Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Apple Wireless keyboard
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 11.09.2008 20:55:09
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Meni pa razmak med tipkami prav ugaja.
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 11.09.2008 21:27:15
Pa meni ne predstavlja nekih problemov pri slepem tipkanju Smile še posebaj pa ne nepremostljivih.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 12.10.2008 10:37:42
Če pa ti navadna Apple tipkovnica ne ugaja, lahko rabiš klasično PC tipkovnico. Wink

Obstajajo pa tudi tipkovnice drugih proizvajalcev, narejene prav za Mac, npr. kaj takega, ki bi znale bolj ustrezat.

LP, J
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 14.10.2008 22:35:24
Pišuka... A se lahko navadite kdaj na kaj novega??? Tarnate kot eni stari fotri, ki gonijo 100 let stare stvari tako kot so jih 80 let nazaj! Če bi bila pa nova "češplja", bi se je najbrž takoj radi navadili. Ali pač ne?

P.S. Moje opravičilo ženskemu delu publike.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 02.11.2008 00:28:19
Brezžična Apple tipkovnica
Zdravo!

Mene pa zanima, kako je s porabo energije pri brezžični tipkovnici? Prebral sem, da deluje na tri AA baterije, zato me zanima, če ima kdo od tu izkušnje, kako dolgo držijo baterije... ker po eni strani je ful priročno, če maš brezžične zadeve (tipkovnica, miška), sam po drugi strani je pa dodatna komplikacija - menjava baterij, če nočeš stalno nabavljati novih še polnilec za baterije... in potem polnjenje baterij... zato me res zanima, kako je kaj s tem... kako dolgo npr. drži en set baterij? Je to en teden? En mesec? Pol leta? Niti približno se mi ne sanja, koliko cajta bi lahko držal en set... Ker če je treba prepogosto menjati baterije, potem imam raje ožičene zadeve, pa maš vsaj mir s tem... če pa držijo baterije kolikor toliko dolgo, potem pa sem pripravljen sprejeti inovacije! =)

Prebral sem sicer, da "Pametno varčevanje z energijo podaljša trajanje baterij s samodejnim izklopom tipkovnice, ko je ne potrebujete in takojšnjim vkopom, ko pričnete s tipkanjem. (http://www.apple.si/slv/mac/accessories/keyboard/)" --> Samo, ali to tudi dejansko deluje?

Aja, pa še to... pri brezžični Mighty Mouse pa nič ne piše, če je tudi tko energijsko varčna kot tipkovnica... Kako je s tem?

Hvala za kakršnokoli priporočilo!
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 02.11.2008 00:46:33
Brezžična Apple tipkovnica
Ok, sem našel nekaj o tem na netu:

Question 2: How long will the batteries last?
Answer: The Apple Wireless Keyboard can operate on the same set of alkaline batteries for up to nine months. The Apple Wireless Mouse can operate on the same set of lithium batteries for up to three months. How long the batteries last in the keyboard or mouse depends on what kind of batteries you use, how much you use the keyboard and mouse, and how old the batteries are (http://support.apple.com/kb/HT2220?viewlocale=en_US).

Ampak še vedno bi bilo lepo slišati kako mnenje iz prve roke... =)
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 02.11.2008 00:51:29
Re: Brezžična Apple tipkovnica
zeKo je napisal/a:
Ok, sem našel nekaj o tem na netu:

Question 2: How long will the batteries last?
Answer: The Apple Wireless Keyboard can operate on the same set of alkaline batteries for up to nine months. The Apple Wireless Mouse can operate on the same set of lithium batteries for up to three months. How long the batteries last in the keyboard or mouse depends on what kind of batteries you use, how much you use the keyboard and mouse, and how old the batteries are (http://support.apple.com/kb/HT2220?viewlocale=en_US).

Ampak še vedno bi bilo lepo slišati kako mnenje iz prve roke... =)

Jaz sem pred 14 dnevi nabavil wireless tipkovnico in so sedaj baterije na 90%. Tipkovnica je vseskozi prižgana. Uporabljam pa baterije, ki so bile priložene. Torej, če izračunamo naj bi držale okrog 5 mesecev.
Jabukspešl

Jabukspešl

Kraj: delta quadrant of the galaxy
Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 02.11.2008 00:58:22
...ne upaj da ti bojo zdržale 5 mesecev
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 02.11.2008 07:24:09
Jaz sem včasih uporabljal (zraven PCja) neko no-name wireless tipkovnico in mi je baterija zdržala okoli 3 mesece.
Verjamem, da bo pri Applovih/Logitechovih vsekakor več.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 03.11.2008 20:44:26
Za tipkovnico ne vem, v Logitechovi BT miški (450) pa mi baterije zdržijo (cca 10 ur prižgana na dan) ene ... hmmmm ... pojma nimam. Več kot pol leta ziher, ker sem menda letos naročil ene same baterije (pri nabavniku v službi), pa sem danes pogledal in je imela 3/4 baterije še polne. V devetih mesecih ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 08.02.2012 06:17:30
Re: Apple Wireless keyboard
Sem malce že brskal po forumu, pa nekako nisem našel ali pa nisem dobro brskal, zato bom uporabil kar tole temo in oprostite, če "smetim".

Ali ima kdo kakšen uporaben seznam bližnjic za Wireless Keyboard, da hitro prideš do npr.: afne, simbola za Evro, šumnikov in sičnikov, ipd....

Hvala!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 08.02.2012 07:47:26
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=269603#269603

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 08.02.2012 08:44:53
felix je napisal/a:
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=269603#269603

Odlično, hvala!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 13.02.2012 20:42:53
Nabavil sem si brezžično apple tipkovnico, ki jo uporabljam na macbooku. Ampak sem se na MBP tako navadil osvetlitve tipk, da me pri tej tipkovnici zelo moti, ker nima osvetljenih tipk. zanima me če obstaja kakšna foljija, ali kaj podobnega, ki bi jo dal čez tipke, da se ponoči sveti. nek sem gledal na ebayju pa nisem nič najdu.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 14.02.2012 00:12:49
žal ni ničesar takega. Zaenkrat. Verjetno bo Apple nekega dne naredit osvetljene tipke tudi na wireless tipkovnici, ali pa tudi ne, saj je ponavadi ob wireless tipkovnici tudi velik ekran, ki dovolj osvetli tipke Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 14.02.2012 00:20:45
Osvetljene wireless tipkovnice ni smiselno delat, ker bi bilo to za baterije prevec potratno.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #37   Objavljeno 25.09.2012 07:28:23
Včeraj sem nenadoma opazil, da ne delujejo več tipke v predzadnji vrsti, gledano od zgoraj navzdol in sicer od črtke "Z" proti desni in vse do tipke s piko in dvopičjem.
Ker je tipkovnica relativno nova, (ni pa več v garanciji), sem jo zgoraj v "status bar-u" izklopil (disconnnect), jo odstranil tudi iz Bluetooth menija in jo potem znova dodal in poskusil "pair".
Bluetooth Assistant tipkovnico najde in tudi ponudi Passkey za "pair", ko pa hočem ta Passkey preko tipkovnice odtipkati, je to nemogoče, ker se tipke s številkami sploh ne odzivajo, morda na vsake toliko poskusov prvi dve številki v ponujenem Passkey-u zazna, potem pa nič več.
Aha, še tole, če pogledam v "status bar Bluetooth" v zgornjem desnem kotu monitorja, se mi v zavesnem meniju tipkovnica pokaže in je vidna, lahko jo tudi izklopim, ne vidim pa več % napolnjenosti baterij, kar sem prej lahko videl in kar še vedno vidim, če se pomaknem na Magic Mouse.

Ali je možno, da mi je tipkovnica enostavno "crknila" ali se da morda poskusiti še kaj?
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 25.09.2012 09:22:20
mogoče kdo ve kje se da ponastavit uporabnika tipkovnice, ker nikakor noče delati ne na ipadu ne na mac-u, je pa od kolega tipkovnica - wi-fi jo najde upišem kodo, ko potrdim, mi napiše da je nemogoče povezati

the device does not have necessary services.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani