekel, ponudba je bila ustrezna, zato sem vzel tega in prav uživam  Ravno omenjeni prijatelj pa mi je, kot nagrado za "najpametnejšo potezo življenja" že obljubil six pack 
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 02.06.2009 21:07:39 |
|
Evo, po slabih dveh tednih se spet javljam in sicer gre z novim malčkom vse odlično in praktično brez bp, edino nečesa ne razumem in sicer, od trenutka, ko sem minija priklopil na router (Netgear) mi povezava vsak dan "freezne" vsaj enkrat, če ne večkrat. Glede na to, da je ruter prej s PC-jem vsaj leto dni deloval z mogoče nekaj resetiranji, je to zelooo nenavadno; ali je mogoče, da ima mac kaj veze s tem. Povezava je normalno kabelska. Prebiral sem forum a prav na to temo nisem našel ničesar. Za wireless razumem, ampak tole ... Kar se tiče sveta mrež sem precej na hladnem, zato raje malo povprašam. Uporabljam tudi transmisson (super app) za katerega pa sem bral, da zna sistem nekoliko zamajati, vendar se to pojavlja tudi ko je transmission popolnoma off.
PS: Mac rules
Lp
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 02.06.2009 21:32:29 |
|
Lohk poskušaš posodobiti firmware na routerju oz. prebrskat po forumih od Netgear-a, če imajo še kateri Mac uporabniki podobne težave. Ker ethernet kabel bi načeloma moral delovati tipi-topi. Mogoče bo kateri drug uporabnik kaj več vedel...
Malo sem pobrskal po tujih forumih. Nekateri pravijo, da včasih pomaga zamenjat ethernet kabel, ker naj bi določeni modeli minijev baje imeli težave z bol poceni kabli, čeprav se mi to zdi malo smešno, a vendar. Lohk poskusiš. Kaj pa wireless? Iste težave?
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 02.06.2009 21:46:47 |
|
Jaz bi preveril naslednje stvari:
1. Lahko je kabel fuč
2. Poizkusil bi dhcp manual address
3. Malo bi se poigral s system --> network --> advanced...
Če si vse zgoraj omenjeno že "predelal", obstaja še opcija, da ga povežeš preko wireless-a in če s tem problem izgine sta samo dve razlagi(fuč kabel oz. mrežna kartica).
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 02.06.2009 22:11:52 |
|
Hvala
Do sedaj še sploh nisem uporabljal wirelessa za maca in poročam, da se odziva precej bolje kot kabel ?! Hudo ... Takole na oko, vsaj še enkrat hitreje kot s kablom, hmmm. Problemov zaenkrat še nobenih, je pa hecno tole, ja 
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 03.06.2009 07:54:39 |
|
Problem se je spet pojavil, sedaj na wirelessu. Najprej se ne poveže na kakšno stran, potem nekam drugam se, čez nekaj časa se pa samo še povezuje. Vse skupaj pa se lahko zgodi po npr 5 urah, pol ure ali pa sploh ne. Mogoče ima pa težave T-2? Optika 10/10 Mbits. DL je pa vedno odličen, lahko traja tudi več ur na 1Mbs, pa nič ne zaštrika.
Ampak da se to začne ravno s priklopom maca ... Če ne gre drugače si bom omislil pa Time Capsule.
Fw updatea na Netgearu pa še nisem uspel izvesti, bom pa poizkusil takoj ko utegnem.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Domžale |
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 03.06.2009 08:10:22 |
|
Že leto in pol sem z svojim iMac-om priklopljen na medmrežje preko Wi-Fi omrežja in se mi ni zgodilo nič podobnega ... deluje že ves čas odlično.. spomnim se dne nakupa, ko sem vpisal SSID omrežja, se povezal ... in od takrat tudi ene težavice, tudi nastavitev nisem spreminjal (router ASUS).
Glede na to, da imaš optiko 10/10Mbit, bi DL lahko bil višji od 1Mbs.. mogoče imaš res bolj švoj router.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 03.06.2009 19:24:57 |
|
Von tarantulla je napisal/a: | Problem se je spet pojavil, sedaj na wirelessu. Najprej se ne poveže na kakšno stran, potem nekam drugam se, čez nekaj časa se pa samo še povezuje. Vse skupaj pa se lahko zgodi po npr 5 urah, pol ure ali pa sploh ne. Mogoče ima pa težave T-2? Optika 10/10 Mbits. DL je pa vedno odličen, lahko traja tudi več ur na 1Mbs, pa nič ne zaštrika.
Ampak da se to začne ravno s priklopom maca ... Če ne gre drugače si bom omislil pa Time Capsule.
Fw updatea na Netgearu pa še nisem uspel izvesti, bom pa poizkusil takoj ko utegnem. |
Hm, mogoče je res problem na routerju, ker nekateri starejši modeli ne ravno dobro prebavljajo "optičnih" hitrosti. Kdaj pa si optiko dobil? Pred Mac-om? Se je težava pojavila pred tem ali šele, ko si maca dobil? Lohk poskusiš z novim routerjem. prej bi jaz poskusil si ga sposodit od kakega prijatelja in ga en dan testirat, da vidiš, če težava res ni na routerju. Pa firmware poskusi posodobit, mogoče bo pomagalo. Lohk pa tudi uveljavljaš garancijo na miniju, če se izkaže, da je on problematičen. Navsezadnje tudi Apple ni popoln. :p
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 03.06.2009 23:07:37 |
|
Evo, danes sem ga priklopil še direktno na T-2 router ali switch, saj niti ne znam prav povedati (sorry), pa je bilo enako. Glede na to, da uporabljam Safari 4 beta, sem pomislil, da gre za bug v sw in inštaliral še firefox, ki je na pc-u zmeraj delal bp, no, pa se je začelo pojavljati enako.
Danes sem o tem problemu govoril tudi z našim IT-jevcem in mi je dejal, da problem najverjetneje ni na strani Maca, v smislu hardwarea, saj sta Lan in Wi-Fi ločeni enoti, tako da mora biti problem najverjetneje drugje. Sedaj sem odstranil in na novo inštaliral Safari 4 beta in upam na najboljše, aja, pa še kabel sem zamenjal. Povezava pa je direkt na T-2. Menda bo bolje, ker mi tole ni ravno ok 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 04.06.2009 12:16:50 |
|
Zelo sumljivo...
Lahko poskusiš resetirat PRAM in SMC, pa si inštalirat Onyx in malo popucat cacheje ipd., čeprav se mi zdi čudno, ker je mini nov.
Edino kar bi ti po tem ostalo je, da poskušaš na novo namestit OS X. Če se težava še pojavlja, uveljavljaj garancijo.
@opeter ali drugi lastniki novih minijev: Ma še kdo podobne težave? Boste verjetno bolj vedeli kot mi, ki imamo druge Mac-e... (sam si lastim Macbook Pro)
Nazadnje urejal/a Blackrider Čet 04. Jun 2009 13:07; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 04.06.2009 12:21:11 |
|
Blackrider, trenutno nimam minija, načrtujem pa nakup kmalu. Na starem miniju teh težav ni bilo (MacOS X 10.5.6)
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 04.06.2009 13:08:13 |
|
opeter je napisal/a: | Blackrider, trenutno nimam minija, načrtujem pa nakup kmalu. Na starem miniju teh težav ni bilo (MacOS X 10.5.6) |
Aja. Nevem zakaj se imel v spominu, da si ga že kupil... Pol je Mitja tisti, ki ga že ima doma?
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 04.06.2009 13:13:01 |
|
Blackrider je napisal/a: | Aja. Nevem zakaj se imel v spominu, da si ga že kupil... Pol je Mitja tisti, ki ga že ima doma? |
Jep. V eni temi je dodal sliko, ko ima minija zraven svojega LCD TV/plazma... no v glavnem, ja, Mitja ima.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 04.06.2009 13:18:10 |
|
opeter je napisal/a: | Blackrider je napisal/a: | Aja. Nevem zakaj se imel v spominu, da si ga že kupil... Pol je Mitja tisti, ki ga že ima doma? |
Jep. V eni temi je dodal sliko, ko ima minija zraven svojega LCD TV/plazma... no v glavnem, ja, Mitja ima. |
Jp
Zdaj je na njem še drugi (oz. prvi) zaslon - to pa je Samsung 2343BW. Super deluje.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 04.06.2009 13:49:51 |
|
Von tarantulla je napisal/a: | Evo, danes sem ga priklopil še direktno na T-2 router ali switch, saj niti ne znam prav povedati (sorry), pa je bilo enako. Glede na to, da uporabljam Safari 4 beta, sem pomislil, da gre za bug v sw in inštaliral še firefox, ki je na pc-u zmeraj delal bp, no, pa se je začelo pojavljati enako.
Danes sem o tem problemu govoril tudi z našim IT-jevcem in mi je dejal, da problem najverjetneje ni na strani Maca, v smislu hardwarea, saj sta Lan in Wi-Fi ločeni enoti, tako da mora biti problem najverjetneje drugje. Sedaj sem odstranil in na novo inštaliral Safari 4 beta in upam na najboljše, aja, pa še kabel sem zamenjal. Povezava pa je direkt na T-2. Menda bo bolje, ker mi tole ni ravno ok  |
Si poizkusil z drugim kablom in direkt v switch od optike?
ps. switch od optike se imenuje Milan 
|
 |
Jabuček
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 04.06.2009 13:57:42 |
|
Update  včeraj na novo inštaliran Safari 4 beta ter zamenjan patch kabel; baje danes celo dopoldne ni bilo nobenih težav. Še vedno priklopljen direktno na T-2 alles-in-eniem-optika-300 in/out-whatever kišto in ne na router. Včasih, govorim na splošno, se tudi TV signal seseda, tako da ima najbrž lahko tudi to kaj zraven, nisem pa zasledil nič o tem, da bi imel T-2 v teh dneh kakšne težave. Če tole ostane ok kot je, potem sta na tapeti osumljenca zaenkrat beta Safari ali kabel
Edit: Hvala Iaku, sva istočasno pisala post, torej je ta kišta Milan 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 04.06.2009 14:05:34 |
|
si preveril kaj T-2 obvestila? to sem zasledil na njihovi strani ...
Nadgradnja optičnih stikal MiLAN
Zaradi nadgradnje programske opreme stikal MiLAN, bo med 18.5 in 18.6. prišlo do enkratne krajše (do 5-minutne) prekinitve pri vseh uporabnikih, ki do storitev dostopajo prek optike (FTTH).
|
 |