Quit s klikom na križec ... how?
|
Jabukspešl
Kraj: delta quadrant of the galaxy |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 06.02.2009 18:41:20 |
|
meni pa je prav kul da je takšen sistem.Upam da bo križec vedno hide opcija in ne kill,kot na Winsih.Določeni programi,ki pa niso tako pomembni in se hitro zaganjajo pa naj imajo kill opcijo.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: blizu |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 06.02.2009 20:47:20 |
|
Blackrider je napisal/a: | DejanX je napisal/a: | Blackrider je napisal/a: | To da se eni programi ugašajo z križcem, drugi pa ne je rahlo odstopanje od GUI standardov, ki jih ima Apple. Pač, niso popolni. Se more človek navadit. Ni druge. |
Zakaj se pa potem iLife ne drži teh pravil? Recimo iWeb zapreš s klikom na križec.
Drugače pa za Quit uporabljajte cmd + Q, za zapiranje trenutnega okna/taba pa cmd + W. |
Saj sem tel povedat, da še sami programi od Appla se ne vedno držijo teh pravil. Poglej samo System Preferences in npr. QuickTime. Zapreš prvega s križcem se ugasne, QT p bo zaprl samo okno, program bo še laufal. Bilo bi fajn, če bi to zadevo malo poenotli, naj križec samo zapre okno nič drugega. |
Mogoče si res edini, ki me razume. Sploh ne gre za to, da me to totalno moti, vendar doslednost pri tem ne bi bila odveč.
Pa sem mislil, če že ni tako, da bi sam nastavil, da bi bilo tako dosledno, kot želim.
Simple kot Apple!
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 06.02.2009 21:04:58 |
|
muse je napisal/a: | Blackrider je napisal/a: | DejanX je napisal/a: | Blackrider je napisal/a: | To da se eni programi ugašajo z križcem, drugi pa ne je rahlo odstopanje od GUI standardov, ki jih ima Apple. Pač, niso popolni. Se more človek navadit. Ni druge. |
Zakaj se pa potem iLife ne drži teh pravil? Recimo iWeb zapreš s klikom na križec.
Drugače pa za Quit uporabljajte cmd + Q, za zapiranje trenutnega okna/taba pa cmd + W. |
Saj sem tel povedat, da še sami programi od Appla se ne vedno držijo teh pravil. Poglej samo System Preferences in npr. QuickTime. Zapreš prvega s križcem se ugasne, QT p bo zaprl samo okno, program bo še laufal. Bilo bi fajn, če bi to zadevo malo poenotli, naj križec samo zapre okno nič drugega. |
Mogoče si res edini, ki me razume. Sploh ne gre za to, da me to totalno moti, vendar doslednost pri tem ne bi bila odveč.
Pa sem mislil, če že ni tako, da bi sam nastavil, da bi bilo tako dosledno, kot želim.
Simple kot Apple! |
Saj je simpl...
Glej z uporabniškega stališča....
Programe katere nucas (recimo Safari) je dobro imeti celi čas prižgane - ker pač ko rabiš se ti hitro zažene.
System preferences, pa nastaviš pa je mir. Več ne nucaš. In se lahko zadeva ugasne.
Meni je ta logika na roko pisana.
Sicer pa uporabljaj tipkovnico, kot so že napisali, ter expose.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 06.02.2009 22:03:31 |
|
sasok je napisal/a: | Kot so že nekateri pred mano napisali.
+ Q = quit.
+ W = zapre samo trenutno aktivno okno, oz. tab.
Dobro je, če se to dvoje navadiš uporabljat. |
Sem imel na začetku OSX kariere isto težavo kot muse, potem pa zgruntal, da je to daleč najlažja rešitev. Zdaj pravzaprav ne vem, kako bi brez ...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 07.02.2009 11:30:14 |
|
Glede držanja teh pravil, kaj naredi križec, so po mojem mnenju kar prav naredili.
Programi, ki imajo lahko naenkrat odprto največ eno okno, se s pritiskom na križec zaprejo.
To so recimo System Preferences, iPhoto, iMovie.
Pri programih, ki imajo lahko več kot eno odprto okno, pa se samo trenutno zapre.
Recimo: System Profiler, Terminal, Keynote, Pages, Numbers, iCal, iTunes, Mail, Safari, Finder, ...
Si predstavljate, kaj bi bilo, če bi lahko s klikom na križec zaprli Mail? Potem bi to okno morali vedno imeti odprto, saj v nasprotnem primeru ne bi dobivali nove pošte.
Isto kot pri iChat.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 09.09.2011 15:00:31 Zapiranje aplikacij - težava |
|
V meniju aplikacij kjer lahko povečaš, minimiraš in zapreš aplikacije (x _ +) nastaja težava ko želim aplikacijo zapreti, pojavi se tudi ko želim zapreti kakšen zavihtek. Ko stisnem krat se nič ne naredi.. Lahko več krat stisnem ampak se nič ne naredi, potem morem več krat pritisniti kje drugje po aplikaciji potem spet poskusiti in to toliko krat ponoviti, da se potem aplikacija le zapre.
Včasih takoj deluje, včasih morem enkrat kam drugam stisnet, včasih pa že norim zraven..
To mi dela in na miški, ki jo imam priklopljeno kot na tuchpadu(tko, da ni miška kriva).
Nikjer nisem zasledil, da bi kdo imel takšno težavo..
Prosim za pomoč.
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 09.09.2011 15:08:00 |
|
Hm.. nekaj mi ni čisto jasno.. a ti okna sploh noče zapreti ali programa? Ker če je slednje, je potem OK. Ker z x-em zapreš samo okno aplikacije, ne pa tudi aplikacije same. Da zapreš aplikacijo, moraš v meni aplikacije in nato klikneš na Quit ali pa pritisneš tipki cmd + q.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 09.09.2011 20:17:02 |
|
okna mi ne zapre.. (pa tud enako pri zavihtkih v firefoxu pa to)
Kraj: Koper |
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 17.09.2011 10:27:43 |
|
Reštartaj računalnik
_________________ Macbook Pro 13" 2011, 2.3 i5, 320 GB
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 29.09.2011 21:00:24 |
|
SuperBad je napisal/a: | Reštartaj računalnik |
ne pomaga..
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 29.09.2011 21:57:33 |
|
meni isto, sicer redko, ponavadi ko prvič ne zadanem x-a, potem nacilam in ne gre preden ne kliknem vmes drugje
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 30.09.2011 14:33:08 |
|
aparat je napisal/a: | meni isto, sicer redko, ponavadi ko prvič ne zadanem x-a, potem nacilam in ne gre preden ne kliknem vmes drugje |
ja ful anoying..
Ker mam SL upam, da ko nadgradim na Liona, da bo to izginlo..
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 30.09.2011 14:54:54 |
|
Meni isto. Imam Liona updajtanga ampak je malo boljše vendar se še dogaja predvsem pri aplikacijah, ki jih ni razvil apple, ampak tudi safari mi to dela. Če imaš mogoče instaliran better touch tool ti priporočam da ga updajtaš pa tu pa tam restartaš, drugače bi pa bil vesel rešitve  Zelo rado se to dogaja ko imaš odprtih več oken, ampak to ne bi smelo imeti vpliva.
|
 |