Prispevek: #21 Objavljeno 08.03.2016 20:08:52 Re: Ni povezave na internet
Res je, nisem opazil.
Dej probaj vključiti DHCP na etherntu (en0). Izklopi wifi (en1) in naredi naslednje:
"tcpdum -i en0". Vmes pojdi na setting of network kartice in zahtevaj nov IP naslov, tako kot ti je že nekdo prej napisal. Ko boš to naredil, daj izpis le tega tu gor. Probaj kar copy+paste texta, da ne bo slika, se lažje bere.
_________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)
Macbook M1 pro 14 (2021)
Thunderbolt display 27
iPhone 11pro
Apple TV 4th generation
Prispevek: #22 Objavljeno 08.03.2016 20:22:38 Re: Ni povezave na internet
alkocelj je napisal/a:
Res je, nisem opazil.
Dej probaj vključiti DHCP na etherntu (en0). Izklopi wifi (en1) in naredi naslednje:
"tcpdum -i en0". Vmes pojdi na setting of network kartice in zahtevaj nov IP naslov, tako kot ti je že nekdo prej napisal. Ko boš to naredil, daj izpis le tega tu gor. Probaj kar copy+paste texta, da ne bo slika, se lažje bere.
bom probal še to
Nov user - ni sprememb. ne dela.
tud hotspot prek iPhona ne dela
Na routerju izklopil vse varnosti in ne dela
Mislite da bi pomagalo, če na novo namestin sistem, če kaj z strani OSa?
Prispevek: #28 Objavljeno 08.03.2016 21:54:07 Re: Ni povezave na internet
Če se mašina ne poveže na noben router, je kriza.
Vsaj čez kabel. Ker če ne gre čez kabel, pol je res polomija.
Nisem gledal. Kakšen imaš pa IP od mašine? A prav vidim, da je 0.0.0.0?
Verjetno se zatakne na fiksnem IPju. Če je IP od routerja v drugem območju, je logično vse to, kar se ti dogaja.
Daj vseeno pripni fotke iz Preferences-Network.
_________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯
Prispevek: #31 Objavljeno 09.03.2016 06:17:21 Re: Ni povezave na internet
OS je sedaj na novo namescen. Sedaj dela tudi internet prek kabla. Wifi se vedno javla self assigned IP. Bo treba se to resit, ampak vsaj na netu sem zdaj.
Prispevek: #32 Objavljeno 09.03.2016 06:34:15 Re: Ni povezave na internet
kkemikk je napisal/a:
Wifi se vedno javla self assigned IP. Bo treba se to resit, ampak vsaj na netu sem zdaj.
jaz mislim, da je pa tukaj problem na routerju..
sprobaj še kako novo napravo gor povezat, jaz mislim, da boš imel enako težavo kot z imacom, lahko, da se motim.
Prispevek: #34 Objavljeno 09.03.2016 16:26:23 Re: Ni povezave na internet
macata je napisal/a:
A ti zdaj dela wifi preko talefona, al pa kerga druzga routerja?
Hotspot prek iPhone zdaj tudi deluje
Takoj ko vklopim Wifi izpiše da wi-fi nima IPja in se ne more povezat na internet(nastavitve na spdnji sliki so prazne). Nato pa mu dodeli spodnji self assigned IP
Prispevek: #35 Objavljeno 09.03.2016 17:23:44 Re: Ni povezave na internet
kkemikk je napisal/a:
Hotspot prek iPhone zdaj tudi deluje
Takoj ko vklopim Wifi izpiše da wi-fi nima IPja in se ne more povezat na internet(nastavitve na spdnji sliki so prazne). Nato pa mu dodeli spodnji self assigned IP
Kaj če mu pa daš statični naslov in GW? Ali lahko pingneš GW?
_________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)
Macbook M1 pro 14 (2021)
Thunderbolt display 27
iPhone 11pro
Apple TV 4th generation
Prispevek: #36 Objavljeno 09.03.2016 17:31:35 Re: Ni povezave na internet
Po netu je polno tega problema s "self assignet IP". Odvisno je od routerja. Na enih ni problema, na drugih je. Daj mal prebrskaj web. Eni uspejo zadevo clo rešit.
Moje mnenje: Apple slabo podpira nižje protokole. Predvsem "n" je problem, ker ni bil nikoli standard.
Prispevek: #39 Objavljeno 09.03.2016 19:16:24 Re: Ni povezave na internet
alkocelj je napisal/a:
Tole pa prosim malo obrazloži, ker misli da to ne drži. Res da smo poznali pre standard n, ampak je bil kasneje kar lepo definiran s strani IEEE-ja.
Glih to sem imel v mislih. Za n standard je obstajalo cel kup naprav, ki niso bile po končnem standardu. Jaz sem imel probleme tudi z g. Pa to s ta novimi Applovimi napravami, ki so se priklapljale na g routerje. Saj ne, da ni delal, sam kar neki šteka, pa kao ni povezave, pa jada,jada.
V tem smislu. Da ne razpredam naprej.