fake iphone nateg pri nakupu | |||||||||
Samo vzemi v zakup vsa sranja, ki jih prinaša tak posel. Sem pravkar bežno zasledil na FB ju da nekdo prodaja dva iphona 15 pro max se mi zdi je pa pisalo da sta full dobra ponaredka. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
če bi poznal mojo zgodbo in poznal mene nebi to govoril. ne ocenjuj človeka po platnicah. Lahko se pa če boš kdaj v kočevju ustaviš, dam za pivo. pa boš potem mislil drugače. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
@Elvis nič slabega nisem hotu sam res ti ne privoščim takih scen nič drugega jebeš te telefone pa nadaljno prodajo danes stem kaj zaslužit je že skoraj misija nemogoče preveč je nategunov in neiskrenih ljudi brez veze. Jaz v Kočevje sploh ne upam en je pri nas začel delat pa pravi, da je v Kočevju tok ciganov in narkomanov in kriminalcev da sem reku bom kar preskočil. ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Trudim se bit ljudina, če prav je težko k sami primitivci sam ne kle gor na splošno. Pa sej codeguru je ok guy ni panike jebiga vsak se trudi po svoje. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Če bi se policija lotevala takih in drugčnih problemov bi bankrotirala v enem dnevu. Kot posameznik, verjetno niti dokazat ne moreš da nisi ti tisti k je zamenal ... poznam primer ko je kupec dal skale v škaktlo in hotu prodajalca nategnt kao da ga je nategnu.. Če ne preveriš oziroma se prepričas na licu mesta si si čisto sam kriv in noben policaj. _________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =) Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop! |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Ja lej sej ne obsojam nobenega. Sem samo vprasal ce je ze kdo imel podoben primer. In popolnoma nic drugega. Pa tudi res nisem vprasal kaj bi lahko naredil ob samem nakupu. Pustimo ta ČE. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Ok če izpustimo ČE, kako potem naprej ?.. poglej si tiste linke in boš videl da ljudje nič ne "skrivajo" in zato so se lahk povezal in šli dalje medtem ko pa v tvojem primeru noben neve dobesedno nič razen to da si bil nategnjen . Nekdo ti je rekel kako izgleda škatla, fake iphone spet nisi povedal nič... reku si, da si bil na policiji in da dec ni mel vole kar je po eni strani logičn. Verjetno bo pa zadeva drugačna če se vas več najde ampak potem boš mogu več povedat ker verjetno nisi prvi in zadni. _________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =) Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop! |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Sedaj si pa predstavljaj, da ti prodajaš nov zapakiran iphone... pride nekdo in želi, da mu odpres embalažo, ker bi rad pogledal, če je fake ali ni. A bi mu odprl škatlo? Ta 'kupec', se potem odloči, da ne bo kupil telefona, ker je po njegovem kao fake. Na koga se boš potem jezil, ker nimaš več novega, zapakiranega telefona? Ni to tako preprosto kot si eni predstavljate. Za goljufijo bi pa morala bit malo bolj konkretna kazen, ne pa da se reče ehhh... tako je potem tudi za veliko več stvari, ker pač rečemo ehhh. Policija je pa tudi zato, da lovi kurje in ostale tatove, goljufe. Ne pa da se nekomu tam ne da. Zato pa smo kjer smo. V kolikor bi bil prijatelj od policaja bi zagotovo bila zgodba malo drugačna. Je pa logično, da vsakega nateguna ne morejo obravnavat in lovit. Ker se pa niti ne potrudijo potrudit smo pač kjer smo. Dejansko se v naši državi zločin izplača, glede na videno skozi leta. Žal. Lahko se pa nategnjeni oz oškodovani sami organizirajo, bi verjetno hitro imeli divji zahod. Potem pa spet ne bo OK. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
povedano kot je treba. ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
To pa da kupuješ preko FB je tveganje tako, da moraš sam vedet da je možnost 50% da te bo nekdo nategnil. Nimaš nobenega zavarovanja. Prišparaš 100 evrov potem pa zgubiš jurija. Ne splača se... _________________ |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Da... bi... zakaj pa ne... Itak so iPhoni sedaj zapakirani tako, da ga ni problem nazaj zavit, tako kot je bil... manjka le tisti mali "seal" ... Pa se to lahko enostavno resis, ce si ze toliko picajzljast glede tega ![]() ![]() Sicer pa ravno zaradi takih je fajn, ce se napise cimbolj podrobno (se najbolje, ce se podkrepi s slikami), kaj in kako ... da bomo vedeli za naprej, na kaj je potrebno biti pozoren ... |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Zato je pa tok netegnjenih ker se tako butasto razmišlja. Če ti folija / patch/ definira da je neki novo ko se kupuje "sredi ulce" potem ti res lahko samo še bog pomaga. Če ti prodajalec noče odpret kljub kaki "pogodbi" kjer se lahko tudi snema in morejo bit jasni dokazi z pričam potem se pač se ne jit biznisa s takim. Simpl as pasulj.
Je kdo rekel da kazen nebi smela obstajati..
Kot prvo, a ti vidiš da se codeguru vsemu izogiba ? Vse kar se ve je da ima nek pogovor z nekim fake računom to je pa tud vse.. Resno, ni policija zato da ljudi uči zakaj 2+2/2 ni 2 .. Še vedno nevem kaj je bistvo te teme ? pogrevanje stvari k so blo že 100x povedane v drugih temah ![]() PS: Kdor jo je igral razume zakaj se zadeve razčisti na kraju dogodka ![]() ![]() _________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =) Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop! |
|||||||||
![]() |
|||||||||
kdo se izogiba komu ali čemu? v osnovi sem samo vprašal če je imel že kdo podoben primer in nič drugega, telefon mi je človek iz istega mesta prinesel na dom. ni bilo ne fbja, ne bolhe ne nič. in kaj misliš, da mu bom zvonil na vrata, da mu bom razbijal na vrata, da se bom tepel, da bom nakoncu sam fasal kazen ki bo presegla te dva telefona? sem ga kontaktiral, in me je enostavno odpikal in na koncu dodal videno kupljeno. policaji - kočevje. bodi tiho res nekar ker jih ne poznaš in ne veš. sem klical tudi na ljubljansko policijo, ampak ker je bil prekršek narejen v kočevju, bi zadevo predali njim. je bil pa že prvi odnos svetlobna leta pred našimi. govoril sem tudi z odvetnico. in je tudi ona rekla, da bolje da pozabaim in grem naprej. ker če nikjer ne dela kje mu bodo pa uzeli. sam strošek ponovno. in še enkrat, zanimalo me je le kaj storiti, če obstaja kaka možnost in nič drugega. tako da kje se izogibam? a ker nisem dal slike? pač slike kot vsak iphone ko je zapakiran. ko ga odpreš opazisš takoj razliko. pa še slike za vse, ki si jih vsi tako želijo [img]https://i.postimg.cc/P5hy8pHG/temp-Image-BUb-Ap9.avif[/img] [img]https://i.postimg.cc/QxcStgRk/temp-Imagep-UPG3m.avif[/img] |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Glej to:
Nisem tu da bi se kregal. Moje mnenje je pač da svojega primera nikoli nisi opisal kot se zagre. Enkrat praviš da te je doma obiskal , spet drugic pa pravis da si dujel šele ko si prišel domov. Če si hotel da se kdo javi z podobnimi primeri bi blo fajn da bi že v samem štartu spisal kvalitetnejšo objavo ki bi hkrati tudi druge opozorile na tega modela z vašega kraja. _________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =) Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop! |
|||||||||
![]() |
|||||||||
ampak ti me pa ne preneseš a? ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
ne prenesem ? glej jst te ne razumem to je pa tud use .. Zvedel smo da veš kako je glede policije , odvetnika itd. Torej če vse to veš potem bi naredu temo : Nategun iz kočevja , ta pa ta , dela to pa to , zadevo naredi tko pa tko. Pošli mi PM če je tebe tudi itd.. In mu enkat vrnite mile za drago .. nvm ane .. to kar se pa sedaj počne v tej temi je samo mlatenje slame. _________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =) Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop! |
|||||||||
![]() |
|||||||||
točno tako. in če prebereš moj prvi post je bil več kot razločno napisan. če je imel kdo podoben primer in če je kar koli dosegel. ampak nekaterim moje vprašanje ni zadostovalo, in ste hotil da razložim vse v popolno podrobnost, ki v bistvu popolnoma ni pomembna. pustimo in uživajmo poletje. ![]() |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Se strinjam. Vse te nejasne teme so cisto brez smisla. Verjetnost, da bos dobil denar nazaj, je prakticno nula. Jaz rabljeno elektroniko kupujem samo preko jabuka, pa se to od "preverjenih" uporabnikov. Se tema s tem imenom je. Vse ostalo je lahko potencialno "predrago". |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Zanimivo da so že tako dobri ponaredki na trgu. Bom napisal kako se zaščititi če komu pride prav za v prihodnje. Font na škatli se po sliki razlikuje od originala. Za nas prodajalce je Apple pripravil tudi dodatno zaščito ( z navadno UV svetilko, lahko na škatli vidiš 2x QR kodo ) - https://9to5mac.com/2023/09/21/iphone-15-boxes-new-security-mechanism/ Preveriti serijsko številko, če se ujema s to na škatli - recimo s to serijsko iz slike checker prikaže IPHONE 15 PRO MAX WHITE 256GB-CAM , na škatli pa zapisano 512GB Black Titanium . Pa še stran kjer se lahko preveri brezplačno - https://imei24.com/check/apple_sn/ V servisnem programu od Appla pod serijsko številko najde že določene primere kjer drugi servisi vpisujejo da gre za ponaredek. Kitajci delajo tako, da ponavadi enako serijsko številko naprintajo na 100 ali 1000 enakih škatel. Uporabijo pravilno serijsko številko - da lahko preveriš na Applovi strani, dejansko pa je na telefonu drugačna serijska številka. Sepravi serijska številka na telefonu se ne ujema s to na škatli. Ponavadi tudi model ne in barva. Enako delajo na slušalkah Airpods, tudi teh je veliko ponaredkov. Veliko artiklov najdemo na bolhi in FB marketplace, kjer ljude prodajajo Airpods Pro 2, katerih je realna cena rabljenih cca. 200 EUR, oni prodajajo za cca. 100 EUR zapakirane. Gre za ponaredke ponavadi iz aliexpress-a za cca 15-30 EUR. Ponarejen je tudi čip kateri pokaže enako Find my, oblaček za povezavo na iPhone ipd.. Tudi serijska številka je naprintana z original Airpods, da misliš ko preveriš na strani checkcoverage.apple.com , da gre za original artikel. Ponavadi so pakirane še v prozorni foliji, katero Apple že nekaj časa ne uporablja. |
|||||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |