Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Bi lahko Ipod touch postal mini računalnik?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 12.01.2009 21:19:22
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
"Se vidi da si windows uporabnik, pa da bi rad neki kljuval pa popupe gledal pa reševal težave, ki sploh niso potrebne(oprosti ker sem tako dirkten)."

Hm, da iTunes na windowsih privzeto nima omogočenega "povleci-spusti", to je težava ki se jo splača rešit naprimer.

Da ne morem na drugem računalniku ničesar storit z predvajalom dokler ni gor nameščen iTunes je tudi pomankljivost za windows uporabnike. Mogoče malce neumno s strani appla glede na to da je večina odjemalcev na windows-based mašinah.

Sicer pa dovolj offtopica, povejte na kak način se potem touchu da vstavit slike, če je treba vse preko iTunesa zrihtat, ker ta nima mape ala "pistures" ima pa za vse ostalo?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 12.01.2009 22:19:28
Drugače pa se mi to z iTunesi zdi dobra poteza s strani Appla. Tako se vsaj predstavlja na nek način tudi drugim uporabnikom. Sicer pa... Zakaj pa ne, če lahko ? Uporabnik iPoda skoraj nima druge možnosti, vidi, kako super program je iTunes in se mogoče navduši nad macom in zapusti windowse.

Za slike.. Wink

Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 12.01.2009 22:29:58
Aha nimam še tega razdelka, ker moj touch še počiva v trgovini Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 13.01.2009 14:54:53
Meni pa iTunsi na windowsih niti slučajno niso preveč všeč. Nekako se ne skladajo z vsem skupaj, še posebej ko jih potem vidiš na Macu v vsej njihovi  mogočnosti. Smile
Saj drugačni niso prav veliko, samo tisto windows font in pa menu bar na iTunsih samih je pa jako grda zadeva. - v primerjavi z Mac iTunsi.

Sem tečen ja... Laughing
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 13.01.2009 15:17:22
blaster je napisal/a:
Meni pa iTunsi na windowsih niti slučajno niso preveč všeč. Nekako se ne skladajo z vsem skupaj, še posebej ko jih potem vidiš na Macu v vsej njihovi  mogočnosti. Smile
Saj drugačni niso prav veliko, samo tisto windows font in pa menu bar na iTunsih samih je pa jako grda zadeva. - v primerjavi z Mac iTunsi.

Sem tečen ja... Laughing

I feel you there, bro.

LP
-J
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 14.01.2009 17:20:02
Evo ravnokar prinesel domov toucha 32GB. Zaenkrat ima samo eno pomankljivost, preveč lepo je zapakiran =) Bom čez pol ure ga odpru Laughing
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 14.01.2009 17:27:10
Pomelund je napisal/a:
Evo ravnokar prinesel domov toucha 32GB. Zaenkrat ima samo eno pomankljivost, preveč lepo je zapakiran =) Bom čez pol ure ga odpru Laughing

Že je not padu. Ajoj. Buhpomagej.

Laughing Laughing

Joke. Všeč ti bo, uživaj.

LP
-J
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 14.01.2009 18:20:55
Hm... Kolk časa pa je treba tole napravco filat prvič? Ker mi že po dobre pol ure kaže da je polna!?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 14.01.2009 20:22:50
Če piše da je polno, pol je polno. Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 14.01.2009 20:28:14
Povejte mi samo še kak si naj ustvarim račun, ko ste rekli da se "predstavim" kot američan da bom lahko prenašal iz iTunes fajle. Ker tudi free aplikacije hočejo ta račun na iTunesu, jst pa nobene take kartice nimam, edin študentske Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 14.01.2009 20:54:13
Pomelund je napisal/a:
Povejte mi samo še kak si naj ustvarim račun, ko ste rekli da se "predstavim" kot američan da bom lahko prenašal iz iTunes fajle. Ker tudi free aplikacije hočejo ta račun na iTunesu, jst pa nobene take kartice nimam, edin študentske Smile

Poglej v ultimativni temi v mapi iphone
Tam je zlo nazorno nakazano
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 14.01.2009 21:33:55
Povejte mi še sledeče:

1) ko ga dam v mirovanje, ali je to ta čas v katerem zdrži 36ur, ali je mirovanje skoraj tko kt bi ga ugasnu - se pravi če ga recimo 5 ur ne mislim uporabljat, pa ga dam v mirovanje?

2) Ko maš recimo odprto več stvari, npr. mail, safari, wi-fi,.... kako bi jst zaprl recimo določene aplikacije, ali se le-te avtomatsko same zaprejo ko pritisnem gumb home?

3) A glavno namizje so ikone s programi, ali je glavno namizje tisto kjer si lahko nastaviš wallpaper (ker le-ta se pojavi samo takrat ko izpiše "slide to unlock")?

4) Ali so tisti štumfki od Appla OK za toucha, mislim ker so precej ozki?

5) Wi-Fi je treba ročno ugašat ko ga recimo touch zazna in se poveže gor samodejno - a mi to kej odjemlje baterije? Ali mi jo samo ko sm v Safariju?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 14.01.2009 22:27:39
Še bolj me zanima kje sem se zaj**** pri registraciji, vse sem naredil kot je bilo to objavljeno v temi o iphonu. Mi že pošljejo link na mail, kliknem link, se mi odpre iTunes, se probam notr vpisat in javi da še nisem potrdil avtentičnosti, s klikom na link na mejlu, ćeprov sem ga kliknu že 10x. Ima kdo kakšno rešitev?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 14.01.2009 22:58:11
Pomelund je napisal/a:
Povejte mi še sledeče:

1) ko ga dam v mirovanje, ali je to ta čas v katerem zdrži 36ur, ali je mirovanje skoraj tko kt bi ga ugasnu - se pravi če ga recimo 5 ur ne mislim uporabljat, pa ga dam v mirovanje?

2) Ko maš recimo odprto več stvari, npr. mail, safari, wi-fi,.... kako bi jst zaprl recimo določene aplikacije, ali se le-te avtomatsko same zaprejo ko pritisnem gumb home?

3) A glavno namizje so ikone s programi, ali je glavno namizje tisto kjer si lahko nastaviš wallpaper (ker le-ta se pojavi samo takrat ko izpiše "slide to unlock")?

4) Ali so tisti štumfki od Appla OK za toucha, mislim ker so precej ozki?

5) Wi-Fi je treba ročno ugašat ko ga recimo touch zazna in se poveže gor samodejno - a mi to kej odjemlje baterije? Ali mi jo samo ko sm v Safariju?

1. Jaz ga imam vedno v mirovanju (tudi čez noč) - kuri skoraj nič oz. zanemarljivo malo. Ugašat je brezveze, ker prihraniš približno enako kot če ga imaš v mirovanju - da se še enkrat zažene pokuri kar veliko baterije.

2. Načeloma se dokonca zaprejo s pritiskom na home button. Lhako tudi držiš malo dlje... 5s, 10s potem se 100%

3. glavno namizje je mišljeno tisto z ikonami, ja. "Home screen". Tisto drugo je "Lock Screen".

4. za štumfe na vem... Rolling Eyes

5. Jaz imam skos prižgano, povezovanje nevem če jemlje prav veliko... bolj kuri baterijo surfanje in downloadanje. Lahko tudi izklopiš če ti res zmanjkuje baterije.

dodatno 6. čim prej zaščiti zadnjo kovinsko stran ipoda, ker drugače se ti bo spraskala - ob vsakem dotiku z mizo recimo se že kakšna praskica pojavi. Potem si pa močno nezadovoljen. Confused
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 15.01.2009 08:29:18
Hvala za nasvet, bom danes vzel invisibleshield pa ga dal na zadnjo stran.

In še enkrat en velik LOL, računa za iTunes mi nikakor ni uspel potrdit. Ko se mi je že skor čist strgal, sem probal še v IE (namesto v FF) in evo stvar je delala takoj, prej pa v FF sem vsaj 20x kliknu na link pa nič. Cool
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 16.01.2009 20:18:50
Je že kdo nameščal invisibleshield na toucha 2g? Kako bi to zadevo najbolj optimalno gor spravu je kak trik? Kolega me je opozoru da rabim nabrusit živce, namreč on je centriral vse v nulo in mu navrhu se nikakor ni poklapal, v kotu sta se mu posamezna vogala stikala in zato se ni dober prilegal, nakar je še parkrat dol snel in ponovu vajo in baje naletu na isti problem, pol pa vrgu vse skup v smeti Laughing Sprašujem ker 20€ ni mal dnarja da bi še jst tkole loterijo igral.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 18.01.2009 12:09:22
ipod touch
Že dolgo razmislam o nabavi ipoda toucha pa me zanima kje se ga najbol splaca kupt gledu sm na apple strani pa ce sem prav videl je pisalo garancija 12 mesecev a ni to mal malo ..pa kje je najcenejsi 8 gb seveda ?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 18.01.2009 12:11:40
Evo po parih dneh uporabe:

1) štumfi pašejo oz. touch paše v štumfe - preverjeno
2) invisible shield je pain in the ass za nameščat, zajebaval sem se z njim pol ure, nakar je uspel, se je pa zarad uporabe fena na robovih nabral prah, ki se je elegantno zalepil za rob in zdej zgleda svinjsko grdo in nagubano po robovih, tako da sem 20€ vrgu čez oken - obstaja kakšna lažja za namestit in lepša zaščita za zadnji del naprave?
3) to da se na njem pozna vsak dotik mi najbrš ni treba povdarjat
4) aplikacij je sicer malo morje, vendar so brezplačne kot nalašč zmerjaj najbolj neuporabne in same sebi namen
5) UI je tog in ne dopušča nič, ampak res nič prilagajanja - OK premikanje ikon ne smatram kot neko hudo prilagoditev
6) baterijo kuri kot za stavo, 2 nadaljevanki (cca. 50min) in že upade avtonomija za 30%!
7) gumbi so po eni strani pretrdi, če se jih rahlo dotakneš pa pleše vzpodi
8 ) sledenje nagibu ni čist tekoče, sploh se vid to pri gledanju filmov, ko plejer spet pokonc postaviš in zatem spet počes se mi je že parkrat zgodil da sliko obrne za 180 stopinj, tko da moreš pol predvajalnik rotirat še za 180.
9) beda so tut slušalke, kar je spet dodaten strošek če želiš met dober zvok, sploh sucks ker ima apple v ponudbi in-ear slušalke ki so samo 5€ dražje od tega kar prilaga v paket
10) opazil sem tut da če sam dodajaš coverflowe za pesmi, se zgodi da jih iTunes pomeša med sabo in pol je tko tut na touchu, tko da če maš kak komad za katerga se ne ve kak je naslov albuma, mu doda zdraven kar sliko od albuma pred njim.
11) budilka, pdf reader je kje na voljo med aplikacijami?
12) reklame tako sijajno opisujejo kako se da igrat super gor igre, out-of-box pa zadeva sploh nobene igre nima nameščene, dobre igre pa spet stanejo v njihovi trgovini
....

Napišite malo katere so vam kul aplikacije da vidim kaj vse zmore touch, ker zaenkrat me je po začetnem navdušenju razočaral in če ne bo kmalu zunaj JB-ka ki na papirju obljublja da iztisne iz plejerja maximum ga bom vrnu nazaj v trgovino, ker ni vreden niti 200€ za 8GB verzijo, kaj šele 400€ za 32GB.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 18.01.2009 12:17:22
Pomelund je napisal/a:
Evo po parih dneh uporabe:

1) štumfi pašejo oz. touch paše v štumfe - preverjeno
2) invisible shield je pain in the ass za nameščat, zajebaval sem se z njim pol ure, nakar je uspel, se je pa zarad uporabe fena na robovih nabral prah, ki se je elegantno zalepil za rob in zdej zgleda svinjsko grdo in nagubano po robovih, tako da sem 20€ vrgu čez oken - obstaja kakšna lažja za namestit in lepša zaščita za zadnji del naprave?
3) to da se na njem pozna vsak dotik mi najbrš ni treba povdarjat
4) aplikacij je sicer malo morje, vendar so brezplačne kot nalašč zmerjaj najbolj neuporabne in same sebi namen
5) UI je tog in ne dopušča nič, ampak res nič prilagajanja - OK premikanje ikon ne smatram kot neko hudo prilagoditev
6) baterijo kuri kot za stavo, 2 nadaljevanki (cca. 50min) in že upade avtonomija za 30%!
7) gumbi so po eni strani pretrdi, če se jih rahlo dotakneš pa pleše vzpodi
8 ) sledenje nagibu ni čist tekoče, sploh se vid to pri gledanju filmov, ko plejer spet pokonc postaviš in zatem spet počes se mi je že parkrat zgodil da sliko obrne za 180 stopinj, tko da moreš pol predvajalnik rotirat še za 180.
9) beda so tut slušalke, kar je spet dodaten strošek če želiš met dober zvok, sploh sucks ker ima apple v ponudbi in-ear slušalke ki so samo 5€ dražje od tega kar prilaga v paket
10) opazil sem tut da če sam dodajaš coverflowe za pesmi, se zgodi da jih iTunes pomeša med sabo in pol je tko tut na touchu, tko da če maš kak komad za katerga se ne ve kak je naslov albuma, mu doda zdraven kar sliko od albuma pred njim.
11) budilka, pdf reader je kje na voljo med aplikacijami?
12) reklame tako sijajno opisujejo kako se da igrat super gor igre, out-of-box pa zadeva sploh nobene igre nima nameščene, dobre igre pa spet stanejo v njihovi trgovini
....

Napišite malo katere so vam kul aplikacije da vidim kaj vse zmore touch, ker zaenkrat me je po začetnem navdušenju razočaral in če ne bo kmalu zunaj JB-ka ki na papirju obljublja da iztisne iz plejerja maximum ga bom vrnu nazaj v trgovino, ker ni vreden niti 200€ za 8GB verzijo, kaj šele 400€ za 32GB.

Ti pa si res začetnik. Niti 0.5% se ne zavedaš, kaj ta stvar zmore.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 18.01.2009 12:19:13
Sej zato pa napišem kar me teži, da tisti ki uporabljate to stvar napišete kaj se vse da, ker tole do zdej je zame 0 (nula z besedo). Ali vsaj linkate kako stran kjer se jasno da videt kaj se vse da in kaj ne.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani